Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto dostawcze spalanie diesel vs lpg

Featured Replies

Napisano

jak wychodzi koszt jazdy w uzywanym aucie dosatawczym (transit, ducato, t5, sprinter) z lpg oraz dieslem.

mam na mysli diesla ok 100 km

w trasie nie załadowany pali ok 8-10 l ON w zaleznosci od predkosci

jak wyhodzi spalanie lpg przy aucie pustym w trasie

transit 2.3

t5 2.5

sprinter 2.3

?

Napisano

> jak wychodzi koszt jazdy w uzywanym aucie dosatawczym (transit, ducato, t5, sprinter) z lpg oraz

> dieslem.

> mam na mysli diesla ok 100 km

> w trasie nie załadowany pali ok 8-10 l ON w zaleznosci od predkosci

> jak wyhodzi spalanie lpg przy aucie pustym w trasie

> transit 2.3

> t5 2.5

> sprinter 2.3

> ?

Nie wydaje mi się, żebyś był w stanie kupić dostawczaka z benzynowym silnikiem młodszego niż 10+ lat.

Napisano

> Nie wydaje mi się, żebyś był w stanie kupić dostawczaka z benzynowym silnikiem młodszego niż 10+ lat.

Też mi się tak wydaje - a przynajmniej nigdy nie widziałem benzynowego dostawczaka - mimo tego, że kilkakrotnie poszukiwałem i kupowałem używane auta - tyle, że 3-4 letnie.

Napisano

> Też mi się tak wydaje - a przynajmniej nigdy nie widziałem benzynowego dostawczaka - mimo tego, że

> kilkakrotnie poszukiwałem i kupowałem używane auta - tyle, że 3-4 letnie.

PROSZE 79szt

Napisano

> Też mi się tak wydaje - a przynajmniej nigdy nie widziałem benzynowego dostawczaka - mimo tego, że

nie przesadzajcie.... fakt, niezbyt popularne, ale są, np: klik

Napisano

> PROSZE 79szt

Quote:

Erstzulassung: 08/19
88

Nawet dziewczęta z tego rocznika uznaje się za przechodzone...

Że nie powiem o

Quote:

Erstzulassung: 10/19
62

:-)

Napisano
  • Autor

> nie przesadzajcie.... fakt, niezbyt popularne, ale są, np: klik

tutaj macie przyklad z pl

http://allegro.pl/mercedes-sprinter-314-maxi-lpg-gaz-100km-40zl-i2546550992.html

czy lpg wyjdzie taniej niz diesel? na powyzszym przykladzie 2.3 lpg pali niby 14litrow lpg, a 2.2 cdi 120k m ile moze spalic?

Napisano

> nie przesadzajcie.... fakt, niezbyt popularne, ale są, np: klik

1,8l w dostawczaku ?

życze powodzenia sick.gif

Napisano

> 1,8l w dostawczaku ?

> życze powodzenia

160KM to pewnie jakaś turbobenzyna hmm.gif

kiedyś 70KM dawało radę, bo dostawczaki mają trochę inne przełożenia

Napisano

> 160KM to pewnie jakaś turbobenzyna

> kiedyś 70KM dawało radę, bo dostawczaki mają trochę inne przełożenia

dawalo, ale predkosc max 80km/h

Napisano

Szukałem kontaktu z dawnym klientem który jeździł LT sprowadzonym z CNG, ale po tuningu i dodaniu LPG spineyes.gif

twierdził że 15 - 18 litrów LPG starcza, a najtaniej na CNG ale nie zawsze po drodze (stąd tuning)

Pacjent jeżdżący 316 nową CNG też chwalił ale on się kręci dookoła PGNiGe więc nie widzi wady z zasięgiem

Napisano

> dawalo, ale predkosc max 80km/h

dlaczemu 80?? niewiem.gif

chyba że Tarpan 1.6, bo i Żuk i Nyska do 110 spokojnie dobijały drive.gif

Napisano

> jak wyhodzi spalanie lpg przy aucie pustym w trasie

> transit 2.3

> t5 2.5

> sprinter 2.3

Miałem lublina z silnikiem benzynowym + LPG i palił od 14 do 16l gazu. Instalacja zwykła 1 generacji.

Napisano

Nie wiem, czy to LPG w dostawczaku się w ogóle opłaca. Pracując dla firmy dostarczającej butle z gazem czasem jeździłem fordem transitem noPb+LPG. Auto było z 2005r i na pusto paliło 15l, załadowane 20+.

