Napisano 5 godzin temu5 godzin 3 minuty temu, Rado_ napisał:Przy tej cenie pewnie ludzie jak wisac mogą przeboleć. Bardziej na to patrze jak na żenujący pomysl producenta. Sandero pewnie krótsze ale to Taigo to ma mniejszy rozstaw osi, wiec hmmTaigo bardzo przyjemnie, przestronne auto ze sporym bagażnikiem. Kolega odebrał i testowaliśmy. Za AA chyba dopłacał, ale już do kamery nie i nie ma w tej wersji.
Napisano 5 godzin temu5 godzin 36 minut temu, kravitz napisał:W kontekście nowego zakupu, zdanie "Rocznik - to będzie auto praktycznie docelowe" z głównego posta z roku 2019 zestarzało się słabo Znak czasów dobrobytu😁
Napisano 5 godzin temu5 godzin 12 godzin temu, Tomo napisał:No i Captur kończy swoją misję.W 6,5 roku zrobione 42 kkm - typowo emerycki wynik Następuje zmiana na Taigo w automacie.Captury są spoko, te silniki w sumie nie do zarżnięcia przy takich przebiegach. Ja nasze Clio po 6 latach pogoniłm 5 tysięcy taniej niż w momencie zakupu w 2019 roku.Taigo to raczej dobry wybór przy takich przebiegach, miłego użytkowania dla posiadaczy
Napisano 5 godzin temu5 godzin 22 minuty temu, Rado_ napisał:Przy tej cenie pewnie ludzie jak wisac mogą przeboleć. Bardziej na to patrze jak na żenujący pomysl producenta. Sandero pewnie krótsze ale to Taigo to ma mniejszy rozstaw osi, wiec hmmDla każdego coś👍 Ten tempomat najmniej istotny w tych założeniach.Jakościowo zdecydowanie VW😎
Napisano 5 godzin temu5 godzin Autor 1 godzinę temu, bielaPL napisał:android auto, czyli nawigacja przez podlaczony telefonW standardzie nie ma.Można dokupić (ale tylko na etapie zamawiania do produkcji) App Connect za 2270 PLN
Napisano 5 godzin temu5 godzin Autor 1 godzinę temu, tomecki napisał:ale ja wiem, że to nie dla Ciebie. Moje pytanie nadal pozostaje w mocy, czy wachlowanie czy nadmiar kasiury Taigo Pure to wersja golas ale z DSG.Ojciec już od jakiś 2 lat oglądał jakieś nowe samochody.Naturalnym wyborem byłby Captur 3, ale w wersji z automatem (min. pakiet Techno) to ok. 100 kPLN
Napisano 5 godzin temu5 godzin 2 minuty temu, Tomo napisał:W standardzie nie ma.Można dokupić (ale tylko na etapie zamawiania do produkcji) App Connect za 2270 PLNPodobno można to "na lewo" odblokować/doprogramować w serwisie.
Napisano 5 godzin temu5 godzin Autor 46 minut temu, kravitz napisał:W kontekście nowego zakupu, zdanie "Rocznik - to będzie auto praktycznie docelowe" z głównego posta z roku 2019 zestarzało się słabo Nie moja wina, że ojcu się zamaniło żeby auto zmienić.Captur jest od startu bezawaryjny (zresztą to normalne przy tym przebiegu) ale jak widać nawet starsi panowie (79) mają potrzebę nowego auta co jakiś czas
Napisano 5 godzin temu5 godzin 32 minuty temu, Maciej__ napisał:To po prostu nie byl produkt dla Ciebie... Po co tu dorabiac jakas ideologie?Jaką ideologię? Mamy 2026 rok. Jeżeli nawet taka Dacie w.najtanszym aucie potrafi dac głupi tempomat, to serio VW w owiele droższym paździerzu tego nie robi? Dla mnie to jest sen wariata. Nie ważne czy to ktos uzyje czy nie.Kupując to auto nabralhym się na to, gdyz nie przyszło by mi do głowy, ze nie ma tempomatu. Rozumiem, nie ma ACC, no ale kurna zwykłego?Moj ojciec sie zdziwił po odbiorze. Przyciski do obskugi sa, ale tylko atrapy😂
Napisano 5 godzin temu5 godzin 17 minut temu, Danielpoz. napisał:Dla każdego coś👍 Ten tempomat najmniej istotny w tych założeniach.Jakościowo zdecydowanie VW😎Z tą jakością to juz tez nie za dobrze.
