Napisano Wczoraj o 06:01 1 dzień 8 godzin temu, maras77 napisał:Byłby dobry, tylko wyszła by trasa drożej, więc bez sensu 8 godzin temu, mrBEAN napisał:Ile drożej?Jakieś 20 zł, miesięcznie
Napisano Wczoraj o 06:53 1 dzień 9 godzin temu, maras77 napisał:Byłby dobry, tylko wyszła by trasa drożej, więc bez sensu jaki masz koszt 100 km w elektryku (ładowanie na publicznych ładowarkach) 35-40 zł/100kmno chyba że spala poniżej 5 litrów (Średnia cena ogólnokrajowa: ok. 6,93 – 7,00 zł/l)
Napisano 23 godziny temu23 godzin Godzinę temu, komor napisał:Jakieś 20 zł, miesięcznie Tyle samo mi wyszlo, tylko nie chciałem się powtarzać :)
Napisano 22 godziny temu22 godzin 55 minut temu, maras77 napisał:Tyle samo mi wyszlo, tylko nie chciałem się powtarzać :)Czekaj, niebawem jadę do CRO, widziałem jakieś ciekawe ceny na SuC w nocy, chyba dieslem jest 2-3 razy drożej jechać tą trasę Ale my się nie znamy
Napisano 21 godzin temu21 godzin Czegoś tu nie rozumiem - kupujecie elektryka jako trzecie lub czwarte auto pod domem (no, chyba nikt nie jest taki szalony żeby mieć wyłącznie elektryka?) żeby cokolwiek oszczędzać?
Napisano 20 godzin temu20 godzin 51 minut temu, Ryb napisał:no, chyba nikt nie jest taki szalony żeby mieć wyłącznie elektryka?Khm, khm, ostatniego spalinowego sprzedałem kilka miesięcy temu . Po tym jak przez ponad rok musiałem sam lub żonę wysyłać żeby przynajmniej raz w tygodniu go ruszyć, żeby się nie zakurzył.Co w tym może być szalonego?
Napisano 20 godzin temu20 godzin 3 minuty temu, falkon napisał:Khm, khm, ostatniego spalinowego sprzedałem kilka miesięcy temu . Po tym jak przez ponad rok musiałem sam lub żonę wysyłać żeby przynajmniej raz w tygodniu go ruszyć, żeby się nie zakurzył.Co w tym może być szalonego?Spalinowe auto do codziennego domowego użytku jest tak bez sensu, że to jest az nierealne.Wyobrażamy sobie tankowanie telefonu na jakiejs stacji na mieście? Niech wtedy nawet i starczy paliwa na miesiąc. Czy ktoś by chciał taki telefon? Czy lepiej ładować w domu codziennie? A przecież z telefonem tez w podróż jeździmy.Ostatnio na światłach stałem i podjechał motocykl.To było jakieś surrealistyczne, że na tym cyklu świateł, który jest wybotnie długi, w tym moto ciągle kręcił się silnik. Po xui?
Napisano 19 godzin temu19 godzin Godzinę temu, falkon napisał:Khm, khm, ostatniego spalinowego sprzedałem kilka miesięcy temu . Po tym jak przez ponad rok musiałem sam lub żonę wysyłać żeby przynajmniej raz w tygodniu go ruszyć, żeby się nie zakurzył.Co w tym może być szalonego?Szok, teraz będę się bał z Wami dalej korespondować. Wy nie macie żadnych hamulców!
Napisano 18 godzin temu18 godzin 4 godziny temu, prebek napisał:jaki masz koszt 100 kmw elektryku (ładowanie na publicznych ładowarkach) 35-40 zł/100kmno chyba że spala poniżej 5 litrów (Średnia cena ogólnokrajowa: ok. 6,93 – 7,00 zł/l)Az sprawdzilem, jak to wyglada u mnie.Jak juz musze ladowac na platnej, to raczej na SC pod Kopenhaga.Tam teraz kosztuje 2,6 dkk (1,5 pln).Spalanie mozna spokojnie zalozyc 18 kwh/100km.Czyli 100km kosztuje 27 pln/100km.
