Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

100kkm i Outlander

Featured Replies

Napisano

100kkm na liczniku. Znalazłem swój post z podsumowaniem po 50kkm, więc mogę się odnieść do tego co tam pisałem. Dużo nowych spostrzeżeń nie będzie.

Dla przypomnienia: auto to Outlander III MY2016 2.2 DiD 150KM AT w wersji Intense Plus.

Wygląd:

Nadal się nie zmienił. Ani po 50kkm ani po 100kkm, równie dobrze mogę powiedzieć że ma 10kkm i nikt się nie zorientuje (z jednym zastrzeżeniem poniżej).

Zastrzeżenie to miękki lakier na masce. Niestety malują te auta beznadziejnie i mam trochę białych kropek od kamieni. Jakoś dramatycznie to nie wygląda (trzeba się przyjrzeć z bliska) ale zdradza że auto jednak trochę przejechało.

Reszta: nadal bez uwag. Auto wygląda dobrze, wymiary w sam raz, wszystko działa jak powinno, generalnie jestem bardzo zadowolony. 

Wnętrze:

Nadal zero zużycia (serio!), zero problemów, zero uwag. Mogę tylko powtórzyć że brakuje chłodzonego schowka, piano black się palcuje i kurzy. Na tani plastik na dolnej konsoli środkowej dookoła dźwigni zmiany biegów, panelu sterowania szybami czy dźwigni hamulca ręcznego chińscy przyjaciele znaleźli sposób i teraz mam jeszcze więcej piano Black do kurzenia i palcowania. Ale przynajmniej auto wygląda jak jakiś premium czy coś…

Ergonomię obsługi nadal oceniam jako niemal doskonałą, nie trzeba odrywać rąk od kierownicy. Jedynie guzik do obsługi komputera pokładowego jest w głupim miejscu (w MY 2017 trafił na kierownicę).

Radio miało duże lagi przy wybieraniu muzyki z pendrive’a podczas przewijania listy folderów ale ten problem przestał istnieć bo w międzyczasie dorobiłem się abonamentu na Tidala więc idzie muzyka po BT. Więc zarówno CD jak i USB stały się bezużyteczne.

Udało mi się wreszcie skorzystać z miejsc w bagażniku (miejsce 6 i 7). W porównaniu z OII jest przepaść. Dzieci zachwycone.

500l bagażnika do rolety zwykle starcza, chyba że trzeba wziąć sanki lub ponton (@wujekcybul mnie zrozumie).

Jazda:

Nadal przyjemnie i cicho (jak na diesla w SUVie oczywiście). IMO ciszej niż w wersji benzynowej z CVT (oczywiście nie na postoju lecz w czasie jazdy). Skrzynia dobra i trwała, zawieszenie tak samo (wymieniłem dotąd tylko łączniki stabilizatora z tyłu a gdy trzeba dojechać do plaży po kamieniach czy innym terenie to go nie oszczędzam, więc obrywa mocniej niż gdyby jeździł tylko po asfalcie).

AWD bez zmian, przywykłem już że zimą mogę się pchać gdzie tylko chcę. Latem z kolei parę razy mnie zaskoczył, bo pojechał w warunkach w których myślałem że nie pojedzie. Super jest.

Częściowo „winne” za ten stan rzeczy mogą być opony bo wywaliłem fabryczne i zamontowałem Micheliny Latitude Cross, które w terenie robią cuda nieznane oponom szosowym. BTW, widziałem w akcji ASXa na AT-kach i ten jechał jak szatan.

Trybu ECO przestałem używać bo auto wtedy muli niemiłosiernie. Olać spalanie, i tak jest nieźle więc nie będę się katował.

Spalanie:

Bez zmian.Jest ok. 6-6,5 w trasie z ograniczeniami do 90km/h (tempomat do 100km/h), ok. 6,5-7,5 w trasie z ograniczeniem do 100km/h (tempomat do 110) i 8-9 na autostradzie (tempomat 130). W mieście pali 7-8l i tu się specjalnie nie zmieniło. Latem i zimą się nie różni bo latem mam większe opory toczenia przez te agresywne opony. Na fabrycznych palił nawet 0.5l mniej. Sam nie mogłem uwierzyć że jest taka różnica.

Wybrane wypasy:

Światła LED: Nie chcę już auta bez takich. Po prostu.

