Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rabaty w Seat

Featured Replies

Napisano

Otwieram wątek z cyklu żalę się, wysłałem do wszystkich dealerów zapytanie ofertowe na Leona. Najwyższy rabat jaki mi zaproponowano to... 2% 8]

Aż taki popyt jest na te auta czy oni kompletnie powariowali?

PS. Na tę chwilę na Astrę mam 13.5% a to pewnie nie koniec.

Napisano
Teraz, format napisał:

Otwieram wątek z cyklu żalę się, wysłałem do wszystkich dealerów zapytanie ofertowe na Leona. Najwyższy rabat jaki mi zaproponowano to... 2% 8]

Ale porównaj cenę końcową, nie procenty. Opel zwykle zaczyna się od jakichś dziwnych kwot w cennikach żeby było z czego robić rabat.

Napisano
2 minuty temu, format napisał:

Trik z mailami IMO nie dziala. Ja dostalem oferte od salonu najblizej domu.

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał:

Ale porównaj cenę końcową, nie procenty. Opel zwykle zaczyna się od jakichś dziwnych kwot w cennikach żeby było z czego robić rabat.

Cenniki astry sa dobrze skalkulowane.

Napisano
Teraz, wujekcybul napisał:

Wycwanili się, więc trzeba się dostosować. Zmienić taktykę, raz być jak bulterier, innym razem kluczyć jak łasica.

;l

Napisano
  • Autor
5 minut temu, Ryb napisał:

No nie zgadzam się. Astra kombi z 1.6t (200) w wersji elite ma trochę lepsze wyposażenie od leona fr 1.8t (180). Wyjściowo, z konfiguratora kosztuje stówę, Leon wychodzi 104.

Tak więc po rabatach jest z Astrą na ósemce z przodu, a z Leonem wciąż na jedynce.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, wujekcybul napisał:

Działa działa, acz trzeba w sumie za każdym razem zadzwonić i pogadać. Zabawne jest to że w całym oplu, każdy handlowiec odpowiada do klienta tym samym template'em.

Napisano

No nie zgadzam się. Astra kombi z 1.6t (200) w wersji elite ma trochę lepsze wyposażenie od leona fr 1.8t (180). Wyjściowo, z konfiguratora kosztuje stówę, Leon wychodzi 104.

No chyba że tak. Moce silników bardzo ładne ale cena i tak robi wrażenie.

8]

Napisano

Znaleźć w necie dobrą ofertę na auto ze stocku, iść do najbliższego dilera, pokazać wydrukowaną i negocjować dalej...

Napisano
  • Autor
Teraz, Ryb napisał:

No chyba że tak. Moce silników bardzo ładne ale cena i tak robi wrażenie.

8]

Cenami z katalogu to się nie należy przejmować*

*) nie dotyczy Seata ;] 

Napisano
  • Autor
Teraz, iwik napisał:

Znaleźć w necie dobrą ofertę na auto ze stocku, iść do najbliższego dilera, pokazać wydrukowaną i negocjować dalej...

Leon ST FR 1.8t jest na stocku aktualnie jeden z ceną na poziomie 108. Niech się pukną w głowę.

Astra ST 1.6t elite jest jedna, demówka.

Niestety wyboru dużego nie ma gdy dokładnie wiesz co chcesz.

Napisano
5 minut temu, format napisał:

Tak więc po rabatach jest z Astrą na ósemce z przodu, a z Leonem wciąż na jedynce.

Ja tak wysoko nie patrzylem. Sugerowalem sie astra 125KM IMO rozsadnie skalkulowana cena. Zreszta zamknalem DG wiec zakup drogiego auta odpada w moim przypadku..

Napisano
6 minut temu, format napisał:

Działa działa, acz trzeba w sumie za każdym razem zadzwonić i pogadać. Zabawne jest to że w całym oplu, każdy handlowiec odpowiada do klienta tym samym template'em.

Ja im dalej od Wawy tym cena byla wieksza zarowno w Suzuki jak i w Nissanie. Ale ja nie mam ani DG ani nie naleze do grup zawodowych preferowanych przez dilerow wiec i do negocjacji kiepsko sie nadaje.