Napisano 18 godzin temu18 godzin 35 minut temu, HelixSv napisał:Az sprawdzilem, jak to wyglada u mnie.Jak juz musze ladowac na platnej, to raczej na SC pod Kopenhaga.Tam teraz kosztuje 2,6 dkk (1,5 pln).Spalanie mozna spokojnie zalozyc 18 kwh/100km.Czyli 100km kosztuje 27 pln/100km.Tesla mniej jaraNa SC prund tańszyNie płacisz abonamentu (to mnie zawsze rozbraja )
Napisano 17 godzin temu17 godzin 4 godziny temu, Ryb napisał:Czegoś tu nie rozumiem - kupujecie elektryka jako trzecie lub czwarte auto pod domem (no, chyba nikt nie jest taki szalony żeby mieć wyłącznie elektryka?) żeby cokolwiek oszczędzać?Przejrzałeś nas Watsonie .U mnie kupione jako 4te, z racji oszczędności i bycia eco
Napisano 17 godzin temu17 godzin 6 minut temu, sherif napisał:Przejrzałeś nas Watsonie .U mnie kupione jako 4te, z racji oszczędności i bycia eco Greenwashing w najlepszym wydaniu, jestem za! Ford też to sprytnie wymyślił. Do wielkiego, paliwożernego pikapa w dieslu dorzucił elektryczne Capri żebym mógł udawać, że zależy mi na środowisku.
Napisano 15 godzin temu15 godzin Godzinę temu, Ryb napisał:Greenwashing w najlepszym wydaniu, jestem za! Ford też to sprytnie wymyślił. Do wielkiego, paliwożernego pikapa w dieslu dorzucił elektryczne Capri żebym mógł udawać, że zależy mi na środowisku.Widzisz, jak szybo się uczysz, jest też więc też eco.Ja mam 2xV8, TB i EV, średnia może gorsza ale przynajmniej ładuje prądem ze słońca .
Napisano 15 godzin temu15 godzin 32 minuty temu, sherif napisał:Widzisz, jak szybo się uczysz, jest też więc też eco.Ja mam 2xV8, TB i EV, średnia może gorsza ale przynajmniej ładuje prądem ze słońca .Ja będę ładował prądem z węgla i mazutu!
Napisano 13 godzin temu13 godzin 7 godzin temu, Ryb napisał:Czegoś tu nie rozumiem - kupujecie elektryka jako trzecie lub czwarte auto pod domem (no, chyba nikt nie jest taki szalony żeby mieć wyłącznie elektryka?) żeby cokolwiek oszczędzać?Od 8 lat EV jako najpierwsze 😌Na 10-lecie zaproszę wszystkich by postykać się końcówkami od wallboxów 😎
Napisano 13 godzin temu13 godzin Teraz, mrBEAN napisał:Od 8 lat EV jako najpierwsze 😌Na 10-lecie zaproszę wszystkich by postykać się końcówkami od wallboxów 😎To ja już wtedy będę też miał elektryka! Dopiszesz mnie do listy? Dopiszesz? Dopiszesz?
Napisano 13 godzin temu13 godzin 7 minut temu, Ryb napisał:To ja już wtedy będę też miał elektryka! Dopiszesz mnie do listy? Dopiszesz? Dopiszesz?Oczywiście. Przecież będziesz miał najlepszą końcówkę od wallboxa. Nie może Ciebie zabraknąć 💪
Napisano 7 godzin temu7 godzin Autor 14 godzin temu, Ryb napisał:Czegoś tu nie rozumiem - kupujecie elektryka jako trzecie lub czwarte auto pod domem (no, chyba nikt nie jest taki szalony żeby mieć wyłącznie elektryka?) żeby cokolwiek oszczędzać?mozna miec dwa EV ?
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 6 godzin temu, PawelWaw napisał:mozna miec dwa EV ? No przecież napisałem - trzecie i czwarte.