Kamera cofania vs. czujniki: Przyzwyczaiłem się i bez kamery nie mogę żyć.

Dwustrefowa klima: Nadal nieprzydatna, używana niezwykle rzadko. Jedna strefa by wystarczyła.

System audio: Pisałem że BT zrywa czasem połączenie z telefonami Samsunga co było niezwykle upierdliwe. W międzyczasie kupiłem LG Q6 i też zrywał. Ale potem kupiłem LG G6 i nie zrywa. Widać z jednymi działa z innymi nie.

Awaryjność: 

Nic się nie zepsuło. Poza olejem wymieniłem raz klocki z przodu i raz łączniki stabilizatora z tyłu.

Koszty:

Serwis drogi, przeglądy to koszt od 2 do 3k, więc nie mam zamiaru dalej z niego korzystać. I tak nic się nie psuje. Stracę gwarancję na 5 lat i 300 (tak, 300!) kkm, ale skoro się nie psuje a koszty wysokie… Zobaczymy za jakiś czas jak na tym wyjdę.

Podsumowując:

Dobry dupowóz, który niemal wszędzie wjedzie, jest komfortowy jak na swoją klasę i nigdy się nie zepsuje. Do tego mieści całą rodzinę, bagaż, jak trzeba to dwie dodatkowe osoby, jest dobrze wyposażony i fajnie jeździ. Nie mam pomysłu czego można chcieć więcej.

PS. Tu test po 50kkm dla porównania:

Napisano
4 minuty temu, Ryb napisał:

Nie mam pomysłu czego można chcieć więcej.

Kup sobie coś co się psuje. Wtedy będziesz miał o czym pisać. Ale z tym może być problem bo Tobie nawet Fiat się nie chciał zepsuć  ;]

Napisano

Problem jest taki, że do 100kkm to i 125p (w tym wypadku przy odrobinie szczęścia 😁) dojeżdżały bezproblemowo.

Był czas, że podobny post (pod względem bezawaryjności) można było napisać po 1 mln km. Znam osobiście taki przykład.

Napisano
4 minuty temu, DamU napisał:

Był czas, że podobny post (pod względem bezawaryjności) można było napisać po 1 mln km.

I jaki to niby byl czas, ze auta bez problemow dojezdzaly do 1 mln km?

Pomijam juz fakt, ze taki przebieg jest absolutnie nierealny dla 99,99% osob, ktore kupuja auto osobowe...

Napisano
8 minut temu, Maciej__ napisał:

Pomijam juz fakt, ze taki przebieg jest absolutnie nierealny dla 99,99% osob, ktore kupuja auto osobowe...

Realny czy też nie, ale kto o zdrowych zmysłach wytrzyma tyle km w jednym aucie.

Ja po zrobieniu niecałych 30 kkm w 1,5 roku już się nie mogę doczekać końca amortyzacji, mimo że auto jest poprawne, miłe i komfortowe, nie psuje się, prawie nic nie kosztuje, ale jednak już mi się nudzi ;]

Napisano
  • Autor
12 minut temu, komor napisał:

Realny czy też nie, ale kto o zdrowych zmysłach wytrzyma tyle km w jednym aucie.

Ja po zrobieniu niecałych 30 kkm w 1,5 roku już się nie mogę doczekać końca amortyzacji, mimo że auto jest poprawne, miłe i komfortowe, nie psuje się, prawie nic nie kosztuje, ale jednak już mi się nudzi ;]

Za mało jeździsz. Mój Outlander też ma 1.5 roku.

;]

Napisano
14 minut temu, Maciej__ napisał:

Nie napisałem, że był czas, że auta bez problemów dojeżdżały do 1 mln km. (patrz wyżej)

IMHO po 100kkm powinno się w w odniesieniu do każdego auta kopiować post Ryba (może pomijając kwestie wyposażenia).

Teraz trzeba się doktoryzować z każdej marki, żeby nie wdepnąć w jakieś guano, nawet przed 100kkm!

Nie narzekam. Znak czasów.

Napisano
  • Autor
29 minut temu, DamU napisał:

Problem jest taki, że do 100kkm to i 125p (w tym wypadku przy odrobinie szczęścia 😁) dojeżdżały bezproblemowo.

Był czas, że podobny post (pod względem bezawaryjności) można było napisać po 1 mln km. Znam osobiście taki przykład.

