Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PASSAT B6 2.0TDI 2006 rok z przebiegiem 460 tyś

Featured Replies

Napisano

> taak, okey zgodzę się... ale pomimo to nie ma podobnych TDI z tego rocznika za mniej jak 4000-5000

> tyś EURO...

> a tutaj po taxi nagle za 3000 EURO...

Bo one mają 900kkm, a nie 460 grinser006.gif

Napisano

> Rownie dobrze można zapytać - po co komu 5-letni złom Octavia??? jak zamiast tego można prawie nową

> Pandę

ok ale Panda nie zapewni komfortu i wielkości choćby porównywalnej z Octi czy Paskiem. A różnica między Octi a Passkiem to nie przepaść.

Napisano

> ok ale Panda nie zapewni komfortu i wielkości choćby porównywalnej z Octi czy Paskiem.

Nowa Panda? Dojedzie tak samo, jak nie pewniej grinser006.gif. Spali mniej, nie generuje kosztów przez 5 lat, jak trzeba zapakuje do niej to samo co do Passata, albo nie wezmę rzeczy których i tak nie wykorzystam na wakacjach grinser006.gif. Komfort? Dziury, koleiny, wyprzedzanie, parkowanie? Przestań... hehe.giffacepalm%5B1%5D.gif. 90% to i tak stanie w korkach. Prestiż? hahaha.gif

Napisano

> Nowa Panda? Dojedzie tak samo, jak nie pewniej . Spali mniej, nie generuje kosztów przez 5 lat,

> jak trzeba zapakuje do niej to samo co do Passata, albo nie wezmę rzeczy których i tak nie

> wykorzystam na wakacjach . Komfort? Dziury, koleiny, wyprzedzanie, parkowanie? Przestań...

> . 90% to i tak stanie w korkach. Prestiż?

facepalm%5B1%5D.gif Proszę Cię, ja znam się na żartach, ale bez przesady...Zachowujesz się tak jakbyś nigdy w życiu nie jechał czymś większym od kompakta zlosnik.gif

Napisano

> Proszę Cię, ja znam się na żartach, ale bez przesady...Zachowujesz się tak jakbyś nigdy w życiu

> nie jechał czymś większym od kompakta

Spokojnie, on pisał ze Ceed jest lepszy od e60, także wszystkiego można się spodziewać wink.gif

Napisano

> Spokojnie, on pisał ze Ceed jest lepszy od e60, także wszystkiego można się spodziewać

Dlatego biorę to z przymrużeniem oka, bo nie da się na serio czytać że w pandę zapakuje tyle co w paska itd...Wystarczy prosty test w oba samochody zapakować 5 osób, bo w końcu tyle mają w dowodzie i po 1 torbie podróżnej każda niech zabierze, dystans do przejechania z Zakopca do Szczecina "za raz".

Pytania (Ci co jechali pandą):

-dlaczego 1 z podróżnych sam zrezygnował z przejażdżki a 2 pojechało bez bagaży?

-dlaczego po dojechaniu do celu wysiadają z pandziochy i robią ekwiblirystyczne ruchy?

....itd

Panda to dobry samochód, ale do tego do czego został stworzony-na zakupy na miasto i dzieciaki do przedszkola podwieźć.

Napisano

> ok ale Panda nie zapewni komfortu i wielkości choćby porównywalnej z Octi czy Paskiem. A różnica

> między Octi a Passkiem to nie przepaść.

Między Octavią a Passatem JEST przepaść. Taka sama zresztą jak między Pandą a Octavią.

Napisano

> Między Octavią a Passatem JEST przepaść. Taka sama zresztą jak między Pandą a Octavią.

Miałem napisać to samo, ale wolałem nie, żeby nie zostać zaszczekanym zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Takie rzeczy to normalne, połamane schowki, uchwyty, elementy tapicerki, i to nie w taxi ale

> ogolnie w autach z zachodu... takie się kupuje, tu się wymienia i na handel

Przestań już opowiadać te swoje historię o kupowaniu na wagę u Turka - na zachodzie są też normalne auta tyle że kosztują odpowiednio więcej.

Napisano

> Nowa Panda? Dojedzie tak samo, jak nie pewniej . Spali mniej, nie generuje kosztów przez 5 lat,

> jak trzeba zapakuje do niej to samo co do Passata, albo nie wezmę rzeczy których i tak nie

> wykorzystam na wakacjach . Komfort?

