Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czajniki atakuja - 6 miesiecy sprzedazy 2025 - 70,000 sztuk

Featured Replies

Napisano
13 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

@prawoimotoryzacja ci tu napisze jaki... a nie zaraz zawsze jak wkleja linka do swojego kanalu dostaje bana 8]

Ostatni film ma sprzed 2 lat, więc chyba content nie zebrał wystarczającej liczby pochlebcow.😢

Napisano

jakos nie znosze tego goscia, dla mnie to megaloman ;]
juz @Josyp wydaje sie bardziej normalny gadajac o motoryzacji :jem:
baaaa. nawet @prawoimotoryzacja na swoim wypasionym YT gada normalniej :oki:
Prawo ma YT?! Dej linkę
Napisano

Jakby ktoś był chętny na sportowe kombi...

Exeed Exlantis ES7 GT

https://www.facebook.com/share/p/1BYvJVRYRi/

Jak ktoś nie potrafi otworzyć fb:

Kolejne kombi w Chinach — i to takie które może trafić do Europy a nawet Polski.

Rynek chiński to dziś jedyne miejsce na świecie, gdzie rozwijają się absolutnie wszystkie rodzaje nadwozi. Nie tylko SUV-y, które w Europie zdominowały wszystko, ale też sedany, hatchbacki, cabrio, MPV… i właśnie kombi. W tak ogromnym rynku każdy typ auta znajdzie swoich fanów, dlatego producenci mogą pozwolić sobie na eksperymenty, które w Europie już dawno zostałyby skreślone przez Excela i księgowych.

Już kilka razy pokazywałem Wam chińskie kombi, Nio ET5T, Neta S kombi, Stelato S9T — i mam wrażenie, że to dopiero początek. A dziś czas na kolejny przykład, tym bardziej ciekawy, że marka Exlantix wchodzi do Polski na początku przyszłego roku… więc kto wie? Może i to kombi finalnie trafi do nas.

A mowa o Exeed Exlantix ES7 GT — pierwszym elektrycznym kombi (shooting brake) tej marki, które właśnie zadebiutowało w Guangzhou.

To potężny, sportowy wóz z nadwoziem shooting brake, napędem EREV lub BEV i… trzema silnikami elektrycznymi (to jest ciekawe bo w wersji sedan występują tylko dwa silniki) 

Oficjalne dane robią wrażenie:

0–100 km/h w mniej niż 3 sekundy,

architektura 1000 V (800V w sedanie) i możliwość ładowania 450 km (CLTC więc wiecie 😉) w 5 minut.

Stylistycznie idzie w zgodzie z futurystyczną linią Exeed: zamknięty przód, pas LEDowych świateł, 21-calowe felgi i muskularne nadkola. Z tyłu klasyczny dach shooting brake, spojler i pełna listwa świetlna.

W środku — sportowe kubełkowe fotele, skóra, czerwone detale, wykończenia pseudo-carbon, a do tego komplet technologii:

- 27 sensorów z lidarami na dachu,

- system autonomii Falcon 700 oparty na platformie Journey 6P,

- procesor Snapdragon 8295P,

To pierwsze kombi w gamie Exlantixa, i na razie chyba ostatnie bo innych sedanów w tej marce brak, i trzeba przyznać że wygląda naprawdę nieźle.

No ta będę zwróćcie uwagę na nazwę, bo do tej pory były dwa modele czyli ES limuzyna i ET czyli SUV. A dodanie cyfry na końcu sugeruję że będą większe lub mniejsze modele co ma sens bo całkiem niedawno pokazano samochód Exlantix ET5 czyli mniejszy SUV... Więc może pojawi się też mniejszy sedan ES5..