Ale ja bezawaryjność traktuję jak coś oczywistego, nie jak powód do dumy (chociaż może to powinien być powód do dumy). Milion kilometrów mnie nie interesuje, bo ja nie mam zamiaru tyle jednym autem jeździć. Jeśli bezawaryjnie przejedzie jakieś 250kkm to będzie idealnie.

Napisano
55 minut temu, Ryb napisał:

Wybrane wypasy:

Światła LED: Nie chcę już auta bez takich. Po prostu.

Kamera cofania vs. czujniki: Przyzwyczaiłem się i bez kamery nie mogę żyć.

Dwustrefowa klima: Nadal nieprzydatna, używana niezwykle rzadko. Jedna strefa by wystarczyła.

zgadzam się z tym w 100%

światła led adaptacyjne mega +

Kamery 360 stopnii- tylko dzięki nim parkuje w garażu (na centymetry obok auta żony)

dwustrefowa klima...jeszcze nie używałem tej dwustrefowości - auto mam dopiero ponad dwa miesiące...

na szczęście do mojego serwis o wiele tańszy- pierwszy przegląd coś koło 750pln, a ze swoim olejem/filtrem połowę tej kwoty (zakup poza ASO:olej 100PLN,filtr 23PLN)

Edytowane przez Pado

Napisano
  • Autor
25 minut temu, OZI napisał:

Dlaczego stabilizator byl wymieniany? emoji848.png

Nie stabilizator a łącznik stabilizatora. Tam są gumowe elementy i jeden się zużył lub za mocno oberwał na jakiejś dziurze. Guma miała luz i na wybojach lekko stukał. To są tanie rzeczy więc wymieniłem z obu stron.

A, przy okazji. Wymieniłem też osłonę pod silnikiem bo była z miękkiego tworzywa i trochę ją rozprułem w terenie. W ofercie akcesoriów Mitsubishi była m.in. osłona z blachy więc teraz mam od spodu solidną blaszaną płytę.

Napisano
2 godziny temu, cesarz napisał:

Łączniki stabilizatora to potrafią szybko się kończyć na naszych drogach.

czysta eksploatacja :phi:;]

Napisano
3 godziny temu, bartekm napisał:

Potrafią i nie potrafią.

W fiacie marea padały co 15-20 kkm.

W poprzednim focusie mk2 na utwardzonym zawiasie nie padły przez 180 kkm.

No i jaki z tego wniosek? ;]

Napisano
14 minut temu, komor napisał:

Potrafią i nie potrafią.

Ford jest nierozsądny ;]

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, bartekm napisał:

Jak padają raz na 100kkm w ciężkim aucie eksploatowanym bez specjalnego uważania na dziury a czasem wyjeżdżającego poza utwardzone drogi to moim zdaniem jest ok. Wszystko ma prawo się zużyć lub zostać zabite na wybojach. Gdybym się trzymał tylko autostrad to pewnie jeszcze długo by pojeździły.

Napisano
7 godzin temu, Ryb napisał:

Jak padają raz na 100kkm w ciężkim aucie eksploatowanym bez specjalnego uważania na dziury a czasem wyjeżdżającego poza utwardzone drogi to moim zdaniem jest ok. Wszystko ma prawo się zużyć lub zostać zabite na wybojach. Gdybym się trzymał tylko autostrad to pewnie jeszcze długo by pojeździły.

Ej, ja nie mówię, że to tragedia. Natomiast fajnie jest jak zawieszenie wytrzymuje te 100tkm bez ingerencji :ok: Jakbu to ktoś napisał przy Fiacie to już pojawiłyby się drwiny ;]

Łączniki to akurat najtańsza opcja padu zawieszenia ;)

Napisano

No ja przez 100 tysięcy w fiacie (który już miał 150 najechane jak go kupiłem) wymieniłem tylko łączniki z przodu i jeden wachacz ale to po zarąbaniu w dziure :)

Dopiero teraz przy 250 tysiącach musze zrobić gumy z tyłu bo już sobie poszły na drugi świat ;)

Napisano

Kolego @Ryb, tak czytam ten Twój opis Outlandera i mam wrażenie, że nie jeździłeś żadnym europejskim konkurentem Outlandera. Ten samochód jest mega przeciętny, a wręcz archaiczny jak na te czasy. Powiem Ci tyle, iż miałem w kwietniu prasowego Outlandera MY2017 w wersji calligraphy 2.2 DID automat. W tydzień przejechałem nim 1700 km.