Komfort . Właśnie o to chodzi. Nie każdy lubi jeździć w kucki z głową na przedniej szybie i wozić na dachu boxa bo mu sie zakupy z marketu nie zmieszczą do kufra jak w drodze z pracy do domu chce kupić coś wiecej niż bułki.

Poza tym bezpieczeństwo. Taki kilkuletni pasek ma jednak wiecej do gięcia z przodu, niż Panda w której nogi dotykają prawie przedniego zderzaka.

Napisano

> Poza tym bezpieczeństwo. Taki kilkuletni pasek ma jednak wiecej do gięcia z przodu, niż Panda w

> której nogi dotykają prawie przedniego zderzaka.

No to prawda, gdzieś ostatnio czytałem o wypadku pijanego kierowcy jadącego chyba wiekowym bmw który rozwalił pandę, efekt taki, że w pandzie wszyscy zginęli a w pijak ręka złamana.

Napisano

> Wystarczy prosty test w oba samochody zapakować 5 osób,

Ale daj mi chociaż jeden przykład właściciela Passata, który (pomijając sporadyczne przypadki) wozi w nim na co dzień 5 osób hehe.gif. 99% jedzie kierowca, 66% jakaś pani obok a 33% dzieciak z tyłu grinser006.gif.

Napisano

> Abstrahując od wszystkiego, to te Passaty B6 mają tak paskudnie w środku,

> że aż ciężko mi to opisać

Z zewnątrz też są paskudne, duże, ciężkie, oklepane i czarne. Pod Biedronką trzeba na trzy razy zawijać, a Panda ogarnia to na raz.

> Dziękuję za uwagę

Ja również zlosnik.gif.

Napisano

> Ale daj mi chociaż jeden przykład właściciela Passata, który (pomijając sporadyczne przypadki) wozi

> w nim na co dzień 5 osób .

Ale jakie to ma znaczenie? W pasku Pan i Pani moga pojechać w futrze i będzie luuuuzik. W Pandzie bedzie ciasno. Wiele osób dlatego kupuje auto wieksze by mieć luźniej, wiekszy komfort itp.

btw

W kawalerce 20m2 można żyć w 2 osoby. Będzie ekonomicznie, przytulnie a i dzieciak sie zmieści jak bozia da. biglaugh.gif

Zakladając, że stać Cię na mieszkanie 40m2 opuściłbyś swoje 20m2 ?

Pewnie nie bo po co Ci wieksze skoro starcza mniejsze.

Ja bym się nawet chwili nie namyślał tylko pakował dobytek.

Dlatego zamiast nówki Astry IV kupiłem używane Audi A4 B8. Wiekszy komfort, wiecej miejsca i dłuższy przód w razie czego.

Napisano

> Miałem napisać to samo, ale wolałem nie, żeby nie zostać zaszczekanym

Mi wolno, bo ja mam Chevrolety i uważam że są fajne. Nie mogę więc być fanboyem VW.

hehe.gifwink.gif

Napisano

> Między Octavią a Passatem JEST przepaść. Taka sama zresztą jak między Pandą a Octavią.

Każdy ma prawo do własnego zdania, ja się z Twoim nie zgadzam.

Napisano

> Hehe, wątek z cyklu, chcę B6 TDI DSG, ale mam ledwo na B5 TDI. Co zrobić? Kupić B6 w budyniu od

> turasa po taxi z nalotem 500 tys km

> Dzizaz, ale sąsiadowi gul skoczy. Chyba, że sąsiad się zna i wie, że to po taxi. Wtedy będzie się

> śmiał tak jak ja z sąsiada co Tourana kupił w budyniu z zylionem km nalotu. W sumie to aż mi

> go szkoda jak przy -5 stopniach jego TDI odmówiło, a ja 20 letniego Poloneza od strzała

> odpalam, albo Pandę z kosmicznym przebiegiem Ale on ma TDI !!

Z tej opowieści wnioskuję że sąsiad od tourana w zadzie ma to co inni o nim myślą, tourana kupił bo było po prostu tanio i nic więcej, aku mu padło bo raz na kilka lat to się zdarza i pewnie na poloneza z tobą i tak by się nie zamienił, a mając tourana z kosmicznym przebiegiem i tak ma lepiej niż z takim samym przebiegiem pande.