Napisano
10 minut temu, Ryb napisał:

Po rabatach Opel wychodzi najtaniej. Ludzie dostaja nawet 20 % rabatu. Zniżki zawodowe, Selgros, jest co ugrać.

Napisano
  • Autor
Teraz, wujekcybul napisał:

Ja im dalej od Wawy tym cena byla wieksza zarowno w Suzuki jak i w Nissanie.

Nie znam się zarówno na Suzuki jak i Nissanie, żadne nie ma kombi, więc w ogóle nie są w kręgu zainteresowań. Natomiast Wawa i okolice (carsedy) mają całkiem dobre ceny, pewnie sprzedają więcej aut niż Wólka Dzbądzka i mają większe rabaty od producenta.

Napisano
8 minut temu, format napisał:

Leon ST FR 1.8t jest na stocku aktualnie jeden z ceną na poziomie 108. Niech się pukną w głowę.

Astra ST 1.6t elite jest jedna, demówka.

Niestety wyboru dużego nie ma gdy dokładnie wiesz co chcesz.

Boś się uparł akurat na takie auta. Ja bym brał takiego. ;)

https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-juke-1-6-dig-t-218km-nismo-rs-it-2016-ID6yR6K5.html#a2a91b4842

Napisano
5 minut temu, Rado_ napisał:

Po rabatach Opel wychodzi najtaniej. Ludzie dostaja nawet 20 % rabatu. Zniżki zawodowe, Selgros, jest co ugrać.

Widzę że rabaty z Chevroleta przeszły na Opla.

;l

Napisano

Ale to jest dobre [emoji106] Bierzesz najtańszy - idziesz do drugiego i mówisz 'przebij to' a podpisze tu i teraz.

Sent from my iCrap using Tapacrap
Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Ryb napisał:

Boś się uparł akurat na takie auta. Ja bym brał takiego. ;)

https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-juke-1-6-dig-t-218km-nismo-rs-it-2016-ID6yR6K5.html#a2a91b4842

Wiem że sobie żartujesz, ale jednak odpiszę na poważnie.

Nie gdyż:

- zbyt krzykliwe

- miejsca dla rodziny dość mało jednak

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, OZI napisał:

Ale to jest dobre emoji106.png Bierzesz najtańszy - idziesz do drugiego i mówisz 'przebij to' a podpisze tu i teraz

Tak właśnie robię, gdy dostałem najniższą ofertę na kurę to poszedłem z nią do lokalnego salonu z pytaniem czy przebijają. Przebili.

Napisano
Teraz, format napisał:

Wiem że sobie żartujesz, ale jednak odpiszę na poważnie.

Nie gdyż:

- zbyt krzykliwe

- miejsca dla rodziny dość mało jednak

Nie sądziłem że to dla rodziny. Myślałem że sam chcesz do pracy jeździć.

Na argument krzykliwości mam to:

https://www.otomoto.pl/oferta/peugeot-308-gti-270km-denon-ideal-salon-pl-adml-gwarancja-fabryczna-fv23-ID6yF611.html#683867c9b7

https://www.otomoto.pl/oferta/peugeot-308-gt-1-6-ethp-205-km-full-wersja-kamera-cofania-hi-fi-denon-full-led-ID6yNMrl.html#abca1b8a71

Na argument "dla rodziny"

https://www.otomoto.pl/oferta/renault-talisman-intens-energy-tce-200km-edc-demo-ID6yRjO7.html#683867c9b7

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-passat-comfortline-1-8-tsi-bluemotion-salon-pl-demo-dealera-ID6yFJrr.html#683867c9b7

Ale popatrzyłem na ceny mocniejszych kompaktów. Faktycznie, bez stówki nie podchodź. Tyle że klasa D jest w podobnych cenach do wyrwania i ja bym raczej tam jakiegoś demo szukał.

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał:

Mnie to cieszy ;]

Ale żona chce SUVa, a z Opla jakoś mi nie pasują.

Ta nowa Mokka niczego sobie.  :ok:

Napisano

Tak właśnie robię, gdy dostałem najniższą ofertę na kurę to poszedłem z nią do lokalnego salonu z pytaniem czy przebijają. Przebili.

