Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rabaty na premiumy

Featured Replies

Napisano
  • Autor
9 minut temu, Elephant napisał(a):

Ale ja bym chętnie dopłacił a konfigurator znałem na pamięć ;) Niestety jak wybrałem szyby akustyczne to pojawiał się komunikat że gdy wczesniej się wybrało przyciemnienie to tylne nie będą akustyczne, czyli tylko boczne 👎

Trochę bezsens, bo bo bodajże A8, A7 czy Q5 moga być ciemne i akustyczne a tu albo takie albo takie 😬

Na szczęście przyciemnienie szyb w niezależnym warsztacie nie jest ani zbyt trudne ani kosztowne (w skali takiego samochodu oczywiście).

:ok:

Napisano
36 minut temu, Elephant napisał(a):

Ale ja bym chętnie dopłacił a konfigurator znałem na pamięć ;) Niestety jak wybrałem szyby akustyczne to pojawiał się komunikat że gdy wczesniej się wybrało przyciemnienie to tylne nie będą akustyczne, czyli tylko boczne 👎

Trochę bezsens, bo bo bodajże A8, A7 czy Q5 moga być ciemne i akustyczne a tu albo takie albo takie 😬

Ciszej chociaż ? Jaki zawias ?

Napisano
34 minuty temu, sdss napisał(a):

Ciszej chociaż ? Jaki zawias ?

Cięzko coś powiedzieć - wczoraj i dziś 30 km za mną ;)

Ale pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, ciiiiiicho jest 👍

Napisano
1 minutę temu, Elephant napisał(a):

Cięzko coś powiedzieć - wczoraj i dziś 30 km za mną ;)

Ale pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, ciiiiiicho jest 👍

Co do szyb klejonych, wypada pakiet exterior? 

Napisano
55 minut temu, sdss napisał(a):

Co do szyb klejonych, wypada pakiet exterior? 

Exterior to chyba większe felgi i przyciemnione szyby? Ja tego nie brałem, bo chciałem szyby akustyczne a one się gryzą z ciemnymi.

Zawieszenie mam sportowe, chyba to adaptacyjne, choć nigdzie nie widzę żadnej regulacji a chyba powinna być?

Napisano
28 minut temu, Elephant napisał(a):

Exterior to chyba większe felgi i przyciemnione szyby? Ja tego nie brałem, bo chciałem szyby akustyczne a one się gryzą z ciemnymi.

Zawieszenie mam sportowe, chyba to adaptacyjne, choć nigdzie nie widzę żadnej regulacji a chyba powinna być?

Felgi. Lakier , ciemne szyby, matrix za 10. Więc opłacalny pakiet.

Wejdź w profile jazdy i indywidual  powinien być zawias, auto dynamic i comfort. O ile masz adaptacyjny zawias.

Edytowane przez sdss

Napisano
6 godzin temu, Ryb napisał(a):

W Jagu były za dopłatą nawet chyba w najwyższych wersjach, a na pewno w pierwszych kilku. Tak więc wystarczy przeoczyć w konfiguratorze i już nie ma.

Chyba wszedzie za to doplata, pewnie nawet w RR.

Napisano
W dniu 10.06.2024 o 10:50, delco napisał(a):

Naprawdę siedząc w środku w trakcie jazdy słychać Jaki jest napęd? — z tym że pytam raczej o prędkości z zakresu 80-140 km/h. Bo Okej mogę sobie wyobrazić że w jeździe miejskiej da się usłyszeć diesla.

Wybacz jeszcze jedno pytanie bo może czegoś nie zrozumiałem -jak mam rozumieć poprawny silnik z ogromnym logiem?

Tak, słychać, że jest do diesel. Silnik sam w sobie jest poprawny, gdyż jak na moc 200 km w tak dużym aucie całkiem dzielnie się odpycha i spalanie jest na niezłym poziomie. Lag silnik i skrzyni jest ogromny, co może doprowadzać do szału podczas codziennego użytkowania.

