Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MY18 Hyundai Sonata - zaskakująco dobrze wyglada....

Featured Replies

Napisano

Jak na auto za 75k PLN...

3c40aeecb4efdeb7f6f99dbc93912333.jpg

5533a3c53dc09df9eab8c935abe03f1f.jpg

f5eef0816e5d9deaf32e6db67e8d7652.jpg

60b8fa8337f4002fee2e62350a058b28.jpg

99b50e314c0dd2f1b50bb97534aa4b1c.jpg

Dalej dwa silniki 2.4l wersja bieda - 188KM/241Nm

2.0lT 245KM/350Nm

43906978cac59711e391d114d5b88045.jpg

7cb5eb1a959e20511da750a763bca5ea.jpg

5a562b7f2e4c752b17b63bbbea737966.jpg

8df7ee8bdb5c9a9d0b5b80cd6252f39d.jpg

e272f7c271e2bfbd00e0bbd9be4f1c89.jpg

Plastic is fantastic jakoś w końcu wyglada - 5 lat gwarancji na plastic od zderzaka do zderzaka bez limitu km ....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Faktycznie Ford Mondeo jak żywy.

Napisano
8 godzin temu, OZI napisał:

Jak na auto za 75k PLN..

Proszę, nie podawaj cen przeliczonych na złotówki bo to denerwujące. U nas za tyle nawet sensownego i30 nie kupisz.

8 godzin temu, OZI napisał:

Plastic is fantastic jakoś w końcu wyglada - 5 lat gwarancji na plastic od zderzaka do zderzaka bez limitu km ....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Z zewnątrz okropny. W środku ok. Typowa lodówka lub rental.

Napisano
  • Autor

Z zewnątrz okropny. W środku ok. Typowa lodówka lub rental.

Miałem rental ostatnio . Zaskakująco jeździł lepiej niż Camry [emoji106]

7abd9a8ca95724448f7a5fb7873c0d4b.jpg

Sent from my iCrap using Tapacrap
Napisano
  • Autor
faktycznie ładne auto :oki:

Tanie nie musi być brzydkie [emoji16][emoji6]

Napisano
1 godzinę temu, Ryb napisał:

Proszę, nie podawaj cen przeliczonych na złotówki bo to denerwujące. U nas za tyle nawet sensownego i30 nie kupisz.

Jakby w PL kosztowal 75 tys, to bysmy mieli na ulicach same Sonaty ;)

Napisano
32 minuty temu, Filipfm napisał:

Jakby w PL kosztowal 75 tys, to bysmy mieli na ulicach same Sonaty ;)

w 2009 roku kupowaliśmy 2 sonaty schodzącego wtedy modelu  2,0 benzyna 

cena była 68 kPLN za sztuke

Napisano

Ja tam widzę Jaguara, Mondeo a z tyłu Commodore.

Napisano
10 minut temu, akisel napisał:

w 2009 roku kupowaliśmy 2 sonaty schodzącego wtedy modelu  2,0 benzyna 

cena była 68 kPLN za sztuke

Przez 8 lat - czasem to 2 generacje auta, ceny nieco wzrosly ;) poza tym schodzacy model to zupelnie inna sklonnosc do rabatowania.
obecnie za 69 kupisz i30 i to nie w max wypasie z rocznika 2016 (rabat kilkanascie tys)  Konkurencja czesto w klasie kompakt przekracza 100 tys w lepszych wersjach a i 120 za kompakta to nie jest szczyt mozliwosci (i nie mowie o wersjach TypeR. RS czy innych Cuprach) tylko dobrze wyposazonych dupowozach.

