Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z jakiego typu pojazdu jest ta opona?

Featured Replies

Napisano

Ideałem byłoby podanie marki, modelu i numeru rejestracyjnego, ale aż tyle chyba nie potraficie. grinser006.gif

Ciekawy jestem więc tylko czy to może być bieżnik opony śmieciarki? A może np. duże, terenowe auto?

Dla zobrazowania skali - słupek ma 50-60 cm.

rps20130920_080959.jpg

Napisano

> Ideałem byłoby podanie marki, modelu i numeru rejestracyjnego, ale aż tyle chyba nie potraficie.

> Ciekawy jestem więc tylko czy to może być bieżnik opony śmieciarki? A może np. duże, terenowe auto?

> Dla zobrazowania skali - słupek ma 50-60 cm.

Takie duże klocki, to raczej ciężarówka.

Ewentualnie auto terenowe na oponach do jazdy w terenie, ale wtedy przerwy między klockami byłyby chyba większe.

Zgłoś na Policję, oni powinni poradzić sobie z identyfikacją. spy.gif

Napisano

> Ideałem byłoby podanie marki, modelu i numeru rejestracyjnego, ale aż tyle chyba nie potraficie.

> Ciekawy jestem więc tylko czy to może być bieżnik opony śmieciarki? A może np. duże, terenowe auto?

Opona z osi napędowej czegoś dużego - może być i smieciarka.

Napisano

Ale on wygląda, jakby coś po nim przejechało. czyli raczej już leżał w momencie oznaczania oponą zlosnik.gif

Napisano

> Ale on wygląda, jakby coś po nim przejechało. czyli raczej już leżał w momencie oznaczania oponą

pomyśl- samochód np z tyłu ma zwis czyli- najpierw uderzył nadwoziem (zderzakiem etc), przewrócił słupek i następnie po nim przejechał

Napisano

cieżarówka lub autobus, opona bieżnikowana zimowa, typowa kostka

Napisano

mój typ:

88bf7b792cda85ce970b1559b48c8b3c.jpg

Continental HDR nieco już zużyte

Napisano

Wygląda na oponę z osi napędowej jakiejś ciężarówki.

287189507-Opona.jpg

post-54103-14352521713427_thumb.jpg

Napisano

> mój typ:

> Continental HDR nieco już zużyte

Zboczeniec zlosnik.gif

Napisano

> Następną razą wbetonuj tam dwuteownik

miałem podobne problemy. Mam działkę narożną na skrzyżowaniu bardzo wąskich uliczek. Jak jeżdżą ciężarówy to się czasami nie mieszczą w zakręt i obcierały mi o bramę. Betonowy słupek wytrzymał niezbyt długo. Więc tata znalazł gdzieś coś, co przypomina mniejszą szynę kolejową, zabetonowaliśmy to robiąc zbrojony fundament (tak, że większa część jest w ziemi) i od kilku lat żadna ciężarówka nie dała rady. Do tego są darmowe atrakcje gdy patrzę jak te słonie w składzie porcelany kombinują i kombinują i zakręcają na osiem razy zlosnik.gif

Napisano

Tylko daj potem znać jak dochodzenie i czy delikwent złapany grinser006.gif

Napisano

> Sprawa na Policji będzie się ciągnąć miesiącami. Jeśli z grubsza ustalę co to mogło być to załatwię

> temat w kwadrans.

Co mu zrobisz, jak go złapiesz?

Napisano

> Co mu zrobisz, jak go złapiesz?

Oprócz tego, że nic smile.gif

Napisano

> Oprócz tego, że nic

Gdyby to na mnie trafiło , to bym żądał pieniędzy lub naprawy zniszczeń wink.gif ..... jakby mnie olał to bym się zaczaił i pociął tą oponę.... tak żeby też miał koszty.

Oko za oko ząb za ząb .....

Napisano

bana mu da grinser006.gif

Napisano

> Gdyby to na mnie trafiło , to bym żądał pieniędzy lub naprawy zniszczeń ..... jakby mnie olał to

> bym się zaczaił i pociął tą oponę.... tak żeby też miał koszty.

> Oko za oko ząb za ząb .....

Nie Ty jesteś od wymierzania sprawiedliwości, a jeśli by się okazało że to jednak nie jego wina? to co oddal byś mu 1000zl za oponę, zresztą i tak pewnie kierowca śmieciarki by za to nie zapłacił tylko firma a ona w zamian za koszty podniosła by cenę odbioru śmieci i był byś stratny ty i twoi sąsiedzi, ludzie zastanówcie się czasem nad sobą

Napisano

> stratny ty i twoi sąsiedzi, ludzie zastanówcie się czasem nad sobą

napisałem "jakby mnie olał" - w rozumieniu - przyznał się do winy i kazał spierdzielać na drzewo.

Przecież równie dobrze mógł zrobić to przypadkiem , taka masa pojazdu a taki słupek ... można w ogóle nie poczuć.

Napisano

> Gdyby to na mnie trafiło , to bym żądał pieniędzy lub naprawy zniszczeń ..... jakby mnie olał to

> bym się zaczaił i pociął tą oponę.... tak żeby też miał koszty.

> Oko za oko ząb za ząb .....

Scyzorykiem?

Napisano

>. Do tego są darmowe atrakcje gdy patrzę jak te słonie w

> składzie porcelany kombinują i kombinują i zakręcają na osiem razy

Atrakcje będą jak to będzie wóz Straży Pożarnej który nie mógł dojechać do pożaru. screwy.gif

Napisano

Klocki z ... d'opony powyrywa!