Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rabaty na premiumy

Featured Replies

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał(a):

To moze chociaż 95 KM Polo na wypasie?;]

IMG_0076.jpeg

Chyba "wypasie" ;]

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał(a):

To moze chociaż 95 KM Polo na wypasie?;]

IMG_0076.jpeg

1,0 w potrójnym R-lajnie :phi:

Napisano

kiedyś było GTI z 2.0 TSI 

Napisano
27 minut temu, sdss napisał(a):

kiedyś było GTI z 2.0 TSI 

Nadal jest :ok:

Napisano
10 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Nadal jest :ok:

170 tys 😂

• 3 tygodnie później...
Napisano

Mnie się udało zamówić BMW 340i wiosną na rabacie prawie 20%, nadal czekam na dostawę, samochód ma się zaraz wyprodukować. Rozmawiałem ze swoim handlowcem i BMW wycięło praktycznie wszystkie większe rabaty na suv'y. Jedynie można dostać teraz dobrą cenę na 5 w wersji podstawowy silnik, oraz nadal w miarę dobrą ofertę na 3. Po nowym roku prawdopodobnie większość modeli dostanie podwyżkę cen ze względu na dyrektywę CAFE. W Mercedesie standardowo słabo z rabatami, poza jakimiś hybrydami plug in, które się słabo sprzedają, ale obniżają im emisje oraz elektrykami nie dostaniecie więcej niż ok. 10%. Na modele AMG dają max po kilka %. Audi schodzące A6 nadal dobrze rabatują, A5/Q5 nowa można dostać do 12% bez specjalnego wysiłku. Ogólnie jest drogo i będzie drożej. Najbardziej przeraża to, że segment popularny bardzo się zbliża do segmentu premium. Sam wiosną chciałem zakupić początkowo Superba, ale po słabych opiniach o DCC oraz zadowalającej konfiguracji po upustach usłyszałem cenę ponad 220k, bez zastanowienia się obróciłem na pięcie i poszedłem poszukać czegoś innego. A6 wychodziła wtedy mi po rabatach 20-40k więcej. Staneło na Becie ponieważ zawsze marzyło mi się 6 cylindrów, a te 340i bardzo dobrze trzymają wartość, rabat się zgadza więc jestem zadowolony na papierze :)

Co do Volkswagena, to zaczynam mieć wątpliwości dla kogo te samochody są. Skoda moim zdaniem jest lepsza, a zwykle trochę tańsza. Audi już niewieledroższe rozważając modele z tego samego segment, a jednak jest to już premium. Passat powinien być wyceniony bazowo na 140-150k z tym motorem 150km, a w akcjach promocyjnych powinni go puszczać z rabatami 12%-18%, aby miało to sens. Cupra też się bardzo fajnie teraz rozpycha, ciężka przyszłość przed volskwagenem. Śmieszne jest to, że zabijają go marki z tej samej grupy kapitałowej.

Napisano

BMW, lokalny diler reklamuje black week, -20% -23% na wybrane modele. 

Napisano
2 godziny temu, G.O.A.T. napisał(a):

BMW, lokalny diler reklamuje black week, -20% -23% na wybrane modele. 

Jutro jadę do BMW po wycenę X1, potem do Audi po Q3. Z rozmów telefonicznych z handlowcami wynika, że na te modele można na wejście uzyskać spore rabaty. 

Napisano
W dniu 22.11.2024 o 21:50, pejus1982 napisał(a):

Jutro jadę do BMW po wycenę X1, potem do Audi po Q3. Z rozmów telefonicznych z handlowcami wynika, że na te modele można na wejście uzyskać spore rabaty. 

Dostaniesz dobry rabat na X1, ale bardzo dużo zależy od silnika. Znajomy ostatnio pytał to dawali 18% ale na diesla 2.0 chyba z napędem na tył. To samo się dzieje w przypadku 5. Sprzędają to co im obniża emisje na większych upustach. Te -20%, -23% to jest na elektryki/plug in oraz to co jest drogie, ale się słabo sprzedaje tj. BMW7/8. Można zapomnieć o takich rabatach np. na X1 23i, X3 M50 czy X5 40i. Podobnie diesle 3.0, na 520i/d RWD dostaniesz nawet +20%, a na 540d max dają takie 10% :) Dobrze zorientowany jestem bo teraz miałem częste wizyty w salonie przygotowując się na odbiór, a handlowiec w porządku. Wie, że musi mi podawać realne rabaty jakie mogą dać bo ja nie kupuje w pierwszy lepszym salonie. Trójkę negocjowałem prawe miesiąc w sumie (odpowiadając na maile w wolnym czasie), max przez neta 18%, jeszcze 2% się udało przy 2 wizytach na żywo u dealerów - po 2h. Przy cenie samochodu wyszło 1500zł/h 😄 