Nie śmiej się z sąsiada chłopaku, to nieładnie grinser006.gif

Napisano

> Z tej opowieści wnioskuję że sąsiad od tourana w zadzie ma to co inni o nim myślą, tourana kupił bo

> było po prostu tanio i nic więcej, aku mu padło bo raz na kilka lat to się zdarza i pewnie na

> poloneza z tobą i tak by się nie zamienił, a mając tourana z kosmicznym przebiegiem i tak ma

> lepiej niż z takim samym przebiegiem pande.

> Nie śmiej się z sąsiada chłopaku, to nieładnie

Śmieję się, bo on chodzi obok niego dumny jak paw, a auto wygląda jakby było z najgorszego sortu od turka. A aku miał dobre, auto kręciło, ale nie odpalało. Porównanie z Poldkiem to dla śmiechów, jego wzrok wpatrzony jak odpalam jest bezcenny.

Napisano

> Większośc TDI/HDI/JTD ma przebieg 400+

To mój jest w mniejszości. Ale to krajowy wózek. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Śmieję się, bo on chodzi obok niego dumny jak paw, a auto wygląda jakby było z najgorszego sortu od

> turka. A aku miał dobre, auto kręciło, ale nie odpalało. Porównanie z Poldkiem to dla

> śmiechów, jego wzrok wpatrzony jak odpalam jest bezcenny.

ale przeczytale co ja napisalem?

rozrusznik bedzie krecil ale spadek napiecia jest taki ze auto nie zapali-casus tourana zlosnik.gif

Napisano

> ale przeczytale co ja napisalem?

> rozrusznik bedzie krecil ale spadek napiecia jest taki ze auto nie zapali-casus tourana

Dziwne, męczy go naaaaaaaaaście sekund, X razy i na to aku ma siłe, a na odpalenie nie ma? screwy.gif

Napisano

> Nowa Panda? jak trzeba zapakuje do niej to samo co do Passata,

Uśmiałem się do łez zlosnik.gif

Napisano

> Ale daj mi chociaż jeden przykład właściciela Passata, który (pomijając sporadyczne przypadki) wozi w nim na co dzień 5 osób . 99% jedzie kierowca, 66% jakaś pani obok a 33% dzieciak z tyłu .

Kilka razy w tygodniu gram w hokeja. Najczęściej jeżdżę z bratem lub bratem i kolegą. Każdy ma torbę hokejową, która ma wymiary ok.105x45x45cm, oraz kij. Nie muszę składać tylnej kanapy ani demontować fotelika, w którym przewożę syna. Otwieram klapę bagażnika, wkładamy torby i kije, wsiadamy i jedziemy. Żadnych ceregieli.

Zapakuj to do Pandy zlosnik.gif

Raz spróbowaliśmy jechać w dwójkę Coltem brata. To był pierwszy i ostatni raz grinser006.gif

Napisano

> Z zewnątrz też są paskudne, duże, ciężkie, oklepane i czarne. Pod Biedronką trzeba na trzy razy

> zawijać, a Panda ogarnia to na raz.

> Ja również .

Wygląd rzecz gustu, wg mnie wcale nie odbiegają od konkurencji na minus wyglądem, czy jakością plastików, a układ zegarów i przełączników-tak jak napisałem, rzecz gustu. Czy ciężkie?Nie wiesz co mówisz, B6 1.9 sedan ważył 1456kg, więc to nie jest dużo. To że duże i nie zawrócisz na raz pod Biedronką to racja, właśnie to są te plusy o których mówimy hehe.gif Takiego samochodu nie kupuje się na podjazd do biedronki, tylko (kombiakiem) jedzie się do M1 czy Ikei i kupuje większość gratów na remont mieszkania, albo ładuje się pandę w bagażnik i jedzie wygodnie na wakacje, by tam na miejscu mieć pojazd do podjazdów do Biedronki hehe.gif

Napisano

> Każdy ma prawo do własnego zdania, ja się z Twoim nie zgadzam.

Oczywiście że możesz mieć swoje zdanie, ale jeszcze powiedz z czym się nie zgadzasz, żę:

-panda ciaśniejsza od skody a skoda od passata?

-że głośniejsza w środku od skody a ta od passata?

-że węższa od skody a ta od passata?

-że ciaśniejsza z tyłu od skody a ta od passata?

-że ma mniej przytulne i wygodne fotele od skody a ta od passata?

Czy nie zgadzasz się z tymi twierdzeniami?Jeśli nie to nie jeździłeś którymś z samochodów tu wymienionych. Akurat skodą O II i paskiem B6 od 2010 r miałem okazję jeździć co najmniej raz w tygodniu, jako kierowca czy jako pasażer również z tyłu. Różnice są kolosalne. Skoda przy 120 jest głośna, że strach więcej jechać w porównaniu do paska w którym robi się głośno przy 150-160 (a uważam że B6 jest słabo wyciszone). O komforcie też można by się rozpisywać, ale każdy kto jeździł tymi samochodami wie o czym mowa.