Edytowane przez Filipfm

Napisano
21 minut temu, Filipfm napisał:

Przez 8 lat - czasem to 2 generacje auta, ceny nieco wzrosly ;) poza tym schodzacy model to zupelnie inna sklonnosc do rabatowania.
obecnie za 69 kupisz i30 i to nie w max wypasie z rocznika 2016 (rabat kilkanascie tys)  Konkurencja czesto w klasie kompakt przekracza 100 tys w lepszych wersjach a i 120 za kompakta to nie jest szczyt mozliwosci (i nie mowie o wersjach TypeR. RS czy innych Cuprach) tylko dobrze wyposazonych dupowozach.

ja to tak trochę nostalgicznie napisałem, wiedząc, że teraz za taką kasę, to i30 będzie prawie że bez silnika ;)

Napisano

Bardzo ladne auto. Szkoda, ze u nas sprzedaja albo 1.6 136KM albo diesel i wychodzi tyle co za uturbione kompakty dlatego nikt tego nie kupuje. Na EU powinien trafic 1.4T.

Napisano
  • Autor

Przez 8 lat - czasem to 2 generacje auta, ceny nieco wzrosly [emoji6] poza tym schodzacy model to zupelnie inna sklonnosc do rabatowania.

Nie do konca.

Zaskakująco np Toyota sprzedaje Corolla za niezmiennie ta Sama cene z konca lat 90tych, ok $20k.

Generacje sie zmieniały, ilość wyposażenia rosła a cena prawie 20 lat później dalej ta sama.

Przez 20lat również pojemność została utrzymana ok 2.0l

Lud chce auta które jeżdżą, jeżdżą jezdZa i są proste.

Jedyne w zasadzie marki które podnoszą ceny to EU ...

Np Model 17 Subaru Impreza jest ok 10% tańszy niż poprzednia generacja.

Napisano
4 godziny temu, OZI napisał:

Bo to najczęściej one wprowadzają nowe rozwiązania technologiczne, a takie coś kosztuje. Pozostali klepią to samo dziesiątki lat odświeżając od czasu do czasu zderzaki i tapicerkę.

Porównaj Corollę z Golfem i zobacz jak wyglądają innowacje tu i tu.

Tak naprawdę poza EU to tylko Tesla wprowadza nowoczesne rozwiązania. I robi to za odpowiednią cenę. :ok:

Napisano
4 godziny temu, OZI napisał:

Nie do konca.

Zaskakująco np Toyota sprzedaje Corolla za niezmiennie ta Sama cene z konca lat 90tych, ok $20k.

Generacje sie zmieniały, ilość wyposażenia rosła a cena prawie 20 lat później dalej ta sama.

Przez 20lat również pojemność została utrzymana ok 2.0l

Lud chce auta które jeżdżą, jeżdżą jezdZa i są proste.

Np Model 17 Subaru Impreza jest ok 10% tańszy niż poprzednia generacja.

Rzeczywistosc w PL jest nieco inna. Oczywiscie mozna dywagować nad wartością pieniądza w czasie (i po zdyskontowaniu wygladaloby to nieco inaczej), ale jednak każda następna generacja jest nieco droższa od poprzedniej. Oczywiscie dostajesz więcej elektroniki, infotainment, bezpieczenstwo itp.

Z ciekawosci - znalazlem jaki test Corolli MY2007 w top wersji Prestige z silnikiem 1.6 manual  - cena w 2007 - bazowo od 80tys. (chociaz testowy egz z nawigacja i dodatkami przekroczyl 90k)

W obecnym cenniku Corolla najwyzsza wersja - Anniversary - cena bez promocji 92tys. 

Zapewne wiecej cudow na pokladzie. 

Nastepny przyklad - Honda. 

Civic IX gen 2016 - benzyna z automatem - wersja all-inclusive - 101k

Civic Xgen 2017 - benzyna (wieksza) z automatem - wersja all-inclusive - 116k

I znowu, silnik 40KM wiecej, na pokladzie duzo wiecej ekstrasow, ale cena 15% w gore

Napisano
19 minut temu, Ryb napisał:

Porównaj Corollę z Golfem i zobacz jak wyglądają innowacje tu i tu.