Mając na uwadze, fakt, że prawie 15 tys. zł drożej, można mieć 45 TFSI, to w życiu bym się nie zastawiał i brał bez dwóch zdań 45 TFSI. Średnio spali max 2l więcej, a przynajmniej jest cicho, jedzie jak należy, jest dosyć oszczędny (moc, osiągi, rodzaj paliwa).

W dniu 11.06.2024 o 09:10, sdss napisał(a):

5 nie widziałem, C klas trzeszczy jak każdy nowy merc 🤪, Arteon akurat świszczał( bark ramek ) , dobra opcja dają 19% rabatu, ale czy lepsza od A6?

Trzeszczy tylko wtedy jak uparcie wszystko dociskasz. Podczas jazdy jest kompletna cisza.

Napisano
23 minuty temu, prawoimotoryzacja napisał(a):

Tak, słychać, że jest do diesel. Silnik sam w sobie jest poprawny, gdyż jak na moc 200 km w tak dużym aucie całkiem dzielnie się odpycha i spalanie jest na niezłym poziomie. Lag silnik i skrzyni jest ogromny, co może doprowadzać do szału podczas codziennego użytkowania.

Mając na uwadze, fakt, że prawie 15 tys. zł drożej, można mieć 45 TFSI, to w życiu bym się nie zastawiał i brał bez dwóch zdań 45 TFSI. Średnio spali max 2l więcej, a przynajmniej jest cicho, jedzie jak należy, jest dosyć oszczędny (moc, osiągi, rodzaj paliwa).

Trzeszczy tylko wtedy jak uparcie wszystko dociskasz. Podczas jazdy jest kompletna cisza.

Tylko ma 45tfsi nie dostaniesz 21% rabatu 🤪 Laga też ma jak każdy Vag.

Edytowane przez sdss

Napisano
Godzinę temu, sdss napisał(a):

Tylko ma 45tfsi nie dostaniesz 21% rabatu 🤪 Laga też ma jak każdy Vag.

Nie aż takiego. Tylko na 40 TDI obecnie takie rabaty sa? Pytanie ile można dostać rabatu na 45 TFSI?

Nie jak każdy VAG, gdyż w Prosiaku tego laga nie ma 😄

Napisano
W dniu 3.07.2024 o 14:54, Elephant napisał(a):

Można brać szyby akustyczne przyciemniane.

Ba, jak wybierasz opcję szyb akustycznych to przyciemniane są przeceniane z 2310 na 1030. Żal nie brać za taką kasę!

Szyby w drzwiach i szyby boczne z izolacją akustyczną

2 570 PLN

Akceptuj

Przyciemnione szyby chroniące przed słońcem

2 310 PLN

Akceptuj

Szyby w drzwiach i boczne z izolacją akustyczną

2 570 PLN

Zawarty

1 030 PLN

Zawarty

Tak, powinieneś mieć możliwość wyboru twardości w trybie indyvidual, a przede wszystkim powinieneś czuć różnicę pomiędzy trybem Comfort a Dynamic. Jeżeli nie ma opcji lub nie czuć różnicy, to masz zwykły zawias.

PS. Bardzo ładnie się prezentuje. W którym salonie zamawiałeś? Nie moga CI tego zrobić w ASO.

Edytowane przez prawoimotoryzacja

Napisano
15 minut temu, prawoimotoryzacja napisał(a):

Ba, jak wybierasz opcję szyb akustycznych to przyciemniane są przeceniane z 2310 na 1030. Żal nie brać za taką kasę!

2 570 PLN

Akceptuj

2 310 PLN

Akceptuj

2 570 PLN

Zawarty

1 030 PLN

Zawarty

Tak, powinieneś mieć możliwość wyboru twardości w trybie indyvidual, a przede wszystkim powinieneś czuć różnicę pomiędzy trybem Comfort a Dynamic. Jeżeli nie ma opcji lub nie czuć różnicy, to masz zwykły zawias.

PS. Bardzo ładnie się prezentuje. W którym salonie zamawiałeś? Nie moga CI tego zrobić w ASO.

