Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G czy H....

Featured Replies

Napisano

> Zacząłem się jeszcze zastanawiać na dieslem. Co prawda jeżdzę głównie po mieście, krótkie odcinki,

> ale np 10 km odcinek do pracy rano zajmuje mi ok 45 minut,

To już się nie zastanawiaj: przy takiej eksploatacji DPF zabije ci taki silnik. Nowoczesne diesle nie są do jazdy miejskiej, niestety. Pozdr.

Napisano

> Przeczytałem posta stalan'a przed snem i obudziłem się z hasłem "Astra G! " Wydam około 20 tys i

> będę miał 4 letni samochód, co prawda za 3-4 lata będzie trochę przestarzały, ale na pewno z

> tej trójki najtańszy w eksploatacji. Jakie silniki polecacie do gazowania w AG?

1.4 jeśli chcesz bezproblemowo. 1.6 jeśli chcesz wiecej mocy ale licz sie z dodatkowymi kosztami i zwiększonymi wymaganiami odnośnie serwisowania . Wtedy też będzie bezproblemowo

> Zastanawia mnie tylko

> jak się ma tam poziom cen aut na rynku wtórnym do naszego?

Jest wyższy. Do polski zjeżdża głównie złom w postaci aut mocno powypadkowych albo mocno skorygowanych na liczniku. Generalnie import z Niemmiec cenowo sie nie opłaca. Ja dałem za swoją Astrę ok 5 tyś wiecej niż stały wtedy podobne sztuki w kraju. Z tym że ja te sztuki widziałem przez pół roku wcześniej i ze spokojnym sumieniem wolałem "przepłacić" wink.gif Za duzo wydałem na podróże i diagnostyki.

> Sam raczej nie pojadę bo tak jak napisałem nie jestem na tyle kompetetny żeby dobrze ocenić co i

> jak, a jak pośrednik będzie chciał mnie oszukać to i tak będzie w stanie zrobić to też na

> miejscu....

Dlatego nie jedziesz z byle pośrednikiem tylko z kimś kto ma dobrą opinię.

> No właśnie mam podobne zdanie, niestety akurat wyczytałem że lifting był w 2008 roku ( a nie w 2006

> jak wcześniej myślałem)...

> Jak szukać aby znaleźć taką "perełkę"?

Trzeba mieć farta. Ja swoją Astrę G kupiłem od gościa który miał ją zostawć w rozliczeniu za kolejne auto ale nie zdążył bo przebiłem ofertę dealera a cynk dostałem od mechanika któy to auto sprawdzał przed wyceną zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 1.4 jeśli chcesz bezproblemowo. 1.6 jeśli chcesz wiecej mocy ale licz sie z dodatkowymi kosztami i

> zwiększonymi wymaganiami odnośnie serwisowania . Wtedy też będzie bezproblemowo

Kilka osób pisało wcześniej odnośnie AH z silnikiem 1,4 że to pomyłka w tym samochodzie ( za słaby ), czy nie jest czasami podobnie jeśli chodzi o AG? Wiem że zbyt dużego wyboru w benzynowych silnikach w AG nie ma bo przez ostatnie lata produkcji były montowane tylko 1,4 i 1,6....

Napisano

> Kilka osób pisało wcześniej odnośnie AH z silnikiem 1,4 że to pomyłka w tym samochodzie ( za słaby

> ), czy nie jest czasami podobnie jeśli chodzi o AG?

Zależy od upodobań. Dla mnie1.4 w G to ostateczność ale do spokojnej , delikatnej jazdy wystarczy.

Napisano
  • Autor

> Zależy od upodobań. Dla mnie1.4 w G to ostateczność ale do spokojnej , delikatnej jazdy

> wystarczy.

