Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek w drzwiach wejściowych z sygnalizacją zamknięcia?

Featured Replies

Napisano

Jest coś takiego?

Albo jakiś PROSTY hand made? Widziałbym małą czerwoną diodę przy zamku jeśli niezamknięty ;]

Niestety czasem się zapomni :hehe: Dzisiaj co prawda drugi raz od grudnia na nowym mieszkaniu. Na starym nie było tego problemu, bo było w dodatkowym przedsionku, zamykanym innymi drzwiami ;]

Może jakaś wkładka z sygnalizacją istnieje, ale po prostu nie umiem jej znaleźć? ;]

Tak, wiem, że trzeba wyrobić nawyk ;)

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, rwIcIk napisał:

Inni też będą widzieć, że nie zamknięte ;]

no przeca jasne, że tylko od środka ma być widoczne :facepalm: ;]

Napisano
Godzinę temu, tomecki napisał:

Jest coś takiego?

Szukaj w elektronicznych, hotelowych.

Napisano

Po prostu zrób sobie nawyk, ja zanim pójdę spać idę zawsze sprawdzić zamknięte drzwi na zewnątrz i do garażu.

W mieszkaniu też miałem tak, że musiałem sprawdzić drzwi czy zamknięte, potrafiłem nawet z łóżka wstać i iść sprawdzić.

Napisano
21 godzin temu, Wojtas_BB napisał:

Po prostu zrób sobie nawyk, ja zanim pójdę spać idę zawsze sprawdzić zamknięte drzwi na zewnątrz i do garażu.

W mieszkaniu też miałem tak, że musiałem sprawdzić drzwi czy zamknięte, potrafiłem nawet z łóżka wstać i iść sprawdzić.

Tez tak mam ;]

Napisano
Dnia 22.04.2020 o 07:20, tomecki napisał:

Jest coś takiego?

Albo jakiś PROSTY hand made? Widziałbym małą czerwoną diodę przy zamku jeśli niezamknięty ;]

Niestety czasem się zapomni :hehe: Dzisiaj co prawda drugi raz od grudnia na nowym mieszkaniu. Na starym nie było tego problemu, bo było w dodatkowym przedsionku, zamykanym innymi drzwiami ;]

Może jakaś wkładka z sygnalizacją istnieje, ale po prostu nie umiem jej znaleźć? ;]

Wytnij dziurę w futrynie, aby widzieć bolec.

Napisano
Dnia 22.04.2020 o 13:50, Wojtas_BB napisał:

Gorzej jak wyrobisz se "nawyk natręctw".

Zawsze zamykam, czasem żonie przed nosem jak pierwsza do domu nie wejdzie, a przed spaniem to i parę razy mogę. :hehe:

Napisano

Od strony mieszkania klamka, a od zewnątrz pochwyt ? Jak zamkniesz drzwi to od zewnątrz otwieranie jedynie z klucza

Napisano

Jest coś takiego?

https://pl.aliexpress.com/item/32933948745.html

Trzeba poszukać co można zrobić z aplikacji (powiadomienia itp..)

Napisano
33 minuty temu, riot napisał:

od zewnątrz otwieranie jedynie z klucza

O ile będzie pamiętał aby go zabrać.

;]

4 godziny temu, maras77 napisał:

Wytnij dziurę w futrynie, aby widzieć bolec.

I zasuwkę pomalować jaskrawoczerwoną farbą. Najlepiej odblaskową.

;)

Napisano
Dnia 23.04.2020 o 21:41, riot napisał:

Od strony mieszkania klamka, a od zewnątrz pochwyt ? Jak zamkniesz drzwi to od zewnątrz otwieranie jedynie z klucza

Bardzo fajne rozwiązanie w przypadku zostawienia kluczy w środku :facepalm:

Mi się zdarzyło dwa razy w przeciągu czterech lat zostawić klucze w zamku na górze i szybkie zamknięcie drzwi na zewnętrznych .

Tak mam w zamku z pochwytem ten dzyndzelek do odblokowania co pozwala na otwarcie drzwi każdemu.

Napisano
Dnia 23.04.2020 o 21:28, ZUBERTO napisał:

Gorzej jak wyrobisz se "nawyk natręctw".

Zawsze zamykam, czasem żonie przed nosem jak pierwsza do domu nie wejdzie, a przed spaniem to i parę razy mogę. :hehe:

My też tak mamy 😄 wchodzę do domu i odruchowo zamykam drzwi, a potem ktoś się dobija.

A zdarza się że chodzę po 3 razy sprawdzać czy drzwi są zamknięte, pomimo iż sam je zamykałem 😁

Napisano

Załóż kłódkę od wewnątrz, będzie widać czy wisi, czy nie... ;]

A może wymienić wkładkę na taką z pokrętłem?
I pokrętło inne niż okrągłe, będzie widać czy zamknięte lub nie...

Kiedyś też były wkładki z kulą i miejscem na klucz, bez klucza kula się obracała bez możliwości otwarcia...

Albo możesz iść już w we wkładki elektroniczne, a po wyjściu zamykać na dodatkowy zamek górny...

Napisano

Jest coś takiego?

zakładam, że nie masz systemu alarmowego.. :totalszok:

Załóż koniecznie.

Uzbrajam ZAWSZE na noc , w zależności od potrzeb różne strefy (dom jest podzielony, w mieszkaniu robisz jedną z ewentualnymi wariantami) .

Wtedy:

1. system Ci przypomnieć, jeżeli masz otwarte drzwi, okna

2. jeżeli nie zamkniesz na klucz, to i tak nie ma znaczenia bo otwarcie drzwi wzbudzi alarm :zona:

Napisano

Ja bym pokombinowal z małym magnesem neodymowym przyklejonym do rygla drzwi, kontraktonem na futrynie, baterią i diodą LED. 

Napisano

W samochodach sie sprawdza i świetnie pokazuje zamkniecie/otwarcie drzwi to i w domu można zastosować rotfl

krancowka.jpeg

Napisano
1 godzinę temu, szpyrek napisał:

W samochodach sie sprawdza i świetnie pokazuje zamkniecie/otwarcie drzwi to i w domu można zastosować 

No i jak to do wkładki podłączysz ?

Napisano
4 godziny temu, szpyrek napisał:

W samochodach sie sprawdza i świetnie pokazuje zamkniecie/otwarcie drzwi to i w domu można zastosować

Jeśli w grę wchodzi także dorobienie sygnalizacji zamknięcia/otwarcia a nie tylko wkładka z wbudowaną sygnalizacją to jest na to wiele sposobów.

Ja zrobiłbym prosty układ na diodzie IR i fototranzystorze. Można wudłubać z niesprawnej myszki i zamintował tak aby zasuwka przesłaniała tor optyczny. Można wtedy zrobić sygnalizację LED czerwony/zielony itp.

Napisano

Jest coś takiego?

no i pytanie zasadnicze - jak często przechodzisz koło drzwi ? Czy z łazienki do sypialni mijasz drzwi ? jak nie , to pomysł z lampką na hasiok .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.