Jest gwiazdka , albo ciemne albo akustyczne 

image.png.227d0bd71ed354eb8b986ea020c013e0.png

Napisano
27 minut temu, prawoimotoryzacja napisał(a):

2 570 PLN

Akceptuj

2 310 PLN

Akceptuj

2 570 PLN

Zawarty

1 030 PLN

Zawarty

W kwietniu jak zamawiałem nie było takiej możliwości .

Zamawiałem w Porsche Połczyńska.

W ASO nie przyciemniaja, zlecaja to na zewnątrz w cenie 2x wyższej niż rynkowa.

Edytowane przez Elephant

Napisano
3 godziny temu, sdss napisał(a):

Tylko ma 45tfsi nie dostaniesz 21% rabatu

Wybacz jeżeli głupio pytam ale zgubiłem się w całym długaleśnym wątku -mówimy o rabacie na A6?

Napisano
30 minut temu, delco napisał(a):

Wybacz jeżeli głupio pytam ale zgubiłem się w całym długaleśnym wątku -mówimy o rabacie na A6?

Tak, A6

Napisano
2 godziny temu, delco napisał(a):

Tak , A6 2.0 TDI 4x4.

Napisano
W dniu 3.07.2024 o 11:20, Elephant napisał(a):

To ja odebrałem. Zamówienie złożone w ostatnim tygodniu kwietnia, auto 2 tygodnie temu już było w Polsce, więc produkcja ok. 6 tygodni. Całkiem nieźle

obraz.png.c458ef93bff1ee9339b0723057563ae3.png

ładna Skoda :] ;]

gratki :cool:

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam Wszystkich Serdecznie ,

Pytanie jakie są teraz rabaty na klasę E . Myślę powoli o zakupie . Katalogowo wychodzi około 440000 Brutto .  Na jakie rabaty można liczyć obecnie ? Z tego co wyczytałem to były nawet około 20 % czasami..  Czy to nadal aktualne ?

Napisano
11 godzin temu, Brat napisał(a):

Witam Wszystkich Serdecznie ,

Pytanie jakie są teraz rabaty na klasę E . Myślę powoli o zakupie . Katalogowo wychodzi około 440000 Brutto .  Na jakie rabaty można liczyć obecnie ? Z tego co wyczytałem to były nawet około 20 % czasami..  Czy to nadal aktualne ?

a jaki rabat daja ci w tej chwili ?

Napisano
4 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

a jaki rabat daja ci w tej chwili ?

Jeszcze nie pisałem do salonu. Chcę się zorientować jakie są obecnie możliwości . Wiem , że kiedyś było blisko tego . Pytanie jak jest teraz. Zakładam , że na początek każdy będzie wysyłał coś w granicach 8-10 % . Pytanie jakie są realne możliwości obecnie. Przy 18 % już byłbym gotowy podpisać umowę.

Napisano
22 minuty temu, Brat napisał(a):

Jeszcze nie pisałem do salonu. Chcę się zorientować jakie są obecnie możliwości . Wiem , że kiedyś było blisko tego . Pytanie jak jest teraz. Zakładam , że na początek każdy będzie wysyłał coś w granicach 8-10 % . Pytanie jakie są realne możliwości obecnie. Przy 18 % już byłbym gotowy podpisać umowę.

To napisz do nich, że jak dadzą 20%, to wpłacasz zaliczkę. Ostatecznie zgódź się na 18%. 

Napisano
30 minut temu, Brat napisał(a):

Na przełomie roku zamawiałem GLE i najtaniej było w Łodzi, coś koło 11%, niestety zrobiłem ten poważny błąd i nie powołałem się na autokącik, bo wiadomo że tu każdy bliżej 30% dostaje.

Napisano
Godzinę temu, Brat napisał(a):

To zamiast pytac na forum, pytaj u dilerow...

Napisano
17 minut temu, Maciej__ napisał(a):

To zamiast pytac na forum, pytaj u dilerow...

