Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rabaty w Seat

Featured Replies

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał:

Nie wiem jakie bylo zawieszeni w Lacetti, ale w Nubirze to byl dramat :facepalm:

Z reszta jak i cale auto ;]

Ja byłem bardzo zadowolony z Lacetti.

Komfortowe i przestronne auto :ok:

Napisano
5 godzin temu, marcindzieg napisał:

Podobno. W egzemplarzach które znam nic się takiego nie dzieje.

W Forku jest wielowahacz i też nie ząbkuje.

Znaczy moje byly popsute bo zabkowaly.

4 godziny temu, Manx napisał:

Diabolizowanie wielowahaczowego - jeżeli zawieszenie jest sprawne i dobrze ustawione, samochód nie był przeładowany, opony nie są wadliwe, to nic nie powinno się dziać. Jeśli ząbkuje, to coś jet źle. Kilka samochodów z wielowahaczowym w domu było i problemu ząbkowanie nie wystąpił. Tak - to rozwiązanie droższe w naprawie i nie każdy serwis potrafi to dobrze ustawić, ale za to komfort jazdy jak i prowadzenie są lepsze niż gdy z tyłu jest belka.

Znaczy KIA sprzedala mi popsuty samochod? Skoro po przejechaniu pare kkm juz zabkowaly. Nie mowimy o pazdzierzu z DE tylko o nowych autach.

Napisano
24 minuty temu, wujekcybul napisał:

Znaczy moje byly popsute bo zabkowaly.

Nie wiem. Ale raczej nie jest to wina konstrukcji zawieszenia.

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał:

Nie wiem. Ale raczej nie jest to wina konstrukcji zawieszenia.

To jest kombinacja opon plus samochod.

Napisano
26 minut temu, wujekcybul napisał:

To jest kombinacja opon plus samochod.

Plus sposób użytkowania. Ząbkują najbardziej przy jednostajnych jazdach w trasie bez obciążenia.

Napisano
1 minutę temu, Zbynek napisał:

Plus sposób użytkowania. Ząbkują najbardziej przy jednostajnych jazdach w trasie bez obciążenia.

I to by się zgadzało.

Napisano
40 minut temu, Zbynek napisał:

No to idealne do auta. Ja latalem najczesciej w trasy :hehe: 

Napisano

No dobra, a pytanie - dlaczego nie Kia? Np. taki Ceed z 1.6 CRDI i 7-biegowym DTC w wersji business kosztuje jakieś 78 tys. - wersja kombi.

Napisano
4 minuty temu, twinsen napisał:

No dobra, a pytanie - dlaczego nie Kia? Np. taki Ceed z 1.6 CRDI i 7-biegowym DTC w wersji business kosztuje jakieś 78 tys. - wersja kombi.

Idz sobie do hp spamuj albo wymien zawieszenie w Fiacie. Co tu porownywac? Na co komu diesel z tak wolna skrzynia, ze jechac sie nie da? 

Napisano
Teraz, wujekcybul napisał:

Idz sobie do hp spamuj albo wymien zawieszenie w Fiacie. Co tu porownywac? Na co komu diesel z tak wolna skrzynia, ze jechac sie nie da? 

Ok, są też wersje benzynowe.

Napisano
10 minut temu, wujekcybul napisał:

No to idealne do auta. Ja latalem najczesciej w trasy :hehe: 

Ja też robię prawie tylko trasy samemu, w Mondeo mk4 miałem opony wyząbkowane.

Napisano
3 godziny temu, Zbynek napisał:

Ja też robię prawie tylko trasy samemu, w Mondeo mk4 miałem opony wyząbkowane.

Ja jeżdżę głownie po mieście. A Kie, które znam robią długie trasy ale najczęściej wyładowane i przyczepą z koniem :)

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 20.04.2017 o 12:14, format napisał:

Mam inne zdanie. Salony które wczoraj mejlowo odpuściłem, bo ich rabaty oscylowały jedynie w okolicach 10kPLN dzisiaj do mnie dzwonią/piszą i proszą o dogrywkę.

Zamówiłeś już? 

Widziałem, że na forum AK coś skrobales, a ceny jak i opcje idą chyba w złym kierunku dla klienta. Dealer z forum się popisał czy nie bardzo?

Nie licząc tego nowego czerwonego koloru - jeżeli przewidywania ci do niego się spełnią.