Kurcze jestem między młotem a kowadłem smile.gif

Przeglądam otomoto i widzę nowa Astre H Classic ( z pakietem Classic Plus) za 44,5 tys.... W takim razie nie opłaca się płacić za 7 letnią tylko 20 tys mniej....Zastanawiam się czy nie przeboleć tych 20 tys i mieć spokój na lata, z drugiej strony silnik 1.6....ech

Napisano

> Kurcze jestem między młotem a kowadłem

Nikt nie powiedzial że będzie lekko smile.gif Żeby dodatkowo Ci namącić biglaugh.gif: na 7 letnim aucie stracisz już niewiele a na nówce po pierwszym roku ze 20%.

Stałem przed podobnym dylematem 3 lata temu . Za posiadany budżet wybrałem 3 letni full wypas a nie nowy full bida edyszyn wink.gif

Dziś zrobiłbym tak samo. Przez 3 lata wartość auta w ubezpieczeniu AC spadła mi o 12 tyś. Biorąc pod uwagę wartości rezydualne na nówce z wypasem który mam po 3 latach miałbym ok 50 tyś do tyłu od cen katalogowych. Realnie pewnie ok 40 tyś.

Napisano
  • Autor

> Nikt nie powiedzial że będzie lekko Żeby dodatkowo Ci namącić : na 7 letnim aucie stracisz już

> niewiele a na nówce po pierwszym roku ze 20%.

> Stałem przed podobnym dylematem 3 lata temu . Za posiadany budżet wybrałem 3 letni full wypas a

> nie nowy full bida edyszyn

> Dziś zrobiłbym tak samo. Przez 3 lata wartość auta w ubezpieczeniu AC spadła mi o 12 tyś. Biorąc

> pod uwagę wartości rezydualne na nówce z wypasem który mam po 3 latach miałbym ok 50 tyś do

> tyłu od cen katalogowych. Realnie pewnie ok 40 tyś.

Właśnie liczę i nie do końca się zgodzę...

Wyliczone stawki ubezpieczenia z pzuonline:

OC,AC i NW dla nowej Astry H z rocznika 2011 o wartości 45 tys zł: 1630zł

OC,AC, i NW dla Astry H z rocznika 2006, przebieg 100kkm: przy kontynuacji ubezpieczenia w PZU - 1438 zł, przy nowym ubezpieczeniu: 1297zł ( swoją drogą to nieźle dbają o stałych klientów...)

Czy to taka bida edyszyn?

"ABS, Bez przebiegu, Boczne poduszki powietrzne, el. szyby, ESP, Fabrycznie nowy, Felgi strukturalne, Immobiliser, Kierownica obszyta skórą, Klimatyzacja manualna, Lakier metalik, Poduszka powietrzna kierowcy, Poduszka powietrzna pasażera, Regulacja kierownicy, Tapicerka materiałowa, Wspomaganie kierownicy, Zderzaki w kolorze nadwozia, Centralny zamek, Radio CD"

Co do utraty wartości to teraz 6 letnie kosztują około 25 tys. Czyli kupując nowy przez 6 lat stracę około 20 tys ( wiem że wartość rynkowa za 6 lat będzie mniejsza niż teraz, ale jeszcze trzeba policzyć inflację itp i to tyle gdzieś wyjdzie).Z kolei kupując samochód 6 letni za 25 tys, za 6 lat sprzedam go za 5-10 tys, czyli też stracę około 20 tys... smile.gif

Szkoda że teraz nowe są tylko z silnikami 1,6, dużo palą a jak piszecie to do gazu nie za bardzo się nadają....Poza tym ten tył w hatchbacku ( w sedanie zresztą też) nie za bardzo mi się podoba smile.gif Hmm może pod koniec roku będą jeszcze większe promocje, co myślisz?

Napisano

> Właśnie liczę i nie do końca się zgodzę...

Każdy przyprzypadek jest inny. Moja kosztowała katalogowo ponad 95 tyś w cenach z 2009r. Zakladam że realnie 80 tyś po promocjach wiec biorąc wartość rezydualną po 3 latach na 45-50% powinienem stracić pi razy oko 40 tyś gdybym był jej pierwszym właścicielem. Za mniej wiecej 40 ją kupiłem

Czyli nie mam straty 40 tyś tylko teoretycznie jakieś 12 bo w tej chwili na 28

mi ją AXA wyceniła w pakiecie.

