Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podkładka Gecko

Featured Replies

Napisano

Z ciekawości kupiłem sobie podkładkę Pentagram Gecko

Quote:

Gecko to ekstremalnie przyczepna podkładka na deskę rozdzielczą do samochodu.

Dzięki specjalnej strukturze powierzchni maty posiadają niezwykłą wręcz zdolność przylegania do innych przedmiotów. Przyczepność Gecko zawdzięcza specjalnej strukturze i unikalnej technologii ExtremeHold. Wymiary podkładki 130 x 80 x 2,7 mm

Gecko bez żadnego kleju czy magnesów doskonale przytrzyma Twój telefon komórkowy, palmtopa, okulary, MP3, GPS i wszelkie drobiazgi - nawet podczas ostrej jazdy samochodem!

Wystarczy umieścić Gecko np. na desce rozdzielczej i położyć na nim niezbędny gadżet. Gecko nie brudzi, nie zastawia śladów, produkt nietoksyczny, hipoalergiczny, do mycia wodą.

Gecko to oryginalny, przydatny gadżet, praktyczny upominek, do codziennego stosowania i wielokrotnego użytku. Gecko to po prostu ładna, nietypowa rzecz, która podoba się wszystkim bez względu na wiek.

Niekonwencjonalne, nietypowe, praktyczne, przydatne, niedrogie. Po prostu ładne.

Klasycznie piękny kształt i kompaktowe wymiary. Ten model to bezpieczny wybór. Będzie pasować do każdego telefonu. Klasyczne piękno bez zbędnej ekstrawagancji. Prostota i elegancja w każdym calu.

W opisie wszystko cacy, ale w realu juz nie. Przede wszystkim deska rozdzielcza. Ledwo się to trzyma, zwłaszcza że deska nie ma idealnie płaskiej powierzchni. A juz myslałem że np. GPS da sie bez problemu przymocowac tym wynalazkiem zlosnik.gif Nie będe przeciś wygładzał kokpitu papierem ściernym zlosnik.gif

No chyba że sa jakieś spoosby wykorzystania tej "cudownej" podkładki?

Napisano

jak deska chropowata to się nie utrzyma, niestety, musi być gładki plastik i wtedy trzyma OK;

Napisano
  • Autor

> jak deska chropowata to się nie utrzyma, niestety, musi być gładki plastik i wtedy trzyma OK;

no to na takie sytuacje pozostają chyba magnesy neodymowe przyklejone pod spodem deski i metalowy uchwyt GPS/telefonu

Napisano

Zuzywam już trzecia.

Mam ją przyklejoną do urządzenia i kładę na desce.

Teraz następna będę testował przezroczystą z Orlenu

Napisano

U mnie na początku sprawdzała się bardzo fajnie, niestety po pewnym czasie lepiej trzymała się telefonu który na niej leżał niż deski rozdzielczej. Drugiej już nie kupowałem.

Napisano
  • Autor

> U mnie na początku sprawdzała się bardzo fajnie, niestety po pewnym czasie lepiej trzymała się

> telefonu który na niej leżał niż deski rozdzielczej. Drugiej już nie kupowałem.

a zastosowałes sie do tej rady?

Quote:

Gdy Gecko zabrudzi się, wystarczy przemyć go ciepłą woda i poczekać, aż wyschnie (nie wycierać) - podkładka odzyska przyczepność.

Napisano

> U mnie na początku sprawdzała się bardzo fajnie, niestety po pewnym czasie lepiej trzymała się

> telefonu który na niej leżał niż deski rozdzielczej. Drugiej już nie kupowałem.

