Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rabaty w Seat

Featured Replies

Napisano
9 godzin temu, format napisał:

Natomiast w realu jest niestety niewiele 'zrywniejszy' od mojej kury:

Przecie to kura w innej skórze. Tu mają słaby czas. Polecam DCC jest w zestawie z progresywnym układem kierowniczym.

Teraz masz 1,4 czy 1.8?

Ten sam silnik z 4x4 i DSG

Napisano
8 minut temu, senseikrk napisał:

W opisie filmiku na autocentrum jest błąd,  ponieważ 1.8 tsi nie ma 250 Nm, a dużo więcej 

To dlaczego  producent podaje 250? Dla 4x4 z DSG 280

Napisano

tam jest DSG7 DQ200 ona ma limit 250Nm

w manualu jest inaczej tutaj wykres z Octavii

skoda_octavia3_18tsi_180ps_dsg_4x4_wykre

Napisano
29 minut temu, senseikrk napisał:

W opisie filmiku na autocentrum jest błąd,  ponieważ 1.8 tsi nie ma 250 Nm, a dużo więcej 

Znaczy się ile?

Napisano

Jeżeli to jest ten sam silnik, który jest montowany w Passacie to w wersji bez dsg ma on ok 300 Nm, a w wersji z dsg jest obcięty moment di wartości 250. Z tego względu, jeżeli ktoś chce brać samochód z dsg, to niech bierze 1.4 150 km zamiast 1.8. Temat dokładnie ogarniałem kilka miesięcy temu jak pomagałem znajomemu z uzyskaniem super oferty na Passka. 

Napisano
13 godzin temu, Cinos napisał:

Astra to raczej nie jest konkurencja dla Leona FR

Tak, szczególnie dla Leona FR 150KM...

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, trzepol napisał:

Ja robilem podobne kalkulacje ale Astra 1.4 i Leona 1.4  to jednak Leon mi lepiej wychodzil. Na dodatek wg mnie ładniejszy i bardziej sportowy. 

Siema, kope lat!

Bez szczegółów trudno się odnieść. Jak już pisałem, u mnie astra wychodzi stówę, Leon 104. Leon jest wolniejszy, gorzej wyposażony i maksimum które ugrałem to 2 tysiaki rabatu. Astra w setupie za 101 (dodałem jeden pakiet) najpewniej pójdzie za 87.

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, senseikrk napisał:

U większości producentów, a decyduje tez kwestia przypadku na jaki salon trafisz. Jesteś zainteresowany tym rabatem na Leona, czy już się zdecydowałeś na Astrę? 

Nic to nie zmieni, z 5% rabatem Leon będzie o 10 tysięcy droższy.

Napisano

@format czy cos znalazłes na temat awaryjności 1,6 SIDI? Moze ktos coś? Jak tam z nagarem na zaworach ssących, jak z łańcuchem rozrządu?

Napisano
Teraz, Rado_ napisał:

@format czy cos znalazłes na temat awaryjności 1,6 SIDI? Moze ktos coś? Jak tam z nagarem na zaworach ssących, jak z łańcuchem rozrządu?

Z tego co czytalem na forum Astra Klub to poki co nie slychac o zadnych problemach.

Ale silnik stosunkowo mlody i pewnie duuuuzo mniej popularny niz 1,4T.

IMHO za 2kPLN przedluzasz gwarancje na 5 lat i zapominasz o temacie :)

Napisano

Dodaj do tej listy, że do astry można zamówić za jedyne 600 pln pakiet dodatkowego wygłuszenia, co czyni z niej chyba najcichszy kompakt, zwłaszcza przy prędkościach autostradowych. Przynajmniej takie chodzą opinie w internecie. Jakby nie patrzeć,  to auto nie jest w niczym najlepsze, wygląda średnio zarówno w środku jak i na zewnątrz to połączenie dobrych cen i ogromnych możliwości konfiguracyjnych sprawia, że dzisiaj chyba nie ma lepszego wyboru w tej klasie

Podejrzewam ze ta wynajęta która mi dali miała to bo była bardzo cicha. Na temat Leona się nie wypowiem ale Astra była zupełnie fajna - przyjemne i logiczne wnętrze, na drodze zachowywała się jak przystoi wynajętemu samochodowi - bez zaskoczeń. Idealny rental - bezpłciowy i nudny.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Napisano
Dnia 4/18/2017 o 12:36, format napisał:

Otwieram wątek z cyklu żalę się, wysłałem do wszystkich dealerów zapytanie ofertowe na Leona. Najwyższy rabat jaki mi zaproponowano to... 2% 8]

Aż taki popyt jest na te auta czy oni kompletnie powariowali?

