Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dodatkowy pilot do imo

Featured Replies

Napisano

Toyoty BLE42, temat już wałkowany, ale dla chcących kupić auto to nie zakładać tego.

Ja nie chciałem a auto zjechało z tym badziewiem - może nie badziewiem bo nic z tym się nie dzieje, ale do celu.

Dostajecie jednego pilota do imo, dodatkowych od ręki nie ma, dealer chce Was kasować.

Zwracacie się do Toyota Polska i piszą do was, że dealer się skontaktuje i przekaże.

Wydzwaniasz do dealera od lutego i nagle jest !, ale chcą kasę, twierdzą że z Toyota Polsk nie dostali żadnego maila !

I znów się kontaktuję z Toyota Polska (dziś) i czekam ......

Noszzzzzzz, podjade do nich i niech mi to wyciągają z auta !

PS

Pamiętam, że ktoś już doprosił się od nas :) i dostał za Free drugi, na forach też o tym pisali.

Napisano

Jak dobrze, ze tego dobrodziejstwa nie doświadczyłem....;]

Póki co, to czytałem o samych problemach. Zawiesza się, baterie padają, jakieś niedoróbki po montażu. 

Trochę słabo jaka na akcesorium prosto z ASO. Nawet jak jest za darmo.

Napisano
  • Autor
58 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Jak dobrze, ze tego dobrodziejstwa nie doświadczyłem....;]

Póki co, to czytałem o samych problemach. Zawiesza się, baterie padają, jakieś niedoróbki po montażu. 

Trochę słabo jaka na akcesorium prosto z ASO. Nawet jak jest za darmo.

To nie montuje ASO tylko na „stoku” dokładają,

znakują szyby. 

ps

moze gdzieś dokładają jak i czujniki, pisze o sobie 😜

Edytowane przez Camel

Napisano
2 godziny temu, Camel napisał(a):

PS

Pamiętam, że ktoś już doprosił się od nas :) i dostał za Free drugi, na forach też o tym pisali.

@delco

Napisano
19 minut temu, Camel napisał(a):

To nie montuje ASO tylko na „stoku” dokładają,

znakują szyby. 

ps

moze gdzieś dokładają jak i czujniki, pisze o sobie 😜

Montują w ASO. Raz się przy rav4 nabrałem ale przy lexach już nie kazałem montować tego badziewia. W grudniu za złotówkę lub 100zł mi wciskali🤣 Nie wiem jaki mają w tym interes 🤔

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Danielpoz. napisał(a):

Montują w ASO. Raz się przy rav4 nabrałem ale przy lexach już nie kazałem montować tego badziewia. W grudniu za złotówkę lub 100zł mi wciskali🤣 Nie wiem jaki mają w tym interes 🤔

Bo jak jesteś lewak i chcesz drugą pastylkę to skasuje z 500. Ja walczę przez Toyota Polska. Jak będą wonty to jadę do nich i niech ściągają, w zamówieniu zrezygnowałem z tego a przyszło z „z”.

pewnie koszt demontażu będzie wyższy dla nich niż „danie” drugiej pastylki/pilota choć ASO zawsze zaskakuje 🤣

Edytowane przez Camel

Napisano
2 godziny temu, Camel napisał(a):

PS

Ja się raczej nie chwaliłem, ale mając wiedzę o takich akcjach, w momencie odbioru samochodu z salonu zgłosiłem, że drugi kluczyk jest niesprawny/nieużyteczny (czytaj brak pastylki BLE). Zakomunikowałem, że często zostawiam samochodem dworcu PKP, jadę w delegację a samochodem wraca żona (posiadając drugi kluczyk). Więc brak pastylki BLE powoduje, że samochodem nie mogłaby wrócić (pomijając ciągłe przełączanie w tryb serwisowy).

W każdym razie po ok. dwóch tygodniach dealer zaprosił na zakodowanie/po odbiór drugiej pastylki (oczywiście za darmo).