Ja robię jeszcze pare rzeczy- jazda gdzie indziej, dodatkowo ostatni dzień miesiąca - jak quota zrobił e to maja bonus, a jak nie to ja kupię w 1h i będzie quota [emoji108]- a wiec i bonus dla nich.

nie wiem jak w PL ale u mnie dwa największe miesiące sprzedaży to Marzec - koniec roku podatkowego dla firm i w Japan [emoji627][emoji627][emoji627]i drugi to Czerwiec - koniec roku podatkowego dla ludzi, wiec zazwyczaj celuje w te dwa miesiące.

Powodzenia, IMVHO patrząc na jakie 'wysilki' VAG teraz musi się wysilać - Opel wydaje się lepsza propozycja. VAG znów budget obciął na naprawy gwarancyjne 🤡....

Sent from my iCrap using Tapacrap
Napisano
  • Autor
16 minut temu, Ryb napisał:

Na argument krzykliwości mam to

Wiesz, tylko po co mam kupować dwa auta, skoro mogę kupić jedno?

Napisano
Teraz, format napisał:

Wiesz, tylko po co mam kupować dwa auta, skoro mogę kupić jedno?

Wątek musi iść w innym kierunku bo temat główny został wyczerpany. Astra ma więcej mocy i lepszą cenę. Tu już nie ma nic więcej do napisania.

;]

Napisano
  • Autor
Teraz, Ryb napisał:

Astra ma więcej mocy i lepszą cenę. Tu już nie ma nic więcej do napisania.

I lepsze wyposażenie (bagażnik na machnięcie nogą, kessy, line assist i hamowanie przed przeszkodą w pakiecie)

Napisano

I lepsze wyposażenie (bagażnik na machnięcie nogą, kessy, line assist i hamowanie przed przeszkodą w pakiecie)

No to idź i kupuj zamiast tu siedzieć i pisać. My sobie w międzyczasie zrobimy jakąś dygresję i się pokłócimy - jak to na AK.

;]

EDIT: A za tego Leona i tak brałbym Passata:

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-passat-wyprzedaz-rocznika-w-aso-ID6ynPJz.html#dd167139d3

Edytowane przez Ryb

Napisano

moze Octavia sprzed FL z 1.8 ? dobre upusty mogą być

Napisano
  • Autor
6 minut temu, Cinos napisał:

moze Octavia sprzed FL z 1.8 ? dobre upusty mogą być

Kłopot jest taki że kombinacja dobrego wyposażenia i silnika sprawia że na stockach nie ma nic takiego, wszystko trzeba słać do produkcji (tak też miałem z aktualną kurą) i to generalnie zabija Twój pomysł (nikt mi dzisiaj nie wyprodukuje starej Octy przecież). 

Napisano

Kłopot jest taki że kombinacja dobrego wyposażenia i silnika sprawia że na stockach nie ma nic takiego, wszystko trzeba słać do produkcji (tak też miałem z aktualną kurą) i to generalnie zabija Twój pomysł (nikt mi dzisiaj nie wyprodukuje starej Octy przecież). 

no ale mówię o tych co są na stocku

jakie sa grubsze wymagania?

https://www.otomoto.pl/oferta/skoda-octavia-combi-wersja-ambition-1-8-tsi-180km-6-bieg-manual-od-reki-ID6yNMzz.html#208e912d0f

Napisano
2 minuty temu, Cinos napisał:

to co wstawiłeś jest choćby bez ksenonów, przy astrze elite to już bardzo biedne to auto.

Też badałem temat, jak ma być fajnie wyposażone i w rozsądnej cenie  pozostaje tylko Astra

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Cinos napisał:

jakie sa grubsze wymagania?

No spoko, ale astra ma mocniejszy silnik, mniejszej pojemności (ubezpieczenie), pakiet asystentów których tu nie ma, jest nowa, a nie 'posalonowa' i po rabatach jest pięć tysięcy tańsza. Oczywiście pewnie i tu da się sporo ugrać.

