Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rabaty w Seat

Featured Replies

Napisano
5 minut temu, format napisał:

Możesz rozwinąć?

Leon jest typowo bardziej sportowy, inaczej sie siedzi, jest inaczej zaprojektowany, wnętrze jest bardziej nastawione na kierowce i jego odczucia.

Sama Astra kombi ma 4,7 metra gdzie leon ma 4,55.

ma większy bagażnik od Astry, wiec będzie troche ciasniej w środku. Jest lżejszy. Średnica zawracania 10.2 Leon vs. ponad 11 Astra

z tyłu w Astrze jest z tego co pamiętam belka, Leon ma wielowahacz, hample pewnie Leon tez ma lepsze.

Astra ma 2 lata GW, Seat ma 4 lata...

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Cinos napisał:

Leon jest typowo bardziej sportowy, inaczej sie siedzi, jest inaczej zaprojektowany, wnętrze jest bardziej nastawione na kierowce i jego odczucia.

Aha, i dlatego to auto z zupełnie innej półki?

Sama Astra kombi ma 4,7 metra gdzie leon ma 4,55.

A to rzeczywiście zmienia postać rzeczy ;l

3 minuty temu, Cinos napisał:

ma większy bagażnik od Astry, wiec będzie troche ciasniej w środku

O całe 40 litrów.

4 minuty temu, Cinos napisał:

Jest lżejszy.

Jest cięższy i przede wszystkim znacznie wolniejszy.

4 minuty temu, Cinos napisał:

Średnica zawracania 10.2 Leon vs. ponad 11 Astra

;l

5 minut temu, Cinos napisał:

z tyłu w Astrze jest z tego co pamiętam belka, Leon ma wielowahacz

Astra ma drążek watta

8 minut temu, Cinos napisał:

Astra ma 2 lata GW, Seat ma 4 lata...

Za 2 tysiące Astra ma 5 lat, Seat ma 4.

Napisano
25 minut temu, Rado_ napisał:

W czym jest fajniejszy? Moze wyglad, kwestia gustu, ale wnetrze, to takie sobie, ciosane siekiera

wnętrze jest moim zdaniem dużo przyjemniejsze właśnie w Leonie. Ładniejsza deska, ładniejsze i bardziej czytelne zegary, lepiej leżący w dłoni lewarek i kierownica. Ale gust jest jak wiadomo co, mnie jakoś po prostu Astra wizualnie nie bardzo się widzi, zarówno w środku jak i z zewnątrz.

Napisano
4 minuty temu, format napisał:

Aha, i dlatego to auto z zupełnie innej półki?

A to rzeczywiście zmienia postać rzeczy ;l

O całe 40 litrów.

Jest cięższy i przede wszystkim znacznie wolniejszy.

;l

Astra ma drążek watta

Za 2 tysiące Astra ma 5 lat, Seat ma 4.

Dodaj do tej listy, że do astry można zamówić za jedyne 600 pln pakiet dodatkowego wygłuszenia, co czyni z niej chyba najcichszy kompakt, zwłaszcza przy prędkościach autostradowych. Przynajmniej takie chodzą opinie w internecie. Jakby nie patrzeć,  to auto nie jest w niczym najlepsze, wygląda średnio zarówno w środku jak i na zewnątrz to połączenie dobrych cen i ogromnych możliwości konfiguracyjnych sprawia, że dzisiaj chyba nie ma lepszego wyboru w tej klasie

Napisano

reszty nie chce mi sie komentować, no bo jak Ci zwisa rodzaj zawieszenia czy srednica zawracania

ale co do wagi...

Leon 1355kg Astra 1393kg - z tego co znalazłem w necie

1.8 TSI zwykle ma nieco więcej niz 180 koni.... sadze ze będzie zrywniejszy od Astry

Twoj hajs, Twoj wybor

mi sie bardziej widzi Leon

Napisano
  • Autor
Teraz, maro_t napisał:

Dodaj do tej listy, że do astry można zamówić za jedyne 600 pln pakiet dodatkowego wygłuszenia, co czyni z niej chyba najcichszy kompakt, zwłaszcza przy prędkościach autostradowych.

