Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto planuje zmiane swojego francuzika??

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie grinser006.gif

Bo ja chyba na wiosne zrobie porzadek z denerwujacymi mnie rzeczami i potem wystawie do sprzedania zlosnik.gif

Napisano

> Jak w temacie

> Bo ja chyba na wiosne zrobie porzadek z denerwujacymi mnie rzeczami i potem wystawie do sprzedania

Może poczekajmy z tym wątkiem do nowego roku? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

oj tam oj tam, potem temat przespie, a dzisiaj mnie tak na rozkmine wzielo zlosnik.gif

Napisano

> Jak w temacie

> Bo ja chyba na wiosne zrobie porzadek z denerwujacymi mnie rzeczami i potem wystawie do sprzedania

na razie nie zamierzam zlosnik.gif ale następne chętnie przytulę Scenic III zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

a ja chyba kupie kapcia na rope po Xsarze grinser006.gif

Napisano

> a ja chyba kupie kapcia na rope po Xsarze

a kto bogatemu zabroni grinser006.gif

Napisano
  • Autor

pewnie, w sumie zawsze chcialem miec HDI grinser006.gif

Napisano

> pewnie, w sumie zawsze chcialem miec HDI

ale z marzeń to chciał bym Avantaima serduszka.gif

Napisano
  • Autor

nie denerwuj mnie 270751858-jezyk.gif kiedys sobie kupie shocked.gif

Napisano

> nie denerwuj mnie kiedys sobie kupie

może być za późno bo jest ich jak na lekarstwo i zaczynają drożeć sick.gif

Napisano
  • Autor

zycie, narazie sa wazniejsze wydatki swiety.gif

Mam nadzieje ze w koncu niedlugo bede mogl sie pochwalic grinser006.gif

Napisano

> oj tam oj tam, potem temat przespie, a dzisiaj mnie tak na rozkmine wzielo

Oki, sprzedaję Scenika i nie zamierzam nic kupować na jego miejsce bo przestanie być potrzebny. Z resztą jedna franca styknie grinser006.gif

Napisano

> Jak w temacie

Ja mógłbym planować. Tylko po co, skoro na planach się skończy?

A kusi mnie np. Twingo 1.2tce, albo Megi 2 z końca produkcji albo e46 compact z benzyniakiem pod maską.

Napisano
  • Autor

Nie kupuj renault, dobrze Ci radze zlosnik.gif

Napisano

> My kupujemy druga

a ja jestem żonaty po raz drugi. Każdy ma cierpienie według własnego wyboru ok.gifzlosnik.gif

Napisano

teraz czekam na wycenę szkód zlosnik.gif zobaczymy co z niej wyniknie.

Jakby coś to rezerwuję cfaniaczek.gif

Napisano

istnieje takie prawdopodobieństwo, ale im, więcej w cytryne pcham kasy, tym mniejsze. tym bardziej, że głównej uzytkowniczce jazda Xsara coraz bardziej się podoba. to ma też drugą stronę: że trzeba będzie wpakowac w nią jeszcze więcej....

Napisano

> Jak w temacie

chyba nic wygodniejszego, sprawdzonego, mało palącego, dającego się jeszcze w miarę naprawić i bezproblemowego nie kupię.

zostaję przy tym 1,5 dCi z podpisu hehe.gif

Napisano

Teściu coś zaczął gadać o chęci pozbycia się Megane III Grandtour z 2009/2010 z przebiegiem 30kkm. Chyba nie będę miał wyboru i muszę odkupić grinser006.gif Gdzie znajdę lepsze?

Czyli pewnie zamienię Yarisa (made in France) na Megane.

Napisano

a gdzie tam, gdzie ja znajde tak malo awaryjne auto za taka kase? Chyba ze wymienie na nastepna lagune tylko ze nowsza ale na razie na to nie pozwalaja zawirowania zawodowe oslabiony.gif

Napisano

> chyba nic wygodniejszego, sprawdzonego, mało palącego, dającego się jeszcze w miarę naprawić i

> bezproblemowego nie kupię.

> zostaję przy tym 1,5 dCi z podpisu

Zawsze jak o nim piszesz to mi się dziwnie na sercu robi zlosnik.gif

Napisano

> Ja mógłbym planować. Tylko po co, skoro na planach się skończy?

> A kusi mnie np. Twingo 1.2tce, albo Megi 2 z końca produkcji albo e46 compact z benzyniakiem pod

> maską.

Ja tam stwierdziłem że zmieniam auto to chyba w 2 tyg uporalem się ze sprzedażą i kupnem nowego smile.gif

Napisano

> ale z marzeń to chciał bym Avantaima

Doskonale Cię rozumie ok.gif

Napisano

> Jak w temacie

Zrobiłem nawet rozeznanie na rynku i kompletnie nie mam pomysłu co kupić...

A w dodatku jezdzi bezproblemowo, wiec zal sprzedawac grinser006.gif

Napisano

> Doskonale Cię rozumie

Kto?

Napisano

> Zawsze jak o nim piszesz to mi się dziwnie na sercu robi

też jestem w szoku, ale okazuje się, że podobnych do mnie jest sporo osób - niestety 80% (lub jak kto woli - zdecydowana większość) nigdy nie pisało o tym na żadnym forum grinser006.gif

Napisano

> też jestem w szoku, ale okazuje się, że podobnych do mnie jest sporo osób - niestety 80% (lub jak

> kto woli - zdecydowana większość) nigdy nie pisało o tym na żadnym forum

Zadowolonym z czegoś, z reguły nie chce się tego wychwalać. Dużo piszą tylko ci, którzy mają problemy. Jakby człowiek siedział non stop na forach, czytał co tam piszą nt każdej marki i modelu i - co najgorsze - sugerował się tym, to chyba w życiu by żadnego samochodu nie kupił.