Tak naprawdę poza EU to tylko Tesla wprowadza nowoczesne rozwiązania. I robi to za odpowiednią cenę. :ok:

Jeździłem w Norwegii Avensisem z 2004 roku. Miał fabrycznie rzeczy typu czujniki parkowania, czujniki deszczu. Jakie to innowacje były lepsze od tego w Pasku z 2004?

Napisano
11 minut temu, marcindzieg napisał:

Jeździłem w Norwegii Avensisem z 2004 roku. Miał fabrycznie rzeczy typu czujniki parkowania, czujniki deszczu. Jakie to innowacje były lepsze od tego w Pasku z 2004?

Problem polega na tym że w 2017-tym roku Avensis ma ten sam silnik i skrzynię (1.6NA, 1.8NA i 2.0NA z Multidrive S), czujniki parkowania i czujniki deszczu.

Passat AD 2017 może mieć jeden z trzynastu silników (benzynowych i diesli o mocach od 150 do 280KM) lub być hybrydą plug-in z aktywnymi wyświetlaczami, aktywnymi światłami LED, połączeniem ze smartfonem, wifi, kamerami obserwującymi drogę, automatycznym parkowaniem i aktywnym tempomatem z funkcją jazdy w korku, monitorowaniem wszystkiego dookoła, napędem 4x4, adaptacyjnym zawieszeniem i bóg wie czym jeszcze.

Edytowane przez Ryb

Napisano
2 minuty temu, Ryb napisał:

Problem polega na tym że w 2017-tym roku Avensis ma ten sam silnik i skrzynię (1.6NA, 1.8NA i 2.0NA z Multidrive S), czujniki parkowania i czujniki deszczu.

Passat AD 2017 może mieć jeden z trzynastu silników (benzynowych i diesli o mocach od 150 do 280KM) lub być hybrydą plug-in z aktywnymi wyświetlaczami, aktywnymi światłami LED, połączeniem ze smartfonem, wifi, kamerami obserwującymi drogę, automatycznym parkowaniem i aktywnym tempomatem z funkcją jazdy w korku, monitorowaniem wszystkiego dookoła, napędem 4x4, adaptacyjnym zawieszeniem i bóg wie czym jeszcze.

Toyota też ma to wszystko. Hybrydy miała "trochę" wcześniej :) Jedynie do czego można się doczepić to do silników. Ale poza EU ma całą, szeroką gamę. Od kosiarek do V8. Przejdź się do salonu bo jesteś mocno do tyłu :)

Bardziej bym zaufał aktywnemu tempomatowi z Toyoty niż z VW :)

Napisano
2 minuty temu, marcindzieg napisał:

Toyota też ma to wszystko.

No weź nie żartuj...

3 minuty temu, marcindzieg napisał:

Hybrydy miała "trochę" wcześniej :)

No. I tak się tym wynalazkiem ucieszyli że przespali konkurencję. Znowu. Toyota AD2005 jest ok, w porównaniu do VW AD2005. Ale w 2017-tym Toyota ma dalej hybrydę z 2005-go, do której nie zdążyli nawet plug-in wymyślić. Daj spokój. Ostatnio się zorientowali i zapowiadają pierwszego plug-ina.

5 minut temu, marcindzieg napisał:

Jedynie do czego można się doczepić to do silników.

...zawieszeń, napędów... Ja nie kojarzę Avensisa AWD z aktywnym zawieszeniem. Ani w 2005-tym ani w 2017-tym.

9 minut temu, marcindzieg napisał:

Ale poza EU ma całą, szeroką gamę. Od kosiarek do V8.

