Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SPOSÓB NA FOTORADAR

Featured Replies

Napisano

> FOTORADAR

> Co wy na to ?

Zerknij na datę publikacji filmiku i pomyśl... zlosnik.gif

Napisano

> Nie zadziała...

Dlaczego? Jedziesz całą tablicę jedynką czy inną śnieżką na biało a potem naklejasz te literki.

hehe.gif

Napisano

> FOTORADAR

> Co wy na to ?

Nawet stół zniknął. hehe.gif

Napisano

Ino, że to może zadziałać tylko przy lamie błyskowej i się fota prześwietli. W dzień są fotki bez flasha ikonka_photo2.gif

Napisano

> Ino, że to może zadziałać tylko przy lamie błyskowej i się fota prześwietli. W dzień są fotki bez

> flasha

Jak się prześwietli to numer zostanie odczytany z naklejki na szybie.

Napisano

obiektywy fotoradarów mają filtry polaryzacyjne, które wychwytują takie numery zlosnik.gif

Napisano

> obiektywy fotoradarów mają filtry polaryzacyjne, które wychwytują takie numery

skąd to wiesz ? zlosnik.gif

Napisano

> Ino, że to może zadziałać tylko przy lamie błyskowej i się fota prześwietli. W dzień są fotki bez

> flasha

Jesteś pewny? bo ja perę razy widziałem jak błyskało w słoneczny dzień...

inna sprawa że ten błysk nie ma absolutnie zadnego znaczenia w dzień...

Napisano

> Jak się prześwietli to numer zostanie odczytany z naklejki na szybie.

wiesz to z praktyki ?

u mnie wycieraczka zatrzymuje się akurat pechowo na naklejce wink.gif

Napisano

> wiesz to z praktyki ?

> u mnie wycieraczka zatrzymuje się akurat pechowo na naklejce

a propos zatrzymywania wycieraczki na numerze. ostatni jakoś miałem kontrolę i jakiś Młody chyba chciał się wykazać przed starszym kolegą i oglądał z każdej strony tablice (pretekst-świeży dowód zaraz po przerejestrowaniu). i mówi, że pióro wycieraczki zatrzymuje się na numerze. ja oczy wielkie yikes.gif mówię, że jak kleiłem to numer był poniżej pióra, już mu miałem machnąć wycieraczkami, że zatrzymują się na różnym poziomie w zależności od poślizgu oink.gif

Policmajster do mnie, że ogólnie powinien zatrzymać dowód i walnąć mandat (pytanie tylko jakby to udowodnił, skoro praktycznie przy każdym machnięciu wycieraczki zatrzymują się w położeniu +/- 1,5 cm góra/dół) na szczęście tylko stwierdził, że mam jechać do Gości od szyb i mi powinni przekleić. Tak się chciałem podzielić tym moim doświadczeniem z klejeniem trzeciej tablicy zlosnik.gif

Napisano

> inna sprawa że ten błysk nie ma absolutnie zadnego znaczenia w dzień...

Pogadaj z zawodowymi fotografami, którzy używają flesza nawet w słoneczny dzień na plaży: wyjaśnią Ci, że jesteś w błędzie; błysk za dnia ma na celu rozświetlenie cieni... grinser006.gifhehe.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Pogadaj z zawodowymi fotografami, którzy używają flesza nawet w słoneczny dzień na plaży: wyjaśnią

> Ci, że jesteś w błędzie; błysk za dnia ma na celu rozświetlenie cieni...

i tym samy ładnie oświetla facjatę w aucie zlosnik.gif , dlatego zdjęcie ze słonecznego dnia ma tez wyraźną buźkę kierownika ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Jesteś pewny? bo ja perę razy widziałem jak błyskało w słoneczny dzień...

> inna sprawa że ten błysk nie ma absolutnie zadnego znaczenia w dzień...

oczywiscie ze ma. dlatego błyska.

Napisano

> Pogadaj z zawodowymi fotografami, którzy używają flesza nawet w słoneczny dzień na plaży: wyjaśnią

> Ci, że jesteś w błędzie; błysk za dnia ma na celu rozświetlenie cieni...

do tego fotoradar jest nieruchomy a słońce nie. i jak wali w jakieś szyby które odbijają swiatlo, czy kałuże, czy inne auta, które zrobiłyby z przodu fotografowanego pojazdu czarną plamę... - ot dlatego zawsze błyska.