Edytowane przez Igor1980

Napisano
W dniu 24.11.2024 o 20:30, Igor1980 napisał(a):

Dostaniesz dobry rabat na X1, ale bardzo dużo zależy od silnika. Znajomy ostatnio pytał to dawali 18% ale na diesla 2.0 chyba z napędem na tył. To samo się dzieje w przypadku 5. Sprzędają to co im obniża emisje na większych upustach. Te -20%, -23% to jest na elektryki/plug in oraz to co jest drogie, ale się słabo sprzedaje tj. BMW7/8. Można zapomnieć o takich rabatach np. na X1 23i, X3 M50 czy X5 40i. Podobnie diesle 3.0, na 520i/d RWD dostaniesz nawet +20%, a na 540d max dają takie 10% :) Dobrze zorientowany jestem bo teraz miałem częste wizyty w salonie przygotowując się na odbiór, a handlowiec w porządku. Wie, że musi mi podawać realne rabaty jakie mogą dać bo ja nie kupuje w pierwszy lepszym salonie. Trójkę negocjowałem prawe miesiąc w sumie (odpowiadając na maile w wolnym czasie), max przez neta 18%, jeszcze 2% się udało przy 2 wizytach na żywo u dealerów - po 2h. Przy cenie samochodu wyszło 1500zł/h 😄 

Powiedz mi proszę jak wyglądają 2h negocjacje z handlowcem? Już kilkukrotnie kupowałem nowy samochód i za każdym razem kończyła się na kilkunasto minutowej rozmowie,  gdzie ustalaliśmy cenę. Moje dalsze próby ugrania niższej ceny konczyły się na dodatkowym kontakcie z kierownikiem salonu co trwało max 10min. Po tym wszystkim musiałem podjąć decyzję, bo kolejni klienci czekali w kolejce za mną na rozmowy z handlowcem.

Napisano
Powiedz mi proszę jak wyglądają 2h negocjacje z handlowcem? Już kilkukrotnie kupowałem nowy samochód i za każdym razem kończyła się na kilkunasto minutowej rozmowie,  gdzie ustalaliśmy cenę. Moje dalsze próby ugrania niższej ceny konczyły się na dodatkowym kontakcie z kierownikiem salonu co trwało max 10min. Po tym wszystkim musiałem podjąć decyzję, bo kolejni klienci czekali w kolejce za mną na rozmowy z handlowcem.
2h to mało. Znalem jednego zawodowego ph co jak kupował auto dla dziewczyny to kilka dni kontaktował się z salonem i pertraktował. Do tego stopnia że już mieli go dosyć... ale rabat dostał niezły. Fura zwykła astra j

Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
17 minut temu, sadlos napisał(a):

Kiedyś przez niemal godzinę konfigurowałem samochód, zadawałem głupie pytania i negocjowałem cenę z panią z BMW. Śliczna była. :serducha:

Nic nie kupiłem ale chętnie ponegocjuję jeszcze raz. :hehe:

PS. Czy dostałem jakiś rabat nawet nie pamiętam.

;l

Edytowane przez Ryb

Napisano
53 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

i to jest fajne BMW :jem:

Białe minam ;)

Napisano
12 godzin temu, sadlos napisał(a):

widocznie nie jesteś klientem na marki "premium". ;]

A na poważnie, ludzie się chwalą kto ile się targował i ile wycisnął, a dla mnie to raczej kiepsko świadczy o takich markach. Targowanie się kojarzy mi się z zakupami na bazarach w latach 90tych czy na bazarze w Grecji, gdzie coś chcą Ci wcisnąć za 100 euro. A za chwilę cena spadnie do 10 euro. Podawanie ceny x w cenniku a potem dawanie 20% rabatu uważam za zwykły brak szacunku do klienta. Kupując samochód czy cokolwiek chciałbym móc porównać od razu co ile kosztuje a nie mogę. Więc kupując auto też muszę grać w tę grę czy chcę czy nie, ale staram się ograniczać do minimum. Można np. mailowo prosić o wycenę danego auta w danej konfiguracji salony z różnych części kraju. Tak robiłem kupując Opla. Potem wziąłem najniższą gdzieś z drugiego końca Polski, poszedłem z nią do lokalnego salonu koło mnie. Pokazałem, sprzedawca pokręcił głową, pocmokał, że niemożliwe, że on tyle nie może itd. No to do widzenia, pojadę do Lublina czy innego Koszalina. No to jednak dało się zrobić taką samą cenę. I tyle negocjacji.

