Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapłaciłem za cudze paliwo

Featured Replies

Napisano

i to spooooro wuięcej niż powinienem za swoje.

Zapłaciłem kartą, nie spojrzałem co potwierdzam i nie spojrzałem na dystrybutor po tankowaniu. Dopiero w domu z paragonu ( prowadzę statystykę paliwa) zorientowałem się co jest ( brałem NoPb a mam ON). Szacuję, że przepłaciłem około 100-120 zł. Zgłosiłem telefonicznie ale z braku kierownika odesłano mnie na dni powszednie.

Niby pomyłka zwykła rzecz, ale jak wracałem do auta to spojrzałem na dystrybutor i licznik był wyzerowany, dlaczego niewiem.gif.

Mogę liczyć na odzyskanie kasy ?

Napisano

> i to spooooro wuięcej niż powinienem za swoje.

> Zapłaciłem kartą, nie spojrzałem co potwierdzam i nie spojrzałem na dystrybutor po tankowaniu.

> Dopiero w domu z paragonu ( prowadzę statystykę paliwa) zorientowałem się co jest ( brałem

> NoPb a mam ON). Szacuję, że przepłaciłem około 100-120 zł. Zgłosiłem telefonicznie ale z braku

> kierownika odesłano mnie na dni powszednie.

> Niby pomyłka zwykła rzecz, ale jak wracałem do auta to spojrzałem na dystrybutor i licznik był

> wyzerowany, dlaczego .

> Mogę liczyć na odzyskanie kasy ?

Ktos inny tez sie zdziwil tylko pewnie pozytywnie. A moze wcale sie nie zdziwil ...

Napisano

zapłaciłeś za kogoś kto tankował z innego dystrybutora, kasjer nacisnął zły numer dystrybutora i już poleciał.

Napisano

Miałem identyczną sytuację, zapłaciłem kartą za kogoś kto płacił gotówką. Też się zorientowałem jak zerknąłem na konto w domu. Niestety nic się nie dało zrobić w moim przypadku. Mogłem teoretycznie ścigać kasjerkę ale machnąłem ręką bo moja w tym też była wina że nie zerknąłem na kwotę na terminalu i paragon no.gif 70 w plecy wink.gif

Napisano

> Szacuję, że przepłaciłem około 100-120 zł.

Uuuu ale bym się wykurzył, jakby to mnie spotkało... ja bym na Twoim miejscu walczył o odzyskanie tej sumy. W końcu to nie 2 zł...

Napisano
  • Autor

> Miałem identyczną sytuację, zapłaciłem kartą za kogoś kto płacił gotówką. Też się zorientowałem jak

> zerknąłem na konto w domu.

to mógł być mój błąd, jednak w tej chwili zastanawia mnie dlaczego mój dystrybutor był wyzerowany ?

Napisano

> to mógł być mój błąd, jednak w tej chwili zastanawia mnie dlaczego mój dystrybutor był wyzerowany ?

W innej kasie ktos w tym czasie zaplacil za Twoja noPB kupujac ON, za ktory z kolei zabuliles Ty.

Napisano

> Uuuu ale bym się wykurzył, jakby to mnie spotkało... ja bym na Twoim miejscu walczył o odzyskanie

> tej sumy. W końcu to nie 2 zł...

Jak?

Napisano

> Ktos inny tez sie zdziwil tylko pewnie pozytywnie. A moze wcale sie nie zdziwil ...

Ciekawe tylko czy wróci na stację i zwróci nadpłatę czy jak połowa pisaczy na AK będzie zadowolony, że "jakiś frajer zapłacił za niego 120 zeta"

Napisano

> Ciekawe tylko czy wróci na stację i zwróci nadpłatę czy jak połowa pisaczy na AK będzie zadowolony,

> że "jakiś frajer zapłacił za niego 120 zeta"

Stawiam to 2

Napisano

potraktuj to jako nauczkę i od tej pory patrz przy jakiej kwocie wpisujesz PIN.

I ciesz się, ze to tylko stówa.

Napisano

kredytowka?

zloz reklamacje transakcji u operatora

i jedz zaplac za swoje paliwo wink.gif

paragon masz za swoj zakup czy tego goscia?

Napisano
  • Autor

> potraktuj to jako nauczkę i od tej pory patrz przy jakiej kwocie wpisujesz PIN.

zawsze patrze jednak bywają dni że ...... nawet mężczyzna buu.gifbuu.gif a wtedy ....

Napisano
  • Autor

> kredytowka?