A taki VAG nie ma gamy od kosiarek do V8?  8-)

10 minut temu, marcindzieg napisał:

Bardziej bym zaufał aktywnemu tempomatowi z Toyoty niż z VW :)

Warto zaznaczyć, że współpracuje on tylko i wyłącznie z autem wyposażonym w automatyczną skrzynię biegów. Aktywny tempomat (ACC) to nic innego jak rozwiązanie, które ma wspomóc kierowcę podczas jazdy i niejako wyręczyć w pewnych sytuacjach. Kiedy jedziemy w długą, wielogodzinną trasę, np. z Warszawy do Brukseli, po kilku godzinach jazdy zaczyna się pojawiać znużenie. Robienie przerw, przystanków, etc. oczywiście jest konieczne, ale jazda powyżej pewnej granicy czasowej naturalnie obniża u kierowcy koncentrację. I wtedy przydaje się ACC. Z pomocą specjalnych czujników radarowych Avensis jest w stanie utrzymywać zaprogramowaną prędkość oraz odległość przed autem jadącym z przodu. Samoczynnie hamuje, gdy auto z przodu zwalnia oraz przyspiesza – w analogicznej sytuacji. To naprawdę działa i jest pomocne, jednak tylko na autostradzie i w określonych sytuacjach. Niestety ACC nie sprawdza się w gęstym ruchu ulicznym. Próbowałem jechać z użyciem tego systemu po Warszawie. Nie daje się. Zbyt często tempomat gubi się w gąszczu aut, nie potrafi zahamować, gdy np. auto gwałtownie zjedzie na nasz pas ruchu i wciśnie się w przestrzeń między nami, a autem jadącym z przodu, w stosunku do którego system ma zaprogramowaną prędkość. Bez obawy, nie jest to aż tak niebezpieczne. W takiej sytuacji po prostu system informuje sygnałem dźwiękowym, że został deaktywowany i teraz kierowca musi przejąć kontrolę nad hamowaniem. Chodzi o to, że inne tego typu wynalazki, choćby w bratnim Lexusie LS, w warunkach miejskich sprawdzają się zdecydowanie lepiej.

http://testysamochodowe.pl/toyota-avensis-kombi-na-wypasie/

:hehe:

Napisano

VW mial jeszcze innowacyjne oprogramowanie w sterowniku silnika :panic::}:P

A z innej beczki. Obecny aven juz powiniem miec 2 modele po drodze. To jest odgrzewany kotlet z 2008 roku. 10 lat na karku to kilka epok w motoryzacji. Wiec widac, ze leca po kosztach. Aven zdaje sie tylko w EU dostępny wiec i sprzedaz pewnie nie zachwyca i nie inwestuja. Podobnie Honda pogrzebala Accorda. Sprzedawali 8 letni model, sprzedazy nie bylo to postanowili zaorac w ogole.

Passerati od 2008 roku ma juz 3ci model. Koncowke B6, B7 i teraz B8. A toyota zmienia zderzaki i swiatla

Edytowane przez Filipfm

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał:

Znowu. Toyota AD2005 jest ok, w porównaniu do VW AD2005. Ale w 2017-tym Toyota ma dalej hybrydę z 2005-go, do której nie zdążyli nawet plug-in wymyślić. Daj spokój. Ostatnio się zorientowali i zapowiadają pierwszego plug-ina.

Na pewno to chciałeś napisać?:facepalm:

Napisano
10 minut temu, Filipfm napisał:

VW mial jeszcze innowacyjne oprogramowanie w sterowniku silnika :panic::}:P

A z innej beczki. Obecny aven juz powiniem miec 2 modele po drodze. To jest odgrzewany kotlet z 2008 roku. 10 lat na karku to kilka epok w motoryzacji. Wiec widac, ze leca po kosztach. Aven zdaje sie tylko w EU dostępny wiec i sprzedaz pewnie nie zachwyca i nie inwestuja. Podobnie Honda pogrzebala Accorda. Sprzedawali 8 letni model, sprzedazy nie bylo to postanowili zaorac w ogole.

Passerati od 2008 roku ma juz 3ci model. Koncowke B6, B7 i teraz B8. A toyota zmienia zderzaki i swiatla

To tylko potwierdza, ze w EU nie ma klienta na takie odgrzewne kotelty ze "sprawdzona" technologia ;]

MItsu Lancer byl tego idealnym przykladem...