Napisano
  • Autor
20 minut temu, Ryb napisał:

No to idź i kupuj zamiast tu siedzieć i pisać.

Oj tam, daleka droga proszę pana ;] 

Napisano
Godzinę temu, format napisał:

To o co Ci chodzi ? Przecież jedynka to mniej niż ósemka ;]

Napisano
  • Autor
Teraz, Łukasz___F napisał:

To o co Ci chodzi ? Przecież jedynka to mniej niż ósemka ;]

Tylko o jedno zero za dużo.

Napisano
12 minut temu, format napisał:

Tylko o jedno zero za dużo.

Zero to też jest nie dużo ;) idź do salonu i porozmawiaj dealerzy olewaja negocjacje mailowe.

Napisano

Ja po swojego pojechał 550km na drugi koniec polski. Bo było najtaniej i stock. 7% piszą chłopaki na LCP.

Edytowane przez sdss

Napisano
4 godziny temu, format napisał:

Pisz na priv , a załatwię Ci na Leona rabat od 5 % w górę na dzień dobry :)

Napisano
6 godzin temu, sdss napisał:

Ja po swojego pojechał 550km na drugi koniec polski. Bo było najtaniej i stock. 7% piszą chłopaki na LCP.

Jest do wyrwania :)

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, senseikrk napisał:

Pisz na priv , a załatwię Ci na Leona rabat od 5 % w górę na dzień dobry :)

W porównaniu do oplowskich kilkunastu procent niestety wciąż jest to całkiem nieatrakcyjna oferta.

Napisano
1 minutę temu, format napisał:

W porównaniu do oplowskich kilkunastu procent niestety wciąż jest to całkiem nieatrakcyjna oferta.

taniej niż Astrę nie znajdziesz imho kompakta spełniającego Twoje wymagania. Zresztą przy większości wymagań opel wychodzi najtaniej. Pytanie o ile drożej wyjdzie Seat i czy dla Ciebie warto tyle dopłacić, bo jak dla mnie Leon jest jednak fajniejszym autem niż Astra. Pytanie tylko ile się jest gotowym za to dopłacić.

Napisano
7 minut temu, format napisał:

W przypadku Seata rozwazalbym chyba jedynie Cupre ;]

W przeciwnym razie ja bym bral Astre 1,6 T :ok:

Napisano
4 minuty temu, maro_t napisał:

taniej niż Astrę nie znajdziesz imho kompakta spełniającego Twoje wymagania. Zresztą przy większości wymagań opel wychodzi najtaniej. Pytanie o ile drożej wyjdzie Seat i czy dla Ciebie warto tyle dopłacić, bo jak dla mnie Leon jest jednak fajniejszym autem niż Astra. Pytanie tylko ile się jest gotowym za to dopłacić.

Jezeli po lifcie nie poprawili zawieszenia w Seacie to raczej do wozenia rodziny sie srednio nadaje.

W wersji FR jest bezsensownie twardy. Szwagier ma, wiec troche pojezdzilem.

Napisano
  • Autor
Teraz, Maciej__ napisał:

W przypadku Seata rozwazalbym chyba jedynie Cupre

Cupra to teraz 160-170k. Mam za to dwie astry k 1.6 w najwyższej wersji wyposażenia.

Napisano
  • Autor
Teraz, Maciej__ napisał:

W wersji FR jest bezsensownie twardy. Szwagier ma, wiec troche pojezdzilem.

To jest akurat dla mnie atut.

Napisano
24 minuty temu, format napisał:

Cupra to teraz 160-170k. Mam za to dwie astry k 1.6 w najwyższej wersji wyposażenia.

a Fiatów Panda ile możesz mieć?

Astra to raczej nie jest konkurencja dla Leona FR a tymbardziej Cupry

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Cinos napisał:

Astra to raczej nie jest konkurencja dla Leona FR

Możesz rozwinąć?

Napisano
31 minut temu, maro_t napisał:

bo jak dla mnie Leon jest jednak fajniejszym autem niż Astra

W czym jest fajniejszy? Moze wyglad, kwestia gustu, ale wnetrze, to takie sobie, ciosane siekiera

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.