Napisano

> Dziwne, męczy go naaaaaaaaaście sekund, X razy i na to aku ma siłe, a na odpalenie nie ma?

dokladnie tak palacz.gif

Napisano

> Śmieję się, bo on chodzi obok niego dumny jak paw, a auto wygląda jakby było z najgorszego sortu od

> turka. A aku miał dobre, auto kręciło, ale nie odpalało. Porównanie z Poldkiem to dla

> śmiechów, jego wzrok wpatrzony jak odpalam jest bezcenny.

Jak na razie to Ty tutaj piszesz dumny jak paw ze Ci auta odpalają, jakby było z czego się cieszyc niewiem.gif I to Ty tutaj wyśmiewasz innych, nie wiem czy to też powód do zadowolenia niewiem.gif

Sorki za offtopic.

Napisano
  • Autor

> Jak na razie to Ty tutaj piszesz dumny jak paw ze Ci auta odpalają, jakby było z czego się cieszyc

> I to Ty tutaj wyśmiewasz innych, nie wiem czy to też powód do zadowolenia

> Sorki za offtopic.

no samochód który odpala to rzeczywiście powód do dumy hehe.gifok.gif

Napisano

Przecież identycznego kupisz u nas, tylko z przebiegiem "skorygowanym" do 150 tys. km, po polerowaniu lakieru i zapłacisz 25 tys. zł. Będzie w super stanie, lśnił jak z prosto z salonu, a cena okazyjna.

Napisano

2006 to jest ośmioletnie auto, starszych nie było??

Napisano
  • Autor

> 2006 to jest ośmioletnie auto, starszych nie było??

są, znajdziesz bez problemu smirk.gif

Napisano

> są, znajdziesz bez problemu

Ale to nie ja szukam. Ja już mam.

Napisano

> no to co spamujesz?

Boo...Nie widzę sensu pchania się w prawie dziesięcioletniego passata.

Inne auto OK jest szansa wyrwania czegoś mniej zajechanego.

Napisano

> wykorzystam na wakacjach . Komfort? Dziury, koleiny, wyprzedzanie, parkowanie? Przestań...

> . 90% to i tak stanie w korkach. Prestiż?

Jak czytam Twoje wypowiedzi to się zastanawiam , po co ktoś ci w ogóle odpusuje smile.gif Powinni Cie ignorować , bo piszesz jak 5 latek , który w życiu auta nie miał smile.gif

Porównujesz Pande ... tfuuu wywyższasz Pande nad Passka i Ceeda nad e60 grinser006.gif .... i pewnie to nie jedyne kwiatki smile.gif ...

PANDA

Długość 3653 mm

Szerokość 1643 mm

Wysokość 1551 mm

Rozstaw osi 2306 mm

Masa własna 940 – 1080 kg

pojemność zbiornika 37l

bagażnik 225 -265l

PASSAT

Długość sedan: 4765 mm

kombi: 4774 mm

Szerokość 1820 mm

Wysokość sedan: 1472 mm

kombi: 1517 mm

Rozstaw osi 2709 mm

Masa własna 1343-1750 kg

Poj. zbiornika paliwa 70 l

Bagażnik 565l sedan, kombi 603l

To auto jest dwa razy większe niemal pod każdym względem ....

Co Ty chłopie chcesz porównać ... auto miejskie do segmentu D

Napisano

> To auto jest dwa razy większe niemal pod każdym względem ....

Wcale nie - jest dłuższe jedynie o metr, trochę szersze i NIŻSZE, czyli gorsze (słabiej go widać na parkingu). W dziedzinie ładowności i komfortu Passat w tym wyścigu zajmuje przedostatnie miejsce a Panda jest na podium - ma srebrny medal ok.gif

> Co Ty chłopie chcesz porównać ... auto miejskie do segmentu D

Niech się bawi... Wszystko da się udowodnić stosując odpowiednią skalę porównawczą smile.gif

Napisano

> Wcale nie - jest dłuższe jedynie o metr, trochę szersze i NIŻSZE, czyli gorsze (słabiej go widać na

> parkingu). W dziedzinie ładowności i komfortu Passat w tym wyścigu zajmuje przedostatnie

> miejsce a Panda jest na podium - ma srebrny medal

> Niech się bawi... Wszystko da się udowodnić stosując odpowiednią skalę porównawczą

Taka Panda ma wiele zalet w stosunki do Passata (zwłaszcza nowa w stosunku do starego) ale nie są nimi przestrzeń i komfort podróżowania.

