Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ktos mnie przerysował ..

Featured Replies

Napisano

Witam jakiś palant w nocy mnie przerysował.Czy lakiernik takie coś pryśnie bez lakierowania 2 całych elementów?

Napisano

> Witam jakiś palant w nocy mnie przerysował.Czy lakiernik takie coś pryśnie bez lakierowania 2

> całych elementów?

Ja bym to olał. Sam rant tylko tam gdzie do blachy doszło zabezpieczył, a na resztę machnął.

Napisano

> Ja bym to olał. Sam rant tylko tam gdzie do blachy doszło zabezpieczył, a na resztę machnął.

Zgadzam sie. Takie przetarcie to żadne przetarcie, nie wygląda jakos tragicznie wiec można z tym jezdzic latami.

Napisano
  • Autor

> Ja bym to olał. Sam rant tylko tam gdzie do blachy doszło zabezpieczył, a na resztę machnął.

Szkoda mi reni , 6 lat jeżdzę .A taki ładny był Amerykański.. grinser006.gif

Napisano

> Szkoda mi reni , 6 lat jeżdzę .A taki ładny był Amerykański..

Z odleglosci paru metrów to pewnie nawet nie widać tego przerysowania. Daj spokoj wink.gif

Napisano

> Zgadzam sie. Takie przetarcie to żadne przetarcie, nie wygląda jakos tragicznie wiec można z tym

> jezdzic latami.

Lakiernik za pare stowek to przycieniuje.

Mozna tez samemu probowac lakierem zaprawkowym.

Napisano

> Lakiernik za pare stowek to przycieniuje.

> Mozna tez samemu probowac lakierem zaprawkowym.

Te rysy na drzwiach to podejrzewam ze można zamaskować zwykłą kredką...

kredka-maskujaca-rysy-zadrapania-autotech-robert-zielinski.jpg

Oczywiście wiadomo, że do pierwszego mycia wink.gif

Napisano

raczej nie bo chyba jest lekkie wgiecie

Napisano

> Szkoda mi reni , 6 lat jeżdzę .A taki ładny był Amerykański..

Nada jest, ta blizna to nic, a malować zwyczajnie nie warto.

Napisano

Użyj pasty pasty Tempo przy dodatniej temperaturze i wtedy wklej fotę - zobaczymy faktyczne uszkodzenia.

Napisano
  • Autor

> Użyj pasty pasty Tempo przy dodatniej temperaturze i wtedy wklej fotę - zobaczymy faktyczne

> uszkodzenia.

ok.

Napisano

> Witam jakiś palant w nocy mnie przerysował.Czy lakiernik takie coś pryśnie bez lakierowania 2

> całych elementów?

ja będziesz malował to najpierw porób zdjęcia sprzed malowania smirk.gif

Napisano
  • Autor

> Lakiernik za pare stowek to przycieniuje.

> Mozna tez samemu probowac lakierem zaprawkowym.

Jak przycieniuje ? prysnie to?

Napisano
  • Autor

> ja będziesz malował to najpierw porób zdjęcia sprzed malowania

ja tego nie bede sam robił oddam do fachmana.Chyba że puszcze do żyda ,ale co kupie do 25K. palacz.gif

Napisano

> ja tego nie bede sam robił oddam do fachmana.Chyba że puszcze do żyda ,ale co kupie do 25K.

Do 25k to masz ogromny wybór, od klasy A do klasy E ok.gif

Napisano

> ja tego nie bede sam robił oddam do fachmana.Chyba że puszcze do żyda ,ale co kupie do 25K.

bardziej mi tutaj chodziło przy przyszłej sprzedaży jako wytlumaczenie dlaczego było cos malowane... - wiesz zeby Ci nikt nie wmawiał ze połowe samochodu masz waloną skromny.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Do 25k to masz ogromny wybór, od klasy A do klasy E

S klasse też kupi cool.gif

Napisano

> S klasse też kupi

Dokładnie. Wszystko od Pandy az po A8 czy S-klasse ok.gif

Napisano
  • Autor

> S klasse też kupi

A tam u was na giełdzie mysłowickiej w tych budach som jakie dobre auta? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> bardziej mi tutaj chodziło przy przyszłej sprzedaży jako wytlumaczenie dlaczego było cos

> malowane... - wiesz zeby Ci nikt nie wmawiał ze połowe samochodu masz waloną

A to niech sobie gadaja ,owszem malowane ,kupujesz pan ,czy zamykac mam furtkę bo mi zimno ,a w laczkach jestem. zlosnik.gif

To sa auta za pare zł ,watpie aby tak dziwowali ludzie..

Jutro podjade do fachmana zobacze co powie.Puki u mnie w rękach musi byc ładne ,po prostu taki jestem już smile.gif

Napisano

> A to niech sobie gadaja ,owszem malowane ,kupujesz pan ,czy zamykac mam furtkę bo mi zimno ,a w

> laczkach jestem.

> To sa auta za pare zł ,watpie aby tak dziwowali ludzie..