Na szybko:

1) silnik jest bardzo głośny i klekocze jak jakiś stary diesel,

2) radio, może i spoko gra, ale jest z poprzedniej epoki pod względem obsługi, designu, możliwości, itd,

3) skrzynia biegów działa ospale,

4) bujające zawieszenie zapewnia super komfort jazdy na nierównościach, lecz przy prędkościach powyżej 140 km.h nie jest już tak kolorowo,

5) na pewno dobra jakość wykonania samochodu - nic nie skrzypiało pomimo nalotu ok 70 tys km,

6) światła mijania LED bardzo spoko, ale kto wymyślił, żeby drogowe były halogenowe - ok świecą całkiem dobrze jak na halogenowe,

7) Spalanie w trasie podobne, ale w mieście ok 10-11, a ostro jeżdżąc po mieście miałem spalania na poziomie 15 l/100 km !!!,

8 ) kamera cofania po zmroku ma fatalną jakość obrazu,

9) siedzenia bez trzymania bocznego, ale całkiem wygodne,

10) frajdę sprawia jazda tym samochodem po wszelkich wertepach,

11) brak auto-hold przy automacie

12) nisko unosząca się klapa bagażnika,

13) skokowa regulacja oparcia,

14) brak podświetlenia przycisków w drzwiach...

15) wrażenia z dynamiki silnika sporo lepsze niż faktyczne parametry,

16) Cena trochę za wysoka

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, prawoimotoryzacja napisał:

Kolego @Ryb, tak czytam ten Twój opis Outlandera i mam wrażenie, że nie jeździłeś żadnym europejskim konkurentem Outlandera.

Jeździłem, chyba nawet większością konkurentów.

3 minuty temu, prawoimotoryzacja napisał:

Ten samochód jest mega przeciętny,

Co chyba właśnie wyżej napisałem. Ot, zwyczajny dupowóz z kilkoma fajnymi dodatkami, o które trudno u konkurencji (np. 7 miejsc).

4 minuty temu, prawoimotoryzacja napisał:

1) silnik jest bardzo głośny i klekocze jak jakiś stary diesel,

Obiektywne testy dziennikarzy dowodzą że jest jednym z najcichszych w klasie. Oczywiście wewnątrz, bo na zewnątrz rzeczywiście go słychać. Ale co mnie obchodzi co słychać na zewnątrz skoro ja siedzę w środku?

5 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

2) radio, może i spoko gra, ale jest z poprzedniej epoki pod względem obsługi, designu, możliwości, itd,

Spoko gra - właśnie. A ma grać. Obsługa jest banalnie prosta (kto obsługuje radio inaczej niż z kierownicy?) a możliwości ma całkiem niezłe pod względem dźwięku (DSP, Surround etc.). Faktycznie brak navi i rozbudowanych multimediów ale navi od Mitsubishi jest fatalna o czym już wielokrotnie pisałem, więc nie warto. Aha, i od 2018-go roku jest już nowe radio obsługujące Android Auto i Apple Car play. W 2016-tym natomiast mało kto to oferował.

12 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

3) skrzynia biegów działa ospale,

Nie porównuj z DSG tylko przejedź się japońską konkurencją ze skrzyniami CVT.

13 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

4) bujające zawieszenie zapewnia super komfort jazdy na nierównościach, lecz przy prędkościach powyżej 140 km.h nie jest już tak kolorowo,

Kto jeździ SUVem powyżej 140km/h? 

:nie_wiem:

13 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

5) na pewno dobra jakość wykonania samochodu - nic nie skrzypiało pomimo nalotu ok 70 tys km,

:ok:  Potwierdzam że po 100 też nie skrzypi.

14 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

6) światła mijania LED bardzo spoko, ale kto wymyślił, żeby drogowe były halogenowe - ok świecą całkiem dobrze jak na halogenowe,

Japończycy wymyślili. Weź pod uwagę, że wśród aut japońskich to w 2016-tym Outlander i tak był jedyny z LEDami.

15 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

7) Spalanie w trasie podobne, ale w mieście ok 10-11, a ostro jeżdżąc po mieście miałem spalania na poziomie 15 l/100 km !!!,

Daj mi dowolne inne auto a zrobię nawet 20l/100km. I co tym udowodnimy? Ja mam tutaj dane z dużego dystansu, nie z chwilowego upalania wypożyczonego demo.