PS. Mam na mylsi oczywiscie rynek aut nowych, a nie 10 letnich uzywek ;)

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał:

A taki VAG nie ma gamy od kosiarek do V8?  8-)

W Passacie?

Np LC ma aktywne zawieszenie. Lexus też.

A tak w ogóle skoro VAG jest taki świetny i innowacyjny to czemu jeździsz jakimś śmiesznym japończykiem?

Edytowane przez marcindzieg

Napisano
7 minut temu, Maciej__ napisał:

To tylko potwierdza, ze w EU nie ma klienta na takie odgrzewne kotelty ze "sprawdzona" technologia ;]

Jeszcze lepszym przykładem jest Seat Exeo.

Napisano
35 minut temu, marcindzieg napisał:

W Passacie?

Tak ma w Passacie jak Toyota w Avensisie.  ;]

We wspomnianym przez Ciebie roku 2004-tym to Passat miał V6 a nawet W8. A ten Avensis?

36 minut temu, marcindzieg napisał:

Np LC ma aktywne zawieszenie. Lexus też.

LC w porównaniu z Touaregiem wypada blado (chodzi o technologię, nie o dzielność terenową oczywiście) a Lexus jest konkurentem Audi, gdzie też szału nie zrobi.

Jak byś nie kombinował, to EU marki ciągną cały postęp w branży. Pozostali najchętniej zmienialiby zderzaki, tapicerkę i wciskali ludziom dziesiątki lat te same odgrzewane kotlety. W EU to nie przejdzie, więc się obrazili na EU pod byle pretekstem (że normy spalin niedobre, że małe silniki niedobre). A tak naprawdę po prostu w niektórych obszarach nie mają konkurencyjnej oferty więc nie ma sensu ludziom wciskać przypudrowanych modeli sprzed lat.

41 minut temu, marcindzieg napisał:

A tak w ogóle skoro VAG jest taki świetny i innowacyjny to czemu jeździsz jakimś śmiesznym japończykiem?

Bo mój wybór to wypadkowa wielu elementów różnej wagi. Innowacyjność akurat u mnie nie miała takiej wagi. Używam auta w sposób przy którym długa gwarancja ma niewspółmiernie większą wagę.

Ale my tu nie o tym. Ja chcę tylko wykazać, że gdyby nie marki EU to OZI dalej by jeździł autami z niedoładowanymi silnikami i czterostopniowym automatem, truł środowisko i cieszył się z takich wynalazków jak tempomat i ABS.

;]

Napisano

Opel sprzedawal astre classic (zcp przez 2 kolejne generacje),a Peugeot zrobil drobny lifting 206ki (206+) i sprzedawal rownolegle z 207. Wynikow sprzedazy nie znam.

Napisano
56 minut temu, wlad napisał:

Na pewno to chciałeś napisać?:facepalm:

Yeah, Prius. A co z normalymi autami?

Napisano

Yeah, Prius. A co z normalymi autami?

Sądzisz,że nie potrafią?

Wysłane z mojego MotoG3

Napisano
2 minuty temu, wlad napisał:

Sądzisz,że nie potrafią?

Wysłane z mojego MotoG3

https://www.toyota.pl/campaigns/hybrids.json

No ja tu widzę 8 hybryd z których tylko Prius Plug-in to potrafi.

Napisano

Chodzi mi o to,czy nie potrafią takiej przykładowo plug in Auris zrobić.

Wysłane z mojego MotoG3

Napisano
3 minuty temu, Ryb napisał:

Ale to wyglada bardziej na ograniczenia marketingowe a nie technologiczne. ZTCP auris ma ten sam naped do prius. 

Napisano
Teraz, wlad napisał:

Chodzi mi o to,czy nie potrafią takiej przykładowo plug in Auris zrobić.

Wysłane z mojego MotoG3

Jakby potrafili to by chyba zrobili, co?

Napisano
Teraz, Filipfm napisał:

Ale to wyglada bardziej na ograniczenia marketingowe a nie technologiczne. ZTCP auris ma ten sam naped do prius. 