PS. Na tę chwilę na Astrę mam 13.5% a to pewnie nie koniec.

1. Wysyłanie maili to słaba opcja - podjedź do najbliższych dealerów. Inaczej się rozmawia w 4 oczy z człowiekiem który chce kupić, a inaczej z jakimś anonimem, który siedzi w domu i rozsyła maile na zasadzie "ciekawe ile wyjdzie". To nie działa.

2. Volkswagen Group Polska nieco po macoszemu traktuje Seata. Mam wrażenie, że chyba polityka jest taka, że oferta musi być nieco do tyłu w stosunku do VW i Skody. Pełno jest gwiazdek, wyłączeń, jakiś ale i np. finansowanie jest gorsze (na VW są najlepsze promocje), nie masz pakietu serwisowego w cenie (moższ dokupic, ale nijak się nie kalkuluje). Wrażenie jest takie, jakby importerowi nie zależało na sprzedazy tej marki. Takie są moje wrażenia z zeszłego roku. Na samym samochodzie z wyposażeniem seryjnym wiele nie ugrasz - na wyposażeniu dodatkowym można najwięcej urwać.

Napisano
  • Autor
21 minut temu, Rado_ napisał:

Nie doktoryzowałem się na temat 1.6 SHT. Kupuję auto na pięć lat z pięcioletnią gwarancją ;] 

Jedynie podpytałem kumpla który pracuje w fabryce Opla czy Astry K i 1.6 SHT mają jakieś większe przygody, powiedział że na tę chwilę nic nie wyszło.

Napisano
  • Autor
12 minut temu, Manx napisał:

To nie działa.

Mam inne zdanie. Salony które wczoraj mejlowo odpuściłem, bo ich rabaty oscylowały jedynie w okolicach 10kPLN dzisiaj do mnie dzwonią/piszą i proszą o dogrywkę.

Napisano
45 minut temu, Maciej__ napisał:

IMHO za 2kPLN przedluzasz gwarancje na 5 lat i zapominasz o temacie :)

teoretycznie, bo troche upierdliwe jak masz sie kulać ciagle do ASO,

Napisano
23 minuty temu, Rado_ napisał:

teoretycznie, bo troche upierdliwe jak masz sie kulać ciagle do ASO,

Poki co nie slychac, zeby ten silnik sprawial jakiekolwiek problemy.

Napisano
40 minut temu, format napisał:

Nie doktoryzowałem się na temat 1.6 SHT. Kupuję auto na pięć lat z pięcioletnią gwarancją ;] 

Jedynie podpytałem kumpla który pracuje w fabryce Opla czy Astry K i 1.6 SHT mają jakieś większe przygody, powiedział że na tę chwilę nic nie wyszło.

no i skrzynia M32 czyli moze byc niespodzianka. własciwie przy odsprzedazy tylko moze byc problem wiekszy

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

Tez nie znalazłem informacji o problemach

Napisano
1 minutę temu, Rado_ napisał:

no i skrzynia M32 czyli moze byc niespodzianka. własciwie przy odsprzedazy tylko moze byc problem wiekszy

Z ciekawosci, jak sadzisz jaki % ludzi kupujacych auta (poza AK) zastanawia sie nad tym jaka tam siedzi skrzynia? :hehe:

Inna kwestia, ze naprawa tej skrzyni kosztuje niewiele wiecej niz komplet dobrych opon...

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał:

a to jest ten sam silnik co w poprzedniej generacji Astry?

czy Astra K to z Astrą J ma podobnie co Passat B7 z Passatem B6? Golf 5 z 6 ?

Napisano
Teraz, Cinos napisał:

a to jest ten sam silnik co w poprzedniej generacji Astry?

czy Astra K to z Astrą J ma podobnie co Passat B7 z Passatem B6? Golf 5 z 6 ?