> Wyliczone stawki ubezpieczenia z pzuonline:

> OC,AC i NW dla nowej Astry H z rocznika 2011 o wartości 45 tys zł: 1630zł

> OC,AC, i NW dla Astry H z rocznika 2006, przebieg 100kkm: przy kontynuacji ubezpieczenia w PZU -

> 1438 zł, przy nowym ubezpieczeniu: 1297zł ( swoją drogą to nieźle dbają o stałych klientów...)

Mi po kalkulacji wyszedł poziom identyczny jak w AXA czyli ok 1800 w 4 ratach.

> podoba Hmm może pod koniec roku będą jeszcze większe promocje, co myślisz?

Na Classiki nie bardzo. Może kwestia 2 tyś na auto z placu. To auta dla klienta budżetowego i nie ma z czego schodzić. Przy jeszcze niższych cenach Chevrolet by sie nie sprzedawal

Napisano

> OC,AC, i NW dla Astry H z rocznika 2006, przebieg 100kkm: przy kontynuacji ubezpieczenia w PZU -

> 1438 zł, przy nowym ubezpieczeniu: 1297zł ( swoją drogą to nieźle dbają o stałych klientów...)

Ja w Generali mam ok. 1200 zł.

> Czy to taka bida edyszyn?

Jak na Astrę H to tak. Mogą być jeszcze m.in. boczne poduszki powietrzne, klimatyzacja automatyczna, komputer pokładowy (z kilkoma rodzajami wyświetlaczy), tempomat, elektrycznie sterowane wszystkie szyby, reflektory ksenonowe, kierownica wielofunkcyjna itd.

Napisano
  • Autor

Dochodzę powoli do wniosku że najlepszym wyborem będzie jednak Astra G.

- bardziej mi się podoba ( w AH tył jest wg mnie jakiś mdły, nijaki)

- wydam około 10 tys mniej a kupię egzemplarz 2-3 lata młodszy

- ubezpieczenie 1095 zł

- silnik 1,4 ma dość niskie spalanie, więc może obejdę się bez gazu

- będę miał większą motywację do rozwoju zawodowego i pracy gdy będę zza szyby AG patrzył na inne samochody wink.gif

Gdzie mogę znaleźć charakterystykę poszczególnych wersji wyposażenia modeli z końca produkcji?

Napisano

> Dochodzę powoli do wniosku że najlepszym wyborem będzie jednak Astra G.

Też doszedłem do takiego wniosku. Tylko jest jeden, mały problem. Znalezienie Astry G z silnikiem benzynowym, dobrym wyposażeniem, bez większych przygód lakierniczych jest trudne.

Jeśli coś się pojawia to na drugim końcu Polski. W sieci Opla bardzo mało jest wersji z silnikami benzynowymi. Zaczynam szukać w okolicy czegoś młodego z wersji kombi bo czas mnie naciska na zmianę samochodu.

Napisano

> Też doszedłem do takiego wniosku. Tylko jest jeden, mały problem. Znalezienie Astry G z silnikiem

> benzynowym, dobrym wyposażeniem, bez większych przygód lakierniczych jest trudne.

> Jeśli coś się pojawia to na drugim końcu Polski. W sieci Opla bardzo mało jest wersji z silnikami

> benzynowymi. Zaczynam szukać w okolicy czegoś młodego z wersji kombi bo czas mnie naciska na

> zmianę samochodu.

Miałem ten sam problem jakieś 4-5 m-cy temu.

Szukałem Zafiry-A, Astry-H kombi i Astry-G kombi.

Ponad 3 m-ce zajęło mi znalezienie odpowiedniego egzemplarza.

Aż wreszcie trafiła się Astra-G kombi godna zakupu.

