Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2014 Corolla

Featured Replies

Napisano

PH-606009994.jpg

PH-606009994.jpg

W USA przychodzi z dwoma rodzajami silnika 1.8L R4 - 132 KM oraz w wersji Eco 140 KM - ten ostatni ma Valvematic. Wersja Eco ma wiecej koni niz wersja S smile.gif do wyboru jest szesciobiegowy manual albo CVT (poza najtańsza wersja ktora ma antyczny, czterobiegowy (!) automat).

PH-606009994.jpg

Nie jestem potencjalnym klientem tego samochodu więc nie wypowiadam sie na temat jego wyglądu. Ale uważam ze wyglada znacznie lepiej niz obecny model, ktory trudno odróżnić od lodówki.

Napisano

Tez nie jestem klientem na Corolla, ale podoba mi sie. Przod z obecnej wersji 5d, ktora bije u mnie sprzedazy, tyl hmm.gif, nawet ladnie zookraglonyok.gif.

Silnik u mnie jeden - tylko 1.8l, niezniszczalny, niesmiertelnyok.gif, ilosc kW jeszcze nie znanazlosnik.gif.

I teraz naszlo mnie pytanie, czy EU czasem nie ma wersji 3d Corolla?niewiem.gif?.

Napisano

> Ale

> uważam ze wyglada znacznie lepiej niz obecny model, ktory trudno odróżnić od lodówki.

Gdybyś zamazał znaczki i zrobił zgadywankę, był bym przekonany że jest to jakiś nowy model Dacii albo Lady hehe.gif. Widać, że projektantom kończą się pomysły na w sumie prostą bryłę, jaką jest samochód facepalm%5B1%5D.gif.

Napisano

Wzruszyl mnie zegarek na konsoli ok.gif

Zupelnie jak w koncowce ubieglego wieku zlosnik.gif

Napisano

> W USA przychodzi z dwoma rodzajami silnika 1.8L R4 - 132 KM oraz w wersji Eco 140 KM - ten ostatni

> ma Valvematic. Wersja Eco ma wiecej koni niz wersja S do wyboru jest szesciobiegowy manual

> albo CVT (poza najtańsza wersja ktora ma antyczny, czterobiegowy (!) automat).

> Nie jestem potencjalnym klientem tego samochodu więc nie wypowiadam sie na temat jego wyglądu. Ale

> uważam ze wyglada znacznie lepiej niz obecny model, ktory trudno odróżnić od lodówki.

Dziwnie opada linia tyłu. Na pierwszej fotce brzydko to wygląda. Przód jakiś taki szpiczasy. Dla mnie na minus w porównaniu z aktualną wersją.

Napisano

> Tez nie jestem klientem na Corolla, ale podoba mi sie. Przod z obecnej wersji 5d, ktora bije u mnie

> sprzedazy, tyl , nawet ladnie zookraglony.

> Silnik u mnie jeden - tylko 1.8l, niezniszczalny, niesmiertelny, ilosc kW jeszcze nie znana.

> I teraz naszlo mnie pytanie, czy EU czasem nie ma wersji 3d Corolla??.

3d chyba nie ma. Jest wersja 5d i nazywa się Auris

Napisano

nie znam się na toyotach, ale wczoraj widziałem coś takiego

toyota-corolla-2012-4.jpg

i jest to chyba jedno z najbrzydszych aut obecnie produkowanych, doprawdy ciężko powstrzymać odruch wymiotny zlosnik.gif

tak nieproporcjonalnego czegoś, już dawno nie widziałem - dorównuje jej chyba tylko ten nowy Lexus taki mały, a może nawet i przewyższa zlosnik.gif

ludzie to klną na nudę Golfów - doprawdy wolę taką nudę, niż to cuś oglądać na ulicy zlosnik.gif

Napisano

> nie znam się na toyotach, ale wczoraj widziałem coś takiego

> i jest to chyba jedno z najbrzydszych aut obecnie produkowanych, doprawdy ciężko powstrzymać odruch

> wymiotny

> tak nieproporcjonalnego czegoś, już dawno nie widziałem - dorównuje jej chyba tylko ten nowy Lexus

> taki mały, a może nawet i przewyższa

> ludzie to klną na nudę Golfów - doprawdy wolę taką nudę, niż to cuś oglądać na ulicy

A mi dla odmiany się podoba i to bardzo - w przeciwieństwie do Aurisa E15 (bo Corolla E15 czyli sedan jest moim zdaniem OK).

dranio

Napisano

> W USA przychodzi z dwoma rodzajami silnika 1.8L R4 - 132 KM oraz w wersji Eco 140 KM - ten ostatni

> ma Valvematic. Wersja Eco ma wiecej koni niz wersja S do wyboru jest szesciobiegowy manual

> albo CVT (poza najtańsza wersja ktora ma antyczny, czterobiegowy (!) automat).