Wiem, one wszystkie mają tam w sumie ze 2 rodzaje napędu a reszta to tylko inne opakowanie. Ale co mi za różnica czy nie potrafią czy nie chcą? Oferta dalej jest przez to kiepska.

Napisano

Jakby potrafili to by chyba zrobili, co?

A,to już wiem czemu Ferrari nie ma w ofercie minivana-nie potrafią[emoji1]

Wysłane z mojego MotoG3

Napisano
3 minuty temu, wlad napisał:

A,to już wiem czemu Ferrari nie ma w ofercie minivana-nie potrafiąemoji1.png

Wysłane z mojego MotoG3

Nic w tym śmiesznego. Jestem przekonany że nie mają ani jednej osoby potrafiącej zaprojektować minivana. Nie mają technologii, oprogramowania, silników, działów projektowych, rozwoju, kontroli jakości etc. w których ktokolwiek miałby pojęcie o minivanach.

Tak, Ferrari nie potrafi zrobić minivana.

Napisano

Nic w tym śmiesznego. Jestem przekonany że nie mają ani jednej osoby potrafiącej zaprojektować minivana. Nie mają technologii, oprogramowania, silników, działów projektowych, rozwoju, kontroli jakości etc. w których ktokolwiek miałby pojęcie o minivanach.

Tak, Ferrari nie potrafi zrobić minivana.

To Ferrari leży na jakiejś niedostępnej planecie ? Bo z tego co kojarzę to 30 lat temu gdyby ktoś powiedział że Hyundai będzie mieszał w WRC to dostałby identyczną odpowiedź.

Wysłane z mojego MotoG3

Napisano
9 minut temu, wlad napisał:

To Ferrari leży na jakiejś niedostępnej planecie ? Bo z tego co kojarzę to 30 lat temu gdyby ktoś powiedział że Hyundai będzie mieszał w WRC to dostałby identyczną odpowiedź.

Wysłane z mojego MotoG3

Ależ Ferrari może znaleźć środki, zbudować działy odpowiedzialne za minivany, wdrożyć technologię i z powodzeniem za ileśtam lat zaprezentować pierwszy produkcyjny model. Droga wolna. Ale DZIŚ Ferrari nie potrafi robić minivanów, co jest chyba oczywiste.

Napisano
4 minuty temu, Ryb napisał:

Ależ Ferrari może znaleźć środki, zbudować działy odpowiedzialne za minivany, wdrożyć technologię i z powodzeniem za ileśtam lat zaprezentować pierwszy produkcyjny model. Droga wolna. Ale DZIŚ Ferrari nie potrafi robić minivanów, co jest chyba oczywiste.

Ale w calej naszej dyskusji chodzi o potencjal-Ferrari ma potencjal aby zrobić minivana WTEDY gdy zainteresuje się tym dzialem motoryzacji,Toyota ma potencjal aby zrobić Aurisa plug in,Ryb ma potencjal aby [gdy znudzi mu sie obecne zajęcie] zostać księgowym.Czemu więc Ryb nie jest księgowym TERAZ? Bo może więcej zarabia TERAZ,może interesuje go TERAZ rozwoj w obecnym profilu.Więc może jeśli czegoś nie ma nie świadczy to automatycznie o niemocy tworczej?

Napisano
Teraz, wlad napisał:

Ale w calej naszej dyskusji chodzi o potencjal-Ferrari ma potencjal aby zrobić minivana WTEDY gdy zainteresuje się tym dzialem motoryzacji,Toyota ma potencjal aby zrobić Aurisa plug in,Ryb ma potencjal aby [gdy znudzi mu sie obecne zajęcie] zostać księgowym.Czemu więc Ryb nie jest księgowym TERAZ? Bo może więcej zarabia TERAZ,może interesuje go TERAZ rozwoj w obecnym profilu.Więc może jeśli czegoś nie ma nie świadczy to automatycznie o niemocy tworczej?