Tak, będę to akurat zamawiał. Natomiast nie w tym rzecz, dyskutuję z @Cinos na temat tego, że Leon ST FR i Astra ST Elite to zupełnie inne samochody i drugi nie jest żadną konkurencją dla pierwszego. Nie chcesz posłuchać tego wywodu? Ja już podjąłem z wendingowego automatu chipsy pod tę okoliczność.

Napisano
  • Autor

1.8 TSI zwykle ma nieco więcej niz 180 koni.... sadze ze będzie zrywniejszy od Astry

Natomiast w realu jest niestety niewiele 'zrywniejszy' od mojej kury:

Napisano

Nad seatem mógłbym sie zastanawiać, gdyby był  w tej samej cenie, a tak, to szkoda kasy

Napisano
1 godzinę temu, format napisał:

W porównaniu do oplowskich kilkunastu procent niestety wciąż jest to całkiem nieatrakcyjna oferta.

Pisałeś, że chcesz Leona ale rabat mały, więc mówię,  że rabat da się załatwić, ale to Ty musisz wiedzieć czy chcesz kupić rabat czy konkretny samochód :)

Napisano
4 minuty temu, Rado_ napisał:

Nad seatem mógłbym sie zastanawiać, gdyby był  w tej samej cenie, a tak, to szkoda kasy

ja oceniam samochód dopiero po tym, jak się przymierzę i przejadę. Wtedy mogę oceniać czy szkoda kasy czy nie. Akurat wygląd czy miękkość plastiku w miejscach, których i tak nigdy nie dotykam, to są dla mnie mało ważne rzeczy. Liczą się wrażenia z jazdy, wyczucie, pozycja za kierownicą, precyzja kierowania, zestrojenie zawieszenia i tysiąc innych drobniejszych rzeczy. Astrą nie jeździłem, Leonem tak i bardzo mi odpowiadał.

Napisano

Testowałem Leona przez kilka dni w wersji ST FR. Samochód rewelacyjnie się prowadzi. Daje namiastkę jazdy Mini pod względem emocji z jazdy. Nawet zawieszenie rf w ogOle nie męczy. Na Astrę fo testów czekam.

Napisano
  • Autor
8 minut temu, senseikrk napisał:

Pisałeś, że chcesz Leona ale rabat mały, więc mówię,  że rabat da się załatwić, ale to Ty musisz wiedzieć czy chcesz kupić rabat czy konkretny samochód :)

Spoko, nie marudzę już. Wątek powstał bo jak widać dla człowiek a ulicy polityka rabatowa seata jest... średnio przyjazna. Ostatnie pięć odpowiedzi z salonów to rabaty zero procent, szósta to rabat 980zł ;l

Napisano
11 minut temu, maro_t napisał:

ja oceniam samochód dopiero po tym, jak się przymierzę i przejadę. Wtedy mogę oceniać czy szkoda kasy czy nie. Akurat wygląd czy miękkość plastiku w miejscach, których i tak nigdy nie dotykam, to są dla mnie mało ważne rzeczy. Liczą się wrażenia z jazdy, wyczucie, pozycja za kierownicą, precyzja kierowania, zestrojenie zawieszenia i tysiąc innych drobniejszych rzeczy. Astrą nie jeździłem, Leonem tak i bardzo mi odpowiadał.

wszystko to jedno i to samo w tej klasie z gównolitu, nie ma co się podniecać niuansami

Napisano
Teraz, Rado_ napisał:

wszystko to jedno i to samo w tej klasie z gównolitu, nie ma co się podniecać niuansami

moim zdaniem nie do końca masz rację. Wrażenie z jazdy taką np. mazdą 3 z wolnossącym trochę przymulonym silnikiem i gumowatym zawieszeniem są całkiem inne niż takim na przykład omawianym Leonem FR z TSI.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Rado_ napisał:

Nie przesadzaj, co by nie mówić to między Dacią, a powiedzmy normalnymi kompaktami jest różnica, siedziałem ostatnio w tym wynalazku na D i tak jak byłem optymistycznie nastawiony tak czar prysł od razu.

Zresztą, między wersjami niskimi i wysokimi wersjami tych samych samochodów również różnica jest kolosalna.

Napisano

A takie pytanko a'propos rabatów - czy na model Ateca da się wyrwać jakiś lepszy %% niż te wspominane tutaj 5-7%?