Edytowane przez GoldFinger

Napisano
Teraz, Camel napisał(a):

Bo jak jesteś lewak i chcesz drugą pastylkę to skasuje z 500. Ja walczę przez Toyota Polska. Jak będą wonty to jadę do nich i niech ściągają, w zamówieniu zrezygnowałem z tego a przyszło z „z”.

pewnie koszt demontażu będzie wyższy dla nich niż „danie” drugiej pastylki/pilota chodź ASO zawsze zaskakuje 🤣

500zł to i tak dobra propozycja. W salonie Lexa twierdzili że w ogóle nie ma możliwości dokupienia drugiej.😂 

Napisano
  • Autor
50 minut temu, GoldFinger napisał(a):

Ja się raczej nie chwaliłem, ale mając wiedzę o takich akcjach w momencie odbioru samochodu z salonu zgłosiłem, że drugi kluczyk jest niesprawny/nieużyteczny (czytaj brak pastylki BLE). Zakomunikowałem, że często zostawiam samochodem dworcu PKP, jadę w delegację a samochodem wraca żona (posiadając drugi kluczyk). Więc brak pastylki BLE powoduje, że samochodem nie mogłaby wrócić (pomijając ciągłe przełączanie w tryb serwisowy).

W każdym razie po ok. dwóch tygodniach dealer zaprosił na zakodowanie/po odbiór drugiej pastylki (oczywiście za darmo).

Mój ściemnia, choć to samo w dniu odbioru powiedziałem.  Muszę zaraz opinię napisać o ASO na necie.

Edytowane przez Camel

Napisano
12 minut temu, Camel napisał(a):

chodź ASO zawsze zaskakuje

5 minut temu, Camel napisał(a):

chodź to samo w dniu odbioru powiedziałem

*choć

Sorry, ale strasznie to kłuje w oczy :oki:

Napisano

same oszustwa w tych salonach, lepiej kupowac uczciwa uzywke, wszystko sie zgadza i serce nie boli

Napisano
3 godziny temu, Camel napisał(a):

Zwracacie się do Toyota Polska i piszą do was, że dealer się skontaktuje i przekaże.

Wydzwaniasz do dealera od lutego i nagle jest !, ale chcą kasę, twierdzą że z Toyota Polsk nie dostali żadnego maila !

I znów się kontaktuję z Toyota Polska (dziś) i czekam ......

U mnie po pierwszym mailu z centrali Toyota Polska też dealer się nie odezwał. Więc po miesiącu napisałem kolejnego grzecznego maila do centrali z pytaniem dlaczego zamówienie pilota tyle trwa i następnego dnia był telefon od dealera z zaproszeniem na zakodowanie. Za darmo.

Z tymi pilotami to jawnie walą w pręta, oszczędzają kupując zestawy z jednym pilotem i potem jak 20% klientów (część indywidualnych bo we flotach wątpię aby ktoś to robił) upomni się przez centralę i dostanie drugi za darmo to i tak są do przodu.

Napisano
Godzinę temu, Camel napisał(a):

Mój ściemnia, chodź to samo w dniu odbioru powiedziałem.  Muszę zaraz opinię napisać o ASO na necie.

To jest standard, mówią że trzeba zapłacić a później się okazuje że jak centrala każe to dają za darmo. A centrala musi dać bo popełniła na youtube filmik gdzie twierdzą że klient dostaje dwa piloty ;] chociaż widzę że już wyłączyli pod nim komentarze bo tam też było ciekawie.

Napisano
16 godzin temu, Camel napisał(a):

Dostajecie jednego pilota do imo

hm, kurła, jest 2025, nadal są jakieś dodatkowe dynksy oprócz kluczyka? 8]

Miałem to w e36, myślałem, że to pieść przeszłości... 

Napisano

Do Mazdy też dają , słabe zabezpieczenie i montują dodatkowe. Każdy złodziej zna model i miejsce montażu 🤣

Napisano
Teraz, sdss napisał(a):

Do Mazdy też dają , słabe zabezpieczenie i montują dodatkowe. Każdy złodziej zna model i miejsce montażu 🤣

Moze i zna, ale Mazda zniknela z czolowek rankingow kradziezy od momentu jak zaczeli montowac Omege.