Napisano

W grupie Bemo na black friday jest do kupienia Jajco 7 w full opcji Offroad AWD za 118k, plus opony zimowe i ubezpieczenie za 1 zł. :totalszok: (haczyk: do wyboru aż 1 kolor - zielony metalik, no i to rocznik 2024) 

Jakbym mieszkał w górach i potrzebował czerołapa dookoła komina to... ekhmm porównywalny Bigster 30k drożej 👽

https://grupabemo.pl/samochody/offroad-awd-4x4-1-6-tgdi147km

Edytowane przez iwik

Napisano
Godzinę temu, iwik napisał(a):

W grupie Bemo na black friday jest do kupienia Jajco 7 w full opcji Offroad AWD za 118k, plus opony zimowe i ubezpieczenie za 1 zł. :totalszok: (haczyk: do wyboru aż 1 kolor - zielony metalik, no i to rocznik 2024) 

Jakbym mieszkał w górach i potrzebował czerołapa dookoła komina to... ekhmm porównywalny Bigster 30k drożej 👽

W tresci jest, ze to auto pogradowe, do tego pewnie cala jedna sztuka w dosc watpliwym kolorze ;)

Byc moze dla kogos to bedzie okazja, w przeciwnym razie potem jedzisz czyms co sie nie podoba, tylko dlatego ze bylo tanio ;]

Edytowane przez Maciej__

Napisano
59 minut temu, Maciej__ napisał(a):

W tresci jest, ze to auto pogradowe, do tego pewnie cala jedna sztuka w dosc watpliwym kolorze ;)

Byc moze dla kogos to bedzie okazja, w przeciwnym razie potem jedzisz czyms co sie nie podoba, tylko dlatego ze bylo tanio ;]

No i Dustera sprzedasz na pniu a z tym to nie wiadomo co potem zrobić.

Napisano
4 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Tych ogłoszeń jest kilka w różnych kolorach w tej cenie, nie wczytywałem się, wkleiłem pierwsze z brzegu, a ludzie pisali że tylko jakieś zielone zostały (nie 1 szt.)

Ja nie jestem targetem ani na to ani na dacie, ale jako wozidło na kiepską drogę dojazdową do domu wydaje się spoko.

Edit: o te kolory było pytanie w konkretnym salonie w Poznaniu, może w innych są inne, nie wiem. 

Źródło: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=122211247904311184&id=61559335544160

Edytowane przez iwik

Napisano
48 minut temu, Ryb napisał(a):

No to pytanie czy kupujesz dla siebie czy dla drugiego właściciela 😆. Poza tym jak mamy porównywać to do bigstera, choć obstawiam, że nawet jak zaznaczysz wszystkie opcje w konfiguratorze dacii to nie dostaniesz tyle co tu. 

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

do tego pewnie cala jedna sztuka w dosc watpliwym kolorze ;)

Kolor akurat lepszy niż kolejny srebrny, szary, czarny czy biały.

Lubię to, że w chińczykach nie boją się wyrazistych kolorów.

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał(a):

Dlatego nie kupi tego ktoś kto często zmienia auta, a jak "weźmie na dożywocie" to gdzieś ma czy sprzeda.

Kwestia tylko awaryjności i serwisu.

Napisano
39 minut temu, iwik napisał(a):

No to pytanie czy kupujesz dla siebie czy dla drugiego właściciela 😆

Nie chodzi o drugiego właściciela tylko o ustalenie realnego kosztu posiadania auta, w obliczaniu którego nie sposób nie uwzględnić tego, co zostanie po jego sprzedaży.

:ok:

39 minut temu, iwik napisał(a):

Poza tym jak mamy porównywać to do bigstera, choć obstawiam, że nawet jak zaznaczysz wszystkie opcje w konfiguratorze dacii to nie dostaniesz tyle co tu. 

Możliwe. Nadal jednak licząc X-Y gdzie mamy różnicę między ceną zakupu i odsprzedaży po jakimś czasie, może i tak ta Dacia wyjść korzystniej.

Napisano
13 minut temu, ZUBERTO napisał(a):

Dlatego nie kupi tego ktoś kto często zmienia auta, a jak "weźmie na dożywocie" to gdzieś ma czy sprzeda.

Kwestia tylko awaryjności i serwisu.

Zgoda. Ale to jest specyficzny rodzaj klienta ze specyficznymi wymaganiami. Jednak przeciętny klient bierze auto na kilka lat, nie na kilkanaście. No i nie mamy pojęcia jak w przypadku firm rozwijających się będzie wyglądać wsparcie dla produktów z wczesnych lat, które są szybko zastępowane przecież kolejnymi. Można z dużą dozą prawdopodobieństwa założyć, że raczej słabo jeśli dana wersja nie zdąży się sprzedać w naprawdę dużej liczbie egzemplarzy zanim zostanie zastąpiona kolejną.