A jak dwa lata temu kupowałem Nissana, to byl jeszcze czas że sporo marek miało opóźnienia i długie terminy - na Kiję pół roku czekania, na Cuprę pół roku czekania. Poszedłem do Nissana, a tam nie dość że auto najfajniej jeździ to jeszcze mają do wyboru wersje, pakiety, kolory na już. Byłem tak onieśmielony że nawet zimówek za darmo nie wytargowałem tylko zapłaciłem za nie :hehe:

Edytowane przez maro_t

Napisano
3 minuty temu, maro_t napisał(a):

Można np. mailowo prosić o wycenę danego auta w danej konfiguracji salony z różnych części kraju. Tak robiłem kupując Opla. Potem wziąłem najniższą gdzieś z drugiego końca Polski, poszedłem z nią do lokalnego salonu koło mnie. Pokazałem, sprzedawca pokręcił głową, pocmokał, że niemożliwe, że on tyle nie może itd. No to do widzenia, pojadę do Lublina czy innego Koszalina. No to jednak dało się zrobić taką samą cenę. I tyle negocjacji.

i to są właśnie negocjacje. Sam to doskonale robisz. W czasach Internetu nie trzeba 2h stać w salonie. 

Napisano
2 minuty temu, maro_t napisał(a):

Podawanie ceny x w cenniku a potem dawanie 20% rabatu uważam za zwykły brak szacunku do klienta.

Tak to jest... niestety tak działa psychologia. Ludzie często nie kupują auta jakie potrzebują tylko kupują rabat ;] tam gdzie się lepiej opłacało. Taka zabawa w kotka i myszkę. Cieszę się że jest otomoto, łatwo można sprawdzić najniższe ceny w PL. Zawsze któryś salon wystawi prawie max rabat i wtedy mam jakiś odnośnik ile mniej więcej można ugrać.

Napisano
  • Autor
12 minut temu, maro_t napisał(a):

widocznie nie jesteś klientem na marki "premium". ;]

A na poważnie, ludzie się chwalą kto ile się targował i ile wycisnął, a dla mnie to raczej kiepsko świadczy o takich markach. Targowanie się kojarzy mi się z zakupami na bazarach w latach 90tych czy na bazarze w Grecji, gdzie coś chcą Ci wcisnąć za 100 euro. A za chwilę cena spadnie do 10 euro. Podawanie ceny x w cenniku a potem dawanie 20% rabatu uważam za zwykły brak szacunku do klienta. Kupując samochód czy cokolwiek chciałbym móc porównać od razu co ile kosztuje a nie mogę. Więc kupując auto też muszę grać w tę grę czy chcę czy nie, ale staram się ograniczać do minimum. Można np. mailowo prosić o wycenę danego auta w danej konfiguracji salony z różnych części kraju. Tak robiłem kupując Opla. Potem wziąłem najniższą gdzieś z drugiego końca Polski, poszedłem z nią do lokalnego salonu koło mnie. Pokazałem, sprzedawca pokręcił głową, pocmokał, że niemożliwe, że on tyle nie może itd. No to do widzenia, pojadę do Lublina czy innego Koszalina. No to jednak dało się zrobić taką samą cenę. I tyle negocjacji.

A jak dwa lata temu kupowałem Nissana, to byl jeszcze czas że sporo marek miało opóźnienia i długie terminy - na Kiję pół roku czekania, na Cuprę pół roku czekania. Poszedłem do Nissana, a tam nie dość że auto najfajniej jeździ to jeszcze mają do wyboru wersje, pakiety, kolory na już. Byłem tak onieśmielony że nawet zimówek za darmo nie wytargowałem tylko zapłaciłem za nie :hehe:

Żadnego z Jagów nie targowałem. Jakoś nie wypada. ;]

A Rangera nie targowałem bo już był w cenie, która mi się podobała. Poprosiłem tylko o zamontowanie haka.