Napisano 5 godzin temu5 godzin 11 minut temu, Tomo napisał:Nie moja wina, że ojcu się zamaniło żeby auto zmienić.Captur jest od startu bezawaryjny (zresztą to normalne przy tym przebiegu) ale jak widać nawet starsi panowie (79) mają potrzebę nowego auta co jakiś czas Słuszny wiek. Niech śmiga najdłużej. Aczkolwiek jak lubi zmieniać to co roku bym brał inną używkę
Napisano 5 godzin temu5 godzin 7 minut temu, rwIcIk napisał:Podobno można to "na lewo" odblokować/doprogramować w serwisie.Nie podobno a bez problemu. W internecie są grupy dyskusyjne i są magicy od generowania kodów odblokowujących funkcje, często za symboliczną kwotę i kody pochodzą bezpośrednio od Dealera - wygenerowane po godzinach pracy.Ważne to że po takim odblokowaniu nie tracisz gwarancji - ale tu wypowiem się wyłącznie na temat VW, Seat, Cupra, SkodaNie chcę nikogo wyręczać w szukaniu ale można samemu wejść w tryb serwisowy w radiu i zobaczyć co się da odblokować w samochodzie Android Auto, CP, Tempomaty, głosowe wybieranie funkcji w samochodzie, ......... jest tego znacznie więcej.Aha - legalnie na terenie EU nie można zdalnie włączyć ogrzewania / klimatyzacji w samochodzie, a podpowiem że elektronika jest ta sama co w US gdzie w tych samych samochodach to działa (pod warunkiem posiadania AppConnect którego to już z zamiennym eSIMem nie da się obejść)
Napisano 5 godzin temu5 godzin 7 minut temu, Rado_ napisał:Jaką ideologię? Mamy 2026 rok. Jeżeli nawet taka Dacie w.najtanszym aucie potrafi dac głupi tempomat, to serio VW w owiele droższym paździerzu tego nie robi? Dla mnie to jest sen wariata. Nie ważne czy to ktos uzyje czy nie.Kupując to auto nabralhym się na to, gdyz nie przyszło by mi do głowy, ze nie ma tempomatu. Rozumiem, nie ma ACC, no ale kurna zwykłego?Moj ojciec sie zdziwił po odbiorze. Przyciski do obskugi sa, ale tylko atrapy😂Jak ktoś nie jeździ w trasy, tylko "na działkę", to serio nie jest to potrzebne, a nawet jest to dodatkowy niepotrzebny guzik na kierownicy.Ale....ja się tak nabrałem. Kupowałem gotowego Golfa z placu w 2018 roku.Zmieniały się przepisy leasingowe za PiS, więc ludzie brali co było, a nie do produkcji.I nawet nie sprawdzałem czy ma tempomat, bo wydawało mi się, że każde auto ma.Nie miał
Napisano 4 godziny temu4 godziny Godzinę temu, kaczorek79 napisał:Każde auto jest dla kogoś. Po co emerytowi AA, jak nie będzie korzystał?Moja Żona ma Mazdę 2 poprzedniej gen, ma AA i nie korzysta, ma automatyczną klimę, a kręci co chwilę, ma manuala i mówi, że nie chce asb. Dla niej najważniejszy jest kolor, zwinność, grzana kierownica i siedzenia. W bonusie korzysta z kamery i zestawu bt do telefonu.Nawiązując do tańszej Dacii, jak sobie porównam kilkuletnie Polo do kilkuletniej Sandero, czy nawet Dustera, to szczerze wolałbym nie komentować różnicy. Nową Dacią Sandero przejechałem się specjalnie w wypożyczalni, żeby sprawdzić, czy Żonie nie kupić, jak jeszcze Mito powoziła. Miała 1300 km przebiegu, ale już było czuć tą "jakość" Reno dla ubogich.Dokładnie tak. Podobnie jak nie każdemu będzie potrzebny tempomat, bo jeździ głównie po mieście.U moich rodziców jest adaptacyjny tempomat, to ojciec chyba ani razu nie użył . Za to podstawa to grzane siedzenia i kierownica + pamieć siedzeń, bo jeźdzą autem naprzemiennie.Z navi się ojciec uparł, że ma być fabryczna (KIA) to jadąc do nas na komunię córki wylądowali pośrodku lasu .