Wykonfigurowalem se ST dynamica 150KM na 88200 i tak po wpisach na forum se mysle, że jakby poszedł w okolicach 75000 to może warto w to wejść (DG, leasing, selgros, 2 ople w domu, aby do przodu). Zdolności negocjacyjnych nie mam, więc na mityczne 20% nie liczę.

Napisano
  • Autor

Wykonfigurowalem se ST dynamica 150KM na 88200 i tak po wpisach na forum se mysle, że jakby poszedł w okolicach 75000 to może warto w to wejść (DG, leasing, selgros, 2 ople w domu, aby do przodu). Zdolności negocjacyjnych nie mam, więc na mityczne 20% nie liczę.

Tak, za trzy tygodnie wchodzi do produkcji. Generalnie rabat mi spadł bo wziąłem adaptacyjny tempomat na który nie dostałem żadnego rabatu, tak więc ostatecznie jestem na poziomie -15% przy konfiguracji za 106800, czyli dziewięćdziesiąt z lekką górką.

tapatalked

Napisano
9 minut temu, format napisał:

Tak, za trzy tygodnie wchodzi do produkcji. Generalnie rabat mi spadł bo wziąłem adaptacyjny tempomat na który nie dostałem żadnego rabatu, tak więc ostatecznie jestem na poziomie -15% przy konfiguracji za 106800, czyli dziewięćdziesiąt z lekką górką.

tapatalked

O Jezusie 106k  nie chce sie madrzyc bo nie pamietam suchych danych przyspieszen ale to juz sie niezle premium robi. Nie wiem czy bym nie wolal jakiegos demo CLA/GLA czy innej 1 BMW.

Napisano
  • Autor
10 minut temu, wujekcybul napisał:

O Jezusie 106k  nie chce sie madrzyc bo nie pamietam suchych danych przyspieszen ale to juz sie niezle premium robi. Nie wiem czy bym nie wolal jakiegos demo CLA/GLA czy innej 1 BMW.

Tak, wiem, popełniłem błąd. Za tą kasę miałbym trzy prawie nowe X6. Przepraszam. 

Napisano
8 godzin temu, format napisał:

tapatalked

widziałem że wziąłeś IL, czekam na opinie czy rzeczywiście jest tak super jak piszą na forum AK ;] też podchodzę do AK ST ale biedniejszej sporo 1.4 125km dynamic, najmocniej na IL się własnie zastanawiam

Napisano
  • Autor
54 minuty temu, TomekD000 napisał:

widziałem że wziąłeś IL, czekam na opinie czy rzeczywiście jest tak super jak piszą na forum AK ;] też podchodzę do AK ST ale biedniejszej sporo 1.4 125km dynamic, najmocniej na IL się własnie zastanawiam

Trochę poczekasz, odbieram dopiero na koniec czerwca. Wziąłem dokładnie AK ST Elite 1.6SHT MT6, G6R, TAQH, RM5, BS1, T4L, 2EB, ZQ3 i do tego FlexCare na 5y 150kkm.

Napisano
Godzinę temu, format napisał:

Trochę poczekasz, odbieram dopiero na koniec czerwca. Wziąłem dokładnie AK ST Elite 1.6SHT MT6, G6R, TAQH, RM5, BS1, T4L, 2EB, ZQ3 i do tego FlexCare na 5y 150kkm.

IMO bardzo szybko. Kiedys mi w Pezocie powiedzieli pol roku czekania w Skodzie jeszcze dluzej. 

Napisano
  • Autor
6 minut temu, wujekcybul napisał:

IMO bardzo szybko. Kiedys mi w Pezocie powiedzieli pol roku czekania w Skodzie jeszcze dluzej. 

Na AK też się tyle czekało jeszcze parę miesięcy temu. Musieli się ogarnąć z produkcją.

BTW. AK ST jest produkowana pod Liverpoolem, więc dochodzi jeszcze trochę transportu.

Napisano
2 godziny temu, TomekD000 napisał:

IL działa bardzo dobrze i warto za nie dopłacić. Jeżdżę od kilku dni Astra dynamic z silnikiem 1.4 150. Za kilka dni wrzucę na yt filmiki z IL w akcji.

Napisano
11 godzin temu, wujekcybul napisał:

Widocznie nie dla psa kiełbasa.

Polecisz może koledze jakieś BMW równoważne  cena, wyposażeniem, moca i wymiarami do AK ST?