Rok 2004, pochodząca z ostatnich wyprodukowanych w Niemczech (Gliwickie od 2005 z marnym wyposażeniem).

Wersja Diamond. Silnik 1,6 16V (Z16XE), przebieg 117000, kupiona w ASO, w którym pracuję. Więc cała historia w systemie (teraz działa już europejska baza danych, ale wtedy jeszcze nie było).

Znaleźć dobry, używany i bezwypadkowy samochód, graniczy z cudem, ale jakoś się udało... choć łatwo nie było... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Rok 2004, pochodząca z ostatnich wyprodukowanych w Niemczech (Gliwickie od 2005 z marnym

> wyposażeniem).

Faktycznie jest aż taka różnica? Ja na razie szukam jak namłodszej ( 2008/2009)...

Napisano

> Faktycznie jest aż taka różnica? Ja na razie szukam jak namłodszej ( 2008/2009)...

Różnica wyjdzie jak będziesz chciał sam coś podłączyć czego nie ma w aucie, typu podgrzewane fotele, zdziwisz się jak wiązki nie będzie. To tak na przykład.

Do polskich aut kładli kabli tyle ile trzeba było i ani centymetra więcej grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Różnica wyjdzie jak będziesz chciał sam coś podłączyć czego nie ma w aucie, typu podgrzewane

> fotele, zdziwisz się jak wiązki nie będzie. To tak na przykład.

> Do polskich aut kładli kabli tyle ile trzeba było i ani centymetra więcej

Hmm raczej żadnych modyfkacji nie przewiduje, nie mam czasu. Majsterkuje w ostateczności jak coś wymaga uwagi smile.gif Chodzi mi o fabryczne wyposażenie, czy są duże różnice? Szukam i nie mogę znaleźć rzetelnych informacji jakie były wersje wyposażenie na koniec produkcji. Na otomoto prawie wszystkie auta z 2009 roku są w wersji "start" ( ale co to jest? confused.gif )

Napisano

> Jakie są opinie na temat silników 1,6 16V twinport ? Użytkowanie na benzynie i na LPG ?

> Znalezienie Astry G z silnikiem benzynowym, udokumentowaną przeszłością, dobrym wyposażeniem jest

> dosyć trudne. Co do wyglądu zewnętrznego to rzecz gustu. Mi się podoba.

Mnie się udało. Tylko że auto kosztowało 110% średniej ceny rynkowej. zlosnik.gif

Napisano

> Miałem ten sam problem jakieś 4-5 m-cy temu.

> Szukałem Zafiry-A, Astry-H kombi i Astry-G kombi.

> Ponad 3 m-ce zajęło mi znalezienie odpowiedniego egzemplarza.

> Aż wreszcie trafiła się Astra-G kombi godna zakupu.

> Znaleźć dobry, używany i bezwypadkowy samochód, graniczy z cudem, ale jakoś

> się udało... choć łatwo nie było...

Dodam że Astra z silnikiem benzynowym to rzadkość, ofert z silnikiem Diesla jest 5 razy więcej. Przy moich przebiegach rocznych rzędu 5 tyś km nie ma sensu pchać się w Diesla.

Od dawna podoba mi się Astra G i chciałem żeby to był mój następny samochód. Z powodu tego że nie mogę znaleźć tego czego szukam to rozglądam się za czymś innym. Np. Renault Megane 2 kombi, Toyota Corolla kombi itp.

Napisano

> Właśnie liczę i nie do końca się zgodzę...

> Wyliczone stawki ubezpieczenia z pzuonline:

> OC,AC i NW dla nowej Astry H z rocznika 2011 o wartości 45 tys zł: 1630zł

W PZU była ubezpieczona moja Astra, przy niezmienionych warunkach w innej firmie na nowego właściciela wyszło taniej.

Napisano

> Gdzie mogę znaleźć charakterystykę poszczególnych wersji wyposażenia modeli z końca produkcji?

