Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W końcu ktoś pomyslal

Featured Replies

Napisano
49 minut temu, lucash napisał(a):

a jak z homologacją? 

Normalnie, czyli nie ma. Po co drążyć?

Napisano
Godzinę temu, lucash napisał(a):

a jak z homologacją? 

ECE R10 mają, a ECE R37 nie - niżej dali dopisek - Nie jest zgodna z przepisami ECE R37. Wyłącznie do użytku w terenie.

Po ... takie coś produkować? Albo dlaczego nie mogą takie żarówki mieć homologacji? Jeśli dioda dobrze "udaje żarnik" i daje światło o zbliżonym kształcie, barwie, rozkładzie. Żarówki halogenowe też są różne (i nie każda ma homologację).

Dodatkowo 20W zamiast 50, razy dwa, mamy 60W oszczędności - jeszcze ekolodzy by się ucieszyli, że ludzie oszczędzą kilka kropel paliwa na 100km.

Napisano
  • Autor

To też jest fajne w USA od Holleya ale niestety cena zabiją

83151.116_1109x740.jpg?v=1672807625

Napisano
7 godzin temu, lucash napisał(a):

a jak z homologacją? 

Ogólnej nie ma. Ale mogą być w 100% zrobione dopuszczenia konkretnych typów pojazdów. 

Napisano

"idealne połączenie przytulnego blasku klasycznego oświetlenia (...) o dyskretnym, skoordynowanym wyglądzie światła"

target jasny, nie widzę powodzenia takiej kampanii marketingowej  ;)

Napisano
1 godzinę temu, grogi napisał(a):

Ogólnej nie ma. Ale mogą być w 100% zrobione dopuszczenia konkretnych typów pojazdów. 

W PL nie mogą. Mogą w Niemczech i tak się tam to załatwia.

W PL każdy przypadek trzeba dopuszczać indywidualnie, dla konkretnej sztuki reflektora.

https://motoryzacja.interia.pl/przepisy-drogowe/news-czy-led-y-zamiast-zarowek-w-koncu-beda-legalne-nowe-stanowis,nId,7307556

Napisano
9 godzin temu, koNik napisał(a):

To wrzuć normalną żarówkę H4 i nie będzie niebieskiego ;). Ja tak jeźdzę, nie jest żółta, nie jest niebieska a o niebo lepsza niż oryginał (wkład z zabudowaną żarówką).

Do Mustanga w Usa są całe wkłady z Ledami, Xenonami i co tam jeszcze chcesz :bzik: ... i ludzie to kupują.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, sherif napisał(a):

To wrzuć normalną żarówkę H4 i nie będzie niebieskiego ;). Ja tak jeźdzę, nie jest żółta, nie jest niebieska a o niebo lepsza niż oryginał (wkład z zabudowaną żarówką).

Do Mustanga w Usa są całe wkłady z Ledami, Xenonami i co tam jeszcze chcesz :bzik: ... i ludzie to kupują.

Ja tez jeżdżę na H4 od zawsze bo reflektory normalnie pasuja wesemy choć ja wole ruskie od kamaza bo lepiej rozpraszają ale jednak retrofity robią różnice tyle że ten kolor do tej pory był kiepski, ale kupie chyba te Phillipsy i potestuje ;]

20240807_192151

Tu z prawej jest zwykle h4 a z lewej led 3000k i jest za zolte więc odpuscilem

A tu z lewej są 4000k  i to już prędzej siedzi

20240509_194924~2

Edytowane przez koNik

Napisano
2 godziny temu, koNik napisał(a):

ale kupie chyba te Phillipsy i potestuje ;]

Leżą mi gdzieś H4 jak chcesz potestować. Jakiś chińczyk.

Napisano
  • Autor
29 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Leżą mi gdzieś H4 jak chcesz potestować. Jakiś chińczyk.

Mam mam 3000k i 4000k jak wyżej na fotach ale cały hint w tych filipsach polega na tym że są 3500k ;)

Napisano

Ciekawe jak z trwałością i spadkiem wydajności w funkcji czasu?