Napisano 4 godziny temu4 godziny 25 minut temu, Rado_ napisał:Z tą jakością to juz tez nie za dobrze.Premium to nie jest😅 No ale od daćki jednak lepiej👍
Napisano 4 godziny temu4 godziny 20 minut temu, bielaPL napisał:Słuszny wiek. Niech śmiga najdłużej. Aczkolwiek jak lubi zmieniać to co roku bym brał inną używkę Używkę?🤣Po to się kupuje nowe auto żeby nie cudować i nie odprawiać modłów nad starymi autami.
Napisano 4 godziny temu4 godziny W VW AA po 2015r to była kwestia trochę większej znajomości oprogramowania, bo ta funkcja jest zaszyta w sofcie. Nawet radia bez guzika APP miały możliwość uruchomienia AA. Elektronicy chcą zarobić i pilnują, by instrukcje szybko znikały na grupach. Tempomat w VAG, to droższy bajer. Nie da się nic zhakować, trzeba wykupić kod w ASO za ok 1500 zł, bo inaczej nie przejdzie adaptacji.Każdy producent inaczej podchodzi do wyposażenia. Renault dawało za free tempomaty już dawno temu, BMW potrafi dzisiaj sprzedać auto bez tego, a ACC w G30 było rarytasem, w który dopiero przed miesiącem tunerzy zaczęli doposażać za jakieś chore pieniądze.
Napisano 4 godziny temu4 godziny Autor 47 minut temu, komor napisał:Captury są spoko, te silniki w sumie nie do zarżnięcia przy takich przebiegach. Ja nasze Clio po 6 latach pogoniłm 5 tysięcy taniej niż w momencie zakupu w 2019 roku.Taigo to raczej dobry wybór przy takich przebiegach, miłego użytkowania dla posiadaczy Gdybym brał dla siebie to dobrałbym App Connect i przednie czujniki (przyzwyczaiłem się w Mondeo - łatwo się zapomnieć jak się dojeżdża i nie pika nic)Do wersji Pure niestety nie można dobrać kamery z tyłu (byłby fajny dodatek do czujników) i tempomatu (jak dla mnie dyskwalifikacja).No ale w cenie 73500 PLN to nie ma co wybrzydzać - zwłaszcza, że w końcu to VW a nie Dacia lub Skoda (która jest w takiej konfiguracji znacząco droższa i jest Fabią a nie crossoverem).
Napisano 4 godziny temu4 godziny 9 minut temu, sherif napisał:Dokładnie tak. Podobnie jak nie każdemu będzie potrzebny tempomat, bo jeździ głównie po mieście.U moich rodziców jest adaptacyjny tempomat, to ojciec chyba ani razu nie użył . Za to podstawa to grzane siedzenia i kierownica + pamieć siedzeń, bo jeźdzą autem naprzemiennie.Z navi się ojciec uparł, że ma być fabryczna (KIA) to jadąc do nas na komunię córki wylądowali pośrodku lasu .Żona w Maździe ma tempomat, nie użyła ani razu, a w tym roku raz jechała w trasę 600 km, raz w trasę 400 km i kilkanaście razy po 200 km. Ona nawet nie wie, jak włączyć.