Tutaj masz cennik wyposażenia z roku 2006.

Pozdrawiam,

k.

Napisano

> historia w systemie (teraz działa już europejska baza danych, ale wtedy jeszcze nie było).

Coś wiecej w tym temacie napiszesz??? Baza serwisowa yay.gif gdzie nawet wymianę zarówki sie wpisuje czy baza napraw gwarancyjnych gdzie jest tylko to co było wymieniane na gwarancji? Jeśli piszesz o bazie gwarancyjnej to już 3 lata temu sprawdzałem w niej europejskie auta.

Napisano

> Coś wiecej w tym temacie napiszesz??? Baza serwisowa gdzie nawet wymianę zarówki sie wpisuje

> czy baza napraw gwarancyjnych gdzie jest tylko to co było wymieniane na gwarancji? Jeśli

> piszesz o bazie gwarancyjnej to już 3 lata temu sprawdzałem w niej europejskie auta.

Baza napraw gwarancyjnych to jedno, a baza napraw serwisowych to drugie.

Tak jak piszesz naprawy gwarancyjne już dawno są w systemie i działa,

natomiast teraz weszła do użytku europejska historia wizyt w serwisie.

Mowa tu o zleceniach mech. i gwarancyjnych.

Napisano

> Faktycznie jest aż taka różnica? Ja na razie szukam jak namłodszej ( 2008/2009)...

w mojej poskąpili nawet na wygłuszeniu maski facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Mowa tu o zleceniach mech. i gwarancyjnych.

Kierownik serwisu bądź mistrz zmiany ma wgląd do takiej bazy??? Które roczniki mozna w niej znaleźć? Pewnie tylko świeżynki skoro baza jest nowa hmm.gif To jakoś online leci bezpośrednio z ASO czy za pośrednictwem GM? Sorki za tyle pytań ale ma to dla mnie kapitalne znaczenie bo kiedyś mój znajomek z ASo pytał o dane z bazy gwarancyjnej mailem kogoś w GM Polska i to ciut trwało. Teraz było by to dużo prostsze i zakup Opla byłby mniej ryzykowny zwłaszcza jeśli chodzi o przebieg.

Napisano

> w mojej poskąpili nawet na wygłuszeniu maski

Benzyna??

Napisano

> Kierownik serwisu bądź mistrz zmiany ma wgląd do takiej bazy??? Które roczniki mozna w niej

> znaleźć? Pewnie tylko świeżynki skoro baza jest nowa To jakoś online leci bezpośrednio z ASO

> czy za pośrednictwem GM? Sorki za tyle pytań ale ma to dla mnie kapitalne znaczenie bo kiedyś

> mój znajomek z ASo pytał o dane z bazy gwarancyjnej mailem kogoś w GM Polska i to ciut

> trwało. Teraz było by to dużo prostsze i zakup Opla byłby mniej ryzykowny zwłaszcza jeśli

> chodzi o przebieg.

Priv

Napisano
  • Autor

> Tutaj masz cennik wyposażenia z roku 2006.

> Pozdrawiam,

> k.

dzięki! znalazłem jeszcze cennik/katalog z roku 2008 ( rok modelowy 2009)

www.opelrokicki.com.pl/doc/cennik_astra-ii.pdf

>> w mojej poskąpili nawet na wygłuszeniu maski

>Benzyna??

ja właśnie szukam Astry G z silnikiem benzynowym, co to ma znaczyć? confused.gif

Napisano

Miałem niedawno okazję jeździć Zafirą, generacja siostrzana Astry H.

Plastyk w środku beznadziejny (cały przód, elementy siedzeń i drzwi).

Wrażenie, że samochód klasy o 1 niżej.

W G zastosowany tworzywo dużo lepsze wrażenie robi.

Nic dziwnego, że sprzedaż im kulała za czasów G.

Napisano

Jeździłem jedną i drugą i uważam, że druga Zafira jest o niebo lepsza. I materiały i ergonomia.