Oj mylisz się zlosnik.gif ludzie kupując auto za pare tys zl wybrzydzają jakby kupowali za 50 tys... nawet widać to na autokaciku... ktoś pyta o auto za 5 tys , a inni wypatrują czy czasem jakiś element wygląda na malowany albo ze licznik cofnięty hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Oj mylisz się ludzie kupując auto za pare tys zl wybrzydzają jakby kupowali za 50 tys... nawet

> widać to na autokaciku... ktoś pyta o auto za 5 tys , a inni wypatrują czy czasem jakiś

> element wygląda na malowany albo ze licznik cofnięty

Wiem ,czytam to nie raz.W praktyce sprzedawałem Astre I i tam było widac ze malowana kiedys była ,ale gosc kupił .paniee za te kase bierzemy Zdzichu ,troche jeszcze pojeżdzisz .

Napisano

> Wiem ,czytam to nie raz.W praktyce sprzedawałem Astre I i tam było widac ze malowana kiedys była

> ,ale gosc kupił .paniee za te kase bierzemy Zdzichu ,troche jeszcze pojeżdzisz .

Tez sprzedałem wiele aut i zadnego nikt zbytnio nie ogladal ani nie sprawdzal w ASO, historii tez nikt nie chciał sprawdzać, mimo ze ceny były dużo wyższe... ale w internecie każdy mądry i wybrzydza wink.gif

Napisano

> całych elementów?

Tu gdzie odbity lakier zrób zaprawkę wykałaczką (lakier zaprawkowy w kolorze kupisz za jakieś 15zł), potem podjedź do lakiernika bądź kogoś kto ma porządną polerkę niech przepoleruje, wiele z tych rys się zniweluje i praktycznie nie będzie widać, koszt poniżej 50zł.

Ja bym nie malował, bo jak zacznie Ci fachman cieniować i nie wstrzeli się w odcień, co jest bardzo możliwe, bo nowy lakier zawsze będzie się deko różnił mimo tego samego kodu, to będzie dużo gorzej wyglądało jak teraz i każdy Ci powie, że samochód nie miał całego boku po dzwonie.

Napisano
  • Autor

> Tez sprzedałem wiele aut i zadnego nikt zbytnio nie ogladal ani nie sprawdzal w ASO, historii tez

> nikt nie chciał sprawdzać, mimo ze ceny były dużo wyższe... ale w internecie każdy mądry i

> wybrzydza

Czymś trzeba jeżdzić, a każde które bym kupił do tych 25K miało by coś robione . Ojciec kupił kiedyś c-maxa 2 letniego ,walniety przodem za 42K (naprawiony). Pózniej robił jeszcze tylny zderzak i klapę ,bo pani policjant się zagapiła,a jeszcze pózniej facet mu przytarł cała prawa stronę zlosnik.gif .czyli prawie cały malowany ,w sumie dziś 7 letni samochód..

Napisano

> Tez sprzedałem wiele aut i zadnego nikt zbytnio nie ogladal ani nie sprawdzal w ASO, historii tez

> nikt nie chciał sprawdzać, mimo ze ceny były dużo wyższe... ale w internecie każdy mądry i

> wybrzydza

Jak sprzedawałem kieeeedyś poldka to marudzili, że purchle, że wstyd na wsi będzie grinser006.gif. Z Outlanderem za to zrobili weryfikację w ASO na drugim końcu miasta

Napisano
  • Autor

To widze ze podobne uszkodzenie tych samych elementów ,ale gosc jedzie 2 elementy . dobrze dobrany kolor.

Napisano

zaprawka na rancie błotnika, resztę spolerować i będzie oki praktycznie niewidoczne - przy tym odcieniu jeśli nie chcesz mieć bolidu w rożnych odcieniach trzeba malować cały bok

Napisano

> Oj mylisz się ludzie kupując auto za pare tys zl wybrzydzają jakby kupowali za 50 tys... nawet

> widać to na autokaciku... ktoś pyta o auto za 5 tys , a inni wypatrują czy czasem jakiś

> element wygląda na malowany albo ze licznik cofnięty

A tutaj to masz rację. Sprzedawaliśmy naprawdę solidne, uczciwe Seicento z wspomą, poduchami, elektryką w wersji Abarth za coś ponad 6k PLN to ludzie z miernikiem dookoła latali a jak różnica między dachem a drzwiami była 20 mikronów to stwierdzili że po gradobiciu hehe.gif Nie sposób wspomnieć o próbie pomiaru lakieru na plastikowej lotce z tyłu auta rotfl.gif

Napisano

> A tutaj to masz rację. Sprzedawaliśmy naprawdę solidne, uczciwe Seicento z wspomą, poduchami,

> elektryką w wersji Abarth za coś ponad 6k PLN to ludzie z miernikiem dookoła latali a jak

> różnica między dachem a drzwiami była 20 mikronów to stwierdzili że po gradobiciu

i co takim ludziom powiedzieć? ja bym ich wyganial natychmiast, ale kultura nie pozwala pad.gif

Napisano

> i co takim ludziom powiedzieć? ja bym ich wyganial natychmiast, ale kultura nie pozwala

Ludzie na handlarzy narzekają a sami są nie lepsi. Często ktoś kto kupuje auto za 10k chce je mieć idealne jak w dniu wyjazdu z salonu i jeszcze żeby na koszt sprzedającego dowieźć pod dom 200km a zdarzają się tacy co po godzinie chcą oddać bo żona koloru nie zaakceptowała. Oj długo by opowiadać.