Napisano
4 godziny temu, iwik napisał(a):

Fajna oferta, ale właśnie wchodzi Jaecco 5, plotki głoszą ze choc minimalnie mniejszy to jednak miejsca wewnątrz tyle samo i ogólnie moze byc troche lepszy (ma np. normalne klamki) a przez to ze mniejszy to jest tańszy

Napisano
16 minut temu, zenek111 napisał(a):

Fajna oferta, ale właśnie wchodzi Jaecco 5, plotki głoszą ze choc minimalnie mniejszy to jednak miejsca wewnątrz tyle samo i ogólnie moze byc troche lepszy (ma np. normalne klamki) a przez to ze mniejszy to jest tańszy

Za kilka lat nie będzie większości europejski firm motoryzacyjnych .

Chiny je zjedzą.  Obiektywnie  Jajko fajny samochod  . Omoda fajne samochody 9 jest super . Bydy fajne auta ..

Kupę innych marek ktore nawet nie wiem jak napisać fajne auta . Długa gwarancja.. dobra cena .

Natomiast konkurencja .. Np bmw przy serii 5  skrócili gwrancje z 5 do 3 lat  ( czywiscie opcje wydłużenia odpłatnie  bo standard to 2 lata ) Nowe audi a6 bez 300 tys nie podchodzi.  W salonach VW geriatria . Ople i franzuzy eksponaty .

Alfa klepie giulie i stelvio od lat ale też skrócili gwarancję. 

Komisarze Ue niedługo będą mogli ogłosić sukces .. rynek wybierze chińskie auta ( spalinowe i  ev )

Nawet ja sam coraz częściej mysle o drugim aucie Ev . 

Edytowane przez Marcin79

Napisano
22 minuty temu, Marcin79 napisał(a):

Chiny je zjedzą. 

ZTCP to miała to już dawno temu zrobić Tesla. Dokładnie tak samo wyglądała narracja. Tymczasem jakoś tak dziwnym trafem to VW właśnie zjada Teslę na śniadanie.

Obiektywnie  Jajko fajny samochod. Omoda fajne samochody 9 jest super . Bydy fajne auta ..

Kupę innych marek ktore nawet nie wiem jak napisać fajne auta . Długa gwarancja.. dobra cena .

Natomiast konkurencja .. Np bmw przy serii 5  skrócili gwrancje z 5 do 3 lat  ( czywiscie opcje wydłużenia odpłatnie  bo standard to 2 lata ) Nowe audi a6 bez 300 tys nie podchodzi. 

Jeśli uważasz, że klient na BMW 5 pójdzie po Omodę z powodu gwarancji...

;l

W salonach VW geriatria . Ople i franzuzy eksponaty .

Alfa klepie giulie i stelvio od lat ale też skrócili gwarancję. 

Komisarze Ue niedługo będą mogli ogłosić sukces .. rynek wybierze chińskie auta ( spalinowe i  ev )

Nawet ja sam coraz częściej mysle o drugim aucie Ev . 

Oczywiście chińskim.

;l

Napisano
1 godzinę temu, Marcin79 napisał(a):

A Ty ktore kolejne chińskie juz kupiles?;]

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał(a):

ZTCP to miała to już dawno temu zrobić Tesla. Dokładnie tak samo wyglądała narracja. Tymczasem jakoś tak dziwnym trafem to VW właśnie zjada Teslę na śniadanie.

Jeśli uważasz, że klient na BMW 5 pójdzie po Omodę z powodu gwarancji...

;l

Oczywiście chińskim.

;l

Tak klient bmw 5 pójdzie do omody bo ta jest zwyczajnie lepiej wykonana  ;)

Tak jak bedzie elektryk to chinski pewnie .

Napisano
1 godzinę temu, Marcin79 napisał(a):

Chiny je zjedzą.  Obiektywnie  Jajko fajny samochod  . Omoda fajne samochody 9 jest super . Bydy fajne auta ..

Nie znikna, tak jak nie zniknely lokalne firmy w wielu innych dziedzinach :ok:

Jak chcesz kupic nowy rower, zegarek, spodnie, sprzet grajacy czy telefon, to kupujesz zawsze chinskie marki?