Napisano

> ot dlatego zawsze błyska.

Ot nie zawsze błyska biglaugh.gif na co ma dowód na papierze biglaugh.gif nie błysło a przyszło ikonka_photo2.gif

Napisano

> Policmajster do mnie, że ogólnie powinien zatrzymać dowód i walnąć mandat

Ja bym mu powiedział, że ma walnąć wniosek do sądu. O ile wiem to nic nie ma na temat klejenia lepki, poza tym że ma być w prawym dolnym rogu. Nalepka nie jest do odczytywania numerów z odległości jako alternatywa tablicy, tylko do zweryfikowania czy masz tablice swoje założone, czy np. kradzione i po paliwo jedziesz. biglaugh.gif

Co innego jakbyś za wycieraczkę wtykał coś, ewidentnie celowo zasłaniając nalepkę.

Napisano

> Ja bym mu powiedział, że ma walnąć wniosek do sądu. O ile wiem to nic nie ma na temat klejenia

> lepki, poza tym że ma być w prawym dolnym rogu. Nalepka nie jest do odczytywania numerów z

> odległości jako alternatywa tablicy, tylko do zweryfikowania czy masz tablice swoje założone,

> czy np. kradzione i po paliwo jedziesz.

> Co innego jakbyś za wycieraczkę wtykał coś, ewidentnie celowo zasłaniając nalepkę.

W widocznym miejscu i prawym dolnym rogu. Więc za wycieraczką nie jest widoczna.

Napisano

> W widocznym miejscu i prawym dolnym rogu. Więc za wycieraczką nie jest widoczna.

Jest widoczna. Jak wycieraczka zatrzyma się wyżej albo nizej. Wystarczy trochę luzu na mechanizmie i sucha lub mokra szyba. Niech mi przed sądem udowodni, że jest niewidoczna. biglaugh.gif

Napisano

> Jest widoczna. Jak wycieraczka zatrzyma się wyżej albo nizej. Wystarczy trochę luzu na mechanizmie

> i sucha lub mokra szyba. Niech mi przed sądem udowodni, że jest niewidoczna.

Spokojna głowa - skoro "trochę luzu na mechanizmie" i samochód się losowo zachowuje, to od ręki zatrzymanie DR, a to sugeruje niestety jego niesprawność, a co za tym idzie naruszenie PoRD.

Napisano

> Spokojna głowa - skoro "trochę luzu na mechanizmie" i samochód się losowo zachowuje, to od ręki

> zatrzymanie DR, a to sugeruje niestety jego niesprawność, a co za tym idzie naruszenie PoRD.

Na taką "usterkę" najbardziej zawziety diagnosta da mi przegląd. 893goodvibes.gif

Zajadły jestem. I tak poszedłbym do sądu. Niech mi wykażą jaki luz jest dopuszczalny i w którym momencie auto z tego powodu staje się niesprawne.

Napisano

> Ot nie zawsze błyska na co ma dowód na papierze nie błysło a przyszło

w sumie tera aparaty od razu na zywo ostrzą na uśmiech. i czyszczą czerwone oczy po fotce... technologia Panie, to pewnie i fotoradary za 200k PLN wiedzą kiedy błyskać smile.gif

Napisano

> wiesz to z praktyki ?

> u mnie wycieraczka zatrzymuje się akurat pechowo na naklejce

Osobiście takiej fotki nie dostałem ale kiedyś tutaj na MK ktoś wrzucał fotkę z powiększonym numerem z szyby.

Napisano

> Osobiście takiej fotki nie dostałem ale kiedyś tutaj na MK ktoś wrzucał fotkę z powiększonym

> numerem z szyby.

nie twierdzę że się nie da, pytanie w ilu przypadkach się da wink.gif

i czy komuś się chce bawić w powiększanie i wyciąganie nr z naklejki ?

szyba często jest brudna, pojawiają się odblaski itd

IMO w 90% taka fotka wyląduje w koszu

wiadomo że jak będzie grube przewinienie, przyklejony "liść" na tablicy

to będą chcieli się pobawić ok.gif