PS. Zawsze podobało mi się BMW, ale sek tym że raczej modele flagowe i teraz to już te starsze niestety, a na nowe 6x średnia czy min. z AK nie starczy :no:

Napisano
11 godzin temu, wujekcybul napisał:

Nie 106 a 90 z lekka górka. Znajdz mi takie BMW 2 Grand demo o podobnej mocy i wyposażeniu w tej cenie, zaraz po nie lecę, albo wujek przestań się wygłupiać

Napisano
  • Autor
18 minut temu, ZUBERTO napisał:

Polecisz może koledze jakieś BMW równoważne  cena, wyposażeniem, moca i wymiarami do AK ST?

Tu warto dodać, że w samochodach typu kombi pojemność bagażnika rzędu ~550 litrów posiada dopiero piątka touring (bodaj G31). Wyposażeniowo i osiągowo już nie stanowi to problemu (acz chyba adaptacyjnych świateł tam jeszcze nie dają w standardzie). Niestety z metalikiem i jakimiś podstawowymi pierdołami kosztuje ćwierć bańki co mnie akurat robi pewną różnicę.

Napisano
  • Autor
14 minut temu, Rado_ napisał:

Znajdz mi takie BMW 2 Grand

F46 to chyba minivan jest, nie? Nie mniej skonfigurowałem F46 z takim samym (a właściwie podobnym) wyposażeniem, wychodzi 180. 

Napisano
28 minut temu, senseikrk napisał:

IL działa bardzo dobrze i warto za nie dopłacić. Jeżdżę od kilku dni Astra dynamic z silnikiem 1.4 150. Za kilka dni wrzucę na yt filmiki z IL w akcji.

Napisz coś więcej jak będziesz miał chwile nt porównania np golfa/octavii do astry K, golfa znam, astrą tylko 2 jazdy po 10-15minut zaliczyłem. Jakieś swoje obserwacje mam ale nie chce nic sugerować.

Edytowane przez TomekD000

Napisano
28 minut temu, format napisał:

F46 to chyba minivan jest, nie? Nie mniej skonfigurowałem F46 z takim samym (a właściwie podobnym) wyposażeniem, wychodzi 180. 

Minivan ale mały;] @wujek jak zawsze jeszcze nie wytrzeźwiał:)

Napisano
  • Autor
8 minut temu, Rado_ napisał:

Minivan ale mały;] @wujek jak zawsze jeszcze nie wytrzeźwiał:)

Może BMW daje na demówki 100k rabatu i będzie taniej :ok: 

Napisano
3 godziny temu, TomekD000 napisał:

Napisz coś więcej jak będziesz miał chwile nt porównania np golfa/octavii do astry K, golfa znam, astrą tylko 2 jazdy po 10-15minut zaliczyłem. Jakieś swoje obserwacje mam ale nie chce nic sugerować.

W tym tygodniu odbieram golfa ns testy, a w kolejnym Octavie. Relacje pojawia się na moim blogu, jak dostane Golfa, to mogę Ci coś więcej napisać, zanim całą recesja pojawi się na stronie 

Napisano
6 godzin temu, ZUBERTO napisał:

Widocznie nie dla psa kiełbasa.

PS. Zawsze podobało mi się BMW, ale sek tym że raczej modele flagowe i teraz to już te starsze niestety, a na nowe 6x średnia czy min. z AK nie starczy :no:

Bedzie duzo wolniejsze nie da sie kupic w tej cenie.

Napisano
6 godzin temu, Rado_ napisał:

Nie 106 a 90 z lekka górka. Znajdz mi takie BMW 2 Grand demo o podobnej mocy i wyposażeniu w tej cenie, zaraz po nie lecę, albo wujek przestań się wygłupiać

Bedze wolniejsze takie same to by trzeba dolozyc.

Napisano
Bedze wolniejsze takie same to by trzeba dolozyc.

No właśnie, wolniejsze, biedniejsze, mniejsze ehh.
Napisano
7 minut temu, Rado_ napisał:

No właśnie, wolniejsze, biedniejsze, mniejsze ehh.

Pare drinkow wczoraj wypilem :piwko: Niestety zeby miec przyzwoitego kompakta to trzeba miec wor zlota. Ja teraz chce cos z automatem i sie pewnie skonczy na jakims wozidle B z automatem bo na kompakt za 100k mnie nie stac. Dlatego pisalem o wolnieszym ale z automatem np 3 cylindrowe BMW2 :phi:

Napisano
  • Autor
Pare drinkow wczoraj wypilem :piwko: Niestety zeby miec przyzwoitego kompakta to trzeba miec wor zlota. Ja teraz chce cos z automatem i sie pewnie skonczy na jakims wozidle B z automatem bo na kompakt za 100k mnie nie stac. Dlatego pisalem o wolnieszym ale z automatem np 3 cylindrowe BMW2 :phi:

Spoko sprawą musi być takie bmw z przyspieszeniem na poziomie 11 sekund do setki.

tapatalked

Napisano
6 minut temu, format napisał:

Spoko sprawą musi być takie bmw z przyspieszeniem na poziomie 11 sekund do setki.

tapatalked

Nie wiem ono chyba szybsze? Moja nie moja 3ka z 3 cylindrami ma 8,6 choc nigdy nie sprawdzalem IMO ma wiecej jakos nie czuc tej mocy. Z drugiej strony Wy tam na dole macie wiecej drog szybkiego ruchu to mozna sobie bezstresowo 160 leciec. Ja jade albo autostrada do Lodzi albo taxi na lotnisko. Do pracy metrem wiec nawet jak Suzuki jade to cale 90KM czy ile to tam ma starcza. Nie pamietam kiedy 130 przekroczylem.

Edytowane przez wujekcybul

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, wujekcybul napisał:

Nie wiem ono chyba szybsze? Moja nie moja 3ka z 3 cylindrami ma 8,6 choc nigdy nie sprawdzalem IMO ma wiecej jakos nie czuc tej mocy.

OSIĄGI
Prędkość maksymalna 185 km/h
Przyspieszenie (od 0 do 100km/h)  11,9 s

https://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/bmw/seria-2/gran-tourer/silnik-benzynowy-216i-102km-od-2015/

Napisano
Napisano

Jeszcze wracajac do tematu te dodatkowe wyciszenie co wziales to na stronie opla jest info o szybie czy to tylko inna szyba czy dodatkowe maty? 

Napisano
  • Autor
28 minut temu, wujekcybul napisał:

Jeszcze wracajac do tematu te dodatkowe wyciszenie co wziales to na stronie opla jest info o szybie czy to tylko inna szyba czy dodatkowe maty? 

Nie zagłębiałem się za bardzo w temat, ziomek który pracuje w Oplu w Gliwicach powiedział żebym to wziął, a ja nie oponowałem, bo wiem że jak on mówi że warto to znaczy że warto. Generalnie AK jest mocno wybebeszona celem redukcji wagi i jak się chce trochę tras zrobić to warto ten addon dołożyć. W skład z tego co wyczytałem wchodzi mata na masce (normalnie tego nie ma!), inna szyba, wyciszenia nadkoli, podłogi, boczków i w końcu klapy bagażnika. To tylko 600zł (minus rabat), po co miałbym sobie później pluć w brodę z powodu takich śmiesznych oszczędności.

EDIT: Tu są fotki tych elementów

Napisano
12 minut temu, format napisał:

Nie zagłębiałem się za bardzo w temat, ziomek który pracuje w Oplu w Gliwicach powiedział żebym to wziął, a ja nie oponowałem, bo wiem że jak on mówi że warto to znaczy że warto. Generalnie AK jest mocno wybebeszona celem redukcji wagi i jak się chce trochę tras zrobić to warto ten addon dołożyć. W skład z tego co wyczytałem wchodzi mata na masce (normalnie tego nie ma!), inna szyba, wyciszenia nadkoli, podłogi, boczków i w końcu klapy bagażnika. To tylko 600zł (minus rabat), po co miałbym sobie później pluć w brodę z powodu takich śmiesznych oszczędności.

EDIT: Tu są fotki tych elementów

Brzmi sensownie :ok:

Napisano

Ciekawe czy jest różnica względem konkurencji, może ktoś kiedyś zrobi test.

Napisano
10 godzin temu, format napisał:

Tu warto dodać, że w samochodach typu kombi pojemność bagażnika rzędu ~550 litrów posiada dopiero piątka touring (bodaj G31). Wyposażeniowo i osiągowo już nie stanowi to problemu (acz chyba adaptacyjnych świateł tam jeszcze nie dają w standardzie). Niestety z metalikiem i jakimiś podstawowymi pierdołami kosztuje ćwierć bańki co mnie akurat robi pewną różnicę.