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Moze i zna, ale Mazda zniknela z czolowek rankingow kradziezy od momentu jak zaczeli montowac Omege.

No tak , bo juz nie wsiądziesz i nie odjedziesz. Trzeba dłużej popracować. 

Napisano
  • Autor

Jak  to działa ? 
Jest jak kiedyś analogowe odcięcie w BLE42 czy już po szynie CAN blokuje coś w sterowniku kompa ?

Edytowane przez Camel

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, tomecki napisał(a):

w pasniku, mercu, daczcee i kurze nie miałem. Tu włożyli sami z siebie, choć nie chciałem. 

Napisano
7 godzin temu, Camel napisał(a):

Jest jak kiedyś analogowe odcięcie w BLE42 czy już po szynie CAN blokuje coś w sterowniku kompa ?

Wg tego co znalazłem w necie BLE42 odcina jakiś wybrany obwód/obwody, to nie jest zabezpieczenie CAN (chyba że odcina właśnie CAN do sterownika).

Szczerze mówiąc nie sprawdzałem jeszcze jak się zachowuje auto przy próbie odpalenia bez tej pastylki.

Napisano

Pilot na pewnym portalu handlowym 80 zł, zakodowanie w ASO 120 zł. Od początku wiedziałem ze jest jeden pilot do 2 kluczyków więc nie darłem mordy że ja kcem. Ceny z zeszłego roku.

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, jarodebesciak napisał(a):

Pilot na pewnym portalu handlowym 80 zł, zakodowanie w ASO 120 zł. Od początku wiedziałem ze jest jeden pilot do 2 kluczyków więc nie darłem mordy że ja kcem. Ceny z zeszłego roku.

Ale rozumiesz, że ja w zamówieniu "odmówiłem" zamontowania tego guano :)  to dlaczego jeszcze mam dopłacać do tego interesu ? 

Napisano
Godzinę temu, jarodebesciak napisał(a):

Czyli kupiłeś auto z jednym kluczem choć zapłaciłeś za dwa.

Napisano
38 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Drugi pilot moze byc bardzo pomocny jezeli chcesz wlozyc parasol do bagaznika

Napisano
9 godzin temu, delco napisał(a):

Drugi pilot moze byc bardzo pomocny jezeli chcesz wlozyc parasol do bagaznika

I to wszystko😂

Napisano
20 godzin temu, Danielpoz. napisał(a):

Kupiłem auto z dwoma kluczami i za to zapłaciłem

Zabezpieczenie dodatkowe z jednym pilotem dostałem gratis - taką dostałem ofertę i ją zaakceptowałem a dla swojej wygody dokupiłem pilot (mimo że go jeszcze nie użyłem)

Napisano
7 minut temu, jarodebesciak napisał(a):

Kupiłem auto z dwoma kluczami i za to zapłaciłem

Zabezpieczenie dodatkowe z jednym pilotem dostałem gratis - taką dostałem ofertę i ją zaakceptowałem a dla swojej wygody dokupiłem pilot (mimo że go jeszcze nie użyłem)

Czyli jeden klucz był bezużyteczny. Auto z jednym kluczem🫣

Napisano
  • Autor

po kolejnym monicie w toyota polska - odezwał się dealer :) 

Napisano
22 minuty temu, Camel napisał(a):

po kolejnym monicie w toyota polska - odezwał się dealer :) 

Pozytywnie czy negatywnie się odezwał :hmm:

Napisano
  • Autor
Teraz, Artur_W_wa napisał(a):

Pozytywnie czy negatywnie się odezwał :hmm:

ponoć będę miał się zgłosić na doprogramowanie jak zjedzie do dealera :) 

Napisano
W dniu 11.06.2025 o 08:39, tomecki napisał(a):

Tymczasem wlasciciele tesli… czy trzeba cos dodatkowo niz telefon ktory sie zawsze ma ??? :jem:

Napisano
7 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

Tymczasem wlasciciele tesli… czy trzeba cos dodatkowo niz telefon ktory sie zawsze ma ??? :jem:

Zakładając że nie trzeba go wyciągać z kieszeni to jest to super rozwiązanie.