> Nie jestem potencjalnym klientem tego samochodu więc nie wypowiadam sie na temat jego wyglądu. Ale

Ten wygląda jak wściekła lodówka - dużo nie zmienili. Taka jakaś dziwna ta Toyota. Gdybyś poprzedni model poobijał młotkiem wyszłoby coś podobnego - nie podoba mi się.

Antyczny zegarek wewnątrz to już tylko wisienka na torcie. Który mamy rok? 2013 czy 2003? A może 1993?

Napisano

> Antyczny zegarek wewnątrz to już tylko wisienka na torcie. Który mamy rok? 2013 czy 2003? A może

> 1993?

To trochę jak pseudodrewniane wstawki w wielu samochodach. Niby początek 21. wieku a wyglądają jak w latach 1930. zlosnik.gif Plus takiego zegarka, to czytelność. 270751858-jezyk.gif

dranio

Napisano

> To trochę jak pseudodrewniane wstawki w wielu samochodach. Niby początek 21. wieku a wyglądają jak

> w latach 1930.

W latach 30-tych to drewno było z drewna, a teraz jest z plastiku. hehe.gif

> Plus takiego zegarka, to czytelność.

> dranio

Auto ma kilka normalnych wyświetlaczy, każdy mógłby prezentować godzinę. A jak już się uparli żeby był w desce to trzeba było dać analogowy. No i to idiotyczne niebieskie podświetlenie, jak w stuningowanym Golfie III.

sick.gif

Napisano

> W latach 30-tych to drewno było z drewna, a teraz jest z plastiku.

No bo mamy 21. wiek, więc drewno możemy robić z plastiku. zlosnik.gif

> Auto ma kilka normalnych wyświetlaczy, każdy mógłby prezentować godzinę. A jak już się uparli żeby

> był w desce to trzeba było dać analogowy.

Można było tak zrobić. Jeśli o mnie chodzi, nie widzę problemu w cyfrowym i w analogowym.

> No i to idiotyczne niebieskie podświetlenie, jak w

> stuningowanym Golfie III.

Mnie bardzo wkurzało w nocy czerwone podświetlenie z Audi. zlosnik.gif

dranio

Napisano

> nie znam się na toyotach, ale wczoraj widziałem coś takiego

IMHO to stylistycznie jest gigantyczny postęp względem poprzedniego Aurisa. W środku też zdecydowanie lepiej.

Napisano

> Gdybyś zamazał znaczki i zrobił zgadywankę, był bym przekonany że jest to jakiś nowy model Dacii

> albo Lady...

Tył najpierw skojarzył mi się z Civic-kiem sedan.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> W latach 30-tych to drewno było z drewna, a teraz jest z plastiku.

Jakby obecnie stosowano drewno z drewna, to by lasów zabrakło.

Napisano
  • Autor

> A mi dla odmiany się podoba i to bardzo - w przeciwieństwie do Aurisa E15 (bo Corolla E15 czyli

> sedan jest moim zdaniem OK).

> dranio

Mi też, tak jak nie lubię hatchbacków, tak ten model wydaje mi się bardzo proporcjonalny. A Lexusowa odmiana tego modelu (CT 200h) jest wręcz piękna smile.gif

Napisano

> Jakby obecnie stosowano drewno z drewna, to by lasów zabrakło.

Drukujemy dzisiaj setki razy więcej papierów niż w latach 30-tych a jakoś drewna nie brakuje.

Akurat przemysł motoryzacyjny za dużo tego drewna nie byłby w stanie zużyć.

Napisano

> W USA przychodzi

toyobaru zlosnik.gif

cala bryla wyglada jak 4d impreza

a zegarek to tradycja ok.gif tego chca klijenci skromny.gif

Napisano

Pomijam juz fakt, ze w EU niema obecnie modelu Corolla biglaugh.gif

Pytam sie kiedy Toyota nauczy sie jakiejs stylistyki, bo to co proponuja moze i sie nie psuje ale wyglada jak KUPA !

wink.gif

Napisano

> Wzruszyl mnie zegarek na konsoli

> Zupelnie jak w koncowce ubieglego wieku

No, no mam taki w Ulysse tylko ze kolor bursztynek hehe.gif

Napisano

będzie wyglądała dokładnie tak:

(na żywo całkiem nieźle)

286969347-corolla.JPG

post-21485-14352520627037_thumb.jpg

Napisano

> będzie wyglądała dokładnie tak:

> (na żywo całkiem nieźle)

a będzie się w końcu jej dało otworzyć bagażnik bez biegania do pstryczka w środku auta, jak w matizie? zlosnik.gif

Napisano

> a będzie się w końcu jej dało otworzyć bagażnik bez biegania do pstryczka w środku auta, jak w

> matizie?

przecież da się teraz kneflem z klucza grinser006.gif

Napisano

Nie podoba mi się, jak tu ktoś napisał jak byś zamalował znaczek to można pomylic z dacią. Deska w środku to już w ogóle, ani proporcji, ani harmonii. I jeszcze ten fioletowy kolor i wsiowe czarne felgi.