Z samochodami bedzie podobnie, a do tego jeszcze dochodza lokalny patriotyzm.

Jest oczywiscie pewna grupa klientow, dla ktorych cena jest jedyna zmienna i to oni wybiora chinczyki.

Napisano
8 minut temu, Rado_ napisał(a):

A Ty ktore kolejne chińskie juz kupiles?;]

Niby śmieszne pytanie ale to taki śmiech przez łzy co do stanu Europejskiej motoryzacji .

X5 made  in USA

Seria 3 made in Meksyk

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Jak chcesz kupic nowy rower, zegarek, spodnie, sprzet grajacy czy telefon, to kupujesz zawsze chinskie marki?

Jest oczywiscie pewna grupa klientow, dla ktorych cena jest jedyna zmienna i to oni wybiora chinczyki.

Co do patriotyzmu ktore polskie marki możemy wspierać?

Napisano

Tych ogłoszeń jest kilka w różnych kolorach w tej cenie, nie wczytywałem się, wkleiłem pierwsze z brzegu, a ludzie pisali że tylko jakieś zielone zostały (nie 1 szt.)

Ja nie jestem targetem ani na to ani na dacie, ale jako wozidło na kiepską drogę dojazdową do domu wydaje się spoko.

Edit: o te kolory było pytanie w konkretnym salonie w Poznaniu, może w innych są inne, nie wiem. 

Źródło: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=122211247904311184&id=61559335544160

od jakiegoś czasu jest promocja na roczniki 2024 bo jakieś sztuki im jeszcze zostały. Ale chyba nie wszystkie były po gradobiciu ;]

Jeden taki egzemplarz nawet kupiony w tej promocji został nawet już przetestowany na autobahnie: ;]

Napisano
3 minuty temu, Marcin79 napisał(a):

Co do patriotyzmu ktore polskie marki możemy wspierać?

W przypadku rowerow np Kross, Loca, Rondo, etc :ok:

Napisano

No to pytanie czy kupujesz dla siebie czy dla drugiego właściciela 😆. Poza tym jak mamy porównywać to do bigstera, choć obstawiam, że nawet jak zaznaczysz wszystkie opcje w konfiguratorze dacii to nie dostaniesz tyle co tu. 

przede wszystkim Dacia to jest w założeniu trochę inny samochód niż Jaecoo. Dacia ma być przede wszystkim praktyczna, prosta i bardziej terenowa. Ma większy prześwit, badziej miękki zawias. Przez to dramatycznie wypada w testach łosia i jest taką łódką na kołach dobrą do targania przyczepy z prawdziwą łódką na mazury w spokonym tempie. Jaecoo jest bardziej uniwersalne, lepiej się prowadzące i lepiej wykończone, lepsze na autostradę, a napęd 4x4 to jedynie bonus żeby nie zakopać się w pierwszym listopadowym śniegu

Napisano
12 minut temu, Maciej__ napisał(a):

W przypadku rowerow np Kross, Loca, Rondo, etc :ok:

Kross przespał ebike oraz nowoczesny marketing . Loca i Rondo to chyba jacyś niszowi producenci.  Sorry nie jestem jak @Ryb i nie znam sie na wszystkim. 

Natomiast moze jakies polskie auto polecisz albo cos z rtv agd ?

Napisano
20 minut temu, Marcin79 napisał(a):

Niby śmieszne pytanie ale to taki śmiech przez łzy co do stanu Europejskiej motoryzacji .

X5 made  in USA

Seria 3 made in Meksyk

Seria 3 dla nas jest produkowana w Monachium. Zaraz obok siedziby i muzeum BMW.

Napisano
25 minut temu, kadu napisał(a):

Seria 3 dla nas jest produkowana w Monachium. Zaraz obok siedziby i muzeum BMW.

Tak tylko na rynek niemieck w jakism %

Oczywiście wiesz lepiej gdzie moje auto zostało wyprodukowane. 

Napisano
21 minut temu, Marcin79 napisał(a):

Tak tylko na rynek niemieck w jakism %

Oczywiście wiesz lepiej gdzie moje auto zostało wyprodukowane. 

