Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szybkie nowe auto

Featured Replies

Napisano

> Jedyne co mi się podoba u GM'a to ilość elektronicznych gizmos - np. aplikacja na iPhone

> pozwalająca na sprawdzenie poziomu paliwa, ciśnienia w oponach, stanu oleju, zamknięcie i

> otwarcie samochodu itp.

tzn.siedze sobie w domu,mam zamiar gdzies jechac i nie wychodzac z domu moge sprawdzic czy musze najpierw o stacje benzynowa zahaczyc?

Napisano

> tzn.siedze sobie w domu,mam zamiar gdzies jechac i nie wychodzac z domu moge sprawdzic czy musze

> najpierw o stacje benzynowa zahaczyc?

Na przykład.

Albo córka dzwoni do mnie w czasie jazdy że musi podjechać do sklepu "A", w ciągu minuty jestem w stanie wysłać jej zdalnie namiary na jej nawigację i ją prowadzi do sklepu. Bardzo fajny bajer.

Napisano

> Objeżdża ja 310 konna skoda octavia

Moze i je objezdza, tyklo jak porownam design, to Ca´maro jest autem, a Skoda kupa !

Moze inaczej, ile toto ma pojsc na prostej no i z jakim przyspieszeniem ?

wink.gif

Napisano
  • Autor

> A jaki jest w ogóle budżet?

okolice 200k

Napisano

> Na przykład.

> Albo córka dzwoni do mnie w czasie jazdy że musi podjechać do sklepu "A", w ciągu minuty jestem w

> stanie wysłać jej zdalnie namiary na jej nawigację i ją prowadzi do sklepu. Bardzo fajny

> bajer.

He, w BMW takie coś montują co najmniej od 5 lat nawet nie wiem czy nie zastąpiono tego czymś nowszym.

Napisano

> He, w BMW takie coś montują co najmniej od 5 lat nawet nie wiem czy nie zastąpiono tego czymś

> nowszym.

W GMie maja to już chyba kilkanaście lat a może i wiecej - nazywa się to OnStar i było dostępne już w latach 90'tych kiedy jeszcze nikt takich bajer nie miał więc nie wyskakuje z BMW smile.gif

P.S. BMW w USA o ile się nie mylę korzysta z GMowskiego OnStar pod własna nazwa.

Napisano

> W GMie maja to już chyba kilkanaście lat a może i wiecej - nazywa się to OnStar i było dostępne już

> w latach 90'tych kiedy jeszcze nikt takich bajer nie miał więc nie wyskakuje z BMW

> P.S. BMW w USA o ile się nie mylę korzysta z GMowskiego OnStar pod własna nazwa.

Ja tam nie wiem ile lat to jest w Bmw. Jedynie odnoszę się do Twojej wypowiedzi, która sprawia wrażenie jakby to był hit tego lata.

Napisano

> Moze i je objezdza, tyklo jak porownam design, to Ca´maro jest autem, a Skoda kupa !

> Moze inaczej, ile toto ma pojsc na prostej no i z jakim przyspieszeniem ?

Bez zdjęcia fabrycznego kagańca Camaro szybciej niż 250 i tak nie pojedzie.

Napisano

> Jedyne co mi się podoba u GM'a to ilość elektronicznych gizmos - np. aplikacja na iPhone

> pozwalająca na sprawdzenie poziomu paliwa, ciśnienia w oponach, stanu oleju, zamknięcie i

> otwarcie samochodu itp.

Pełna inwigilacja auta z latoroślą na kółkiem - sprytne smile.gif

Napisano
  • Autor

> Najtansza w utrzymaniu i max frajdą - byłaby m3

z checia ale za droga

Napisano
  • Autor

> audi rs3 nowe, 300+, 4,3s/100 , 4x4

jeden z kandydatow na mojej liscie smile.gif

taki samochod rodzinny

Napisano

> z checia ale za droga

Nie sadź się na nową. Bo cena wyjściowa mocna i utrzymanie tego bi-turbo, sraty-taty itp, kosztuje też majatek.

W poprzedniej budzie musisz coś wyczaić.

Napisano

> Ja tam nie wiem ile lat to jest w Bmw. Jedynie odnoszę się do Twojej wypowiedzi, która sprawia

> wrażenie jakby to był hit tego lata.

Dla mnie jest, bo tego lata kupiłem Camaro wink.gif

Napisano

> Camaro szybciej niż 250 i tak nie pojedzie.

JAk na hamerykanski doopowoz to i tak calkiem przyzwoicie !

Osobiscie celowal bym w replike Cobra'y

wink.gif

Napisano

> kupiłem Camaro

Marek jezeli nie tajemnica jakie sa ´jego kosztty ( nowe ) w USA ?

wink.gif

Napisano

> Marek jezeli nie tajemnica jakie sa ´jego kosztty ( nowe ) w USA ?