Napisano 4 godziny temu4 godziny Autor 43 minuty temu, rwIcIk napisał:Podobno można to "na lewo" odblokować/doprogramować w serwisie.Zdaje się, że to było możliwe do rocznika 2023 - wtedy można było to zrobić zarówno legalnie (ASO) za opłatą jak i po piracku.W tej nowej wersji elektroniki chyba jest to niemożliwe, bo wymaga zarejestrowania w bazie.
Napisano 4 godziny temu4 godziny Autor 35 minut temu, Rado_ napisał:Jaką ideologię? Mamy 2026 rok. Jeżeli nawet taka Dacie w.najtanszym aucie potrafi dac głupi tempomat, to serio VW w owiele droższym paździerzu tego nie robi? Dla mnie to jest sen wariata. Nie ważne czy to ktos uzyje czy nie.Kupując to auto nabralhym się na to, gdyz nie przyszło by mi do głowy, ze nie ma tempomatu. Rozumiem, nie ma ACC, no ale kurna zwykłego?Moj ojciec sie zdziwił po odbiorze. Przyciski do obskugi sa, ale tylko atrapy😂Masz absolutnie rację - dołożenie tempomatu to jakieś grosze (zapewne kilka EUR w koszcie produkcji).Najdziwniejsze jest natomiast to, że nie można tego dobrać na etapie konfiguracji Zapewne jakaś tęga głowa wymyśliła, żeby tak było żeby przymusić nabywców, którym na tym tym zależy do zakupu wyższych wersji (chyba od Life Plus dopiero jest).Na szczęście przy użytkowaniu przez mojego emeryta ma to zerowe znaczenie, bo jazdy są wyłącznie miejskie (2-3-5-7 km)Jak co 2 lata temu jadą do sanatorium to zamieniamy się samochodami (bo przecież 3 tygodnie w sanatorium to trzeba zrobić dom ) - bo nie dość że tempomat to jeszcze wielkie kombi.A w tym roku i tak byli pociągiem bo aż Świnoujście - zamiast siedzieć za fajerą pojechali nocną kuszetką.
Napisano 4 godziny temu4 godziny 3 godziny temu, Tomo napisał:73 500 PLN - wersja bazowa Pure + 1110 PLN za biały lakier.niesamowita cena, szybko VW podniosl jak sie ludzie rzucilipewnie jakby chcial teraz sprzedac drozej to by sprzedal
Napisano 4 godziny temu4 godziny 3 minuty temu, Tomo napisał:Gdybym brał dla siebie to dobrałbym App Connect i przednie czujniki (przyzwyczaiłem się w Mondeo - łatwo się zapomnieć jak się dojeżdża i nie pika nic)Do wersji Pure niestety nie można dobrać kamery z tyłu (byłby fajny dodatek do czujników) i tempomatu (jak dla mnie dyskwalifikacja).No ale w cenie 73500 PLN to nie ma co wybrzydzać - zwłaszcza, że w końcu to VW a nie Dacia lub Skoda (która jest w takiej konfiguracji znacząco droższa i jest Fabią a nie crossoverem).W takim Mondeo którym piszesz nie miałem kamery cofania, strasznie tego brakowało, ale były pełne czujniki i jakoś dawało się parkować ciasno. Teraz nie mam czujników i samymi kamerami potrafię precyzyjniej parkować niż z 8 czujnikami 3 minuty temu, kaczorek79 napisał:Żona w Maździe ma tempomat, nie użyła ani razu, a w tym roku raz jechała w trasę 600 km, raz w trasę 400 km i kilkanaście razy po 200 km. Ona nawet nie wie, jak włączyć.Należy brać takie wyposażenie, które będzie faktycznie używane, chyba że myślisz o odsprzedaży, wtedy każde dodatkowe bajery podnoszą atrakcyjność Twojej oferty.Cześć mojej rodziny nigdy nie używała tempomatu i nie wie jak się z niego korzysta, ja sobie nie wyobrażam już auta bez autonomicznej jazdy i kilku kamer pomagających w codzienniej jeździe. Sposób widzenia zależy od punktu siedzenia
Napisano 4 godziny temu4 godziny 15 minut temu, kaczorek79 napisał:Żona w Maździe ma tempomat, nie użyła ani razu, a w tym roku raz jechała w trasę 600 km, raz w trasę 400 km i kilkanaście razy po 200 km. Ona nawet nie wie, jak włączyć.To tak jak moja, a ma adaptacyjny i o ironio mimo wersje Pure+ był w standardzie .Kiedyś próbowałem uczyć używania na przykładzie mojego auta ale się poddałem.
