Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mercedes W204 potrzebne opnie

Featured Replies

Napisano

Mam okazję kupić takie toczydełko.

Chodzi konkretnie o auto z 2007 r. Silnik 1,8 kompressor 184 KM, benzyna, manual.

Warto się w coś takiego pchać?

Niby ze znajomych rąk ale nic o tym aucie nie wiem, poza tym, że od nowości w jednych rękach, kupiony w salonie i w tym samym salonie do końca serwisowane. Ostatni przegląd tylko zrobiony gdzieś indziej. Przebieg jak na ten rocznik znikomy - ok. 80 kkm.

Warto? Odpuścić? Wszelkie info mile widziane :oki:

Edytowane przez Colin

Napisano
  • Autor

silnik nie powala.

Pod jakim względem?

Napisano

Sprawdź dobrze pod kątem rdzy.

Napisano

Moim zdaniem, każde używane auto od pierwszego właściciela z tak niskim przebiegiem warte jest kupna.

Wysłane z Moto X Play

Napisano

To jest nowa buda. Nie widzialem nowego zgnitego Mercedesa. Silnik 180KM czyli wiecej od przecietnego auta. Dodatkowo mały przebieg. Przetrzepac w ASO i brac. Nie ma co sie zastanawiac.

Napisano

To jest nowa buda. Nie widzialem nowego zgnitego Mercedesa. Silnik 180KM czyli wiecej od przecietnego auta. Dodatkowo mały przebieg. Przetrzepac w ASO i brac. Nie ma co sie zastanawiac.

sprawdź sobie jak te 180KM daje rade z tym autem, osiągi nie powalają...

Napisano

A czy autor napisal, ze potrzebuje auta do wyscigow? ;l

Napisano

nie, nikt nie ściga się na polskich drogach bo nie wolno jeździć wiecej jak 140km/h
​ALE ten silnik to serio nic nie urywa i spalanie też nie bardzo.

Napisano

nie, nikt nie ściga się na polskich drogach bo nie wolno jeździć wiecej jak 140km/h

Z ciekawości sprawdziłem 

To ma osiągi nieco gorsze niz Skoda Octavia 1.4TSI :)

http://www.zeperfs.com/duel1585-4661.htm

Napisano

8,8 do 100 to zle? Wiekszosc ma kolo 10-11 sekund. Jak zyc.

Napisano

Jak taki przebieg i auto pewne to ja bym brał :oki:

Napisano

A wg Ciebie jaki silnik ma powalać?

Napisano

Dokładnie :oki:

Napisano

Mialem 7s i to nie powalało..

Za takie pieniądze oczekiwalbym więcej...

Napisano

do normalnej codziennej jazdy 8 czy 9s 0-100 wystarcza w zupełności tym bardziej, że ile razy robi się takie sprinty?

na bieżąco mam porównanie bo jeździłem takim co miał 6, 7 i teraz jeżdżę takim co ma ok. 10-11s i szczerze to nie czuje się jakoś pokrzywdzony z tego tytułu...

a czasami jak wsiadam w clio 1 1.4 75KM z automatem to momentami brakuje mocy, choć po mieście nie jest to bardzo dokuczliwe...po prostu czasem ktoś przede mnie wjedzie...ale spod świateł do 60km/h i tak jestem pierwszy ;)

Napisano

Mialem 7s i to nie powalało..

Za takie pieniądze oczekiwalbym więcej...

I co jezdzisz dieselem? Widze w podpisie 3.0TDI.

Napisano

do normalnej codziennej jazdy 8 czy 9s 0-100 wystarcza w zupełności tym bardziej, że ile razy robi się takie sprinty?

na bieżąco mam porównanie bo jeździłem takim co miał 6, 7 i teraz jeżdżę takim co ma ok. 10-11s i szczerze to nie czuje się jakoś pokrzywdzony z tego tytułu...

a czasami jak wsiadam w clio 1 1.4 75KM z automatem to momentami brakuje mocy, choć po mieście nie jest to bardzo dokuczliwe...po prostu czasem ktoś przede mnie wjedzie...ale spod świateł do 60km/h i tak jestem pierwszy ;)

Ja teraz mam 75KM a jeszcze niedawno smigalem hybryda lexusa. Wiadomo samochod inna klasa ale do miasta to moc nie ma znaczenia. W przypadku tego Mercedesa nie ma powodu do obaw jesli chodzi o przyspieszenie.

Napisano

I co jezdzisz dieselem? Widze w podpisie 3.0TDI.

nie, passatem cc 1.8TSI oraz a4b6 1.8T bex

Napisano

Tak samo u mnie. Przesiadki z 250koni na 150 jakoś nie odczuwam za często.