Nie, to jest nowy silnik na bezposrednim wtrysku :ok:

Astra K to zupelnie nowa konstrukcja, ktora z J chyba nie ma za wiele wspolnego...

Napisano
4 minuty temu, Maciej__ napisał:

Z ciekawosci, jak sadzisz jaki % ludzi kupujacych auta (poza AK) zastanawia sie nad tym jaka tam siedzi skrzynia? :hehe:

Inna kwestia, ze naprawa tej skrzyni kosztuje niewiele wiecej niz komplet dobrych opon...

Ja sie zastanawiam, bo kupuje nowe, a taka fobia jak coś się moze  spierdzielić to na pewno u mnie. NIe cierpie jak cos nowego sie psuje

Napisano
4 minuty temu, Maciej__ napisał:

Astra K to zupelnie nowa konstrukcja, ktora z J chyba nie ma za wiele wspolnego...

W J zdaje sie ten silnik tez był, ale 170 KM (?)

Napisano
10 minut temu, Maciej__ napisał:

hmm, na pewno ?

1.6T ma dwie odmiany A16XHT i A16SHT (170 i 200)

słabszy od 2013 w Insigni, Astrze, Caskadzie etc.

w Astrze K ten silnik ma kod A16SHT (1.6T 200KM) i ten sam motor był w Astrze J od 2014r.

takze jakby cos sie miało dziać to chyba byłoby o tym głośno

Edytowane przez Cinos

Napisano
2 minuty temu, Cinos napisał:

hmm, na pewno ?

1.6T ma dwie odmiany A16XHT i A16SHT (170 i 200)

słabszy od 2013 w Insigni, Astrze, Caskadzie etc.

w Astrze K ten silnik ma kod A16SHT (1.6T 200KM) i ten sam motor był w Astrze J od 2014r.

takze jakby cos sie miało dziać to chyba byłoby o tym głośno

Nie wiem czemu, ale zrozumialem, ze pytasz o 1,4T...

Ten 1,6 SIDI jest faktycznie uzywany od 3-4 lat ale mial nizsza moc.

Napisano
7 minut temu, Rado_ napisał:

W J zdaje sie ten silnik tez był, ale 170 KM (?)

Tak, myslalem ze Cinos pyta o 1.4T...

Napisano
Dnia 4/19/2017 o 11:36, Kalkstein napisał:

ale to jedyny seat wart zakupu

jest droga ale za to niesamowicie trzyma cene

zona moze zostawic cupre w rozliczeniu w salonie za 19.5 tys euro

pracownik tego salonu daje od reki 22 tys i chce kupic prywatnie

niezle jak na 4-latka btw chodzi o salon bmw ;]

Bez sensu. Zresztą vRS też tak cenę trzyma... Te 22k gotówką a reszta (12k??) na 3 lata  - miałby ten handlowiec nowe... 

Edytowane przez grogi

Napisano

Ja na stare lata robię się bardzo wygodny, zatem jednak podniósłbym kwestię wielowahaczowego zawieszenia z tyłu chociaż. Ale nie wiem czy w tej klasie aut o jakiej rozmawiamy, jest to w ogóle dostępne. Ja tam bardzo już nienawidzę mojej belki w fiacinie. Przejechałem się za to zwykłym paskiem B6FL i komfort między tym a fiaciną to przepaść. To jest jedna kwestia. Druga, to interesuje mnie wyposażenie standardowe EU vs reszta świata. Czy nadal jest ten trend, że (poza rzecz jasna silnikami) nadal dostajemy wersje ABC bądź prawie ABC (dla OZIego: Absolutny Brak Czegokolwiek)? Ok, piszesz że tam są jacyś asystenci, ale czy w cenie można mieć więcej gdzie indziej?

Napisano
1 godzinę temu, grogi napisał:

miałby ten handlowiec nowe... 

tej wersji nie mialby ;)

zreszta juz po herbacie - o 9 rano zaplacil a my odebralismy bunie dla zony

tapatalked

Napisano
2 godziny temu, twinsen napisał:

Ja na stare lata robię się bardzo wygodny, zatem jednak podniósłbym kwestię wielowahaczowego zawieszenia z tyłu chociaż.

W kilku autach mialem wielowachacz,w kilku belkę-nie widzę aż takiej  różnicy przy normalnej jeżdzie dookola komina aby za to dopłacać.Oczywiście jeśli ktoś robi 500 km codziennie to pewnie jest inaczej:oki:.