Napisano

> Nie wydaje mi się, żebyś był w stanie kupić dostawczaka z benzynowym silnikiem młodszego niż 10+

> lat.

znajomy robi w jednej firmie , wozi spożywkę czy coś w tym stylu, firma kupiła kilka nowych sprinterów , zagazowali i jeżdżą, sporo bo ok. 8-10 tys miesięcznie, jest to druga partia takich wozów u nich, ten co on jeździ max długi i podwyższony, ma ok, pół roku, nalatane ok. 50 tys. butla w miejscu koła, spala ok. 15-16 gazu załadowany - pytałem ,bo sam się zdziwiłem jak podjechał że to nie diesel

Napisano

405 wyników na allegro ok.gif

Napisano

> 405 wyników na allegro

Patrzyłeś, co allegro wyrzuciło? Pandy, Polonezy, Żuki, Caddy itp. w znaczącej większości. Prawdziwych dostawczaków malutko.

Napisano

> załadowany transit, lt lub sprinter w dieslu ile spali na trasie?

LT 45 Max 4,5tony na pace w trasie ok 9L ON na 100km ok.gif

Napisano

Wszystko zależy od rodzaju zabudowy.

Jeśli blaszak niepodwyższany to pewnie poniżej 10L można zejść.

Ale kontener bardzo wyskoki 2,4m tak że owiewka jest na krótka to przyjmuje się spalanie ok 15L i to już nie ważne czy trasa czy miasto.

Napisano
  • Autor

> Wszystko zależy od rodzaju zabudowy.

> Jeśli blaszak niepodwyższany to pewnie poniżej 10L można zejść.

> Ale kontener bardzo wyskoki 2,4m tak że owiewka jest na krótka to przyjmuje się spalanie ok 15L i

> to już nie ważne czy trasa czy miasto.

zapomniałem powiedziec ze TYLKO BLASZAK

Napisano

> Wszystko zależy od rodzaju zabudowy.

> Jeśli blaszak niepodwyższany to pewnie poniżej 10L można zejść.

> Ale kontener bardzo wyskoki 2,4m tak że owiewka jest na krótka to przyjmuje się spalanie ok 15L i

> to już nie ważne czy trasa czy miasto.

blaszak 2,5 tdi w lteku jak masa auta zaladowanego nie przekracza 3500kg i kierowca jedzie normalnie to ze spalaniem mozna zejsc poniżej 10 litrów, ale sa kierowcy co nie schodzą poniżej 12.

Zależy jaki masz most tylny, czy 100% jedziesz zaladowany, w jakim terenie jeździsz itp.

Napisano

> 3.5t to już chyba tylko diesel

są też daily CNG. Znajomy ma i chwali

Napisano

> blaszak 2,5 tdi w lteku jak masa auta zaladowanego nie przekracza 3500kg i kierowca jedzie

> normalnie to ze spalaniem mozna zejsc poniżej 10 litrów, ale sa kierowcy co nie schodzą

> poniżej 12.

> Zależy jaki masz most tylny, czy 100% jedziesz zaladowany, w jakim terenie jeździsz itp.

śmigam VW LT35 w 2.5L TDI,kontener z windą.W trakcie jazdy po Wwie wychodzi mi od roku czasu nie więcej niż 10,97l.Przeważnie woże ok 1200kg towaru.Raz nawet zrobiłem próbę i od tankowania do tankowania w ciągu miesiąca zszedłem poniżej 10l!!!!!!Aaaaaale jeżdziłem naprawde bardzo łagodnie

Napisano

> zapomniałem powiedziec ze TYLKO BLASZAK

Daily 35C12 podwyższony, średnia długość - ma średnie spalanie przy jeździe spokojnej 9-10l/100km, przy prędkościach rzędu 130-140 km/h poniżej 12 - 11l/100 km z groszami.

Kontener z tym samym silnikiem (ale generację starszy) nawet na pusto ma kłopot ze zmieszczeniem się w 15 l/100km.

Zależy jeszcze jak definiować słowo "załadowany" - u mnie to okolice DMC, u niektórych "na grzbiecie tyle ile sam waży" wink.gif

Napisano

wiekszośc tego co ma silniki o mocy około 160 koni spala 13-16 litrów po załadowaniu do pełna i gonieniu autostradą z prędkością bliską maksymalnej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.