Napisano 4 godziny temu4 godziny Autor 36 minut temu, bielaPL napisał:Słuszny wiek. Niech śmiga najdłużej. Aczkolwiek jak lubi zmieniać to co roku bym brał inną używkę Ostatnio robiliśmy z nim podsumowanie iloma autami jeździł i wyglądało to tak:1977-1979 Syrena 103 (rocznik ok. 1965) - pierwsze auto, ponoć przeokrutny rzęch był - kupiony do wożenia mnie do przedszkola1979-1985 Maluch 1977 - jeszcze oryginalna 600-ka1985-1987 Zastava 1982 - ależ to było luksusowe auto po Maluchu ! Piękna pomarańczowa.1986-1992 Maluch 1986 - pierwszy nowy samochód - odebrany na przedpłatę - kolor ZOMO blue1991-1993 Maluch 1991 - kolejne nowe auto - także z systemu przedpłat. 1991-1996 Polonez 1991 (służbowy) - znowu nowe auto i to citroenowskim 1.9 XUD - ojciec zrobił 230 kkm, poszedł w rodzinie do wujka który dokręcił do 340 kkm 1996-1997 Fiat Uno 1996 - także nowy i pierwszy "zachodni" (choć ten był z Polski) - później ja nim jeździłem do 2002 roku1997-1999 Hyundai Excel 1993 (służbowy) - amerykańska wersja Pony - pierwsze auto z klimą i pasami na drzwiach1999-2000 Hyundai Lantra 1997 (służbowy) - niecały rok, strasznie niski2000-2003 Skoda Fabia 2000 (służbowy) - prościutki 1.4 60KM, niestety bez klimy 2003-2004 Daewoo Leganza 2001 (służbowy) - luksusowo bo już skóry2004-2009 Peugeot Partner 2002 (służbowy) - szalenie praktyczne auto choć ze słabiutkim silnikiem 1.9 69KM2009-2012 Opel Astra II 2005 - moja dawna firmówka - ja zrobiłem 208 kkm, ojciec dokręcił do 285 kkm, poszedł w rodzinie do wujka, który dojeździł do ok. 350 kkm - przyjechał handlarz i kilka dni później pojawił się z przebiegiem 168 kkm - niesamowicie porządne auto - w ogóle nie wyglądało na taki przebieg2012-2015 Ford Mondeo Mk4 2007 - także moja dawna firmówka2015-2019 Ford Mondeo Mk4 2012 - i kolejna moja dawna firmówka (obecnie w rękach autokącikowicza)2020-2026 Renault Captur 2019 - miał być docelowy a jak widać nie było2026- miejmy nadzieję, że to Taigo już jednak będzie docelowym autem
Napisano 4 godziny temu4 godziny Autor 54 minuty temu, bengamin napisał:Nie podobno a bez problemu. W internecie są grupy dyskusyjne i są magicy od generowania kodów odblokowujących funkcje, często za symboliczną kwotę i kody pochodzą bezpośrednio od Dealera - wygenerowane po godzinach pracy.Ważne to że po takim odblokowaniu nie tracisz gwarancji - ale tu wypowiem się wyłącznie na temat VW, Seat, Cupra, SkodaNie chcę nikogo wyręczać w szukaniu ale można samemu wejść w tryb serwisowy w radiu i zobaczyć co się da odblokować w samochodzie Android Auto, CP, Tempomaty, głosowe wybieranie funkcji w samochodzie, ......... jest tego znacznie więcej.Aha - legalnie na terenie EU nie można zdalnie włączyć ogrzewania / klimatyzacji w samochodzie, a podpowiem że elektronika jest ta sama co w US gdzie w tych samych samochodach to działa (pod warunkiem posiadania AppConnect którego to już z zamiennym eSIMem nie da się obejść)To wszystko się zgadza, ale ponoć do rocznika 2023Potem podobno jest zmiana w systemie i nie jest to już możliwe w tak prosty sposób.