Dzięki za radę , ale myślałem , że temat Rabaty na Premium jest nieprzypadkowy...

Napisano
Godzinę temu, Elephant napisał(a):

Na przełomie roku zamawiałem GLE i najtaniej było w Łodzi, coś koło 11%, niestety zrobiłem ten poważny błąd i nie powołałem się na autokącik, bo wiadomo że tu każdy bliżej 30% dostaje.

Dziękuję za konkretną informację.

Napisano
2 godziny temu, Brat napisał(a):

Dzięki za radę , ale myślałem , że temat Rabaty na Premium jest nieprzypadkowy...

Nie jest przypadkowy , jak ktoś już napisał trzeba się powołać na autokacik. 

Napisano
18 godzin temu, Brat napisał(a):

Dziękuję za konkretną informację.

Trzeba iść i podpytać, te rabaty się zmieniają co chwila. Jesienia, gdy zaczynałem się rozglądać za A6 była promocja biznesowa i dawali 21%. Już miałem pod koniec roku zamawiać, niestety zmarł mi wtedy ojciec i były wazniejsze sprawy. Wróciłem do tematu w styczniu i mimo że miałem ofertę i dogadany temat, już było ledwie 10% rabatu bo skończyła się promocja. Więc automatycznie auto było 40 tys. droższe. Ale poczekałem chyba do marca i wróciła promocja i znowu 21%.

Napisano
9 godzin temu, Elephant napisał(a):

Trzeba iść i podpytać, te rabaty się zmieniają co chwila. Jesienia, gdy zaczynałem się rozglądać za A6 była promocja biznesowa i dawali 21%. Już miałem pod koniec roku zamawiać, niestety zmarł mi wtedy ojciec i były wazniejsze sprawy. Wróciłem do tematu w styczniu i mimo że miałem ofertę i dogadany temat, już było ledwie 10% rabatu bo skończyła się promocja. Więc automatycznie auto było 40 tys. droższe. Ale poczekałem chyba do marca i wróciła promocja i znowu 21%.

No właśnie jak w każdym przedsiębiorstwie, kiedyś komuś zawsze brakuje do zamknięcia założonej sprzedaży i wówczas jest dobry rabat. Mam czas popytam . Chyba , że tu siedzi jakiś dealer i chce bardzo sprzedać nawet w przyszłym tygodniu to piszcie śmiało :)

Napisano
18 minut temu, Brat napisał(a):

No właśnie jak w każdym przedsiębiorstwie, kiedyś komuś zawsze brakuje do zamknięcia założonej sprzedaży i wówczas jest dobry rabat. Mam czas popytam . Chyba , że tu siedzi jakiś dealer i chce bardzo sprzedać nawet w przyszłym tygodniu to piszcie śmiało :)

Ja jedynie zauważyłem że różnice pomiędzy salonami sa praktycznie znikome obecnie, te duże promocje i tak ustala producent i mają je wszystkie salony Rożnicę u mnie pomiędzy salonami na A6 był na poziomie maks. 1%. 20% dawali wszyscy na dzięń dobry (oczywiście dla danej wersji silnikowej i przy dobraniu dodatków na minimum bodajże 40k zł). A jak trochę się pojęczało to dawali jeden dawał 20,2; drugi 20,7 a trzeci 21%.

Napisano
12 godzin temu, Elephant napisał(a):

Ja jedynie zauważyłem że różnice pomiędzy salonami sa praktycznie znikome obecnie, te duże promocje i tak ustala producent i mają je wszystkie salony Rożnicę u mnie pomiędzy salonami na A6 był na poziomie maks. 1%. 20% dawali wszyscy na dzięń dobry (oczywiście dla danej wersji silnikowej i przy dobraniu dodatków na minimum bodajże 40k zł). A jak trochę się pojęczało to dawali jeden dawał 20,2; drugi 20,7 a trzeci 21%.