Załóżmy, że zakup będzie pod koniec roku. Pytam, bo teściowie przymierzają się takiego autka i Ateca moim zdaniem spełnia praktycznie większość ich wymagań.

Napisano
1 minutę temu, maro_t napisał:

moim zdaniem nie do końca masz rację. Wrażenie z jazdy taką np. mazdą 3 z wolnossącym trochę przymulonym silnikiem i gumowatym zawieszeniem są całkiem inne niż takim na przykład omawianym Leonem FR z TSI.

Porównuj mniej wiecej to samo, wolnossacy silnik, o czym Ty gadasz, to sie do Pandy moze nadaje

Napisano
1 minutę temu, format napisał:

Nie przesadzaj, co by nie mówić to między Dacią, a powiedzmy normalnymi kompaktami jest różnica, siedziałem ostatnio w tym wynalazku na D i tak jak byłem optymistycznie nastawiony tak czar prysł od razu.

Zresztą, między wersjami niskimi i wysokimi wersjami tych samych samochodów również różnica jest kolosalna.

Nie o to mi chodzi, pisałem wczesniej, porównujac  to samo wyposażenie, silniki, wielkość

Napisano
14 minut temu, Bartłomiej napisał:

A takie pytanko a'propos rabatów - czy na model Ateca da się wyrwać jakiś lepszy %% niż te wspominane tutaj 5-7%?

Załóżmy, że zakup będzie pod koniec roku. Pytam, bo teściowie przymierzają się takiego autka i Ateca moim zdaniem spełnia praktycznie większość ich wymagań.

Na Atece jest trudniej o rabat, bo samochodów praktycznie nie ma :)

Powoli będą znikać rabaty w grupie vag, bo auta się bardzo dobrze sprzedają. Chcesz ofertę, pisz na priv.

Napisano
2 godziny temu, format napisał:

Cupra to teraz 160-170k.

ale to jedyny seat wart zakupu

jest droga ale za to niesamowicie trzyma cene

zona moze zostawic cupre w rozliczeniu w salonie za 19.5 tys euro

pracownik tego salonu daje od reki 22 tys i chce kupic prywatnie

niezle jak na 4-latka btw chodzi o salon bmw ;]

jak kupujesz nowe auto? prywatnie czy na firme?

jezeli na firme to roznice typu plus 10 tys mozna zniwelowac dobrym leasingiem

tapatalked

Napisano
30 minut temu, senseikrk napisał:

Powoli będą znikać rabaty w grupie vag, bo auta się bardzo dobrze sprzedają.

Na golfy 1.2 tsi były dobre oferty (60k za 110KM juz z alu, czujnikami cofania - generalnie podstawka ale ze wszystkim co niezbędne). Sam się zastanawiałem, ale moje auta po serwisach i za bezcen żal oddawać w rozliczeniu, więc jeszcze pojeżdżę pewnie przynajmniej rok.

Na inne auta VAG jakichś super ofert nie widzę. Biały leon ST 1.2 tsi 110KM jest tez do wzięcia za okolice 60k PLN, ale w środku to wygląda jak nieszczęście...

Astra kombi 1.4T rozkłada teraz cokolwiek z grupy vag'a rabatami i jakbym brał dla siebie to właśnie opla.

Napisano
6 minut temu, iwik napisał:

Na golfy 1.2 tsi były dobre oferty (60k za 110KM juz z alu, czujnikami cofania - generalnie podstawka ale ze wszystkim co niezbędne). Sam się zastanawiałem, ale moje auta po serwisach i za bezcen żal oddawać w rozliczeniu, więc jeszcze pojeżdżę pewnie przynajmniej rok.

Niestety ta wersja nie miala tempomatu, podlokietnika i sterowania radiem w kierownicy.

Gdyby tak bylo to bym pewnie kupil Golfa ;]

Napisano
Teraz, senseikrk napisał:

Tyle tylko, że Astra kombi wygląda koszmarnie, a Leon st rf wygląda rewelacyjne. 

Jakby tylko wygląd się liczył wszyscy jeździlibyśmy alfami, a skoda już dawno przestałaby istnieć ;]

Napisano

Powoli będą znikać rabaty w grupie vag, bo auta się bardzo dobrze sprzedają. [..]