Napisano 4 godziny temu4 godziny 2 minuty temu, Tomo napisał:2026- miejmy nadzieję, że to Taigo już jednak będzie docelowym autemTroche dziwne to zabrzmialo Zdrowia dla Taty, fajnie ze nadal w takim wieku moze prowadzic i kupic nowe auto :)
Napisano 4 godziny temu4 godziny 4 minuty temu, Tomo napisał:2026- miejmy nadzieję, że to Taigo już jednak będzie docelowym autemNiech żyje 100 lat
Napisano 4 godziny temu4 godziny Autor Teraz, rwIcIk napisał:Niech żyje 100 lat Dziadek dożył 103,7 roku A prawa jazdy nigdy nie zrobił, choć z tego co opowiadał to w czasie wojny trochę prowadził Opla Blitza (wozili węgiel po Królewcu).
Napisano 4 godziny temu4 godziny 5 minut temu, Tomo napisał:2026- miejmy nadzieję, że to Taigo już jednak będzie docelowym autemŻycz tacie żeby jeszcze ze 3 razy zmienił auto👍
Napisano 4 godziny temu4 godziny Autor 2 minuty temu, Maciej__ napisał:Troche dziwne to zabrzmialo No biorąc pod uwagę, że to nie nie leasingobiorca co zmienia auto co 3 lata to jak kupujesz nowy to z 10 lat można pojeździć.Zresztą ten Captur spokojnie jeszcze mógłby kolejne lata jeździć i zapewne nie generowałby żadnych kosztów.2 minuty temu, Maciej__ napisał:Zdrowia dla Taty, fajnie ze nadal w takim wieku moze prowadzic i kupic nowe auto :)Myślę, że rozsądne będzie jeszcze kilka lat jeżdżenia i trzeba będzie jednak chyba rozważyć odstawienie kierownicy
Napisano 3 godziny temu3 godziny Autor 1 minutę temu, Danielpoz. napisał:Życz tacie żeby jeszcze ze 3 razy zmienił auto👍W życiu !Przecież ogarnięcie wszystkiego jest potem na mojej głowie.Teraz jeszcze będę miał spotkania z kosmitami przy okazji sprzedawania Captura
Napisano 3 godziny temu3 godziny Godzinę temu, kravitz napisał:Jak ktoś nie jeździ w trasy, tylko "na działkę", to serio nie jest to potrzebne, a nawet jest to dodatkowy niepotrzebny guzik na kierownicy.Ale....ja się tak nabrałem. Kupowałem gotowego Golfa z placu w 2018 roku.Zmieniały się przepisy leasingowe za PiS, więc ludzie brali co było, a nie do produkcji.I nawet nie sprawdzałem czy ma tempomat, bo wydawało mi się, że każde auto ma.Nie miał Ja to kumam, ze sa ludzie nie uzywajacy tempomatu i takim to powiewa. Ja używam w mieście wlasciwie caly czas i ogarniając ojcu to Taigo dalem tez sie nabrac, ze on posiada juz w 3 wersji od dołu tempomat. Rutyna mnie zgubiła. Gdyby to było dla mnie to bym juz na drugi dzien ten pazdzierz wystawił na OLX.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 52 minuty temu, Danielpoz. napisał:Premium to nie jest😅 No ale od daćki jednak lepiej👍Nie wiem, ale ręki nie dałbym sobie obciąćJeżeli tarcze z tyłu po kilkuset km wygladaja jak wyciągnięte ze szrotu, a auto nie chce odpalic po zgaszeniu silnika to mam mieszane uczucia.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 2 godziny temu, Rado_ napisał:Ta.. łopatąDacia z automatem to conajmniej 75k, pewnie trzeba cos dorzucić. I dostajesz gratis LPG na co to komu? Nie widziałem w konfiguratorze automatu bez LPG.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 49 minut temu, Tomo napisał:Zdaje się, że to było możliwe do rocznika 2023 - wtedy można było to zrobić zarówno legalnie (ASO) za opłatą jak i po piracku.W tej nowej wersji elektroniki chyba jest to niemożliwe, bo wymaga zarejestrowania w bazie.W Taigo nie da sie dołożyć tempomatu magicznym kodem nawet w ASO