Napisano

racja ok.gif

trudno 50-cio letniego gościa wpychać na forum, by się chwalił bezawaryjnym 1,5 dCi hehe.gif

Napisano

> Jak w temacie

Ja bym chciał sprzedać swoją Lagunę i kupić coś z tego:

Vel Satis 3.5, Espace IV 2.0T, Laguna II 3.0, Scenic II 2.0T

Ale zona.gif sie nie chce zgodzic buu.gif

Napisano

> Jak w temacie

Ja na dniach zamienię kangura na berlingo/partnera lub nowszego kangura smile.gif

Napisano

> Ja bym chciał sprzedać swoją Lagunę i kupić coś z tego:

> Vel Satis 3.5, Espace IV 2.0T, Laguna II 3.0, Scenic II 2.0T

> Ale sie nie chce zgodzic

Oddaj razem w pakiecie smile.gif

Napisano

> Nie kupuj renault, dobrze Ci radze

Wiem, wiem. Nie pierwszy raz radzisz. Ale ja pod tym względem jestem jak 5-latek pchający paluchy do kontaktu. wink.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

ja france żony sprzedałem w zeszłym tygodniu wink.gif w domu został Japończyk (przeznaczony na sprzedaż) i Angol wink.gif który póki co ma dożywocie.

Napisano

> Ja na dniach zamienię kangura na berlingo/partnera lub nowszego kangura

W pazdzierniku pozbylem sie Partnera a w wakacje został zakupiony nowszy francuz z rodziny 207 SW:) i jak na razie jestem zadowolony z zamiany. Żona, która sie toczy nowym wynalazkiem również. I jak na razie wiecej zmian ie przewiduję. wink.gif

pozdr.

M.

Napisano

> W pazdzierniku pozbylem sie Partnera a w wakacje został zakupiony nowszy francuz z rodziny 207 SW:)

> i jak na razie jestem zadowolony z zamiany. Żona, która sie toczy nowym wynalazkiem również. I

> jak na razie wiecej zmian ie przewiduję.

> pozdr.

> M.

praktyka była u mnie taka, że zawsze jak wymieniałem w żony aucie aku na zimę, to go później sprzedawałem grinser006.gif I tak myślę nad 307. Jest rocznik 2006, wszystko gra i buczy, ale robi się staroć pomału. Tylko co kupić, żeby miało sens ? I musiałby to być rocznik około 2009-2010, żeby w kolejnego strucla się nie pchać hmm.gif

Napisano

> praktyka była u mnie taka, że zawsze jak wymieniałem w żony aucie aku na zimę, to go później

> sprzedawałem I tak myślę nad 307. Jest rocznik 2006, wszystko gra i buczy, ale robi się

> staroć pomału. Tylko co kupić, żeby miało sens ? I musiałby to być rocznik około 2009-2010,

> żeby w kolejnego strucla się nie pchać

kup nowe, rozmiar mniejsze ok.gif

Napisano

> praktyka była u mnie taka, że zawsze jak wymieniałem w żony aucie aku na zimę, to go później

> sprzedawałem I tak myślę nad 307. Jest rocznik 2006, wszystko gra i buczy, ale robi się

> staroć pomału. Tylko co kupić, żeby miało sens ? I musiałby to być rocznik około 2009-2010,

Jak żona zadowolona z 307 to weź 308 lub C4 (B7) - mechanicznie to praktycznie to samo.

Napisano

> Jak w temacie

ja! za jakieś 28 miesięcy smile.gif

zbieram na Panamere wink.gif

Napisano
  • Autor

Sio mnie z tego kacika z panamera 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ja! za jakieś 28 miesięcy

> zbieram na Panamere

oslabiony.gif nie dobrze kolejny idealny samochód rodzinny jak dla mnie zlosnik.gif

Napisano

Ja tez po malu sie zaczynam rozgladac, ale jakos nie mam pomyslu co kupic niewiem.gif

Moze w ciagu roku cos mi wpadnie w oko grinser006.gif

Napisano

> Sio mnie z tego kacika z panamera

Panamera Vel Satis Edyszyn smile.gif

a na poważnie to nie wiem co... pewnie jakieś kombi duże smile.gif byle z automatem.

Napisano

> na razie nie zamierzam ale następne chętnie przytulę Scenic III

Ja się pomału rozglądam za takim...fajne auto.DCI 1,5 po 2009 dobre jest?

Napisano

> Jak w temacie

yaya.gif Scenic 3-pochorowałem się na takiego slinka.gif

Napisano

> kup nowe, rozmiar mniejsze

rozmiar mniejsze jak najbardziej ok, ale nowego raczej nie dam rady. Zwłaszcza, że to drugie auto w rodzinie, wystarczy jak będzie trzylatek.

Napisano

> Jak żona zadowolona z 307 to weź 308 lub C4 (B7) - mechanicznie to praktycznie to samo.

308 jest do rozważenia, podoba się też BMW 1 lub Mazda 3. Zobaczymy co żona wymyśli.

Moim zdaniem dobrym wyborem byłaby nowa 208, bo wydaje mi się, że takie auto by jej styknęło.

Napisano

> Ja tez po malu sie zaczynam rozgladac, ale jakos nie mam pomyslu co kupic

> Moze w ciagu roku cos mi wpadnie w oko

tak myślę dla żony nad peżotem RC. Kobitka łapie lata, trza by ją odmłodzić grinser006.gif