Napisano

> całych elementów?

Nic bym z tym nie robił. Porządnie przepastował i już.

Napisano

> Nic bym z tym nie robił. Porządnie przepastował i już.

przepastować to buty możesz co najwyżej- tu trzeba zaprawki i polerki z odpowiednią pastą. Przy Polerowaniu tego typu rys trzeba troszkę doświadczenia.

Napisano

> całych elementów?

Mi ktoś przerysował otwierając drzwi (wiem nawet kiedy i gdzie niestety).

Rysy są do podkładu. Czy jest sensu kupować coś takiego?

Napisano

> Mi ktoś przerysował otwierając drzwi (wiem nawet kiedy i gdzie niestety).

> Rysy są do podkładu. Czy jest sensu kupować coś takiego?

Ja do każdego auta kupuję oryginalny lakier zaprawkowy w ASO.

Pojedyncze, małe ryski daje się tym zabezpieczyć ok.gif

Choć nie wygląda to zbyt estetycznie zlosnik.gif

Napisano

> przepastować to buty możesz co najwyżej- tu trzeba zaprawki i polerki z odpowiednią pastą. Przy

> Polerowaniu tego typu rys trzeba troszkę doświadczenia.

Miałbym to w nosie. Mi wystarczyłaby pasta.

Napisano

> Ja do każdego auta kupuję oryginalny lakier zaprawkowy w ASO.

> Pojedyncze, małe ryski daje się tym zabezpieczyć

> Choć nie wygląda to zbyt estetycznie

To wygląda na w miare oryginalnie.

Myśle że będzie wyglądało lepiej niż biały podkład...

Gość stał dostawczakiem na stacji benzynowej. Napisze maila, może uda się wyciągnąć coś z monitoringu...

Napisano
  • Autor

> przepastować to buty możesz co najwyżej- tu trzeba zaprawki i polerki z odpowiednią pastą. Przy

> Polerowaniu tego typu rys trzeba troszkę doświadczenia.

Taa... wysłałem na email fotke do lakiernika ,zobaczymy czy odpiszą.Jutro podjade tez do innego co powie..

Tak ogladam autka z wlkp.i sporo jest z Gniezna wiem handlarze.Ale wpadł mi w oko ten komis z Gniezna http://otomoto.pl/opel-astra-1-6-16v-lpg-niemcy-idealna-C31131169.html ,dosć sporo mają aut.Ciekawe czy idzie tam kupić cos bez miny..

Napisano

Samemu pomalować: zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

zmatowić papierkiem ok 2000 liznąć maszyną a ubytek posmarować zaprawką takie jak lakier do paznokci są grinser006.gif

Napisano

> A tam u was na giełdzie mysłowickiej w tych budach som jakie dobre auta?

NIE palacz.gif

Napisano

> całych elementów?

Tak

Napisano

> Taa... wysłałem na email fotke do lakiernika ,zobaczymy czy odpiszą.Jutro podjade tez do innego co

> powie..

Wiesz - z lakernikami to jak z zakładami wymieniającymi szyby- przyjeżdżasz pytasz o polerowanie rys na szybie usłyszysz- Panie- nie da się bo soczewka się zrobi alien.gif trzeba wymienić grinser006.gif

Podobnie z lakiernikiem- przeciez nie powie Ci - Zrób "se "Pan zaprawkę a resztę spoleruj - bo to nie w jego interesie grinser006.gif

Napisano

> Wiesz - z lakernikami toj ak z zakładami wymieniającymi szyby- przyjeżdżasz pytaszo polerowanie rys

> na szybie usłyszysz- Panie- nie da się bo soczewka się zrobi trzeba wymienić

a nie zrobi się? jestem ciekawy bo różne opinie słyszałem confused.gif

Napisano

> a nie zrobi się? jestem ciekawy bo różne opinie słyszałem

a Pewnie że nie ok.gif zrobiłem już ok 20-30 przednich szyb w różnych markach - nic się z nimi nie stało grinser006.gif

no chyba ze złapiesz polerkę i w jednym miejscu będziesz trzymał 3-4 godziny to moooże coś się tam stanie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Na lakierownie 2 elementów sie nie zgodzę napewno .

Napisano

> Tak ogladam autka z wlkp.i sporo jest z Gniezna wiem handlarze.Ale wpadł mi w oko ten komis z

> Gniezna http://otomoto.pl/opel-astra-1-6-16v-lpg-niemcy-idealna-C31131169.html ,dosć sporo

> mają aut.Ciekawe czy idzie tam kupić cos bez miny..

97 samochodów i każdy spełnia polską normę przebiegową... hmm.gif