Mogą być nimi za to bezawaryjność i święty spokój.

Napisano

> Taka Panda ma wiele zalet w stosunki do Passata (zwłaszcza nowa w stosunku do starego) ale nie są

> nimi przestrzeń i komfort podróżowania.

> Mogą być nimi za to bezawaryjność i święty spokój.

a może powinno się rozważyć co kto potrzebuje i DO CZEGO mając określoną kwotę?

po co komu Passat jak jeździ po warszawie i okolicach raz na jakiś czas i głownie jeździ w korkach?

bardziej na przykładzie

45000 tysi na auto

co ja bym kupił?

Nowe Punto... powinno mi styknąć na nie najbiedniejszą wersję...

a czemu?

Bo jestem kawalerem, potrzebującym przemieszczać się GŁÓWNIE po mieście - dość zatłoczonym. Tanio, sprawnie i niezawodnie. Wygoda i komfort schodzą na kolejne miejsca, bo zanim rozsiądę się wygodnie w fotelu, to będę musiał wysiąść...- tak dojechałem do celu.

Dwa razy w roku (a nawet raz) jadąc na wakację... spokojnie dam radę... Nie takimi autami jeździło się w dalekie podróże.

aleeee

GDYBYM MIAŁ RODZINĘ

No to trzeba pomyśleć.... na tym komfortem, wygodą i bezpieczeństwem.

W tym wypadku pomyślałbym o 2-3 letnim aucie segmentu C albo i D... może PASSSAT, może jakaś H. Civic...

Z rodziną zapewne robi się więcej km niż samemu... a to dzieci do szkoły, a tu to załatwić... spraw jest więcej... zgadza się?

Wyjazdy do jednych rodziców, do drugich - choćby na święta + wyjazdy wakacyjne ok.gif

TAK wtedy auto wyższego segmentu... nawet starsze i nie nowe...

Tak, więc MOIM zdaniem osoby porównujące Pandę (segment A) oraz PASSATA (segment D?) powinny się stuknąć w główkę... zachowują się jak dzieci.... jeden drugiemu chce udowodnić, ze panda nie jest gorsza od passata rotfl.gif

NON SENS

Te dwa auta mają DWA ZUPEŁNIE różne przeznaczenia i zastosowania.

Producent Pandy zaprojektował to auto jako małe tanie po mieście - jako II w rodzinie, czy auto dla kobity....

Producent Passata zaprojektował to auto jako auto komfortowe i wygdone w trasach i podróżach... na dalsze odcinki... i dla rodziny ok.gif

A "mendrcy" z AK próbują porównywać te auto...

Można też passata porównywać (a w zasadzie próbować) z VW POLO... a to ma taki sam sens jak z Pandą hehe.gif

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> Te dwa auta mają DWA ZUPEŁNIE różne przeznaczenia i zastosowania.

> Producent Pandy zaprojektował to auto jako małe tanie po mieście - jako II w rodzinie, czy auto dla

> kobity....

> Producent Passata zaprojektował to auto jako auto komfortowe i wygdone w trasach i podróżach... na

> dalsze odcinki... i dla rodziny

Mi właśnie o to chodzi, że 90% ludzi kupujących używane B6 wykorzystuje je głównie jako Pandę, czyli jeździ po mieście, stoi w korkach i raz w roku na wakacje czy święta do rodziny. Sama Panda to był tylko taki przykład samochodu z mniejszym bagażnikiem grinser006.gif.

Napisano

> Oczywiście że możesz mieć swoje zdanie, ale jeszcze powiedz z czym się nie zgadzasz, żę:

> -panda ciaśniejsza od skody a skoda od passata?

> -że głośniejsza w środku od skody a ta od passata?

> -że węższa od skody a ta od passata?

> -że ciaśniejsza z tyłu od skody a ta od passata?

> -że ma mniej przytulne i wygodne fotele od skody a ta od passata?