Napisano
4 godziny temu, twinsen napisał:

Ale nie wiem czy w tej klasie aut o jakiej rozmawiamy, jest to w ogóle dostępne.

W topowych wersjach jest, chociażby ja mam...

Napisano
1 godzinę temu, wlad napisał:

W kilku autach mialem wielowachacz,w kilku belkę-nie widzę aż takiej  różnicy przy normalnej jeżdzie dookola komina aby za to dopłacać.Oczywiście jeśli ktoś robi 500 km codziennie to pewnie jest inaczej:oki:.

No a ja czuję różnicę...

Czuję różnicę w stosunku do GP Sport, czuję także różnicę w stosunku do chwalonej za zawieszenie Fiesty ST...

Napisano
4 godziny temu, wlad napisał:

Ja widzialem w oponach zabkowaly jak wsciekle. Ale sa tez plusy po lukach to jechal jak wsciekly.

Napisano
15 minut temu, wujekcybul napisał:

Ja widzialem w oponach zabkowaly jak wsciekle. Ale sa tez plusy po lukach to jechal jak wsciekly.

Każdy wielowahacz ząbkuje? Widuję auta wyższych klas i nie obserwuję poząbkowanych opon...

Napisano
1 minutę temu, twinsen napisał:

Każdy wielowahacz ząbkuje? Widuję auta wyższych klas i nie obserwuję poząbkowanych opon...

Ale to trzeba pomacac a nie patrzec. Focus zabkowal, kila jak wsciekla no ale tyl zawsze byl pusty. 

Napisano
1 minutę temu, wujekcybul napisał:

Ale to trzeba pomacac a nie patrzec. Focus zabkowal, kila jak wsciekla no ale tyl zawsze byl pusty. 

@K3 do raportu - ząbkuje Ci wielowahacz w Kia?

Napisano
16 minut temu, twinsen napisał:

@K3 do raportu - ząbkuje Ci wielowahacz w Kia?

A nie wiem, na oko nic nie widać. Mam macać?

Napisano

Pomacaj przy okazji. Bo podobno w Kia ząbkuje jak szalone.

Wysłane z mojego Lenovo P1a42 przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 minut temu, twinsen napisał:

Wysłane z mojego Lenovo P1a42 przy użyciu Tapatalka

On się nie zna, jego Kia była zepsuta...

Napisano
8 godzin temu, K3 napisał:

Jaki przebieg? :phi: No i Ty pewnie sloiki wozisz a ja na pusto latalem.

Napisano
9 godzin temu, twinsen napisał:

Podobno. W egzemplarzach które znam nic się takiego nie dzieje.

W Forku jest wielowahacz i też nie ząbkuje.

Edytowane przez marcindzieg

Napisano
14 godzin temu, wlad napisał:

Miałem w Lagunie belkę i jeździła całkiem miło.

Napisano

Diabolizowanie wielowahaczowego - jeżeli zawieszenie jest sprawne i dobrze ustawione, samochód nie był przeładowany, opony nie są wadliwe, to nic nie powinno się dziać. Jeśli ząbkuje, to coś jet źle. Kilka samochodów z wielowahaczowym w domu było i problemu ząbkowanie nie wystąpił. Tak - to rozwiązanie droższe w naprawie i nie każdy serwis potrafi to dobrze ustawić, ale za to komfort jazdy jak i prowadzenie są lepsze niż gdy z tyłu jest belka.

Napisano
13 minut temu, Manx napisał:

Diabolizowanie wielowahaczowego - jeżeli zawieszenie jest sprawne i dobrze ustawione, samochód nie był przeładowany, opony nie są wadliwe, to nic nie powinno się dziać. Jeśli ząbkuje, to coś jet źle. 

Fabrycznie źle :]

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał:

Fabrycznie źle :]

Nie ma co sie smiac, bo w takiej Nubirze zawieszenie bylo popsute w zasadzie od samego poczatku ;l

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał:

Ja lubiłem zawieszenie Nubiry III - kanapowóz :ok:;]

Nie wiem jakie bylo zawieszeni w Lacetti, ale w Nubirze to byl dramat :facepalm:

Z reszta jak i cale auto ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.