:ok:

Napisano
8 minut temu, Ryb napisał(a):

A Rangera nie targowałem bo już był w cenie, która mi się podobała. Poprosiłem tylko o zamontowanie haka.

6m-rain.gif

Napisano
11 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

niezly spadek wartości tych diesli jeszcze zanim ktoś kupi;]

Napisano
12 minut temu, Rado_ napisał(a):

niezly spadek wartości tych diesli jeszcze zanim ktoś kupi;]

koniec ebajki to co sie dziwisz ;]

Napisano
3 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

koniec ebajki to co sie dziwisz ;]

Bajka się kończy, wraca normalność;]

Napisano
11 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

W sumie to nawet bardzo fajne :)

Napisano
4 godziny temu, kravitz napisał(a):

W sumie to nawet bardzo fajne :)

Fajne chcecie musi się sprzedawać jak ciepłe bułeczki. Pewnie były po nie kolejki :jem: fajnie jak ktoś kupił za katalogową 

Napisano
7 minut temu, wujek napisał(a):

Fajne chcecie musi się sprzedawać jak ciepłe bułeczki. Pewnie były po nie kolejki :jem: fajnie jak ktoś kupił za katalogową 

Moim zdaniem to wina Tesli, ale w sensie pozytywnym ;)

Może i są argumenty za tym, żeby kupić takie BMW, a nie Teslę 3 Perf, ale trudno znaleźć 150tys argumentów ;] 

A Tesla idzie z cenami w drugą stronę i ciśnie rynek mocno.

Napisano
27 minut temu, kravitz napisał(a):

Może i są argumenty za tym, żeby kupić takie BMW, a nie Teslę 3 Perf, ale trudno znaleźć 150tys argumentów ;] 

znowu tesla ratuje konsumentow, bo inaczej to takie bmw by zaraz dochodzilo do 500k

mowilem ze tesla to najlepsze auta EV na swiecie ?

Napisano
11 minut temu, PawelWaw napisał(a):

znowu tesla ratuje konsumentow, bo inaczej to takie bmw by zaraz dochodzilo do 500k

mowilem ze tesla to najlepsze auta EV na swiecie ?

Działa na rynek dokładnie jak kiedyś Daewoo.

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

Bardzo dobrze, widać sprzedaż premium elektryków nie idzie za dobrze. 

Napisano
11 godzin temu, bielaPL napisał(a):

6m-rain.gif

@Ryb jest challenge ;)

Napisano
  • Autor
20 minut temu, lucash napisał(a):

@Ryb jest challenge ;)

Ja kupuję tak:

;l

Napisano
W dniu 25.11.2024 o 20:46, sadlos napisał(a):

Dwie godziny to był łączny czas spędzony z handlowcem tj. jazda próbna 45-60 minut, pokręcenie się przy samochodzie, omówienie konfiguracji, pogadanie o pieniądzach, kawa. No w sumie łączny czas spędzony w salonie to ok. 2 godziny. Co do kolejki klientów do handlowca to w BMW/Audi w żadnym salonie się z tym nie spotkałem (byłem w obu przypadkach w sobotę rano). Nikt mi nie sugerował, że musimy kończyć wręcz były propozycję by się przejechać innymi modelami, jazdy nie odbywały się samodzielnie, tylko z tym handlowcem :) Potwierdzam, że w przypadku tego rabatu była zgoda od kierownika salonu bo to już był prawie max jaki mogli dać by sprzedaż opłaca (wypracowanie bonusu kwartalnego) , co się pokrywało z negocjacjami z innymi salonami. Niektórzy negocjacje zakończyli na kilku % i nie chcieli rozmawiać o większym upuście. 

Co do jakiś zarzutów, że zakup był pod rabat się z tym nie zgadzam. Od dawna chciałem kupić kombi z troszkę mocniejszym silnikiem, więc poszedłem po konkretny samochód, a nie wyszedłem z salonu nagle z X5. Nie przekroczyłem swojego budżetu, nie wcisnęli mi stockowego I4 M50, którego nie chciałem z rabatem +30% 😄 Przy cenie dzisiejszych samochodów w markach popularnych gdzie byle suv np. RAV4, Kodiaq z odpowiednim silnikiem do budy to wydatek przynajmniej ok. 200k z wyposażeniem po rabatach, to troszkę ponad 300k za 3.0 R6 374KM w samochodzie marki premium jest przynajmniej dla mnie ciekawą ofertą (przy odpowiednich możliwościach finansowych). Oglądałem też używane te BMW3 2-3 letnie, były myśli czy nie kupić używki, ale spadek wartości niski 250k - kosztują 3 latki, +200k kosztują 5 latki i często już na zakup poprzez umowę sprzedaży bez FV. 

