Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki akumulator

Featured Replies

Napisano

jwt. ZAP piastow? czy jakas Varte ... co teraz ma najdluzsza gwarancje?

Napisano

Autocraft. Tani i dobry.

Napisano

a w czym ma Ci pomóc gwarancja oprócz dobrego samopoczucia?

Napisano

Zara mnie tu zjedzą, ale ja mam dobre doświadczenia z Cetnra.

Kilka razy Centra PLUS, jedna Centra Futura (akurat mam w soim obecnym aucie, nie mam pojęcia ile juz lat)

W sensie takim ,że nie sprawiały żadnych problemów, chyba że miały już dobre kilka lat (co najmniej sześć)

Napisano

ano w tym że jak coś to wymieni aku , a w przypadku aku warto brać z jakiegoś marketu tam nie ma problemów z reklamacja , i nie ma sensu przepłacać za firmę , ja polecam tanie ZAPy

Napisano
  • Autor

samopoczucie ale jesli wydajesz kase na dieslowy aku (78AH) to wole miec jakis dupochron

Napisano

taaa...

poszukaj tu niedawnych wątków na forum, jak to reklamacje na akumulator uznają...

ściema i tyle

Napisano

Najzwyklejszy, najtanszy. Mialem Varte, po 2 latach były z nią pierwsze problemy, w sumie wytrzymała niecałe 4 lata. Teraz kupiłem Xtreme czy jakoś tak, za 2/3 ceny Varty. Podobnie zrobiłem w motocyklu, kupiłem drogi to padł po 1,5 roku, poźniej wybrałem najtańszy i żyje bezproblemowo 2 lata.

Napisano

yuasa daje 3 lata. po 2 na razie nic sie zlego sie nie dzieje. wczesniej mialem varte. wytrzymala 7 :ok:  

Napisano

Banner. Są o wiele cięższe, niż akumulatory konkurencji o teoretycznie takiej samej pojemności. Co do gwarancji - nie wiem jaką teraz dają, zresztą ja jestem przestępcą, który kupuje większość takich rzeczy na fakturę, więc gwarancja jest zawsze krótsza, niż dla paragoniarza ;)

Napisano

W swoim klekocie już 3,5 roku mam centrę futura i złego słowa nie powiem. Jednak następny będzie banner, taki w biało-przezroczystej obudowie, przez którą widać elektrolit. Jest bardzo ciężki i wytrzymały. Siostra ma go 2 lata w swoim jtd i na mrozie kręcił tak szybko, jak mój w lecie :)

Napisano

U mamy w Aveo jeździ Topla, jeszcze z Astry, kupiona  2011 roku. Ja też miałem w Lanosie przez 3 lata Tople, wszystko ok, auto sprzedałem więc nie wiem co było dalej.

Napisano

Najzwyklejszy, najtanszy. Mialem Varte, po 2 latach były z nią pierwsze problemy, w sumie wytrzymała niecałe 4 lata. Teraz kupiłem Xtreme czy jakoś tak, za 2/3 ceny Varty. Podobnie zrobiłem w motocyklu, kupiłem drogi to padł po 1,5 roku, poźniej wybrałem najtańszy i żyje bezproblemowo 2 lata.

Ja mam budżetową wersje Varty czyli Akcel. Jest OK a ma już ponad 2,5 roku. A niektórzy chwalą też akumulatory Kozak

Napisano

Kup najtańszy i już. Teraz wszystkie akumulatory mają identyczną żywotność.

Napisano

Kup najtańszy i już. Teraz wszystkie akumulatory mają identyczną żywotność.

Podobnie jak inne produkty. Planowane postarzanie wyrobów. Poza tym na polski rynek kierowane są produkty gorszej jakości niż na zachodni, Więc nie ma sensu przepłacać. Jak aku zaczyna padać to kupujemy nowy.

Napisano

Centre Future mogę odradzić . Kupiona  14/09/2015 roku w sobotę wyzionęła ducha ;]

Napisano

A co myślicie o akumulatorach Exide ?

Konkretnie chodzi o serię Excel.

Napisano

Exide to Centra

Napisano

może być, kupiłem z autem akumulsator miał 5 lat, rok jeszcze wytrzymał ale jak padł to z dnia na dzień :ok:

Napisano

taaa...

poszukaj tu niedawnych wątków na forum, jak to reklamacje na akumulator uznają...

ściema i tyle

Jak gwsrancja na opony - sciema