A po co Ci V6? tongue.gif

Napisano

> JAk na hamerykanski doopowoz to i tak calkiem przyzwoicie !

Jak na ponad 400 koni to raczej mało. W każdym razie pracujemy nad tym żeby się pozbyć ograniczenia i uderzyć na okolice 300 smile.gif

> Osobiscie celowal bym w replike Cobra'y

Bez sensu jako auto na codzień.

Napisano

> Marek jezeli nie tajemnica jakie sa ´jego kosztty ( nowe ) w USA ?

"gołe" Camaro kosztuje w okolicach $23500, ale dealerzy starają się je wypchnąć jak mogą i bez problemu można utargować jeszcze ze trzy tysiące. Wersja z 323 KM V6.

Napisano

> temat powraca bo dalej nie dokonalem wyboru

Ja bym wybrał nowiutkiego 2013 Mustanga 5.0 l . W USA kosztuje od lekko ponad $30k.

Dostajesz V8 i 420 HP z super dźwiękiem. serduszka.gif 4.3 s 0-60 mph

Ile kosztowało by ściagnięcie do PL ?

HanYs

Napisano

> Ja bym wybrał nowiutkiego 2013 Mustanga 5.0 l .

Sorry, ale w tym wypadku wybieram Camaro SS. Bo:

a) silnik większy (6.2L a nie 5L) a nic nie zastąpi pojemności

b) samochód bezpieczniejszy

c) więcej gizmos w standardzie

d) zawieszenie nieporównanie lepsze

Napisano

> Bez zdjęcia fabrycznego kagańca Camaro szybciej niż 250 i tak nie pojedzie.

No, ale właśnie pytanie, czy jest to niezbędna kwestia na zasadzie "jejku, jaki ja będę powolny mając niezdjętą blokadę w Camaro", czy po prostu psychika zacznie normalnie pracować dopiero w wersji 'open'...? smile.gif Zwłaszcza, że mówimy o jeździe w realiach PL. Samochód, którym jeżdżę w trasy, na weekendy i urlopy dysponuje Vmax 250km/h i z tego co pamiętam średnio z tego zakresu prędkości korzystam średnio raz w roku i to na krótkim odcinku, "bo zaraz się droga kończy..."

Mam jeszcze jedno pytanie do Marka - czy skoro wyżej wspomniane auta stanowią raczej tandetną półkę jakości dla Amerykanów, to czy są auta, które cieszą się większym uznaniem, a jeśli tak to, czy będzie to głównie Mercedes/BMW/Audi, czy jest coś takiego produkcji stricte USA?

Napisano

> a) silnik większy (6.2L a nie 5L) a nic nie zastąpi pojemności

Szkoda, że jest kryzys, bo może pojawiłby się Challenger SRT10 smile.gif

Napisano

> Mam jeszcze jedno pytanie do Marka - czy skoro wyżej wspomniane auta stanowią raczej tandetną półkę

> jakości dla Amerykanów,

Camaro/Mustang = samochód dla nastolatków/młodzieży.

> to czy są auta, które cieszą się większym uznaniem, a jeśli tak to,

> czy będzie to głównie Mercedes/BMW/Audi, czy jest coś takiego produkcji stricte USA?

To co uważane jest za kwintesencję jakości zależy bardzo od zasobności portfela. Dla jednych to Toyota, dla innych Lexus a jeszcze dla innych Rolls Royce. Toyota Camry jest "made in USA". Popularność pojazdów z EU zależy bardzo od lokalizacji - np. w Kalifornii uwielbiają BMW, w północnowschodnim USA Mercedes się cieszy wielką popularnością a na południu króluje Lexus (bo tu ludzie biedniejsze i ich nie stać na EU). Audi jest postrzegane jako "druga liga" na równi z Volvo, Acurą czy Infiniti, choć mam wrażenie że dzięki R8, nowemu A5 i A7 zaczyna powoli być kupowany.

Napisano

> "gołe" Camaro kosztuje w okolicach $23500, ale dealerzy starają Wersja z 323 KM V6.

