Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

akumulator

Featured Replies

Napisano

Jakiej firmy polecanie. W fordzie zaśpiewali 390 zł wymiana 85 zł, akumulator do fiesty. hehe.gif

Napisano

> Jakiej firmy polecanie. W fordzie zaśpiewali 390 zł wymiana 85 zł, akumulator do fiesty.

Byle co najtańszego.

Napisano

> Jakiej firmy polecanie. W fordzie zaśpiewali 390 zł wymiana 85 zł, akumulator do fiesty.

Niedawno był tu spory wątek o akumulatorach, nawet sporo można było się dowiedzieć o tych tańszych markach.

Mi się niestety nie udało skorzystać, bo na zadupiu (gdzie pracuję) przyszedł mróz i musiałem szybko wymienić 10-letni aku z Mondeo na jakiś Exide 55Ah. W sumie działa.

Napisano

> Autocraft - tani i dobry.

Mam około roku, lekko się poci i wylewa z siebie płyn ale działa grinser006.gif

Napisano

Sznajder, Zap, Moll, Banner - te znam i polecam ok.gif

Napisano

Idziesz do markietu, bierzesz ze sobą miernik i już wiesz co dalej robić. zlosnik.gif

Napisano

> 6-7 lat temu moze i tak, ale nie teraz

Tata teraz kilka miechów temu kupił Centrę, na razie kręci jak szalona zlosnik.gif

Napisano

W pełni polecam.... w różnych autach od kilku lat sie sprawdzają ostatni kupowałem w tym roku i jeszcze żaden nie padł ok.gif

Napisano

> Mam około roku, lekko się poci i wylewa z siebie płyn ale działa

A zatyczkę z boku wyją zlosnik.gif

Napisano

> A zatyczkę z boku wyją

To jest jakaś zatyczka specjalna, wyjąca? niewiem.gifgrinser006.gifhehe.gif

Napisano

> 6-7 lat temu moze i tak, ale nie teraz

Moja właśnie ma 6 i już się kończy, ale nie będę ryzykował drugi raz.

Napisano

> To jest jakaś zatyczka specjalna, wyjąca?

W najnowszych już ich nie ma ale starsze miały i wyły sobie zlosnik.gifbiglaugh.gif

Napisano

> W najnowszych już ich nie ma ale starsze miały i wyły sobie

Nieprawda, nowe też wyją:

Od 1:10

wink.gif

Napisano

> Tata teraz kilka miechów temu kupił Centrę, na razie kręci jak szalona

Czyli jak każdy chińczyk za połowę ceny.

A u mojego taty w jeepie centra eksplodowała.

Napisano

> Nieprawda, nowe też wyją:

> Od 1:10

Jaki jest cel tego "eksperymentu" (oprócz całkowitego zniszczenia akumulatora) screwy.gif

Napisano

+1 ok.gif

Napisano

> Moja właśnie ma 6 i już się kończy, ale nie będę ryzykował drugi raz.

czemu? confused.gif

Napisano

> Jaki jest cel tego "eksperymentu" (oprócz całkowitego zniszczenia akumulatora)

Nie wiem. Może pokazać, że wyją? wink.gif

Mi zdarzyło się słyszeć to na własne uszy, kiedy podjechałem w środku lata pod jeden ze swoich site-ow GSM z zepsuta klimą.

Tylko bateria akumulatorów większa to i wycie bardziej przeraźliwe.

Napisano

> czemu?

Roczna Centra w Stilonie już robi cyrki, utrata pojemności. Reklamacja odrzucona. crazy.gif

Napisano

Banner Powerbull waytogo.gif Sam mam Unibulla, a to dlatego, że nie było PB jak musiałem kupić. Banner ma możliwości "regeneracyjne", mój stał prawie pół roku, padł i doładowywanie nic nie dawało. Ale oddałem znajomym ze sklepu z akumulatorami i po miesiącu jego parametry powróciły na poziomie ok. 85% nowego. Za chwilę skończy 5 lat, co w terenówce jest dobrym wynikiem.

Napisano

W dzisiejszych czasach produkowania towarów krótkoterminowych takie pytania przestają mieć znaczenie. Każda odpowiedź w stylu "mam Boscha 8 lat i chodzi" jest prawdziwa, tylko, że dzisiaj już nie ma takiego Boscha.

Więc najlepiej budżetowo, jak kolega wyżej napisał: idź do marketu z miernikiem, wybierz taki jak potrzeba i kupuj. Okres gwarancji na pewno wytrzyma.

Napisano
  • Autor

> W dzisiejszych czasach produkowania towarów krótkoterminowych takie pytania przestają mieć

> znaczenie. Każda odpowiedź w stylu "mam Boscha 8 lat i chodzi" jest prawdziwa, tylko, że

> dzisiaj już nie ma takiego Boscha.

> Więc najlepiej budżetowo, jak kolega wyżej napisał: idź do marketu z miernikiem, wybierz taki jak

> potrzeba i kupuj. Okres gwarancji na pewno wytrzyma.

No w sumie tak będzie najsensowniej. Dzięki wszystkim ok.gif