Poza tym jest to zawsze kwestia gustu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Jeździłem jedną i drugą i uważam, że druga Zafira jest o niebo lepsza. I materiały i ergonomia.

> Poza tym jest to zawsze kwestia gustu.

Moja opinia jest taka, że tym plastykiem jaki widziałem w środku

Zafiry siostrzanej do Astry H jeden cel można dobrze osiągnąć: pogonić potencjalnych klientów.

Napisano

Jego jakość i wygląd jest lepszy jak tego w AG. No nic na to nie poradzisz. wink.gif

Napisano

> W G zastosowany tworzywo dużo lepsze wrażenie robi.

Jeździłem 4 lata Astrą H, w międzyczasie zdarzały mi się kilku- kilkunastodniowe epizody w Astrze G. Za każdym razem miałem wrażenie, że przesiadam się do auta o 1-2 poziomy niższego - gorsza ergonomia, gorsze plastiki, wrażenie, że siedzi się w pustej puszce.

Tak samo zresztą było, jak przesiadłem się do Astry IV - porównanie dla Astry H nie wypadło pomyślnie, ale nie ma już takiej różnicy, jak między G a H.

Moim zdaniem różnica między generacjami G i H jest duża, i to widać i czuć.

Napisano

Na marginesie powiem że jest ogólne polowanie na Astry G.

Szukam od dłuższego czasu Astre G, najlepiej w kombi, benzyna, możliwe z LPG. Na Lubelszczyźnie nie ma nic od kilku miesięcy a jak jest coś to znika szybko.

Przykład, pojawiła się ładna Astra G, benzynowa z LPG, w Radomiu, ogłoszenie wstawiono wieczorem, dzwonie rano następnego dnia, samochód zarezerwowany. Wieczorem sprzedany.

Większość jest z silnikiem Diesla, dużo stoi dłuższy czas. Benzyna sprzedaje się szybciej.

Napisano

> Na marginesie powiem że jest ogólne polowanie na Astry G.

nie ma się co dziwić . Auto jest proste, tanie w eksploatacji i ew naprawie.

Proste, wdzięczne , absolutnie nudne auto.

> Benzyna sprzedaje się szybciej.

społeczenstwo mądrzeje zlosnik.gifzlosnik.gif20.GIF

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

witam wszystkich po dłuższej przerwie smile.gif

W końcu mam czas i mogę zająć się zmianą samochodu. W międzyczasie trochę przemyślałem i zdecydowałem się na AH kombi!

Może trochę nie na temat, ale z tego co czytałem bardzo prawdopodobne jest że w najbliższym czasie ceny LPG wzrosną o 40 groszy, także nie wiem czy dalej mi się opłaca szukanie silnika pod gaz...Poza tym, z racji małej oferty na krajowym rynku wtórnym, myślę nad sprowadzeniem za pomocą pośrednika samochodu z Niemiec smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> ale z tego co czytałem bardzo prawdopodobne jest że w najbliższym czasie

> ceny LPG wzrosną o 40 groszy, także nie wiem czy dalej mi się opłaca szukanie silnika pod

> gaz...

musisz sobie policzyc jakie przebiegi planujesz...

inna rzecz to taka że jak pamiętam ciagle straszono drastycznymi podwyżkami cen gazu....i gdybym sluchal tego to w zyciu bym gazu nie zalożył

Napisano
  • Autor

> musisz sobie policzyc jakie przebiegi planujesz...

> inna rzecz to taka że jak pamiętam ciagle straszono drastycznymi podwyżkami cen gazu....i gdybym

> sluchal tego to w zyciu bym gazu nie zalożył

teraz trochę poczytałem i faktycznie wychodzi na to że prawdopoodbnie nie będzie dużej podwyżki smile.gif

znacie może jakiś pośredników godnych polecenia? na pierwszej stronie wątku ktoś polecił carpasje, możecie coś więcej o nich powiedziec?