17 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

8 ) kamera cofania po zmroku ma fatalną jakość obrazu,

To się da wyregulować w menu. Jak rozjaśnisz widać obraz w kamerze nawet jeśli przez szyby i lusterka nic nie widać.

18 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

9) siedzenia bez trzymania bocznego, ale całkiem wygodne,

10) frajdę sprawia jazda tym samochodem po wszelkich wertepach,

Owszem, sprawia. Poza asfaltem to on jest naprawdę świetny jak na SUVa.

18 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

11) brak auto-hold przy automacie

Owszem, u mnie brak. Jest od końca 2017-go roku.

017.jpg

20 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

12) nisko unosząca się klapa bagażnika,

Mam 185cm wzrostu i się mieszczę.

13) skokowa regulacja oparcia,

Jestem przyzwyczajony, miałem auta z Korei.

;]

14) brak podświetlenia przycisków w drzwiach...

Tak, tutaj zaoszczędzili w stylu Januszy biznesu. Plus że przynajmniej na kierownicy się świecą.

21 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

15) wrażenia z dynamiki silnika sporo lepsze niż faktyczne parametry,

Bo te parametry to nieprawda. On przyspiesza do 100km/h poniżej 10 sekund, mimo że producent podaje niemal 11.

22 minuty temu, prawoimotoryzacja napisał:

16) Cena trochę za wysoka

Tu wiele zależy. IMO podstawowe wersje (które już są całkiem nieźle wyposażone) rozdają w cenach niemal śmiesznych. Wersje z lepszym wyposażeniem nie odbiegają specjalnie od konkurencji a nawet są atrakcyjniejsze. Popatrz dobrze w cenniki. Ja zanim go kupiłem też sprawdziłem.

:ok:

Napisano
11 godzin temu, komor napisał:

Potrafią i nie potrafią.

A u mnie wręcz przeciwnie w ciągu 50-60 tys. km w foce mk2 padły ze 3 razy. Jeździłem na 205/50 17" 

Było pieruńsko twardo i niekomfortowo.

Napisano

@Ryb, powiem Ci tyle, zaraz po prasowym Outlanderze przesiadłem się na 3 dni do Infiniti Q70, a później od razu do Nissan X-Trasil  i nim również zrobiłem ok 1500 Km i ten samochód jest o niebo lepszy od Outlandera pod praktycznie każdym względem. Outlander ma bardzo głośno klekoczący silnik i odczuwa się to w kabinie. X-Trafil pracuje przy nim dużo ciszej. Uważam po prostu, że za te pieniądze można kupić lepszy samochód w tej klasie.

Lepsze samochody od Outlandera w klasie SUV: Tiguan Allspace, X-Trafill, Skoda Kodiaq, te testowałem , a  o reszcie się nie wypowiem.

Co to w ogóle znaczy obiektywne testy dziennikarskie? Zdajesz sobie sprawę, że one są bardzo subiektywne, a często nawet nie są subiektywne? Jakiś czas temu rozmawiałem osobą testująca auta - kilkadziesiąt tysięcy subów na YT i mówię : Stary, co Ty pleciesz za bzdury w tym filmiku?? Przecież ten samochód ma to i to do bani, a Ty mi chcesz powiedzieć, że to jest spoko?? Odp: masz rację, ale to był materiał promocyjny..... " :))))

Napisano
  • Autor
42 minuty temu, prawoimotoryzacja napisał:

@Ryb, powiem Ci tyle, zaraz po prasowym Outlanderze przesiadłem się na 3 dni do Infiniti Q70

Przypomnij mi proszę w jakiej klasie cenowej plasuje się Infiniti...

;]

a później od razu do Nissan X-Trasil  i nim również zrobiłem ok 1500 Km i ten samochód jest o niebo lepszy od Outlandera pod praktycznie każdym względem

X-Trail to mocny konkurent, z pewnymi jednak zastrzeżeniami, które finalnie okażą się dość istotne:

- w roku 2016-tym występował w wersji 4x4 wyłącznie z silnikiem 1.5dCi o mocy 130KM i manualną skrzynią - czyli tak jakby go nie było

- obecnie ma pod maską 2.0dCi, ale ja tym przejadę trochę kilometrów i jakoś bardziej ufam że silnik DiD od Mitsu to wytrzyma niż dCi

- X-Trail ma wyłącznie skrzynie CVT

Uważam po prostu, że za te pieniądze można kupić lepszy samochód w tej klasie.