Mam juz Polo w 3 cylindrach, to mi w zupelnosci wystarczy, myslalem raczej tez o V8 - dla corki, bo ciezka noge ma, a nie wiem po kim biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> Mam juz Polo w 3 cylindrach, to mi w zupelnosci wystarczy, myslalem raczej tez o V8 - dla corki, bo

> ciezka noge ma, a nie wiem po kim

V8 ponad $33K

Napisano

> Sorry, ale w tym wypadku wybieram Camaro SS. Bo:

> a) silnik większy (6.2L a nie 5L) a nic nie zastąpi pojemności

camaro mods: tuned

5.0 mods:stock icon_eek.gif

> b) samochód bezpieczniejszy

tu się zgodzę ale nie jest źle ,Mustang ma tylko gwiazdkę mniej

> c) więcej gizmos w standardzie

w podstawowym wyposażeniu ? cfaniaczek.gif

> d) zawieszenie nieporównanie lepsze

a jak to porównałeś ? hmm.gif

Camaro nie jeździłem ,a w Mustangu nie zauważyłem żadnych negatywnych zachowań.

HanYs

Napisano

> a jak to porównałeś ?

> Camaro nie jeździłem ,a w Mustangu nie zauważyłem żadnych negatywnych zachowań.

Ja nadal czuję kręcenie tyłkiem na wybojach w Mustangu. I zaraz mam chorobę lokomocyjną wink.gif

Napisano

> 30 tyś....

Eur...

Za kazde 100 koni zlosnik.gif

Napisano

> Doszedłem do 580 KM. Ale koszty, panie, koszty... I wszystko zaczęło się sypać. Począwszy od pompy

> dyfra .

No wynik piękny.

ALe kumpel gwary nie chciał tracić na niego, a jak sam mówi i tak 295KM pali więcej jak czołg a co dopiero 580 zlosnik.gif

Napisano

Nowy Golf Gti-R albo Audi S3 + chip wydech i ponad 300km spokojnie będzie, do tego napęd 4x4 i poniżej 5 s do 100. I cena sporo poniżej 200 tys.

Napisano

Orientacyjnie sobie policzyłem zlosnik.gif. Zgodnie z tym co jest napisane w tym poradniku http://regiomoto.pl/portal/eksploatacja/samochody-z-usa-koszty-sprowadzenia-i-pulapki-poradnik koszty byłyby następujące.

Na dzień dzisiejszy

Sprzedaż $ - 3.21 zł

Sprowadzenie do Bremerhaven

Koszt auta - 35000 $ = 112 350 zł

Transport + koszt wyładowania z kontenera = 4 000 zł

Cło 10% = 11 235 zł

Vat niemiecki 19% (cena auta + cło) = 23 481,15 zł

Akcyza polska 18.6% (cena auta + cło) = 22 986,62 zł

SUMA = 61 702,77 zł

Całkowity koszt samochodu i sprowadzenia go do Niemiec 174 052,77 zł.

Do tego dochodzą oczywiście jeszcze koszty transportu do Polski, przygotowania do rejestracji, ubezpieczenia i inne... Czyli pewnie jeszcze jakieś 6 tys. zł.

Napisano
  • Autor

podsumowanie:

Lancer EVO X - 295KM (niestety odpada, moc nie ta i brzydki)

BMW 135 - kandydat

audi rs3 - kandydat

Chevrolet Camaro V8 - odpada nie lubie aut z usa

Volvo S60 T6 R-design - bardzo ladny ale czy da sie chipem jeszcze cos wykrecic?

Golf Gti-R - to chyba mniej niz 300 km ale ma byc podobno golf rs ?

audi by wygralo gdyby nie rodzinny wyglad, bmw ladniejsze ale chyba wolniejsze.

nadal dylemat...

Napisano

> A to insza inszość.

> Zerknąłem na dane camaro - 432KM, 5,2 do setki - skoda z przednim napędem da radę zrobić setkę w

> ~5?

to camaro z ktorym sie ciolem to SS 6,2l (program wydech chip) 440km/560nm wg fabryki 4,6/100 grinser006.gif

da rade fwd 5s zrobic grinser006.gif

Napisano

GOLF 6R 270KM LUB AUDI S3 270KM

wydech i program i jest 360ps/450nm i 4,5/100 i 12,6/400m

lub poczekac chwile bo własnie sie pojawia nowa s3 w tym tyg premiera 300km/380nm 5,1/100 fabrycznie i niebawem golf 7R z tym samym silnikiem

S3 NOWE

jak mało to RS3 TTRS Z 2.5TFSI

jak szybciej to GTR R35 MY12 2.8S/100 za jedyne 474kzł

Napisano

>

> audi by wygralo gdyby nie rodzinny wyglad, bmw ladniejsze ale chyba wolniejsze.

> nadal dylemat...

Za 500 papierów kupisz sobie http://www.burgertuning.com/N55_Stage2_Jb4.html i już nie będzie wolniejsze, zawsze będziesz mógł zdemontować jakby coś się popsuło na gwarancji.