Nie zgadzam się. Taki potencjał to może mieć każdy z kasą.

Ryb nie może być księgowym bo nie ma o tym bladego pojęcia. Musiałby pójść na jakieś studia dla księgowych, zrobić papiery etc.

Co do potencjału się zgadzam. Toyota ma potencjał ale z jakiegoś powodu go marnuje. Lub może raczej: nie wykorzystuje w pełni. Woli klepać stare rzeczy do upadłego, licząc że wciąż znajdą się klienci. To oczywiście pozwala obniżyć ceny (porównajmy koszt nowego zderzaka i świateł z kosztem przebudowania kompletnie auta i wprowadzenia oraz przetestowania technologii wspomagającej jazdę) lub przynajmniej ich nie podnosić. Ceny aut europejskich rosną u OZIego bo każda generacja przynosi nowinki techniczne, których opracowanie i wdrożenie kosztowało kupę forsy i ta forsa musi się zwrócić.

Napisano
3 godziny temu, Ryb napisał:

kurde, nawet bym nie wiedział jak to wszystko wyłączyć ;)

Napisano
5 minut temu, koNik napisał:

Części z tego nawet się nie da wyłączyć!   :panic:

Napisano
Teraz, Ryb napisał:

na szczęście dość szybko samo się popsuje ;]

Napisano
2 minuty temu, Ryb napisał:

W VAG ESP zdaje sie mimo wylaczenia jest wlaczony :)

Napisano
7 minut temu, koNik napisał:

4 godziny temu, Ryb napisał:

I jeszcze jedno, po co to wszystko? Bez tego wszystkiego tez jezdzi i spelnia swoje funkcje.

Napisano
9 minut temu, Ryb napisał:

Ceny aut europejskich rosną u OZIego bo każda generacja przynosi nowinki techniczne, których opracowanie i wdrożenie kosztowało kupę forsy i ta forsa musi się zwrócić.

Tylko że grono zwolenników niektorych nowinek jest ograniczone to ich projektantów-chociażby sterowanie klimatyzacją poprzez ekran dotykowy.

Napisano
1 godzinę temu, Ryb napisał:

Ale my tu nie o tym. Ja chcę tylko wykazać, że gdyby nie marki EU to OZI dalej by jeździł autami z niedoładowanymi silnikami i czterostopniowym automatem, truł środowisko i cieszył się z takich wynalazków jak tempomat i ABS.

;]

Chciałem nieśmiało zauważyć że większość automatów jest produkcji japońskiej ;]

Zobacz co robią na swój rynek. Jakie systemy wspomagające poruszanie się po tych ich uliczkach. I przestań pisać głupoty o braku innowacyjności. Chyba że dla Ciebie to tablet na desce.

Napisano
1 minutę temu, wlad napisał:

Tylko że grono zwolenników niektorych nowinek jest ograniczone to ich projektantów-chociażby sterowanie klimatyzacją poprzez ekran dotykowy.

to to jest akurat czysta ekonomia. Pomyśl - jeśli na alliexpress kupujesz androidowe 4rdzeniowe 2gb radio z 7" dotykowym wyświetlaczem HD za 700zł z wysyłką to zobacz ile producent (który kupuje to za ułamek ceny) oszczędza siana na wrzuceniu czegoś takiego w deskę zamiast produkcji pokręteł, guziczków itd ;) Oczywiście - trzeba to oprogramować, ale tabuny chińskich programistów za paczkę fajek też czekają ;)

Napisano
3 minuty temu, wlad napisał:

Ostatnio VW reklamuje sterowanie radia gestem. Mimo najszczerszych chęci nie znalazłem zastosowania dla tej "innowacji" ;]

Napisano
12 minut temu, gregoryj napisał:

I jeszcze jedno, po co to wszystko? Bez tego wszystkiego tez jezdzi i spelnia swoje funkcje.

Nie próbowałeś to nie wiesz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.