> zloz reklamacje transakcji u operatora

zacząłem od telefonu na stację

> i jedz zaplac za swoje paliwo

dokładnie nie wiem ile, mam tylko spisany licznik i znam średnie zużycie

> paragon masz za swoj zakup czy tego goscia?

paragon i potwierdzenie transakcji kartą na ON więc niemożliwe

Napisano

> Niby pomyłka zwykła rzecz, ale jak wracałem do auta to spojrzałem na dystrybutor i licznik był

> wyzerowany, dlaczego .

ktos podniosl pistolet i licznik sie wyzerował

pytanie jak powiedziales sprzedajcemu ktory nalew sciagnac? podałes numer stanowiska czy ilosc pln/litrow?

jesli podałes błedny numer stanowiska to twoja wina, jesli podales kwote lub dobry nr stanowska i to blad kasjera to kierownik obciazy jego.

w pierwszym przypadku watpie ze odzyskasz pieniazki chyba ze ktos za kogo paliwo zapłaciles płacil gotowka a kasjer wzial od niego wyzsza kwote.

jesli sa kamery na podjezdzie i nad kasami a w dodatku masz paragon to warto pojsc porozmawiac z kierownikiem.

Napisano
  • Autor

> ktos podniosl pistolet i licznik sie wyzerował

to niemożliwe dopóki kasjer nie przyjmie wpłaty

> pytanie jak powiedziales sprzedajcemu ktory nalew sciagnac? podałes numer stanowiska czy ilosc

> pln/litrow?

> jesli podałes błedny numer stanowiska to twoja wina, jesli podales kwote lub dobry nr stanowska i

> to blad kasjera to kierownik obciazy jego.

tego nie wiem, ojcieć jest ciężko chory i moje myśli są zupełnie obok mnie

> w pierwszym przypadku watpie ze odzyskasz pieniazki chyba ze ktos za kogo paliwo zapłaciles płacil

> gotowka a kasjer wzial od niego wyzsza kwote.

> jesli sa kamery na podjezdzie i nad kasami a w dodatku masz paragon to warto pojsc porozmawiac z

> kierownikiem.

paragon i potwierdzenie do KK mam, stacja to statoil więc monitoring pewnie jest na odpowiednim poziomie

Napisano

> jesli podałes błedny numer stanowiska to twoja wina, jesli podales kwote lub dobry nr stanowska i

> to blad kasjera to kierownik obciazy jego.

Jak udowodnic, ktora z powyzszych wersji zaistniala, rozmow chyba jeszcze na stacjach nie nagrywaja?

Napisano
  • Autor

> Jak udowodnic, ktora z powyzszych wersji zaistniala, rozmow chyba jeszcze na stacjach nie

> nagrywaja?

masz rację, sam nie wykluczam swoje błędu, jednak ktoś wyzerował licznik przed odjazdem spod dystrybutora

Napisano

> to niemożliwe dopóki kasjer nie przyjmie wpłaty

ktos np stał z banieczka zebu sobie nalac 5l i czekal, ty zaplaciles on trzymal juz pistolet w rece i licznik sie wyzerowal a na koniec nie zatankowł - rozne sytuacje mogly sie zdazyc.

> tego nie wiem, ojcieć jest ciężko chory i moje myśli są zupełnie obok mnie

> paragon i potwierdzenie do KK mam, stacja to statoil więc monitoring pewnie jest na odpowiednim

> poziomie

jedyna twoja nadzieja w obsludze stacji ze sciagneli z goscia za tyle ile zatankował, chyba ze tez placil karta to juz sie problem robil.

Napisano
  • Autor

> ktos np stał z banieczka zebu sobie nalac 5l i czekal, ty zaplaciles on trzymal juz pistolet w rece

> i licznik sie wyzerowal

jeśli zapłaciłem za niewłaściwy dystrybutor to ten właściwy (mój) musiał czekać na wpłatę

Napisano

> jeśli zapłaciłem za niewłaściwy dystrybutor to ten właściwy (mój) musiał czekać na wpłatę

lub kasjer dystrybutor odblokowal przed zapłata bo widzial kogos na kamerze ze nalewa sobie do banieczki. dziwna sprawa, nie wiem jak na statoilu maja ;P

nikt normalnie licznika nie zeruje, nawet nie wiem czy obsluga moze skasowac licznik.

Napisano

policja, zgloszenie z 286 kk par. 1 ... Stacja bedzie sama zainteresowana, zeby zalatwic sprawe. Oczywiscie zaplaci ze swojej kieszeni kasjer.

M.

Napisano

> wyzerowany, dlaczego .

Bo są dystrybutory, które zerują się już po uregulowaniu należności.

Napisano

> ktos podniosl pistolet i licznik sie wyzerował

Bez uiszczenia zaplaty? No way.

Napisano

> zawsze patrze jednak bywają dni że ...... nawet mężczyzna a wtedy ....