Ja jak sobie zrobiłem podstawową konfigurację dla 190KM diesla w 5-ce kombi to błyskawicznie dotarłem do 300k (oznaczyłem tylko rzeczy, z których faktycznie korzystam ale powiązania wielu opcji sporo podniosły wartość

Dla porównania - Superb 190 KM kombi  max doposażony (bez webasto i haka i czegoś jeszcze) - 185k

Passat - 190 KM w podobnej konfiguracji - ponad 210k

8-)

Do klasy Leon, Octavia itd. raczej nie podchodzę z racji potrzeby posiadania komfortowego auta na dalekie trasy - a różnicę w trasach czuć

Napisano
32 minuty temu, Chorzyn napisał:

Ja jak sobie zrobiłem podstawową konfigurację dla 190KM diesla w 5-ce kombi to błyskawicznie dotarłem do 300k (oznaczyłem tylko rzeczy, z których faktycznie korzystam ale powiązania wielu opcji sporo podniosły wartość

Dla porównania - Superb 190 KM kombi  max doposażony (bez webasto i haka i czegoś jeszcze) - 185k

8-)

Do klasy Leon, Octavia itd. raczej nie podchodzę z racji potrzeby posiadania komfortowego auta na dalekie trasy - a różnicę w trasach czuć

Ale gdzie Rzym a gdzie Krym? Co tu tu porownujesz Superba do BMW czy Mercedesa. Najmocnijeszy silnik w Superbie nadal bedzie w srodku taki sam jak 1.4T. Zreszta nowa 5tka jest jakas taka dziwna zrobili po postu mniejsze 7ke troche szkoda. Z drugiej strony jestem ciekaw czy ktos to konfiguruje bierze uchwyt na kubki plus pare pakietow bo sie ne da inaczej i wychodzi 300k czy idzie do brokera i bierze cos standardowego :hmm: nie wiem nie moj target. U nas managierowie maja 5tki i to jest po prostu 525d plus pakiety cena na prawde znosna.

Napisano
27 minut temu, wujekcybul napisał:

Ale gdzie Rzym a gdzie Krym? Co tu tu porownujesz Superba do BMW czy Mercedesa. Najmocnijeszy silnik w Superbie nadal bedzie w srodku taki sam jak 1.4T. Zreszta nowa 5tka jest jakas taka dziwna zrobili po postu mniejsze 7ke troche szkoda. Z drugiej strony jestem ciekaw czy ktos to konfiguruje bierze uchwyt na kubki plus pare pakietow bo sie ne da inaczej i wychodzi 300k czy idzie do brokera i bierze cos standardowego :hmm: nie wiem nie moj target. U nas managierowie maja 5tki i to jest po prostu 525d plus pakiety cena na prawde znosna.

Porównanie ekonomiczno - rozsądkowe żeby sprawdzić ile kosztuje "prestiż"

Napisano
Godzinę temu, Chorzyn napisał:

8-)

W BMW są duże rabaty :phi: W Skodzie czeka się rok na samochód :facepalm:

Napisano
18 minut temu, Chorzyn napisał:

Porównanie ekonomiczno - rozsądkowe żeby sprawdzić ile kosztuje "prestiż"

Jak jesteś w stanie zaakceptować że przez rok w siedzenia pierdział ktoś kto wziął w wynajmie to jest szansa wyrwać takie auto w okolicach dwieście parę koła za roczniaka, to jest moim zdaniem bardzo fajna opcja, tyle że bierzesz co jest i nie możesz sobie wyklikać co byś chciał w konfiguracji.

Napisano
8 godzin temu, format napisał:

OSIĄGI
Prędkość maksymalna 185 km/h
Przyspieszenie (od 0 do 100km/h)  11,9 s

https://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/bmw/seria-2/gran-tourer/silnik-benzynowy-216i-102km-od-2015/

Przecież to nawet Fiat wyprzedzał, nie mówiąc o Kii... ;]

Swoją drogą, fajnie musi się to rozpędzać mając na pokładzie komplet 7dmiu pasażerów... :]

Napisano
  • Autor

Przecież to nawet Fiat wyprzedzał, nie mówiąc o Kii... ;]

Swoją drogą, fajnie musi się to rozpędzać mając na pokładzie komplet 7dmiu pasażerów... :]

To się nazywa prestiż, komfort i radość z jazdy przyjacielu. Nie masz o tym pojęcia.

tapatalked

Napisano
21 godzin temu, Łukasz___F napisał:

W BMW są duże rabaty :phi: W Skodzie czeka się rok na samochód :facepalm:

Duże to znaczy ile ? ;] Bo ja wiem jak się negocjuje ;] 

Koleżanka jak wzięła wynajem BMW to około 25% od wartości auta na 3-ke GT - na DG ...ale tam jest limit przebiegów (ja robię minimum 50- 60kkm rocznie). Po za tym wynajem to jedno, raty (wynajem, leasing) to drugie i czasem bardziej opłaca się negocjować osobno jedno i drugie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.