Napisano

> audi rs3 nowe, 300+, 4,3s/100 , 4x4

2.5 tfsi 340km 4.6/100

w ttRS jest 4,3/100 bo jest lżejsze grinser006.gif

Napisano

a ja czekam na s3 sportback w nowej budzei - bardzo mi sie widzi i chyba sobie sprawie za rok bo na gtra nie dozbieram... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> jakość wnętrza ma jeszcze gorszą. O tym jakiej jakości był podnośnik pisałem na kąciku

> Chevroleta - włożenie do prawie dwutonowego samochodu podnośnika zaprojektowanego do Aveo może

> się tylko skończyć jego połamaniem przy pierwszej próbie użycia.

A znasz taką z przeproszeniem "teen girl" co sama zmienia kolo? zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> GOLF 6R 270KM LUB AUDI S3 270KM

> wydech i program i jest 360ps/450nm i 4,5/100 i 12,6/400m

no wlasnie kumpel mial s3 i zrobil samym chipem chyba 330KM

zastanawiam sie czy to nowe s3 roznic sie jakims osprzetem od starego czy tylko chipem podciagneli na 300 ?

> lub poczekac chwile bo własnie sie pojawia nowa s3 w tym tyg premiera 300km/380nm 5,1/100

ladnie wyglada smile.gif

> fabrycznie i niebawem golf 7R z tym samym silnikiem

> S3 NOWE

> jak mało to RS3 TTRS Z 2.5TFSI

no za rodzinne

> jak szybciej to GTR R35 MY12 2.8S/100 za jedyne 474kzł

za drogie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Za 500 papierów kupisz sobie http://www.burgertuning.com/N55_Stage2_Jb4.html i już nie będzie

> wolniejsze, zawsze będziesz mógł zdemontować jakby coś się popsuło na gwarancji.

+60KM

chyba w rs3 da sie wiecej wykrecic, ale to tylko teoria

Napisano

> no wlasnie kumpel mial s3 i zrobil samym chipem chyba 330KM

> zastanawiam sie czy to nowe s3 roznic sie jakims osprzetem od starego czy tylko chipem podciagneli

> na 300 ?

> ladnie wyglada

> no za rodzinne

> za drogie

one fabrycznie maja pod 300 bo sa gify, samym programem 330 jak najbardziej, wydech do tego i teraz standart to 360.

a to nowe pewnie nic nie zmienili,programem delikatnie na 300 pare i juz moga pisac 300 i tak po programie wyjdzie 330. grinser006.gif

Napisano

> +60KM

> chyba w rs3 da sie wiecej wykrecic, ale to tylko teoria

z RS3 w PL nie jest tak łatwo bo jeszcze silnika nie rozkminili, jeden egzemplarz widziałem z boxem i wydechem na 410km TTRS...

Napisano

> +60KM

na kołach, na wale +80KM,

> chyba w rs3 da sie wiecej wykrecic, ale to tylko teoria

Jak Ci się nie pali to poczekaj aż rozpracują temat i bierz RS'a ok.gif

Napisano

> podsumowanie:

> (...)

> audi by wygralo gdyby nie rodzinny wyglad, bmw ladniejsze ale chyba wolniejsze.

> nadal dylemat...

To poczekaj na A klasę AMG - 300+, 4x4... zlosnik.gif

Napisano

Właśnie przeczytałem

Quote:

Dotychczas BMW nie myślało o tym, by w Serii 1 montować napęd xDrive. Ale czasy się zmieniają i nawet klienci kompaktowych aut chcą mieć możliwość zakupu pojazdu z napędem na wszystkie koła. Na początek w ofercie będzie można nabyć dwa modele oznaczone symbolem xDrive. Najmocniejszy wariant w gamie: M135i (320 KM, 450 Nm)

Napisano
  • Autor

jednam kryteria sie zmieniaja nie wiem czy jest sens kupowac nowe s3

narazie znalazlem:

http://otomoto.pl/audi-s3-salon-pl-bezwypadkowy-i-szy-C25165185.html

moze jakies opinie o tym konkretnie aucie ?

jutro pojutrze pojade ogladac

Napisano
  • Autor

> GOLF 6R 270KM LUB AUDI S3 270KM

> wydech i program i jest 360ps/450nm i 4,5/100 i 12,6/400m

przez wydech masz cos konkretnego ?

jakas konkretna firma ?

bo zmianie wydechu bedzie glosniejsze ?

Napisano

> jednam kryteria sie zmieniaja nie wiem czy jest sens kupowac nowe s3

> narazie znalazlem:

> http://otomoto.pl/audi-s3-salon-pl-bezwypadkowy-i-szy-C25165185.html

> moze jakies opinie o tym konkretnie aucie ?

> jutro pojutrze pojade ogladac

nowe s3 to juz inna buda grinser006.gif

jak kryteria sie zmieniaja na uzywane to proponuje NISSAN GTR R35 grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.