Napisano
24 minuty temu, Danielpoz. napisał(a):

nie trzeba, co wiecej zona jak wsiada ze swoim to jej sie wszystko ustawia pod nia lacznie z kierownica :jem:

Napisano
50 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Wyciągać z kieszeni? ;]

Auto rozpoznaje czy wsiadłeś Ty czy drugi user i wie z której strony wsiadłeś, na wypadek, jakbyś jednak wsiadł jako pasażer ;]

Pastylki i antynapady, to miałem w Lanosie.

Muj borze. Nawet nie można napisać, że Toyota robi auta na rynki trzeciego świata, bo tam przeciez też każdy ma komórkę ;]

A laskę która na sztywno blokuje kierę i pedały też dają? ;]

761315v01.5.jpg

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, kravitz napisał(a):

Wyciągać z kieszeni? ;]

Auto rozpoznaje czy wsiadłeś Ty czy drugi user i wie z której strony wsiadłeś, na wypadek, jakbyś jednak wsiadł jako pasażer ;]

Muj borze. Nawet nie można napisać, że Toyota robi auta na rynki trzeciego świata, bo tam przeciez też każdy ma komórkę ;]

761315v01.5.jpg

Tak do Opli :) 

Napisano
54 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

to jej sie wszystko ustawia pod nia lacznie z kierownica :jem:

To chyba normalne. Tak jest w każdym aucie z pamięcią ustawień. Kierownica łącznie z pedałami jak rozumiem?👍

Napisano
28 minut temu, kravitz napisał(a):

Wyciągać z kieszeni? ;]

761315v01.5.jpg

Ale o co chodzi???🤔

Chyba nie mi chciałeś odpisać😂

Napisano
6 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

To chyba normalne. Tak jest w każdym aucie z pamięcią ustawień. Kierownica łącznie z pedałami jak rozumiem?👍

pedalami ? w tesli jezdzisz 1 pedalem czyli liczba pojedyncza :jem:

Napisano
27 minut temu, PawelWaw napisał(a):

pedalami ? w tesli jezdzisz 1 pedalem czyli liczba pojedyncza :jem:

Jeszcze raz.  Elektrycznie regulowany i oczywiście z pamięcią?

Napisano
3 minuty temu, Danielpoz. napisał(a):

Jeszcze raz.  Elektrycznie regulowany i oczywiście z pamięcią?

nie

Napisano
26 minut temu, PawelWaw napisał(a):

nie

Ojej🫢 bazowa wersja🫣

Napisano
18 godzin temu, Danielpoz. napisał(a):

Czyli jeden klucz był bezużyteczny. Auto z jednym kluczem🫣

Możesz sobie (przynajmniej teoretycznie) - uruchomić auto bez pilota - wklepując kod (dość uciążliwa procedura przy 4 lub 6 cyfrowym kodzie i jednym przycisku).

Napisano
22 godziny temu, jarodebesciak napisał(a):

Czyli wybrales swiadomie, mnie nikt nie uprzedzil ze 2 kluczy zacznie sluzyc do niczego

Napisano
  • Autor
19 godzin temu, pfikusny napisał(a):

Możesz sobie (przynajmniej teoretycznie) - uruchomić auto bez pilota - wklepując kod (dość uciążliwa procedura przy 4 lub 6 cyfrowym kodzie i jednym przycisku).

no mega w ch........ co prawda z 5 cyfr wklepujesz tylko 3 ;)

Edytowane przez Camel

Napisano
  • Autor

W poniedziałek mam pojechać dokodować 🤪

Edytowane przez Camel

Napisano
  • Autor

Jest, ale obsługa Gdańsk Carter po ch…. fest. Obsługa pretensjonalna, przy wydaniu auta - to bezkosztowo - jak, nigdy nie było. Znów zadyma i oooo faktycznie z Toyota Polska za darmo dostali pilota, ale coooo usługa też gratisss ooooooo. 

POKSKA K…. Polska.