Oczywiście zupełnie mnie to nie interesuje.

Wszystkie kombi są produkowane w Monachium, duża część sedanówna nasz rynek też. Poczytaj chociażby na forum BMW skąd teraz zamówione idą.

Napisano
12 minut temu, kadu napisał(a):

Oczywiście zupełnie mnie to nie interesuje.

Wszystkie kombi są produkowane w Monachium, duża część sedanówna nasz rynek też. Poczytaj chociażby na forum BMW skąd teraz zamówione idą.

Zrobiłeś dzisiaj mi dzień.

Eot 

Napisano
Godzinę temu, Marcin79 napisał(a):

cos z rtv agd ?

Jako ciekawostkę podam: wszystkie TV, które ostatnio kupowałem - philips, LG, nawet xiaomi(!) (nie wszystkie dla siebie, nie jestę Rokefelerę 😂) były made/assembled in Poland. 

Napisano
1 minutę temu, iwik napisał(a):

Jako ciekawostkę podam: wszystkie TV, które ostatnio kupowałem - philips, LG, nawet xiaomi(!) (nie wszystkie dla siebie, nie jestę Rokefelerę 😂) były made/assembled in Poland. 

W pewnym momencie mialem Astre J i Fiata 500, oba wyprodukowane w PL :)

Teraz calych samochodow juz mniej sie u nas sklada, ale np uklady hybrydowe Toyoty sa produkowane u nas.

Napisano
16 minut temu, iwik napisał(a):

Oczywiście.  Tak jak branza łódzka agd. Potwierdzam pralki sa składane w Polsce .

Oczywiście jak chińskie auta będą składane na Węgrzech, będą to auta węgierskie  ;)

Napisano
16 minut temu, Maciej__ napisał(a):

W pewnym momencie mialem Astre J i Fiata 500, oba wyprodukowane w PL :)

Teraz calych samochodow juz mniej sie u nas sklada, ale np uklady hybrydowe Toyoty sa produkowane u nas.

Czyli to sa polskie układy hybrydowe? Kiedy ostatnio kupiłeś Toyotę  ;) ?

Napisano
2 minuty temu, Marcin79 napisał(a):

Czyli to sa polskie układy hybrydowe? Kiedy ostatnio kupiłeś Toyotę  ;) ?

Wystarczy, ze nie planuje zakupu chinczyka :ok:

Napisano
5 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Wystarczy, ze nie planuje zakupu chinczyka :ok:

Zrobię sobie zdjecie ekranu z Twoim postem i pogadamy o tym za kilka lat .

Btw wiesz pewnie ze nowa mazda e6 to 100% chińczyk .

Edytowane przez Marcin79

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Większość to inne skomplikowanie i inny próg wejścia.

Z telefonów coś ocalało poza jabłkiem, bo Samsung, Motka to też dalekowschodnie twory, gdzie są Nokia, Ericsson, Siemens?

Napisano

1 minutę temu, ZUBERTO napisał(a):

Większość to inne skomplikowanie i inny próg wejścia.

Z telefonów coś ocalało poza jabłkiem, bo Samsung, Motka to też dalekowschodnie twory, gdzie są Nokia, Ericsson, Siemens?

Nawet jesli niewiele marek poza Samsungiem czy Ajfonem ocalalo, to poza Chinami te dwie maja zdecydowana wiekszosc rynku.

Po prostu to nie dziala tak, ze ludzie sie masowo rzuca na chinskie produkty tylko dlatego, ze sa tansze.

Napisano
2 godziny temu, Marcin79 napisał(a):

Tak klient bmw 5 pójdzie do omody bo ta jest zwyczajnie lepiej wykonana  ;)

No dobra, ale taki klient jest tylko jeden. Mieszka gdzieś pod Łodzią i pisuje na AK. Wydaje mi się, że ani BMW specjalnie na tym wydarzeniu nie ucierpi ani Omoda nie zyska.

;l

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Rozglądam się dookoła i z chińskich marek to mam tylko TV Box od Xiaomi. Poza tym zero. Owszem, być może niektóre sprzęty są wyprodukowane w Chinach ale nie dla chińskich marek.