Napisano 3 godziny temu3 godziny 1 minutę temu, Rado_ napisał:W Taigo nie da sie dołożyć tempomatu magicznym kodem nawet w ASOTrzeba z rok poczekać i juz będzie się dało.
Napisano 3 godziny temu3 godziny Autor 41 minut temu, Cinos napisał:niesamowita cena, szybko VW podniosl jak sie ludzie rzucilipewnie jakby chcial teraz sprzedac drozej to by sprzedal Przez kilka lat Taigo miało cenę 120-140 kPLN - powiedzieć, że była to chora cena to nic nie powiedzieć Wprowadzenie taniej wersji Pure (przede wszystkim robotę robi DSG w standardzie) i jeszcze zrobienie do niej promocji (-14 kPLN) spowodowało, że nagle z samochodu sprzedawanego w śladowych ilościach (auto praktycznie niespotykane na ulicy) sprzedaż wystrzeliła do kilku tysięcy sztuk w ciągu 2 miesięcy.Sam bym nie rozważał nawet takiego auta, bo zawsze w góry zakładałem że VW jest dużo droższy od pozostałych aut w swoim segmencie.Natomiast w momencie zakupu sytuacja była tak paradoksalna, że Taigo było prawie 10 kPLN tańsze od Skody Fabii w podobnej konfiguracji (ten sam silnik ale 90 KM a w Taigo 115) - zupełnie postawione na głowie - crossover B od VW tańszy niż hatchback B od Skody
Napisano 3 godziny temu3 godziny Autor 13 minut temu, Rado_ napisał:W Taigo nie da sie dołożyć tempomatu magicznym kodem nawet w ASOJa miałem na myśli App Connect.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 20 minut temu, Tomo napisał:Teraz jeszcze będę miał spotkania z kosmitami przy okazji sprzedawania Capturanapisz co to za sprzęcik, może ktoś z AK złapie po znajomości32 minuty temu, Tomo napisał:Ostatnio robiliśmy z nim podsumowanie iloma autami jeździł i wyglądało to tak:fajna historia, nie ma to jak służbowe , no i w końcu będzie marzenia każdego polaka czyli VW
Napisano 3 godziny temu3 godziny 35 minut temu, Tomo napisał:To wszystko się zgadza, ale ponoć do rocznika 2023Potem podobno jest zmiana w systemie i nie jest to już możliwe w tak prosty sposób.w roku modelowym 2024 udało się pogrzebać.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 36 minut temu, Tomo napisał:W życiu !Przecież ogarnięcie wszystkiego jest potem na mojej głowie.Teraz jeszcze będę miał spotkania z kosmitami przy okazji sprzedawania Captura Nie no, tak to chyba nie. Wystaw je odpowiednio powyżej średniej i kosmici nie bedę dzwonić.Jeśli auto jest w naprawę dobrym stanie, ma mały przebieg i cena jest właściwa a nie zanizona to sprzedaż w kilka dni.Ja na Clio miałem jednego klienta, z pod wschodniej granicy, który przyjechał do mnie przez całą Polsce pociągiem i odjechał Clio. Negocjował, dolożyłem mu drugi komplet kól na zimę i odjechał zadowolony mimo że zapłacił więcej niż się spodziewał. Ale taki klient to skarb, wiadomo przecież że nie będzie wracać pociągiem, nie po to 8 godzin w nim siedział żeby wrócić na darmo U mnie jeden szczegół pomógł, wersja GT-Line, których na rynku było kilka sztuk z czego chyba wszystkie sprowadzane.
