Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Portale z ogloszeniami samochodow

Featured Replies

Napisano

No wlasnie, co oprocz otomoto?

Chcialbym znalezc cos tanszego, ale zeby jakies sensowne zasiegi mial. :)

autoplac? gratka?

Jeszcze jakies pomysly?

Napisano

giełda AK, jak perełka to zniknie w kilka chwil :jem:

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

jak perełka 

Passat, wiec to chyba oczywiste. :)

Napisano
22 minuty temu, komandos80 napisał(a):

Jeszcze jakies pomysly?

FB marketplace - darmowe, ale trzeba mieć w sobie trochę masochizmu, żeby cokolwiek wyszukać.

Napisano
Teraz, camel00 napisał(a):

FB marketplace - darmowe, ale trzeba mieć w sobie trochę masochizmu, żeby cokolwiek wyszukać.

I grupy modelu. Tak 2 auta sprzedałem.

Napisano

Auto plac chyba dzisiaj rządzi
Ceny brak w oferowanych sztuka h zaczyna doganiac OtoMoto.

Napisano
22 minuty temu, Fili_P napisał(a):

Auto plac chyba dzisiaj rządzi
Ceny brak w oferowanych sztuka h zaczyna doganiac OtoMoto.

sporo maja 8]

image.png.9349eb4098bc95c1afc8b02382d2c5e5.png

Napisano

Oferty na auto plac to praktycznie sami handlarze. Prywatne oferty to zazwyczaj ceny odklejone od rzeczywistości. Prowadzę handel i olx nie ma niestety żadnej realnej konkurencji. Sprzedaje miesięcznie kilkadziesiąt aut i realnie tylko stamtąd sa klienci którzy coś kupuja. Marketplace na drugim miejscu ale trzeba mieć niezłą psychę żeby odpisywać na te wiadomości. Mimo wszystko kibicuję janosikowi, bo ceny ogłoszeń na olx/otomoto przez ostatnie 3lata poszły 100% wzwyż.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, atlantic napisał(a):

, bo ceny ogłoszeń na olx/otomoto przez ostatnie 3lata poszły 100% wzwyż.

no, otomoto to teraz 179 przy takim podstawowym ogloszeniu na 30 dni, wiec szukam czegos tanszego
niby takie ogloszenie trafia tez na olx, wiec jakby dwa portale za jednym zamachem
ale to wciaz drogo...

Wystawilem na gratce (49zl) i autoplac (0zl) i zobaczymy czy bedzie wiekszy odzew. :)

Napisano
15 minut temu, komandos80 napisał(a):

no, otomoto to teraz 179 przy takim podstawowym ogloszeniu na 30 dni, wiec szukam czegos tanszego
niby takie ogloszenie trafia tez na olx, wiec jakby dwa portale za jednym zamachem
ale to wciaz drogo...

Wystawilem na gratce (49zl) i autoplac (0zl) i zobaczymy czy bedzie wiekszy odzew. :)

To tyle co nic nawet opony za to nie kupisz. A jednak kosmitów mniej.

Napisano
  • Autor
11 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Ile wart ten Passat że kwota 179zł jest zaporową?

passat, jak kazdy passat, jest bezcenny
poza tym, skoro juz sam wyciagnales sobie wniosek, ze 179zl jest cena zaporowa, to mozesz sobie tez sam cene wymyslic :)

Napisano
  • Autor
32 minuty temu, wujek napisał(a):

To tyle co nic nawet opony za to nie kupisz. A jednak kosmitów mniej.

jak sie trafi, to nawet kosmicie moge sprzedac. :P
tymczasem na otomoto zainteresowania nie bylo, jeden koles sie umowil, a potem nie przyjechal na spotkanie, nie dajac nawet znac...
wiec zakladam, ze na innych portalach gorzej nie bedzie :)

Napisano
12 minut temu, komandos80 napisał(a):

tymczasem na otomoto zainteresowania nie bylo, jeden koles sie umowil, a potem nie przyjechal na spotkanie, nie dajac nawet znac...

Jak nikt nie dzwoni, to znaczy ze cena jest za wysoka... Chyba, ze chcesz sprzedawac, a nie sprzedac.

Wrzuc na AK oraz grupy modelu na FB.

Napisano
Godzinę temu, komandos80 napisał(a):

Cena za wysoka. Spuścić z ceny :phi: z mojego doświadczenia wynika ze jak w dwa tygodnie sie nie sprzeda to lipa. Droższe auta max miesiąc. 

Napisano

Największe zainteresowanie na grupach tematycznych na FB - miejscowości czy województwa gdzie mieszkasz i danej marki. Koszty zerowe.