Napisano

C200 Kompresor z tych roczników, to dziadowski M271. Silniki na "łańcuszku", który często nie wytrzymuje 100 kkm, także nie cieszyłbym się tym przebiegiem 80 kkm, bo może się okazać, że właśnie ma łańcuch do wymiany.

Napisano

To malo widziałeś. 2007r w204 salonowe rdza od 2 lat.ML 2008 pordzewial jeszcze szybciej i mocniej. Tez salon 1 wł.

Napisano

To malo widziałeś. 2007r w204 salonowe rdza od 2 lat.ML 2008 pordzewial jeszcze szybciej i mocniej. Tez salon 1 wł.

Nie rozumiem ja nie widzialem i to mi wystarczy. Dodatkowo przed zakupem mozna sprawdzic czy rdza nie atakuje.

Napisano

cieżko w 100% sprawdzić samochód używany.
​misiałbyś spędzić przy tym samochodzie chyba ze 5 godzin, plastiki ściagać itp

Napisano

nie, passatem cc 1.8TSI oraz a4b6 1.8T bex

I niby te auta mają znacząco lepsze osiągi niż tytułowe C200K w budzie w204?

C200 Kompresor z tych roczników, to dziadowski M271. Silniki na "łańcuszku", który często nie wytrzymuje 100 kkm, także nie cieszyłbym się tym przebiegiem 80 kkm, bo może się okazać, że właśnie ma łańcuch do wymiany.

Równie często ten sam łańcuszek wytrzymuje 160kkm po czym wystarczy tylko przewinąć nowy łańcuch i będzie spokój na kolejne 100kkm.

Fakt, przy zakupie M271 obowiązkowo trzeba zrzucić dekiel i obejrzeć łańcuszek i koła zębate, ale nie skreślałbym auta tylko dlatego że ma M271 pod maską.

Napisano

Z ciekawości sprawdziłem 

To ma osiągi nieco gorsze niz Skoda Octavia 1.4TSI :)

http://www.zeperfs.com/duel1585-4661.htm

Octavia III z tym 140konnym 1.4 naprawdę zapier... - jestem ciekawy ile KM te silniki pokazują na hamowni, na moje oko ze 150-155KM mają w serii.

Napisano

Octavia III z tym 140konnym 1.4 naprawdę zapier... - jestem ciekawy ile KM te silniki pokazują na hamowni, na moje oko ze 150-155KM mają w serii.

Chyba od MY 2016 taką mają nominalną, więc to żaden wyczyn ;) , nasza służbówka jest z 2015 i ma 140 kucy (1,4T) i bardzo lubię nią jeździć ;].

A co do jazdy w mieście to najlepiej mi się jeździ cc 899, ale to głównie dlatego że jazda tym autem nie prowokuje do zapędzania się w rejony + 50km/h w terenie zabudowanym ;] w Skodzie nawet 3 nie muszę wrzucać i może być po lejcach ;).

Napisano

Jeździłem takim, rocznik 2010, poza dużym spalaniem nie mam uwag do tego auta.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

2010 to już polift i silnik turbo a nie kompresor
Napisano

Silnik chyba turbo, ale lift to chyba od 2011. Jak sprzedawałem to mówili, że szkoda że nie po lifcie.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Napisano

200 :skromny:

Napisano

200 :skromny:

Przestań pisać na AK po narkotykach.

Napisano

Mam okazję kupić takie toczydełko.

Chodzi konkretnie o auto z 2007 r. Silnik 1,8 kompressor 184 KM, benzyna, manual.

Warto się w coś takiego pchać?

Niby ze znajomych rąk ale nic o tym aucie nie wiem, poza tym, że od nowości w jednych rękach, kupiony w salonie i w tym samym salonie do końca serwisowane. Ostatni przegląd tylko zrobiony gdzieś indziej. Przebieg jak na ten rocznik znikomy - ok. 80 kkm.

Warto? Odpuścić? Wszelkie info mile widziane :oki:

Zapytaj usera Luki

Napisano

Ostatnio wracalem ze zlotowa, ktory mial M271 w W211. Spalanie z 70km przy vsredniej 28kmh na kompie 14.3l(realnie pewnie z litr wiecej), takze gdyby nie gaz to porazka biorac pod uwage osiag(a w zasadzie ich brak)i i taksowkarski styl jazdy. No i kola zebate walkow rozrzadu tam sa z plasteliny, tak samo jak lancuch.