> Czy nie zgadzasz się z tymi twierdzeniami?Jeśli nie to nie jeździłeś którymś z samochodów tu

> wymienionych. Akurat skodą O II i paskiem B6 od 2010 r miałem okazję jeździć co najmniej raz w

> tygodniu, jako kierowca czy jako pasażer również z tyłu. Różnice są kolosalne. Skoda przy 120

> jest głośna, że strach więcej jechać w porównaniu do paska w którym robi się głośno przy

> 150-160 (a uważam że B6 jest słabo wyciszone). O komforcie też można by się rozpisywać, ale

> każdy kto jeździł tymi samochodami wie o czym mowa.

Tyle że różnica między OII a Pandą to przepaść a między Paskiem a OII to jedna klasa i kilka centymetrów. OII jeździłem długo i jakoś 120 nie bałem się przekraczać...

Napisano

> Tyle że różnica między OII a Pandą to przepaść a między Paskiem a OII to jedna klasa i kilka

> centymetrów. OII jeździłem długo i jakoś 120 nie bałem się przekraczać...

Różnica jest taka sama. Przepaść. smile.gif

Napisano

> Mi właśnie o to chodzi, że 90% ludzi kupujących używane B6 wykorzystuje je głównie jako Pandę,

> czyli jeździ po mieście, stoi w korkach i raz w roku na wakacje czy święta do rodziny.

Ja tak wykorzystuje mojego Passata zlosnik.gif 90% jezdze sam, a reszte tylko z jednym pasażerem, a bagażnika nie używam (kombi) zlosnik.gif ale nie lubie jezdzic małymi autami... następne będzie bmw 5 albo audi a6 , a mniej realnie X5 albo touareg wink.gif

Napisano

> Mi właśnie o to chodzi, że 90% ludzi kupujących używane B6 wykorzystuje je głównie jako Pandę,

> czyli jeździ po mieście, stoi w korkach i raz w roku na wakacje czy święta do rodziny. Sama

> Panda to był tylko taki przykład samochodu z mniejszym bagażnikiem .

ale są ludzie którzy nie lubią małych samochodów - dla mnie vectra i passat są za małe , nawet kombi 270751858-jezyk.gif

Napisano

> czyli jeździ po mieście, stoi w korkach i raz w roku na wakacje czy święta do rodziny. Sama

> Panda to był tylko taki przykład samochodu z mniejszym bagażnikiem .

bo te 90% rywalizuje z sąsiadem? hehe.gif

tej mentalności nie kumam... czy to panda czy inne polo nie ma znaczenia... chodzi o wielkości, koszt utrzymania auta...

Napisano

> bo te 90% rywalizuje z sąsiadem?

> tej mentalności nie kumam... czy to panda czy inne polo nie ma znaczenia... chodzi o wielkości,

> koszt utrzymania auta...

a jaka jest różnica w utrzymaniu pandy i paska hehe.gif przecież części do napraw i ubezpieczenie kosztują porównywalnie , paliwo tak samo

Napisano

> bo te 90% rywalizuje z sąsiadem?

> tej mentalności nie kumam... czy to panda czy inne polo nie ma znaczenia... chodzi o wielkości,

> koszt utrzymania auta...

rywalizacja z sąsiadami ma pewnie dla wielu osób znaczenie...

bezdyskusyjny jest komfort przemieszczania się i o czym nikt chyba nie napisał - bezpieczeństwo.... jakby nie patrzeć, to w większym samochodzie twoje szanse na wyjście cało z kolizji drogowych jest znacznie większe niż w samochodach wielkości Pandy, Clio etc...

Napisano

> a jaka jest różnica w utrzymaniu pandy i paska przecież części do napraw i ubezpieczenie kosztują

> porównywalnie , paliwo tak samo

nom... zwłaszcza wielowahaczowe zawieszenie ok.gif pomijając wtryski, turbo, dwumas.... tanie jak barszcz ok.gif

ile Ci spali pasek w mieście a ile panda?

Napisano

> nom... zwłaszcza wielowahaczowe zawieszenie pomijając wtryski, turbo, dwumas.... tanie jak

> barszcz

oczywiście zmieniasz to razem z oponami - dwa razy do roku hehe.gif

> ile Ci spali pasek w mieście a ile panda?

spalanie moich samochodów nigdy nie było moim hobby cool.gif wszystkie spalają dokładnie tyle ile im naleję

Napisano

> nom... zwłaszcza wielowahaczowe zawieszenie pomijając wtryski, turbo, dwumas.... tanie jak

> barszcz

No patrz.. mam B5FL od 3,5 roku i zadnej z tych rzeczy nie wymieniałem... (auto kupione bez historii od turka, dostałem tylko brief i kluczyk)