Nic osobistego - ale muszę przyznać ze to mnie rozbawiło.[emoji16][emoji106]

To może być tylko napisane przez kogoś kto je sprzedaje [emoji18]

VAG jest w [emoji90][emoji90][emoji90][emoji90] globalnie, i ostanie znaczenie ma jak auta się sprzedają w PL.

Pomijając Dieselgate na którego trzeba znaleść masę $$$$.

- % udział kosztow gwarancji rośnie [emoji599][emoji599][emoji599] - mam gdzieś dokładne dane ale u mnie jest to 9.6% kosztow więcej niż w 2015 - globalnie nie było lepiej...

- masywny zlot sprzedaży na CDM -🇨[emoji1180][emoji1180]🇳 - Audi Y2Y za 2016 -22% w dół (sic!) 108,707 sprzedanych sztuk z calosci 422,600 wyklepanych - dając globalny spadek o 7.3% - mimo tego ze na innych rynkach był wzrost -EU 2%, USDM - 8.8%

Dochodzi dużo $$$ na obsługę kosztow pozwów - weźmy dealer VAG vs VAG znów w CDM, 7,000 aut na placu w Korea, komisja konsumentów vs VAG u mnie, gdzie się nie obrócisz - prawnicy zarabiają,

Wiec mówienie ze nie ma % bo się dobrze sprzedają - jest ciut globalnie nieprawda, mimo ze lokalnie to może być prawda -

Ot po prostu VAG szuka każdego centa gdzie może i obcina koszty.

Lokalnie u mnie masz np największe % odejście od sugerowanych cen na VAG od lat - bo 5.8% kupiło mniej VAG niż w 2016...

Czyli auta się nie sprzedają, parkingi pełne, banki liczą $$$, a klienta brak.

audi-china-dealer-1.jpg

Sent from my iCrap using Tapacrap
Napisano
1 minutę temu, OZI napisał:

VAG jest w emoji90.pngemoji90.pngemoji90.pngemoji90.png globalnie, i ostanie znaczenie ma jak auta się sprzedają w PL.

Sprawdz sobie ile VAG sprzedaje w EU ;]

Napisano

Sprawdz sobie ile VAG sprzedaje w EU ;]

Sprawdziłem - i co z tego?

Dałem na przykładzie Audi - 1 na 4 wyklepanych Audi jest sprzedawanych na CDM. Obcinamy te 25% i patrzymy ile ludzi w EU traci robotę...

Ditto dla całego VAG - weź przyjrzy raporty na giełdę - i zobacz ile ich kosztuje obsługa Dieselgate, gwarancji, w ogóle prawna - to są % duże $$$.

Ale VAG sprzeda w EU przynajmniej 1,200 sztuk aut więcej od dziś [emoji51] - Seul [emoji628][emoji628][emoji628] właśnie zapakował nowe auta z 2016 i wysłał z powrotem do EU. Pozostałe 4,800 czeka czy je zmiażdżą czy pójdą znów do EU...

A jak US dojdzie do ugody to dostaniecie następne 60k - raj - [emoji108][emoji6]

Analogicznie - prawa rynku... [emoji18]

Sent from my iCrap using Tapacrap
Napisano
11 minut temu, senseikrk napisał:

Popatrz na bok i tył Astry. Wygląda jakby ktoś nałożył zabudowę na pickupa

Taki ma styl, przewaznie kierowca oglada od środka, Wygląd zewnętrzny nie jest taki ważny

Napisano
1 minutę temu, OZI napisał:

Ale VAG sprzeda w EU przynajmniej 1,200 sztuk aut więcej od dziś emoji51.png - Seul emoji628.pngemoji628.pngemoji628.png właśnie zapakował nowe auta z 2016 i wysłał z powrotem do EU. Pozostałe 4,800 czka czy je zmiażdżą czy pójdą znów do EU...