Bo podkładkę Geko trzeba co jakiś czas myć w ciepłej wodzie z mała ilością detergentu ok.gif

Napisano

jak polozylem kiedys u mnie na desce tylko lekko chropowata, to ja ledwo odkleilem :D wiadomo ze deska w tym miejscu musi byc czysta, ale to logiczne i napewno przetarles ja ;p

Napisano
  • Autor

> jak polozylem kiedys u mnie na desce tylko lekko chropowata, to ja ledwo odkleilem :D wiadomo ze

> deska w tym miejscu musi byc czysta, ale to logiczne i napewno przetarles ja ;p

dzis spróbuje przemyć deskę i po wyschnieciu nakleic Gecko

Napisano

Nie wiem czy to co ja kupilem to byla ta firma czy jakas inna, oryginal czy podroba, ale w Fabi wcale sie to trzymac nie chcialo, a jak juz chwycilo to okazalo sie, ze roztopila sie na sloncu.

Napisano

> dzis spróbuje przemyć deskę i po wyschnieciu nakleic Gecko

to sie "mocuje" na mokro grinser006.gif przemyj zimna woda gecko (nie wycieraj) i deske wilgotna szmatka ale bez zadnych srodkow i połóż gecko, mozesz ją przycisnąć.

I w Maździe i w Fabii II trzyma się jak devil.gif

Napisano

> to sie "mocuje" na mokro przemyj zimna woda gecko (nie wycieraj) i deske wilgotna szmatka ale bez

> zadnych srodkow i połóż gecko, mozesz ją przycisnąć.

> I w Maździe i w Fabii II trzyma się jak

ja mam jakąś gratisową z Orange'a. Kładę na niej portfel. Szkoda, że jak go zabieram to odchodzi razem z podkładką no.gif

Napisano

> ja mam jakąś gratisową z Orange'a. Kładę na niej portfel. Szkoda, że jak go zabieram to odchodzi

> razem z podkładką

pisałem o Gecko nie o gratisie z Orange

Napisano

Używałem Gecko

padła pod 2 latach

ale trzymała jak wściekła biglaugh.gif

w Toyocie z ledwością mogłem ją odkleić do comiesięcznego mycia

teraz używam orlenowskiej jest hmm gorsza ale była za darmo więc nie marudzę wink.gif

Napisano

> to odchodzi

> razem z podkładką

W instrukcji GECKO, pisali, żeby zabierając np. telefon, lekko przekręcić go i nie będzie się odklejała. ok.gif

Napisano

> jak deska chropowata to się nie utrzyma, niestety, musi być gładki plastik i wtedy trzyma OK;

nic podobnego! mam chropowatą deskę i się trzyma ok.gif

Napisano

> nic podobnego! mam chropowatą deskę i się trzyma

no to ja nie wiem co jest z moją źle - wymyta podkładka, deska czyściutka; problem miałem w : Fabia 1, Clio 2, Brava - na desce po prostu nie trzymała, na gładkim plastiku bez problemu

Napisano

Mam z 3 takie podkładki - geco oraz 2 rodzaje marketowych i wszystkie trzymają się dobrze. Oczywiście do gładkich powierzchni przylepiają się najlepiej i bardzo mocno ale na chropowatych też dają radę. Mało które auto ma gładką deskę.

Napisano

Używałem takiej podkładki w mx-5.

Mimo, że deska była chropowata, a przeciążenia w aucie dość

duże, to nigdy nic nie odpadło, ani podkładka od deski, ani telefon

z podkładki. A jak się zapomniałem i nie przekręciłem telefonu

zdejmując, to jego dolna obudowa zostawała na podkładce zlosnik.gif

Napisano

> W opisie wszystko cacy, ale w realu juz nie. Przede wszystkim deska rozdzielcza. Ledwo się to

> trzyma, zwłaszcza że deska nie ma idealnie płaskiej powierzchni.

Czy nie czyściłeś kiedyś deski jakimś środkiem do kokpitów ?

Napisano
  • Autor

> Czy nie czyściłeś kiedyś deski jakimś środkiem do kokpitów ?

no tak

wczoraj przemyłem miejsca mocowanie płynem do szyb, jednak podkładka trzymała się niewiele lepiej

Pewnie ten sposób mocowania na mokro podany przez Miska waw bedzie OK, jak wypróbuję to dam znać smile.gif

Napisano

> Używałem takiej podkładki w mx-5.