Edytowane przez Igor1980

Napisano
1 godzinę temu, Igor1980 napisał(a):

:) Potwierdzam, że w przypadku tego rabatu była zgoda od kierownika salonu bo to już był prawie max jaki mogli dać by sprzedaż opłaca (wypracowanie bonusu kwartalnego) , co się pokrywało z negocjacjami z innymi salonami. Niektórzy negocjacje zakończyli na kilku % i nie chcieli rozmawiać o większym upuście. 

Zawsze jest specjalna i wyjątkowa zgoda kierownika czy dyrektora. To taki chwyt marketingowy żeby poczuć że dostaję się wyjątkową ofertę.😁

Ci co kupują często nowe auta wiedzą o co chodzi i się na to nie nabierają😎

Fajne auto👍

Napisano

Dwie godziny to był łączny czas spędzony z handlowcem tj. jazda próbna 45-60 minut, pokręcenie się przy samochodzie, omówienie konfiguracji, pogadanie o pieniądzach, kawa. No w sumie łączny czas spędzony w salonie to ok. 2 godziny.

To zmienia postac rzeczy, 2h na jazdę próbną, konfigurację, omówienie finansowania i samej rozmowie o cenie to standardowy czas i ciężko byłoby go skrócić. 

Napisano

Co do kolejki klientów do handlowca to w BMW/Audi w żadnym salonie się z tym nie spotkałem (byłem w obu przypadkach w sobotę rano).

Dwa razy byłem oglądac i konfigurowac samochód w salonie BMW Best Auto Lublin i za każdym razem musiałem czekac na handlowca, więc to róznie bywa.

Napisano
8 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Zawsze jest specjalna i wyjątkowa zgoda kierownika czy dyrektora. To taki chwyt marketingowy żeby poczuć że dostaję się wyjątkową ofertę.😁

Ci co kupują często nowe auta wiedzą o co chodzi i się na to nie nabierają😎

Fajne auto👍

Jak porównywałem upust z osobami, które kupiły 3 w podobnym okresie to mam 1-4% lepsze warunki, więc czy to chwyt nie chwyt ja jestem zadowolony :) Ja samochody prywatne/firmowe zmieniam co ok. 5 lat, uważam że bez sensu robić to częściej przy nowym samochodzie. Nie stać mnie na pokrywanie początkowej utraty wartości co 3 lata, ale za każdym razem dokupuję rozsrzeoną gwarancje by mieć spokój przez dłuższy okres czasu. Zawsze wcześniej bada się ten rynek i sprawdza wyczekując na dobre oferty, szczególnie w okresie post covid było mega słabo z rabatami. A kupować za cenę katalogową to tylko można 911 ;) 

Napisano
3 minuty temu, sadlos napisał(a):

Dwa razy byłem oglądac i konfigurowac samochód w salonie BMW Best Auto Lublin i za każdym razem musiałem czekac na handlowca, więc to róznie bywa.

Ja w obu przypadkach byłem umówiony mailowo już ze wstępnymi warunkami dogadany, bez sensu iść do salonu gdzie nie ma ciśnienia aby dać Ci dobrą ofertę :)

Napisano
Godzinę temu, Igor1980 napisał(a):

Jak porównywałem upust z osobami, które kupiły 3 w podobnym okresie to mam 1-4% lepsze warunki, więc czy to chwyt nie chwyt ja jestem zadowolony :) Ja samochody prywatne/firmowe zmieniam co ok. 5 lat, uważam że bez sensu robić to częściej przy nowym samochodzie. Nie stać mnie na pokrywanie początkowej utraty wartości co 3 lata, ale za każdym razem dokupuję rozsrzeoną gwarancje by mieć spokój przez dłuższy okres czasu. Zawsze wcześniej bada się ten rynek i sprawdza wyczekując na dobre oferty, szczególnie w okresie post covid było mega słabo z rabatami. A kupować za cenę katalogową to tylko można 911 ;) 

Bardzo słaby rabat tutaj na ak ludzie dostają lepszy. Ale super i najlepiej bo 1-4% więcej od znajomych. 

