Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra z Radomia

Featured Replies

Napisano

Astra 1,6 LPG z Radomia

Mój brat student szuka taniego wozidełka klasy kompakt i najlepiej LPG. Spodobała mu się ta Astra. 

Co o niej sądzicie? Jest tu ktoś z Radomia, kto mógłby podjechać i luknąć czy jest ona warta fatygowania?

Ewentualnie jak macie jakieś inne propozycje w cenie ok 11-do max 14-15 tysi. Nie diesel i najlepiej z LPG. Te droższe to już zdecydowanie z LPG.

Autko może być z Warszawy lub Łodzi bo brat studiuje w Łodzi.

Dzięki za Wasze opinie.

Napisano
Godzinę temu, volkov napisał:

Co o niej sądzicie?

Ten silnik słabo sie "paruje" z LPG, bo ma regulację zaworów na tzw. "szklankach".

Co nie oznacza, że nie da się jeździć, ale przy zakupie sprawdziłbym koniecznie kompresję, bo jak ktoś wcześniej zaniedbał regulację i jeździł na LPG to będzie głowica do remontu.

No i w "pakiet startowy" wliczyć regulację zaworów (ładnych parę stów może wyjść)

Napisano
  • Autor

Dzięki iwik.

A ze zdjęć nie wydaje się Wam, że przód jest robiony? Jakieś spasowanie nie jest najlepsze mi się wydaje. I zaślepki przy przeciwmgielnych nowe. 

Napisano
2 godziny temu, volkov napisał:

ze zdjęć nie wydaje się Wam, że przód jest robiony? Jakieś spasowanie nie jest najlepsze mi się wydaje

A jakie to ma znaczenie przy 10-letnim aucie za 15 000zł?

Przy takiej kwocie ma nie odstraszać wyglądem, nie zostawiać 4 śladów i przewidywalny pakiet startowy nie powinien przekraczać 2 000zł. Dobrze, jak jest w jednym kolorze, albo chociaż odcienie na elementach nie różną się zbytnio.

Z takimi wymaganiami to można szukać 2, max. 3 latka od pierwszego właściciela.

Napisano
  • Autor

Ma znaczenie przy każdym aucie. Niezależnie od kwoty za jaką kupujesz auto. Znając "rękę" do napraw niektórych speców jest to nawet bym powiedział, że kluczowe. Nie boję się aut bitych i naprawianych tylko źle naprawianych. Jeśli Ty nie, to kup pierwsze lepsze i się sam przekonasz.

Napisano

Miałem kilkadziesiąt aut używanych i nowe z salonu też.

Po prostu przy takiej kwocie latanie z miernikiem lakieru i odrzucanie auta z powodu "krzywo spasowanego zderzaka i podejrzanych zaślepek z przodu" jest dla mnie śmieszne. Obejrzeć, czy podłużnice nie spawane, czy nie ma dziur w progach i wycieków z kluczowych miejsc i jak sie podoba, to brać. W każde auto po zakupie trzeba włożyc $$. Nawet te zadbane i serwisowane.

Napisano
14 minut temu, volkov napisał:

. Znając "rękę" do napraw niektórych speców jest to nawet bym powiedział, że kluczowe.

Skoro znasz te klimaty to odpuść auta z Radomia, Gniezna, Płocka, Zawiercia i paru innych wiosek....

Napisano
  • Autor

ja to wiem ale brat się uparł bo mu się podoba.. Ale już mu chyba wybiłem ją z głowy. 

Napisano
  • Autor

Ghost myślę, że inaczej byś gadał gdybyś kupował swoje pierwsze auto i nie mają obecnego, zapewne bardzo dużego, doświadczenia. Teraz patrzysz na to inaczej. 

Mój brat jednak chce wyszukać tę perełkę. Jednorożca wśród aut, które go interesują. 

Napisano
8 minut temu, volkov napisał:

Mój brat jednak chce wyszukać tę perełkę. Jednorożca wśród aut, które go interesują. 

Olej temat i pozwól mu na to... Po kilku miesiącach eksploatacji może trzezwo spojrzy na temat. Skoro ON chce perełkę to nie przemówisz mu do rozsądku.

Napisano
  • Autor

Nie no nie chcę aby kupił jakiegoś trupa. Głównie chodzi mi o jego bezpieczeństwo. Reszty niech się sam uczy, tu masz rację.

Napisano
50 minut temu, 51cent napisał:

Skoro znasz te klimaty to odpuść auta z Radomia, Gniezna, Płocka, Zawiercia i

To są miejsca, które na mojej mapie wtórnego rynku motoryzacyjnego są wykluczone :hehe:

Napisano
3 godziny temu, 51cent napisał:

Skoro znasz te klimaty to odpuść auta z Radomia, Gniezna, Płocka, Zawiercia i paru innych wiosek....

2 godziny temu, shapyr napisał:

To są miejsca, które na mojej mapie wtórnego rynku motoryzacyjnego są wykluczone :hehe:

Obecne e46 kupiłem od handlarza w Radomiu, poprzednio Stilo kupowałem od handlarza spod Gniezna i muszę przyznać, że oba przypadki były w idealnym stanie, jak na swój wiek, żaden nie był powtórnie lakierowany i żaden nie miał kręconego licznika (oba auta przyjechały z Niemiec). Mało tego, oba były w cenach poniżej średniej allegrowej. 