A jak US dojdzie do ugody to dostaniecie następne 60k - raj - emoji108.pngemoji6.png
Analogicznie - prawa rynku... emoji18.png

Pozyjemy zobaczymy, ale co to jest 60k aut? ;l

Poki co maja sie calkiem niezle: http://moto.pl/MotoPL/7,88389,21328818,sprzedaz-aut-w-2016-r-vag-przegonil-toyote.html

Napisano
35 minut temu, OZI napisał:

Wiec mówienie ze nie ma % bo się dobrze sprzedają - jest ciut globalnie nieprawda, mimo ze lokalnie to może być prawda

Wybacz, ale watek jest usadowiony w PL, nie na globalnym rynku i kolega mial na mysli realia panujace w PL, no chyba ze wyslesz formatowi auto kontenerem.

Napisano

Generalnie samochody coraz lepiej się sprzedają i coraz więcej producentów/importerów mówi stop rabatom. Popatrzcie na Puga.  Rabaty obecnie są po kilka %. Podobno w Oplu ma być to samo.

Napisano
Generalnie samochody coraz lepiej się sprzedają i coraz więcej producentów/importerów mówi stop rabatom. Popatrzcie na Puga.  Rabaty obecnie są po kilka %. Podobno w Oplu ma być to samo.

Wow i zobacz ile jeździ 2008 czy 308 idą jak świeże bułki vs golf/astra/mokka.
Napisano
5 minut temu, senseikrk napisał:

Sprzedają się, bo dzięki dużym rabatom jest rozsądna cena (zob. golf za 60k.).

Jak kompakt będzie kosztował 80k bez rabatów, to chyba wiesz ile sztuk się sprzeda w prywatne ręce w PL... :hehe:

To że producenci/importerzy są przeciwni rabatom specjalnie mnie nie dziwi, a ja jestem przeciwny wojnom i głodowi na świecie...

Niech skalkulują cenę startową na normalnym poziomie to rabaty nie będą potrzebne.

Napisano
5 minut temu, iwik napisał:

Niech skalkulują cenę startową na normalnym poziomie to rabaty nie będą potrzebne.

Ale w Polsce cena podstawowa aut jest duużo mniejsza niż na zachodzie-z czego jeszcze mają schodzić?

Napisano
1 minutę temu, wlad napisał:

Ale w Polsce cena podstawowa aut jest duużo mniejsza niż na zachodzie-z czego jeszcze mają schodzić?

Ludziom przy taśmie produkcyjnej ci sami producenci w PL też płacą "trochę" mniej niż na Zachodzie.

Napisano
2 minuty temu, wlad napisał:

Powinni w supermarketach sprzedawać jak kiedyś daewoo planowało:skromny:

Napisano
1 minutę temu, iwik napisał:

Ludziom przy taśmie produkcyjnej ci sami producenci w PL też płacą "trochę" mniej niż na Zachodzie.

Ale to jest argument za czym? Samochody produkowane w PL są sprzedawane tak samo w PL jak i w innych krajach. I cena uwzględnia już koszty produkcji (zresztą podejrzewam, że cena pracy robotnika składającego auto, to jedna z mniejszych składowych ceny koncowej auta) To, że auta w PL są raczej tańsze niż na zachodzie jest faktem, wystarczy poczytać cenniki w Niemczech czy Wielkiej Brytanii. Klienci chcą coraz lepiej wyposażonych, lepiej jeżdzących samochodów, to nie ma siły, muszą być coraz droższe.

Napisano
15 minut temu, iwik napisał:

I to mnie niezmiennie zadziwia na AK-jak ktoś powie że cena abonamentu amazona jest taka sama w Polsce jak i na zachodzie to od razu dostaje odpowiedż-"A czemu Polska ma być uprzywilejowana".Natomiast zupełnie inne  jest podejście do aut już na wstępie tańszych o 10-20%-przecież w Polsce są niższe zarobki:hehe:

Edytowane przez wlad

Napisano
10 minut temu, maro_t napisał:

Ale to jest argument za czym?

Argumentem jest prawo popytu i podaży. Niższa cena w PL jest konsekwencją prawa popytu i podaży (żeby nie wychodzić na roszczeniowego komucha tutaj :P ).

A niższy popyt wynika dokładnie z tego, co napisałem wyżej - pracownik zarabia mniej niż na Zachodzie.