Po to właśnie jest ten ZIELONY klawisz do akceptowania. Stare przysłowie, że za "gapowe trzeba zapłacić" funkcjonuje cały czas. Pozostaje się cieszyć, że to 100pln, a nie rachunek jakiegoś tirowca za parę setek.

na odzyskanie kasy bym nie liczył, bo pewnie koleś zapłacił twój rachunek i na stacji wszystko się zgadza, a koleś się ucieszył z bonusa i czemprędzej się oddalił po gumnie. crazy.gif

Napisano

dużo ludzi płaci kartą na stacji...zgłoś się na stację i pogadaj z kierownikiem...

bardzo prawdopodobne, że Tobie na kartę oddadzą te 100-120 zł a drugiemu doliczą...

u mnie tak właśnie było...ja będąc jednym z dwóch zapłaciłem mniej...pojechałem po 2 dniach pogadać i okazało się, że sami doliczyli mi na karcie a drugiemu oddali...

poza tym wszystko mają na monitoringu i widać kto i co tankował, i na którym dystrybtorze...

Napisano

> przeciez tu wszyscy są uczciwi, prawi i sprawiedliwi!

Tu, w wyimaginowanym swiecie AK moze i tak, ale czy na tej stacji benzynowej tez hmm.gif

Napisano

> dużo ludzi płaci kartą na stacji...zgłoś się na stację i pogadaj z kierownikiem...

> bardzo prawdopodobne, że Tobie na kartę oddadzą te 100-120 zł a drugiemu doliczą...

> u mnie tak właśnie było...ja będąc jednym z dwóch zapłaciłem mniej...pojechałem po 2 dniach pogadać

> i okazało się, że sami doliczyli mi na karcie a drugiemu oddali...

> poza tym wszystko mają na monitoringu i widać kto i co tankował, i na którym dystrybtorze...

jakim cudem sami Ci "doliczyli" ? Zostawieś im karte z pinem ? hehe.gif

Napisano

> jakim cudem sami Ci "doliczyli" ? Zostawieś im karte z pinem ?

pewnie kredytówka, co w tym dziwnego ?? 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

polecam poczytać o kartach i rozliczaniu ich...

normalnie oświadczenie odpowiednie (nie wiem co tam jeszcze ale może być fotex z kamery etc.) i idzie takie rozliczenie do agenta, który odpowiednio obciąża kartę/oddaje nienależny cash...

to, że Ty się pinem podpiszesz przy płatności kartą nie oznacza jeszcze, że ten cash zostanie od razu bez niczego przekazany później na konto właściciela punktu, w którym płaciłeś...

oczywiście zawsze możesz złożyć reklamację...

Napisano

> pewnie kredytówka, co w tym dziwnego ??

To że on autoryzował transakcję na X zł (na to ma kwitek z potwierdzeniem) - a obciążenie miałoby pójść na kwotę Y.

Podstawa do reklamacji jak drut.

Napisano
  • Autor

> Bo są dystrybutory, które zerują się już po uregulowaniu należności.

ale ja nie uregulowałem należności, tzn uregulowałem, ale z dystrybutora obok

Napisano

nie rozumiem o co tyle krzyku, przeciez na kazdym kroku ktos kogos roluje. Prawda?

Napisano
  • Autor

chłopaki na pompie rano coś kręcili że to moja nieuwaga i raczej nie do odkręcenia, wziąłbym to na siebie, gdyby nie skasowany mój licznik. Zostawiłem info, i po 2 godzinach zgłosiłem się jak już była kierowniczka. Po monitoringu wygląda że kobieta z pompy obok (stała do kasy przede mną) podała zły dystrybutor ( mój) a jak przyszła moja kolej do płacenia to kasjer skasował dystrybutor nierozliczony (jej). Teraz czekam aż młyny bankowe przemielą anulowanie transakcji i kasa wróci na konto (90 zł)

Napisano
  • Autor

> nie rozumiem o co tyle krzyku, przeciez na kazdym kroku ktos kogos roluje. Prawda?

już jest ok ok.gif, zwykły błąd

Napisano

> chłopaki na pompie rano coś kręcili że to moja nieuwaga i raczej nie do odkręcenia, wziąłbym to na

> siebie, gdyby nie skasowany mój licznik. Zostawiłem info, i po 2 godzinach zgłosiłem się jak

> już była kierowniczka. Po monitoringu wygląda że kobieta z pompy obok (stała do kasy przede

> mną) podała zły dystrybutor ( mój) a jak przyszła moja kolej do płacenia to kasjer skasował

> dystrybutor nierozliczony (jej). Teraz czekam aż młyny bankowe przemielą anulowanie transakcji

> i kasa wróci na konto (90 zł)

Czyli się udało, rozumiem ok.gif

Napisano

> masz rację, sam nie wykluczam swoje błędu, jednak ktoś wyzerował licznik przed odjazdem spod

> dystrybutora

Na niektórych stacjach licznik się zeruje zaraz po zapłaceniu (automatycznie) a nie dopiero gdy ktoś podniesie pistolet.

Napisano
  • Autor

> Na niektórych stacjach licznik się zeruje zaraz po zapłaceniu (automatycznie) a nie dopiero gdy

> ktoś podniesie pistolet.

Wiem I to mnie uratowalo, no przecież ja nie zaplacilem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.