Napisano
14 minut temu, wujek napisał(a):

Bardzo słaby rabat tutaj na ak ludzie dostają lepszy. Ale super i najlepiej bo 1-4% więcej od znajomych. 

20% na BMW340i to słabo do produkcji? Może można dostać więcej, ale wtedy wymuszają swoje finansowanie przez BMWFS, które jest zwykle słabe nie jak w Audi. 

Edytowane przez Igor1980

Napisano
2 godziny temu, Igor1980 napisał(a):

20% na BMW340i to słabo do produkcji? Może można dostać więcej, ale wtedy wymuszają swoje finansowanie przez BMWFS, które jest zwykle słabe nie jak w Audi. 

Audi jest super? Najlepsza oferta w klasycznym wydaniu 45%/36msc/1% to 105% chyba, są lepsze oferty na rynku :ok:

Ale niekoniecznie dla Audi ;]

Napisano
2 godziny temu, komor napisał(a):

Audi jest super? Najlepsza oferta w klasycznym wydaniu 45%/36msc/1% to 105% chyba, są lepsze oferty na rynku :ok:

Alfa miała 101% jeśli chodzi o premium.

Napisano
6 godzin temu, komor napisał(a):

Czasem dodatkowy rabat jest powiązany tylko z finansowaniem dealerskim przez ich bank. Jak się porówna bazowe oferty VWFS z BMWFS to jest przepaść. Ja ma finansowanie zewnętrzne teraz umówione. Alfa miała 101% fakt, ale to też jest promocyjne finansowanie jakie dają. BMW czasem daje niższy rabat, ale bardzo dobre oferty finansowe, ostatnio byłem to była oferta BMW M3 leasing też 101 -103% (nie pamiętam) 45% wpłata, 36msc, 1% wykup. 

Edytowane przez Igor1980

Napisano

Czasem dodatkowy rabat jest powiązany tylko z finansowaniem dealerskim przez ich bank. Jak się porówna bazowe oferty VWFS z BMWFS to jest przepaść. Ja ma finansowanie zewnętrzne teraz umówione. Alfa miała 101% fakt, ale to też jest promocyjne finansowanie jakie dają. BMW czasem daje niższy rabat, ale bardzo dobre oferty finansowe, ostatnio byłem to była oferta BMW M3 leasing też 101 -103% (nie pamiętam) 45% wpłata, 36msc, 1% wykup. 

Na M4 czy M5 pewnie jeszcze lepsza a na Porsche najlepsza. Co to ma do rzeczy? Porównujesz jabłka do gruszek. 

Napisano
W dniu 26.11.2024 o 09:17, Ryb napisał(a):

widzę zmianę trendu na AK - nie ile rabatu dostałem, a ile dopłaciłem ;] 

Proszę pana, mamy promocję.

Co mnie za biedaka masz??? Jedziemy z cennika plus dopłata za obsługę klienta!

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, bergerac napisał(a):

widzę zmianę trendu na AK - nie ile rabatu dostałem, a ile dopłaciłem ;] 

Proszę pana, mamy promocję.

Co mnie za biedaka masz??? Jedziemy z cennika plus dopłata za obsługę klienta!

Po co targować cenę samochodu, który będziesz wynajmował?

:nie_wiem:

Napisano
9 godzin temu, Ryb napisał(a):

Żeby się pochwalić na AK? ;]

Napisano
9 godzin temu, Ryb napisał(a):

A raza wynajmu jest zupelnie niezwiązana z ceną wyjsciową? 

pytam bo w "darmowym leasinku " byl związek:panic:

Napisano
6 minut temu, delco napisał(a):

A raza wynajmu jest zupelnie niezwiązana z ceną wyjsciową? 

pytam bo w "darmowym leasinku " byl związek:panic:

roznice beda kilka zl...

Napisano
Teraz, PawelWaw napisał(a):

roznice beda kilka zl...

Naprawdę? 

Czyli jezli porównamy  MB E 300 za fakturowe  400kzl vs taki sam z rabatem  powiedzmy 20% to róznica w leasingu czy wynajmie będzi aż tak kosmetyczna?.  No nie upieram się ze ma wynosić nie więcej niż 9 zl(kilka) ale powiedzmy 50 zl?