Ze znajomym rozmawiałem na na Gle przed pandemią też 20% dostał. Wiadomo trochę się to pozmieniało , ale myślę , że głodny sukcesu handlowiec 17 -18 % jest w stanie zaproponować.

Napisano

Kontynuując dyskusję, ile aktualnie można dostać na Audi ale S3?

15% oferuje salon z ulicy jeśli skorzysta się z ich finansowania. Rabat na stock i do produkcji jest taki sam.

Napisano
6 godzin temu, patrykkk napisał(a):

Kontynuując dyskusję, ile aktualnie można dostać na Audi ale S3?

15% oferuje salon z ulicy jeśli skorzysta się z ich finansowania. Rabat na stock i do produkcji jest taki sam.

Conajmniej 16%. 

• 2 tygodnie później...
Napisano
On 8/23/2024 at 9:04 PM, wujek said:

Conajmniej 16%. 

Na zupelnie nowe modele tez tyle daja? Bede zamawial nowe q5 ktore dzis zaprezentowano i chcialbym sie zorientowac o ile % walczyc. 

Napisano
10 minut temu, srekal34 napisał(a):

Na zupelnie nowe modele tez tyle daja? Bede zamawial nowe q5 ktore dzis zaprezentowano i chcialbym sie zorientowac o ile % walczyc. 

Tak na pewno ale musisz dobrze negocjować :facepalm: 

Napisano

Po facepalmie i rekacjach nie wiem czy naruszam jakies forumowe lore czy co :P

w BMW na kazdy model, nawet swiezy daja rabat wiec ciekaw jestem jak to z tym w Audi ;)

Napisano
8 godzin temu, srekal34 napisał(a):

Minimum 20% .

Napisano
17 godzin temu, sdss napisał(a):

Minimum 20% .

dopłacą CI 20 kzł za zamówienie;)

Napisano
4 godziny temu, 62545tomasz napisał(a):

dopłacą CI 20 kzł za zamówienie;)

I 20% ? To dobrą ofertę wywalczyłeś. Powoływałeś się  na AK ?

• 2 miesiące później...
Napisano

Jak tam czekający na rabaty? Klikał ktoś ostatnio w nowe cenniki?

Passat nicniemający+słaby diesel i... 183k bez kliknięcia nawet jednego dodatku 🤣

Napisano
2 godziny temu, G.O.A.T. napisał(a):

Passat nicniemający+słaby diesel i... 183k bez kliknięcia nawet jednego dodatku 🤣

O grubo, V60 od 196 tys. Moze VW to już prawie premium?

Napisano
Teraz, Rado_ napisał(a):

Moze VW to już prawie premium?

Skoda to rozumiem. Ale VW? ;]

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Faktycznie troche ich fantazja ponosi z tymi cenami ;]

https://cenniki.volkswagen.pl/Nowy-Passat.html

Dlatego "tak dużo" jeździ nowych pasatów ;]

Podobnie jak Golfów. Ale urealniają ceny, sami dają po 20 k PLN rabatu na te małe T-Crossy, T-Rocki. W sumie nie trzeba się wykłócać.

Napisano
11 minut temu, komor napisał(a):

Podobnie jak Golfów. Ale urealniają ceny, sami dają po 20 k PLN rabatu na te małe T-Crossy, T-Rocki. W sumie nie trzeba się wykłócać.

Wiele lat temu Citroen oraz Fiat był znany z rabatów sięgających bez specjalnego proszenia do 30%

Napisano
6 godzin temu, G.O.A.T. napisał(a):

Jak się odklika 😂🤣🤪

image.png.db09f319902d346f24943a60958a052b.png

Napisano
2 godziny temu, Rado_ napisał(a):

Cennikowi od 171 790 za 150 KM . Diesel 150 KM od 203790 zl🤣

I nagle wszystkomajaca Tesla za 190 to liga Danusi ;l 

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
4 minuty temu, sdss napisał(a):

Jak się odklika 😂🤣🤪

image.png.db09f319902d346f24943a60958a052b.png

Pd razu widać że koła conajmniej 17” dałeś 8] :phi: