Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plany budowy dróg krajowych

Featured Replies

Napisano

Zaktualizowane plany budowy dróg w Polsce do 2025 r. z naciskiem na S19 i S17

3035256-zmiany-w-rzadowych-planach-budow

I koszty

Szacowane łączne wydatki na budowę dróg

http://forsal.pl/transport/drogi/galerie/1060330,duze-zdjecie,2,autostrady-i-drogi-ekspresowe-w-polsce-plany-budowy-do-2025-roku-mapa.html

Napisano

Najwięcej żółtego koloru :facepalm:

Napisano
30 minut temu, MarCo napisał:

Jak skończą wszystkie aktualnie budowane odcinki (czerwone) to okaże się że te żółte nie są takie niezbędne :ok:

Ja jako mieszkaniec Białegostoku cieszę się na wiadomość o S19 - można będzie bardzo sprawnie dojechać do Lublina i Rzeszowa.

Napisano

A4 da się już dojechać do samej wschodniej granicy? Bo jak ostatnio byłem w Rzeszowie, to jeszcze było słabo w tym temacie.

Napisano
58 minut temu, rwIcIk napisał:

z naciskiem na S19 i S17

Co mnie niezmiernie cieszy :phi: z obu dróg korzystam często, choć najgorsze lata już mam poza sobą (wycieczki co tydzień-dwa S17 Wawa-Lbn-Wawa). Obie drogi są mocno obciążone więc ich poszerzenie jest bardzo wskazane. DK17 rozkopana i już ostro działają.

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, AkuQ napisał:

Co mnie niezmiernie cieszy :phi: z obu dróg korzystam często, choć najgorsze lata już mam poza sobą (wycieczki co tydzień-dwa S17 Wawa-Lbn-Wawa). Obie drogi są mocno obciążone więc ich poszerzenie jest bardzo wskazane. DK17 rozkopana i już ostro działają.

Będzie też fajny dojazd w Bieszczady :ok:

Napisano
20 minut temu, rwIcIk napisał:

Będzie też fajny dojazd w Bieszczady :ok:

I będą takie zadeptane i festyniarskie jak Tatry ;)

Już widzę te dzikie kolejki na szlakach :facepalm:

Swoją drogą widać że władza inwestuje w "swoje" rejony... 

Aczkolwiek jest tam mnóstwo super terenów, tyle że się tam jeździć nie chce bo podróż trwa wieki. Więc generalnie dobrze.

Ja mam tylko nadzieję że DK8 z Wrocławia do Kłodzka w końcu zrobią, bo trup się ściele gęsto i strach tamtędy jeździć z powodu "szybkich i wściekłych" imbecyli.

Napisano
  • Autor
31 minut temu, sebaM25 napisał:

A4 da się już dojechać do samej wschodniej granicy? Bo jak ostatnio byłem w Rzeszowie, to jeszcze było słabo w tym temacie.

A4 jest skończona. Ale odnogi zdaje się budują

Napisano
3 godziny temu, MarCo napisał:

Ale nie więcej, niż wszystkich pozostałych.

Mnie najbardziej boli brak S10 w finansowaniu.

Napisano

S10 kasowana - połączenia z portu Szczecin czy Hamburg na wschód a i samego Szczecina z Warszawą... S6 na wybrzeżu też się urywa na Koszalinie. Generalnie jak na mapie pominiemy skasowane, żółte to w północnej połowie Polski słabo jest z drogami.

Napisano

Żółtych sporo... ale jeżeli sieć byłaby kompletna i całą reszta by istniała, to dałoby się całkiem spokojnie poczekać na to, aż znajdą fundusze na te żółte. W sumie w interesie naszego rządu powinno być jak najszybsze zapewnienie naszego wkładu w te "żółte", żeby Unia dołożyła resztę jeszcze w obecnej perspektywie budżetowej do 2020. Potem na pewno dostaniemy mniej, bo generalnie budżet UE będzie mniej hojny, a jak będziemy Unii podskakiwać za bardzo, to nie dostaniemy nic albo symbolicznie, bo nikt nie będzie chciał z nami gadać.

Widać konsekwencję obecnego rządu w rozwoju infrastruktury we wschodniej Polsce - bardzo dobrze, bo to może tej, pominiętej w dotychczasowych planach, części Polski pomóc w rozwoju :ok:

Ehh - jakby to wszytsko wybudowali to będzie się jeździło tak dobrze jak w zachodniej Unii :jem:

Napisano

Na mapie brakuje Obwodnicy Trójmiasta, a to chyba pierwsza ekspresówka w Polsce. 

Napisano
19 godzin temu, Jaruga napisał:

I będą takie zadeptane i festyniarskie jak Tatry ;)

Już widzę te dzikie kolejki na szlakach :facepalm:

Tatry są po prostu fajniejsze, dlatego są zdeptane.

A dzikie kolejki są dzisiaj wszędzie, gdzie by się nie pojechało

Napisano
21 godzin temu, MarCo napisał:

dodaj szary i czerwony, wtedy żółtego nie ma tak dużo

ważne że budują, ruszyło się dość mocno w przetargach i co ważne podpisują umowy z wykonawcami

a na żółte przyjdzie czas, już raz mieliśmy hurra budujemy ... skończyło się plajtą firm i płaczem podwykonawców

już przyszły rok może być ciasny dla wykonawców, bo sporo odcinków jest w realizacji  

Napisano

No to trójkąt między Koszalinem Bydgoszczą a Gdańskiem będzie najmniej "ekspresowy" w całej PL.

Napisano
19 godzin temu, Harp napisał:

to w północnej połowie Polski słabo jest z drogami.

Ma to związek z gestością zaludnienia i co za tym idzie z ilością aut na danym terenie.

Napisano

Odcinek Piotrków - Sulejów (na Radom i Kielce) to tragedia. Od 20 lat cały czas korek i nadal na zółto... :facepalm:

Przynajmniej od Piotrkowa do łącznika S74/S12 za Sulejowem powinna być 2 pasmówka.

No i to skandal przecież, że '10' ze stolycy do Torunia jest na żółto :hehe:

Napisano

DK8 na Kłodzko nie będzie, liczą na to, że ruch z Warszawy, Łodzi, Poznania pójdzie na nową S3 do Lubawki.

Są tylko dwa "ale" ;]

Czesi coś tam mają robić po drugiej stronie ale nie bardzo chcą, a na ten moment od Lubawki jest 3,5t,

druga sprawa A4 Wrocław-Legnica, kto jechał ten wie jak tam to wygląda.

Ok. 100.000 samochodów na dobę i dzień wypadku to dzień stracony.

No ciekawe :)

Wrocław będzie pięknie połączony S5 z Gdańskiem.

Napisano
23 godziny temu, rwIcIk napisał:

A4 jest skończona. Ale odnogi zdaje się budują

A4 od roku od granicy do granicy jest skończona - żadnych odnów gnie budują- w okolicy RZ trwają pracę nad S-19 na północ i południe ale to krótkie odcinki

Lada moment ruszą prace nad obwodnica Sanoka oraz miejscowości Czudec (trasa RZ -Jasło- Gorlice N. Sacz)

Największym wyzwaniem ma być S-19 na południe do graniczy z SK - ok 5 km tuneli i 14 km estakad - na razie ten odcinek to faza dec. środowiskowej.

Napisano
7 godzin temu, LukMan napisał:

No to trójkąt między Koszalinem Bydgoszczą a Gdańskiem będzie najmniej "ekspresowy" w całej PL.

Prosze Cie, polnocny wschod jest sto lat za murzynami .. łaskawie cos zrobia tak zeby przed wyborami skonczyc. 

Zrzut ekranu 2017-08-02 17.30.34.png

Napisano

Proszę Was... To są plany. Plany. Ta władza ma wiele planów. I to by było na tyle. Rok temu Morawiecki ogłaszał w Rzeszowie "konstytucję dla biznesu". Nic z tego nie weszło w życie, bo nadal "konsultują"... A finansowanie? Zaraz za wycinkę w puszczy UE nam przykręci kurek.

Flamastrem na mapie to każdy sobie może co chce namalować.

Pozdrawiam,

M

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.