Na razie sprecyzowane mam tyle, że Astra H kombi, silnik pod gaz, czyli za Waszą radą najlepiej Z18XE.

Pozdrawiam

Napisano

> Na razie sprecyzowane mam tyle, że Astra H kombi, silnik pod gaz, czyli za Waszą radą najlepiej

Powodzonka, sam patrzę za Astrą H z tym silnikiem i wykluczając przystanki niewiele co zostaje do obejrzenia.

Napisano

> Powodzonka, sam patrzę za Astrą H z tym silnikiem i wykluczając przystanki niewiele co zostaje do

> obejrzenia.

szukaj wsrod poleasingowych

Ja swoją kupiłem wlasnie z leasingu - jezdze kolejny rok bez najmniejszego problemu

tylko kolor ..jowy

Napisano

Ja byłem z Panem Tomaszem "unfallerem" Pawłowskim z Bolesławca. Dla mnie to co prawda drugi koniec Polski ale było warto i kolejne auto też pewnie w ten sposób sprowadzę. Jak chcesz coś wiecej to na priv bo za reklamę to pan Tomasz mi nie płaci biglaugh.gif

Napisano

A ja dzisiaj kupiłem Astre G, 2007r, pierwsza rejestracja 2008, silnik 1,4 16V Twinport X14XEP. Niestety hatchback. Dobre wyposażenie. Przebieg jak na 4 lata kosmiczny, 211 tyś km.

Wszystkie przeglądy i wymiany robione w sieci Opel. Kupiona w salonie Opla Lublin. Niestety nie udało mi się znaleźć kombi w rozsądnej odległości.

Napisano

> A ja dzisiaj kupiłem Astre G, 2007

Ile dałeś

Napisano

> Ile dałeś

17 k zł

Napisano

> 17 k zł

ok.gif w tamtym roku za swoją dawałem 16 z groszem z tym że kombi i przebieg o połowę mniejszy - pełny serwis ok.gif a przed Astrą też Punto miałem i bardzo zadowolny jestem z zmiany 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> w tamtym roku za swoją dawałem 16 z groszem z tym że kombi i przebieg o połowę mniejszy - pełny

> serwis a przed Astrą też Punto miałem i bardzo zadowolny jestem z zmiany

no i Ty dałeś mniej za rok młodsze wtedy auto. Też takowy bym zanabył smile.gif

Napisano

> no i Ty dałeś mniej za rok młodsze wtedy auto. Też takowy bym zanabył

To trzeba szukać ok.gif

Swoją poszukiwałem dłuuuugi okres czasu aż się trafiła ok.gif

Napisano

> To trzeba szukać

> Swoją poszukiwałem dłuuuugi okres czasu aż się trafiła

giełda, komisy, ogłoszenia w necie, znajomi czy jak znalazłeś coś idealnego dla siebie?

Ja jedynie net przeglądam gdyż na resztę jakoś nie mam czasu no i F-ka jak na razie jeździ choć kilka dni temu pękł wąż cieczy chłodzącej wink.gif. Zaklejony taśma, na razie trzyma ale co chwila coś się może sypać, już prawie pełnoletnia choć wierna jak pies smile.gif

Napisano

Po kilku pierwszych godzinach jazdy Astrą oceniam zmianę na bardzo pozytywną. W kilku miejscach trzeba porobić małe zaprawki.

Nie świeci się kontrolka od świateł pozycyjnych, słabo trzyma ręczny. Reszta raczej ok. Poprzedni właściciel jeździł bardzo dużo. Zobaczymy jak się Astra sprawdzi.

poszukiwania mojej Astry trwały około 5 miesięcy. Głownie internet.

Napisano

> Nie świeci się kontrolka od świateł pozycyjnych

nie wiem jak G ale F nie ma takowej od pozycyjnych i mijania wink.gif

Twoja jest 2007 czy 2008 gdyż widzę pewna nieścisłość?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.