> Mimo, że deska była chropowata, a przeciążenia w aucie dość

> duże, to nigdy nic nie odpadło, ani podkładka od deski, ani telefon

> z podkładki. A jak się zapomniałem i nie przekręciłem telefonu

> zdejmując, to jego dolna obudowa zostawała na podkładce

a mi pekl wyswietlacz w telefonie buu.gif

Napisano

> no tak

> wczoraj przemyłem miejsca mocowanie płynem do szyb, jednak podkładka trzymała się niewiele lepiej

> Pewnie ten sposób mocowania na mokro podany przez Miska waw bedzie OK, jak wypróbuję to dam znać

Płyn do szyb też nie jest dobry, najlepiej np benzyną ekstrakcyjną, tylko czasami zostawia białe ślady.

Napisano

> a mi pekl wyswietlacz w telefonie

za szybko jezdzisz autem po garazu czerwona.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a mi pekl wyswietlacz w telefonie

a jest gdzies na opakowaniu informacja, że producent nie odpowiada za uszkodzenia sprzętu zamocowanego za pomoca podkładki? Jak nie to do sądu zlosnik.gif W Hameryce pewnie byś ze 100 000 USD uzyskał, bo Twój adwokat by dowodził, że telefon mógł się oderwać podczas jazdy i Cię zabić albo spowodowac powazne obrażenia ciała tongue.gif

Napisano

> Nie wiem czy to co ja kupilem to byla ta firma czy jakas inna, oryginal czy podroba, ale w Fabi

> wcale sie to trzymac nie chcialo, a jak juz chwycilo to okazalo sie, ze roztopila sie na

> sloncu.

Potwierdzam, u mnie w Fabii też nie chce się trzymać i Gecko leży nieużywane w szufladzie.

Napisano
  • Autor

> a masz gecko czy typu gecko ?

na opakowaniu stoi "PRODUKT ORYGINALNY" zlosnik.gif

Napisano

Generalnie wg mnie to wielkie g..

Ze 3 lata temu miałem dwie sztuki. Pierwsza, przezroczysta, trzymała dobrze , ale po trzech miesiącach całkowicie zżółkła i wyschła. Wymieniłem w firmowym stoisku (kiedyś były takie w centrach handlowych) na nową, też przezroczystą - ta z kolei po dwóch miesiącach rozpuściła się i na stałe przykleiła do deski rozdzielczej. Zerwałem ją, ale ślady zostały do dzisiaj. Nigdy więcej !

Napisano

> Z ciekawości kupiłem sobie podkładkę Pentagram Gecko

> Quote:

używam od kilku lat Gecko, czyma wszystko, telefon, okulary, portfle, monety i co ino

nigdy nie odeszła od dechy wraz z towarem na niej położonym, myję raz na pół roku wodą jak przykazali

Napisano

> Czy nie czyściłeś kiedyś deski jakimś środkiem do kokpitów ?

Ja czyściłem wielokrotnie, a jednak Gecko się trzyma jak głupie.

Napisano

> Ja czyściłem wielokrotnie, a jednak Gecko się trzyma jak głupie.

Miałeś słaby środek do kokpitów wink.gif

a na poważnie to u mnie też się trzymało ok.gif

Napisano

> za szybko jezdzisz autem po garazu

palacz.gif z górki dobrze idzie hehe.gif

Napisano

Chcecie powiedzieć, w razie AWARYJNEGO hamowania telefon leżący na takiej podkładce nie zrobi sobie dziurki w przedniej szybie?

Nie mówiąc już o lekkim dzwonie z przodu lub z tyłu?

Napisano
  • Autor

po umyciu w ciepłej wodzie z dodatkiem Ludwika i wysuszeniu podkładka i telefon na niej położony trzymają się mocno

PS testu zderzeniowego nie przeprowadzałem zlosnik.gif

Napisano

> Potwierdzam, u mnie w Fabii też nie chce się trzymać i Gecko leży nieużywane w szufladzie.

to może w fabiach jakiś specjalny rodzaj chropowatości występuje hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.