Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tanie autko z mozliwoscia przewozenia 6 osob ?

Featured Replies

Napisano

WItam,

zastanawiam sie nad kupnem taniego autka (taniego w zakupie i taniego w eksploatacji, wiec w gre wchodza raczej nieduze silniki benzynwe z LPG) do okazjonalengo wozenia 6 osob (4+2). Na codzien jezdzimy w skladzie 2+1 wiec nie ma problemu, ale czasami na wypady na dzialke nad morze czy w gory zabieramy znajomych i tu pojawia ie problem. Zastanawialem sie nad Dacia Logan MCV 7os 1.6 16V z LPG, ewentualnie Grand Scenic II 2.0 16V (ewentualnie zeby byl wiekszy fun z jazdy 2.0T). Przychodza Wam do glowy jakies inne tanie wozidelka ?

Do posiadaczy Logana MCV 7os - czy na 3 rzedzie siedzen moze usiasc drobna kobieta z dzieckiem ?

Napisano

naprawdę chciałbyś daciorą jeździć??? :facepalm:

Napisano
  • Autor

Mam normalne auto do jazdy na codzien, chodzi mi o drugie auto do jazdy kolo komina (robocze) i czasem do wypadu na dzialke ze znajomymi. Czy jazda Dacia to wstyd, obciach ?

Napisano
  • Autor

Multipla II - 1,9JTD lub 1,6+LPG

Nie wiem czemu, ale jakos strasznie nie podoba mi sie to autko, co prawda jest ladniejsze od Multipli I generacji, ale to nie to, nie dla mnie, chyba wolalbym jezdzic Loganem nic Multipla :)

Napisano
  • Autor

Mazda 5 ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Gdybym mial wydac tyle kasiory na Mazde 5, to juz wolalbym kupic Galaxy/Alhambre/Sharana, bo za ~20tys kupi sie ladna sztuke

Napisano

Przeciez to Renault  ;l

Napisano

Przychodza Wam do glowy jakies inne tanie wozidelka ?

opel zafira

Napisano
  • Autor

Zrobmy moze kryterium cenowe, 15tys to gorna granica i byloby dobrze, gdyby nie bylo starsze niz 2003-2005

Napisano

Czy jazda Dacia to wstyd, obciach ?

no a nie?

Przeciez to Renault  ;l

taaaaa... a parówki to mięso :facepalm:

Napisano

Przysiadalem się do 3 rzędu w loganie. Jest ok.

Napisano

no a nie?

taaaaa... a parówki to mięso :facepalm:

Musisz miec chyba straszne kompleksy :hehe:

Napisano

Kobieta z dzieckiem usiadzie.

Osobiscie nigdy na na 3 rzad (a nawet na 2) sie nie pchalem, ale koledzy (wzrost <180cm) potrafili wytrzymac tam i 500km (z 2-3 przystankami na rozprostowanie nog).

Ciasno ale dalo się. 

Napisano

Musisz miec chyba straszne kompleksy :hehe:

dziwne myślenie.

lubisz wciskać ludziom kit? chyba tak!

Napisano

Zrobmy moze kryterium cenowe, 15tys to gorna granica i byloby dobrze, gdyby nie bylo starsze niz 2003-2005

Eurovan2. Tylko dobrze wybierz silnik,  bo może nie być tanio w utrzymaniu :)

Napisano

myślałeś o Grand Voyager ? Tam 6 osob będzie miało całkiem wygodnie, a i bagaże się pomieszczą.

Napisano

Mam normalne auto do jazdy na codzien, chodzi mi o drugie auto do jazdy kolo komina (robocze) i czasem do wypadu na dzialke ze znajomymi. Czy jazda Dacia to wstyd, obciach ?

A znajomi swojego auta nie mają? Musisz ty kupić, żeby ich wozić? ;]

Stare amerykańskie Vany Typu grand voyager  tanie, proste, z gazem jedzie niedrogo :)

coś takeigo:

http://otomoto.pl/oferta/chrysler-grand-voyager-grand-voyager-lpg-nowy-stag-polecam-ID6ylZFw.html#3195b004a7

Napisano

Tak jak radzą wyżej - jeżeli ma to być auto na trasy to w samochodzie osobowym się umęczycie. Myślę, że lepiej rozejrzeć się za czymś większym (może jakiś VW T4 z TDi ?).

Do proponowanego Grand Voyager mam mieszane uczucia. Wygodne, szeroko rozstawione fotele z osobnymi podłokietnikami, ale - jak każde amerykańskie auto - niezawodnością nie grzeszy.

Napisano

Muktipla

Eurovan

Chrysler Voyager lub Grand Voyager

Espace

Scenic (przedłużany)

Napisano

Eurovan mk1 fl 2.0 16v