Zależy co dla kogo jest lepsze.

Lepsze samochody od Outlandera w klasie SUV: Tiguan Allspace, X-Trafill, Skoda Kodiaq, te testowałem , a  o reszcie się nie wypowiem.

Tiguan Allspace pojawił się dopiero 2018-tym roku, jest mniejszy, ma pod maską TDI. do tego DSG i Haldex w napędzie 4x4. Haldex się nie może równać z napędami Mitsu czy X-Traila, a co do TDI i DSG to pewnie jeszcze bym studiował fora internetowe co wybrać żeby się nie rozpadło zamiast jeździć.

;l

Kodiaq - jak wyżej. Nie wspomnę że oba po doposażeniu do poziomu Outlandera są od niego sporo droższe.

EDIT: Sprawdziłem, Kodiaq jest teraz w zbliżonej cenie. Outlander w międzyczasie zdrożał, Kodiaq staniał. Allspace jest nadal droższy.

O X-trailu napisałem wyżej. Poza wadami układu napędowego miał jedną, największą - nie było go wtedy na rynku.

;]

Patrzysz z perspektywy roku 2018 na samochód kupiony w 2016-tym. Wróć w 2020-tym do tego Kodiaka czy Tiguana i porównaj z jakimś modelem AD 2020.

Co to w ogóle znaczy obiektywne testy dziennikarskie? Zdajesz sobie sprawę, że one są bardzo subiektywne, a często nawet nie są subiektywne? Jakiś czas temu rozmawiałem osobą testująca auta - kilkadziesiąt tysięcy subów na YT i mówię : Stary, co Ty pleciesz za bzdury w tym filmiku?? Przecież ten samochód ma to i to do bani, a Ty mi chcesz powiedzieć, że to jest spoko?? Odp: masz rację, ale to był materiał promocyjny..... " :))))

A skąd mam wiedzieć że Twój wpis nie jest promocyjny? Poza tym oni to mierzą takim fajnym urządzeniem, które podaje poziom hałasu na wyświetlaczu. No i efekt skali. Nie sądzisz chyba że Mitsu zapłaciło wszystkim dziennikarzom żeby mówili że ten silnik jest cichy? A te opinie przeważały w testach. To już raczej VAGa bym o takie pomysły podejrzewał.

Edytowane przez Ryb

Napisano
Dnia 15.06.2018 o 11:12, prawoimotoryzacja napisał:

Może to jest kwestia gustu ale Skodą Kodiaq jechałem. I się absolutnie nie zgadzam że jest lepsza od Outlandera.

Napisano
8 godzin temu, marcindzieg napisał:

Może to jest kwestia gustu ale Skodą Kodiaq jechałem. I się absolutnie nie zgadzam że jest lepsza od Outlandera.

W czym jest gorsza?

Napisano
Dnia 14.06.2018 o 14:26, komor napisał:

To i tak dość późno... 1,5 roku. Mi się mk III znudził po jeździe próbnej :P  To chyba to wnętrze tak działa ;) 

Napisano
Godzinę temu, Manx napisał:

To i tak dość późno... 1,5 roku. Mi się mk III znudził po jeździe próbnej :P  To chyba to wnętrze tak działa ;) 

Przed liftem jest okropne wnętrze, po lifcie deska nieco lepsza, do tej pory jakoś sobie radze. Ale podziwiam, że umiesz usiedzieć w leonie ;]

Napisano
10 minut temu, komor napisał:

Przed liftem jest okropne wnętrze, po lifcie deska nieco lepsza, do tej pory jakoś sobie radze. Ale podziwiam, że umiesz usiedzieć w leonie ;]

No to ja właśnie ten przedliftowy kiedyś przetestowałem z deską pt. chińska miniwieża ;) I serio - jak się dobrze prowadził i mógłby być godnym następcą Fiesty, to głównie wnętrze zdecydowało, że tak się nie stało.

A ja daję radę - dzięki za słowa uznania :phi:

Napisano
13 godzin temu, sdss napisał:

W czym jest gorsza?

Choćby wnętrzem. Wersja którą jechałem miała zwyczajnie odpychające.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.