W woj. pomorskim jest podobna opinia, że nie kupuje się w Starogardzie Gdańskim, tam jest jedna ulica, na której jest około 20 komisów i znam tylko dwa przypadki kupienia tam aut od handlarzy. Oba były strzałem w dziesiątkę i auta wręcz wzorowe.

Nie sugerowałbym się internetowymi mitami na temat miast, w których kupować, a w których nie.

Napisano
4 godziny temu, volkov napisał:

Nie no nie chcę aby kupił jakiegoś trupa. Głównie chodzi mi o jego bezpieczeństwo. Reszty niech się sam uczy, tu masz rację.

Poszukalbym Lacetti z LPG.

Z tą Astra wcale źle być nie musi, sprzedałem we wrześniu taką z 2009 1,4 z LPG 100kkm za 20kzl (brak wypasu, klima manual i podgrzewane lusterka, 2 kpl kół, pakietu startowego nie potrzebowala).

10 PP to ona nie widziała, ale coś napisać trzeba.

Wziąć do gazowników, sprawdzić przebieg na gazie, mój gazownik mówi że po korektach da się ocenić jak wygląda temat z luzami zaworowymi.

W razie czego siadają na wydechu, ze szlifowaniem i nowa uszczelka w 1,6 w tysiącu się zmieściłem.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
6 godzin temu, volkov napisał:

Ma znaczenie przy każdym aucie. Niezależnie od kwoty za jaką kupujesz auto. Znając "rękę" do napraw niektórych speców jest to nawet bym powiedział, że kluczowe. Nie boję się aut bitych i naprawianych tylko źle naprawianych. Jeśli Ty nie, to kup pierwsze lepsze i się sam przekonasz.

źle dobrany odcień lakieru, a źle "polepiona" blacharka to dwie różne sprawy:skromny:

Napisano

Tam siedzi silnik Z16XER, więc przy dużym pechu można trafić na:

- rozregulowane luzy zaworowe ~700-1000 zł

- rozszczelniona chłodniczka oleju ~500-700 zł

- zużyty układ sterowania zmiennymi fazami rozrządu ~1000-1500 zł

- uszkodzony termostat ~200-300 zł

Silnik niezbyt udany, nie lubiący jak swój poprzednik instalacji LPG przez brak hydrauliki zaworów oraz mający dość kosztowny osprzęt jw.

Edytowane przez rostex

Napisano
  • Autor

Ogłaszam wszem i wobec, że Astra poszła w zapomnienie :D

Co generalnie możecie polecić na auto dla studenta w budżecie najlepiej do 12-14 tys. PLN uwzględniając:

- auto klasy kompakt najlepiej

- koniecznie 4/5 drzwi

- musi być klima

- najlepiej benzyna z LPG

- diesel odpada

- tanie w eksploatacji

Napisano
2 godziny temu, volkov napisał:

Co generalnie możecie polecić na auto dla studenta w budżecie najlepiej do 12-14 tys. PLN uwzględniając:

- koniecznie 4/5 drzwi

- musi być klima

- diesel odpada

- tanie w eksploatacji

2 miesiące temu sprzedałem swoją Almerę htb 5D z LPG z 2006 za 9400(bez korozji) i taki sprzęt polecam.

Napisano
  • Autor

Ok poszukam zatem Lacetti. 

Tomrad.. nie mogłeś poczekać ze sprzedażą? :D

Napisano

Renault Megane II 1.6 16v z LPG. Nie rdzewieje, silniki dobre pod lpg, będzie w miarę młode (2006 - 2008) z dobrym wyposażeniem.

Napisano
8 godzin temu, volkov napisał:

Ogłaszam wszem i wobec, że Astra poszła w zapomnienie :D

- koniecznie 4/5 drzwi

- musi być klima

- diesel odpada

- tanie w eksploatacji

Za ok1lub 2 m-ce bede sprzedawał lagune 2( 2.0 16v, silnik f4r) z lpg landi renzo 2004r. Przebieg dobije do ok 221000 ,a z budżetu zostanie jeszcze sporo :oki:

Napisano
Za ok1lub 2 m-ce bede sprzedawał lagune 2( 2.0 16v, silnik f4r) z lpg landi renzo 2004r. Przebieg dobije do ok 221000 ,a z budżetu zostanie jeszcze sporo :oki:
Bralbym gdyby to bylo 2.0T bo 135 mi malo a najlepiej GT :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
18 godzin temu, dyniek000 napisał:

a masz jakieś foty i historię auta? 

Myślę, że może tu być problem z pojemnością i wiekszymi opłatami w związku z tym za ubezpieczenie itp. itd. ale podeślij więcej info. Prześlę bratu. 

Weźcie pod uwagę, że to ma być auto dla studenta..

Corolla tez dobry temat. Nawet jedną oglądałem ale akurat ta nie okazała się dobrym egzemplarzem. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.