Napisano 3 godziny temu3 godziny Autor 25 minut temu, bielaPL napisał:napisz co to za sprzęcik, może ktoś z AK złapie po znajomościPrzecież w tym wątku masz całą historię choroby 25 minut temu, bielaPL napisał:fajna historia, nie ma to jak służbowe , no i w końcu będzie marzenia każdego polaka czyli VW Kilka dni temu poszła oferta na T-Roca w dobrej cenie - ale przymierzyłem się w salonie i nie moja bajka.Z ciekawości wsiadłem do Tiguana i za wyjątkiem tego, że trochę więcej miejsca to auto w środku niemalże identyczne
Napisano 3 godziny temu3 godziny Autor 20 minut temu, bengamin napisał:w roku modelowym 2024 udało się pogrzebać.To będę musiał poszukać magików - aczkolwiek takich co nie zostawiają śladów po grzebaniu bo auto na gwarancji
Napisano 2 godziny temu2 godziny 49 minut temu, Tomo napisał:Przecież w tym wątku masz całą historię choroby dobra przejrzałem, to ile chcesz za niego
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Autor 41 minut temu, bielaPL napisał:dobra przejrzałem, to ile chcesz za niego Umyję, odkurzę i wrzucę ogłoszenie na giełdę
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 2 godziny temu, Tomo napisał:2012-2015 Ford Mondeo Mk4 2007 - także moja dawna firmówkatego mój braciak cały czas tłucze ;)
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Autor Teraz, muzz napisał:tego mój braciak cały czas tłucze ;)O widzisz !Zapomniałem, że ten pierwszy też poszedł z Autokącika Z tego co pamiętam to brat miał ciężką nogę.Ile teraz jest na liczniku ? Bo jak ode mnie wychodził to było bodajże coś koło 270 kkm
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 3 godziny temu, Rado_ napisał:Mamy 2026 rok. Jeżeli nawet taka Dacie w.najtanszym aucie potrafi dac głupi tempomat, to serio VW w owiele droższym paździerzu tego nie robi? Dla mnie to jest sen wariata. Nie ważne czy to ktos uzyje czy nie.Mowa o zubożonej wersji Taigo. Ona musi się czymś różnić od droższych. Nawet jak producent wyposażył auto w jakąś funkcję, to niekoniecznie musi ją aktywować bo często tak jest taniej różnicować produkt niż wytwarzać różne wersje produktu.Gdyby Pure miał wszystko, to jak go odróżnić od droższych wersji?
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Teraz, Tomo napisał:Ile teraz jest na liczniku ? Bo jak ode mnie wychodził to było bodajże coś koło 270 kkm jakoś pod 400kco roku w filtrze paliwa przy zmianie są opiłki ale odpala, jeździ i nie narzekaw sumie to nic większego i niespodziewanego się nie zepsuło przez ten czasszybę tylko zmienił bo drzewo na niego spadło ;)2 minuty temu, Tomo napisał:Z tego co pamiętam to brat miał ciężką nogę.lekko nie ma to mondeo ;) Edytowane 1 godzinę temu1 godzina przez muzz