Producenci mogą ustalić cenę taką na w D, tylko że konsekwencją będzie:

x-dziesiąt % niższa sprzedaż ich nowych aut PL

x-dziesiąt % mniej aut serwisowanych w ASO (mniej $$$ z serwisów)

...

dużo większa sprzedaż fiata tipo i dacii

Napisano
1 minutę temu, iwik napisał:

Argumentem jest prawo popytu i podaży. Niższa cena w PL jest konsekwencją prawa popytu i podaży (żeby nie wychodzić na roszczeniowego komucha tutaj :P ).

A niższy popyt wynika dokładnie z tego, co napisałem wyżej - pracownik zarabia mniej niż na Zachodzie.

x-dziesiąt % niższa sprzedaż ich nowych aut PL

x-dziesiąt % mniej aut serwisowanych w ASO (mniej $$$ z serwisów)

...

dużo większa sprzedaż fiata tipo i dacii

Naprawde myslisz, ze zaden producent do tej pory by na to nie wpadl? ;)

Napisano
2 minuty temu, Maciej__ napisał:

Naprawde myslisz, ze zaden producent do tej pory by na to nie wpadl? ;)

Myślę, że wpadł i nawet niejeden dokładnie policzył że mu się to nie opłaca. Dlatego ceny w PL są jednak niższe niż w D.

Napisano
3 minuty temu, iwik napisał:

Ale dociera do Ciebie że producenci już na wstępie obniżają ceny w Polsce.Już parę razy przewijał się w wątkach golf za 60 tys PLN-czyli taniej niż w UK środkowa wersja Suzuki Baleno.

Napisano

To tyko znaczy że Baleno jest za drogie

Golf za 60k był po rabacie 10k, więc nie "już na wstępie".

Napisano
50 minut temu, iwik napisał:

To tyko znaczy że Baleno jest za drogie

Golf za 60k był po rabacie 10k, więc nie "już na wstępie".

Nie,to oznacza że Golf zaczyna się tutaj od prawie 90 tys. Czyli jak widać 20 tys. drożej-z czego jeszcze mają zejść?

Napisano
Nie,to oznacza że Golf zaczyna się tutaj od prawie 90 tys.

Wyposażenie takie samo? Jak dla mnie mogą cenić 90. Po prostu wtedy nic nie sprzedadzą. Ja nie muszę kupować.

Skoro metr mieszkania w UK kosztuje 20k PLN to w PL też powinienem tyle zapłacić?

U Oziego samochody są tańsze niż w PL. Pewnie dlatego ze producenci do każdego dopłacają z własnej kieszeni, tylko żeby Ozi kupił... I jeszcze gwarancję na 5 lat dają...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 minut temu, iwik napisał:

Skoro metr mieszkania w UK kosztuje 20k PLN to w PL też powinienem tyle zapłacić?

U Oziego samochody są tańsze niż w PL. Pewnie dlatego ze producenci do każdego dopłacają z własnej kieszeni, tylko żeby Ozi kupił... I jeszcze gwarancję na 5 lat dają...

1.Nie,tak samo jak nie kupisz mieszkania w Pcimiu za cenę tego w Warszawie.Ale przyznaj-dość slaby to argument w kwestii samochodow:hehe:

2.A czy nie jest to przypadkiem w dużej mierze zaslugą ich systemu podatkowego?

Napisano
Dnia 18.04.2017 o 12:41, format napisał:

No nie zgadzam się. Astra kombi z 1.6t (200) w wersji elite ma trochę lepsze wyposażenie od leona fr 1.8t (180). Wyjściowo, z konfiguratora kosztuje stówę, Leon wychodzi 104.

Tak więc po rabatach jest z Astrą na ósemce z przodu, a z Leonem wciąż na jedynce.

Czesc formacik

Ja robilem podobne kalkulacje ale Astra 1.4 i Leona 1.4  to jednak Leon mi lepiej wychodzil. Na dodatek wg mnie ładniejszy i bardziej sportowy. 

Napisano
7 godzin temu, format napisał:

Spoko, nie marudzę już. Wątek powstał bo jak widać dla człowiek a ulicy polityka rabatowa seata jest... średnio przyjazna. Ostatnie pięć odpowiedzi z salonów to rabaty zero procent, szósta to rabat 980zł ;l

U większości producentów, a decyduje tez kwestia przypadku na jaki salon trafisz. Jesteś zainteresowany tym rabatem na Leona, czy już się zdecydowałeś na Astrę? 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.