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał(a):

No dobra, ale taki klient jest tylko jeden. Mieszka gdzieś pod Łodzią i pisuje na AK. Wydaje mi się, że ani BMW specjalnie na tym wydarzeniu nie ucierpi ani Omoda nie zyska.

;l

Qurde gdby to nie  napisał Gościu  ktory jezdzi Ssajyongiem to nawet bym to wziął pod zastanowienie  ;)

Napisano

Oczywiście.  Tak jak branza łódzka agd. Potwierdzam pralki sa składane w Polsce .

Oczywiście jak chińskie auta będą składane na Węgrzech, będą to auta węgierskie  ;)

Nie, ale Twoja kasa gdy je kupisz pójdzie do kieszeni Europejczków, którzy w Europie ją potem będą wydawać.

Napisano
4 godziny temu, Marcin79 napisał(a):

14 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Nawet jesli niewiele marek poza Samsungiem czy Ajfonem ocalalo, to poza Chinami te dwie maja zdecydowana wiekszosc rynku.

Po prostu to nie dziala tak, ze ludzie sie masowo rzuca na chinskie produkty tylko dlatego, ze sa tansze.

Co nie zmienia faktu, że większość firm produkujących zniknęła/zmieniła profil i to samo może być z motoryzacją.

Już tych koncernów za wiele nie ma, choć oczywiście skupiają w rękach wiele marek. Pytanie czy będą nadal próbować tłuc to samo pod kilkoma markami, czy mocno przytną portfolio.

Co do rzucania się ludzi, 30 lat temu też nie rzucali się na Pony czy Sephia, a teraz Tucson i Sportage idą jak świeże bułeczki.

Tu może być szybciej.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
11 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Można też zauważyć, że w miejsce tych marek telefonów, które zniknęły wszedł Samsung a nie chińskie marki.

Napisano
8 minut temu, Marcin79 napisał(a):

Qurde gdby to nie  napisał Gościu  ktory jezdzi Ssajyongiem to nawet bym to wziął pod zastanowienie  ;)

Niestety nie mam już Ssajonga od lat. Poza tym nie kupiłem Ssajonga zamiast Jaguara ale jako kolejne auto, wyłącznie do zabawy. No i Ssajong nie jest chiński.

:skromny:

Napisano
3 minuty temu, ZUBERTO napisał(a):

Co nie zmienia faktu, że większość firm produkujących zniknęła/zmieniła profil i to samo może być z motoryzacją.

Już tych koncertów za wiele nie ma, choć oczywiście skupiają w rękach wiele marek. Pytanie czy będą nadal próbować tłuc to samo pod kilkoma matkami, czy mocno przytną portfolio.

Co do rzucania się ludzi, 30 lat temu też nie rzucali się na Pony czy Sephia, a teraz Tucson i Sportage idą jak świeże bułeczki.

Tu może być szybciej.

Zauważam, że znikanie marek i ich konsolidacja w rękach dużych koncernów właśnie się odbywa na dużą skalę w Chinach, nie w Europie. Mogę przyjąć zakład, że w ciągu następnych kilku lat zniknie więcej marek chińskich niż europejskich.

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał(a):

Niestety nie mam już Ssajonga od lat. Poza tym nie kupiłem Ssajonga zamiast Jaguara ale jako kolejne auto, wyłącznie do zabawy. No i Ssajong nie jest chiński.

:skromny:

Przecież on też pisał o chińskim elektryku jako 2 auto.

SSY może i nie był chiński, ale wyglądał gorzej od najgorszego chinola (materiałami pewnie też nie grzeszył). ;l

Napisano
Teraz, ZUBERTO napisał(a):

Przecież on też pisał o chińskim elektryku jako 2 auto.

Pisał też, że Omoda lepsza od BMW 5 bo lepiej wykończona i lepsza gwarancja, a ja się odnosiłem akurat do tego.

Teraz, ZUBERTO napisał(a):

SSY może i nie był chiński, ale wyglądał gorzej od najgorszego chinola (materiałami pewnie też nie grzeszył). ;l

Ale nie był chiński. No i ja go kupiłem do czegoś innego niż wyglądanie i materiały. Akurat wewnątrz niego to ja odpoczywałem od wyglądania i materiałów Jaga.

;]