Napisano

sporo maja 8]

image.png.9349eb4098bc95c1afc8b02382d2c5e5.png
OtoMoto coś ponad 200tys
A na autoooacu za free jak wystawiasz tylko u nich i szukanie wreszcie też ogarnęli że chyba już też lepsza niż u monopolisty :-)
Rosną w siłę i ja im mocno kibicuje bo kwoty za ogłoszenie na OM to już Przeginia a szukają na okx to dla masochistów jakiś zwłaszcza też za tę cenę ogkiszenia
Napisano
W dniu 4.04.2025 o 11:08, bizz napisał(a):

Największe zainteresowanie na grupach tematycznych na FB - miejscowości czy województwa gdzie mieszkasz i danej marki. Koszty zerowe.

próbowałem sprzedać kilka rzeczy - też jest sporo kosmitów i trzeba mieć dużo cierpliwości i asertywności. 

Napisano

w otomoto.pl powaliło ich z cenami, ostatnio płaciłem pond 200 zł za ogłoszenie, ostro kibicuję autoplac.pl, mają teraz trochę ponad 160 tys ogłoszeń gdzie otomoto.pl trochę ponad 260 tys, ale jeszcze miesiąc temu autoplac.pl miało coś ok 100 tys ogłoszeń wiec widać że rośnie

Napisano
W dniu 4.04.2025 o 09:41, Maciej__ napisał(a):

Jak nikt nie dzwoni, to znaczy ze cena jest za wysoka... Chyba, ze chcesz sprzedawac, a nie sprzedac.

Wrzuc na AK oraz grupy modelu na FB.

Nie zawsze.

Auto musi trafić na kupca, to nie zawsze ma miejsce, cena staje się wtedy często drugorzędna.

Już 2 razy z rzędu sprzedałem auto w kilka godzin po wystawieniu. Jeden i drugi długo szukał aż trafił właśnie to co sprzedawałem. (Ten silnik/kolor).

Jeden na siłę szukał czegoś do utargowania i nie znalazł, drugi dostał 500 zł, na oponę jedną ;]

Ja preferowałem otomoto, bo na olx miałem dość wiadomości od spamerów. W maju 2024 płaciłem 123,99 PLN za wystawienie ogłoszenia samochodu osobowego. Teraz ten sam pakiet 179,99 PLN. No fakt trochę już przesadzają. Ale jak ktoś rzadko auta sprzedaje to z bólem zapłaci.

Napisano
5 minut temu, trzeci22 napisał(a):

w otomoto.pl powaliło ich z cenami, ostatnio płaciłem pond 200 zł za ogłoszenie, ostro kibicuję autoplac.pl, mają teraz trochę ponad 160 tys ogłoszeń gdzie otomoto.pl trochę ponad 260 tys, ale jeszcze miesiąc temu autoplac.pl miało coś ok 100 tys ogłoszeń wiec widać że rośnie

Bo tak się podbiera klientów od konkurencji i wchodzi w rynek.

Poczekaj chwile ;]

Napisano
37 minut temu, komor napisał(a):

Bo tak się podbiera klientów od konkurencji i wchodzi w rynek.

Poczekaj chwile ;]

Domyślam się, że jak autoplac.pl urośnie to wprowadzą opłaty ale jest trochę szansy, że będzie i tak niższa cena niż na otomoto.pl

• 3 tygodnie później...
Napisano

Sprzedałeś już? Gdzie był większy odzew?

Napisano
  • Autor
15 minut temu, Marcinas napisał(a):

Sprzedałeś już? Gdzie był większy odzew?

Jeszcze nie, na razie sukcesywnir obnizam cene i badam ile jeszcze musze zejsc.

W tej chwili mam ogloszenia na gratce i autoplacu i wiecej wyswietlen jest na gratce.

Ale nic z tego nie wynika. :)

Napisano

Ja jako poszukujący w zasadzie nie zaglądam nigdzie indziej jak na OtoMoto.
Dlatego też, gdybym chciał sprzedać to bym wystawiał tam

Wysłane z mojego motorola edge 50 neo przy użyciu Tapatalka

Napisano
16 godzin temu, goden napisał(a):

Ja jako poszukujący w zasadzie nie zaglądam nigdzie indziej jak na OtoMoto.
Dlatego też, gdybym chciał sprzedać to bym wystawiał tam

Wysłane z mojego motorola edge 50 neo przy użyciu Tapatalka

bo jak chcesz sprzedac a nie sprzedawac to wystawiasz tam. Te 200 zl zeby czuc sie dobrze psychicznie to jak chcesz kupujacemu obnizyc cene max o 500 zl przy zakupie to obniz o 300 i ani zlotowki mniej :jem: w ten sposob usprawiedliwisz sie ze kupujacy zaplacil za to drogie ogloszenie ;]

Edytowane przez PawelWaw

Napisano

Ostatnio sprzedawałem auto. Poszło w tydzień na OLX i nigdzie więcej nie wystawiałem. Zrobiłem szczery opis, telefonów sporo, pierwszy kupiec przyjechał i wziął.