Napisano
Godzinę temu, koNik napisał(a):

Mam mam 3000k i 4000k jak wyżej na fotach ale cały hint w tych filipsach polega na tym że są 3500k ;)

Musiałbym sprawdzić ile ja mam

Napisano
14 godzin temu, koNik napisał(a):

retrofity H4 które nie świeca na niebiesko

Przede wszystkim + za retrofity, które nie mają tego gównianego radiatora z tyłu, nie mieszczącego się pod żaden dekiel. 

Napisano
2 godziny temu, iwik napisał(a):

Przede wszystkim + za retrofity, które nie mają tego gównianego radiatora z tyłu, nie mieszczącego się pod żaden dekiel. 

Od dawna takie są. 

Napisano
9 godzin temu, grogi napisał(a):

W PL też można - na pojedynczy pojazd :facepalm: Jakoś w Niemczech, Czechach itd. robi się to dla konkretnych modeli i lista ciągle rośnie. 

Napisano
Godzinę temu, futrzak napisał(a):

W PL też można - na pojedynczy pojazd :facepalm: Jakoś w Niemczech, Czechach itd. robi się to dla konkretnych modeli i lista ciągle rośnie. 

Ale jest przecież harmonizacja homologacji.

W Polsce nie można wykonać dopuszczenia, ale jeśli typ jest w Niemczech homologowany, to w PL też można jeździć...

Napisano
34 minuty temu, grogi napisał(a):

Ale jest przecież harmonizacja homologacji.

W Polsce nie można wykonać dopuszczenia, ale jeśli typ jest w Niemczech homologowany, to w PL też można jeździć...

No nie wiem, Niemczy czy Czesi robią swoje badania (nie znam szczegółów, może nie robią, tylko akceptują) i dają dopuszczenie na terenie danego kraju - to nie jest raczej typowa homologacja. Masz na myśli "Global technical harmonisation of vehicles, 97/836/EC itd. "?

Napisano
18 godzin temu, lucash napisał(a):

a jak z homologacją? 

W normalnym kraju mają u nas nie ma. Można jeździć i pies z kulawą nogą się nie zainteresuje.

Napisano
3 godziny temu, wujek napisał(a):

W normalnym kraju mają u nas nie ma. Można jeździć i pies z kulawą nogą się nie zainteresuje.

W sumie racja. Jak nie będzie się wyróżniać na minus i oślepiać kierowców to nikt nie będzie tego sprawdzać. 

Napisano
21 godzin temu, koNik napisał(a):

Ja mam 4300

Napisano
Ja mam 4300

Link do

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
3 minuty temu, WaWeR napisał(a):

Link do

To kupiłem w 2020 w tym sklepie. Już widzę że nie ma nawet linka do aukcji.

Napisano
To kupiłem w 2020 w tym sklepie. Już widzę że nie ma nawet linka do aukcji.

A. Myślałem że coś firmowego. Jak to świeci? O ile jeszcze świeci.

Napisano
10 godzin temu, WaWeR napisał(a):

A. Myślałem że coś firmowego. Jak to świeci? O ile jeszcze świeci.

Nigdy nie zostało zamontowane. Sprzedałem auto, w którym miałem H4. Więc tylko tyle wiem że świeci :)

• 3 miesiące później...
Napisano
W dniu 28.08.2024 o 12:32, koNik napisał(a):

to co brać? ;) 

Napisano
  • Autor
55 minut temu, lucash napisał(a):

to co brać? ;) 

3500 ja bym brał;)

Napisano
3 minuty temu, koNik napisał(a):

3500 ja bym brał;)

nad kolorem się zastanawiam do Volviaka. Nie wiem czy nie za żółte te będą. 6000K za białe? 

Napisano
  • Autor
37 minut temu, lucash napisał(a):

nad kolorem się zastanawiam do Volviaka. Nie wiem czy nie za żółte te będą. 6000K za białe? 

6000k to wręcz niebieskie, ja bym brał najlepiej 3500k ewentualnie 4000k