Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2027 BMW X5

Featured Replies

Napisano
2 godziny temu, mrBEAN napisał:

Chętnie wysłucham argumentów zlosnik

Postaw to obok jakiegokolwiek kombi podobnej klasy - kombi ma wiekszy bagażnik, mniej pali i kosztuje znacznie mniej.

Tylko niemodne...

Napisano
6 godzin temu, Vadero napisał:

Postaw to obok jakiegokolwiek kombi podobnej klasy - kombi ma wiekszy bagażnik, mniej pali i kosztuje znacznie mniej.

Tylko niemodne...

Jeszcxe jest argument starego dziada o plecach zlosnik i patrzenie z gory co szczegolnie w tym kraju wqzystkim sie podoba hehe

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, Vadero napisał:

Tylko niemodne...

Mam teraz bardzo duże kombi i dwa bardzo duże SUVy, auta terenowe dokładniej.

Wszystko przemawia za kombi ale jak gdzieś jedziemy rodzinnie to wszędzie SUVami.

I co zrobisz, nic nie zrobisz...

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
9 godzin temu, Vadero napisał:

Tylko, ze to jest Twoja definicja praktycznosci ;)

Z mojej perspektywy miejsce z tylu czy duzy bagaznik jest psu na bude, a roznica w spalaniu na poziomie +/- 1-2l pomijalna.

Wole SUVa bo sie wyzej siedzi, jest krotsze niz kombi, lepsza widocznosc + wiekszy przeswit i baloniaste opony.

Napisano
48 minut temu, Maciej__ napisał:

Tylko, ze to jest Twoja definicja praktycznosci ;)

Z mojej perspektywy miejsce z tylu czy duzy bagaznik jest psu na bude, a roznica w spalaniu na poziomie +/- 1-2l pomijalna.

Wole SUVa bo sie wyzej siedzi, jest krotsze niz kombi, lepsza widocznosc + wiekszy przeswit i baloniaste opony.

Mazda to nie suv ;) ;) ;)

Napisano
Godzinę temu, G.O.A.T. napisał:

Mam teraz bardzo duże kombi i dwa bardzo duże SUVy, auta terenowe dokładniej.

Wszystko przemawia za kombi ale jak gdzieś jedziemy rodzinnie to wszędzie SUVami.

I co zrobisz, nic nie zrobisz...

Mowisz jak moja zona ;)

Tylko suvem chce jezdzic .

Napisano
  • Autor
49 minut temu, Maciej__ napisał:

baloniaste opony.

Uwielbiam serducha

Nie rozumiem zakupu dużych, ciężkich aut z fajnymi, turbokomfortowymi zawieszeniami i rujnowaniu tego wszystkiego wielkimi felgami z niskoprofilowymi oponami. bzik

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Marcin79 napisał:

Mowisz jak moja zona ;)

Tylko suvem chce jezdzic .

Moja to samo, nie chce jeździć niskimi autami. oki

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
Godzinę temu, Marcin79 napisał:

Mazda to nie suv ;) ;) ;)

Tylko BMW q....! phi

PS. On już nie ma Mazdy. hehe

Napisano
Godzinę temu, G.O.A.T. napisał:

Moja to samo, nie chce jeździć niskimi autami. oki

Ja podobnie. Jeszcze jak nie było SUVów to jak wszyscy obniżali auta to ja Punto2 chciałem podwyższać ), mimo że byłem młody.

Mam gdzieś, że w kombi miałem większy bagażnik (V90), który się przydał może dwa razy. Za to wkurzało mnie zaczepianie podwoziem o byle kamień. Raz tak przygwoździłem w stolicy, że mnie ciarki przeszyły. Niskie auto i długość 5m robi swoje.

Komfort wsiadania i wysiadania, szczelnie w mieście też robi swoje.

Optymalny był Outback i XC70. Nie SUV a wyższy )

Napisano
23 minuty temu, sherif napisał:

Ja podobnie. Jeszcze jak nie było SUVów to jak wszyscy obniżali auta to ja Punto2 chciałem podwyższać ), mimo że byłem młody.

Mam gdzieś, że w kombi miałem większy bagażnik (V90), który się przydał może dwa razy. Za to wkurzało mnie zaczepianie podwoziem o byle kamień. Raz tak przygwoździłem w stolicy, że mnie ciarki przeszyły. Niskie auto i długość 5m robi swoje.

Tak , podwyzszone kombi to jest to . Tylko szkoda ze gatunek niszowy i na wymarciu .

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, Marcin79 napisał:

Tak , podwyzszone kombi to jest to . Tylko szkoda ze gatunek niszowy i na wymarciu .

Ciekawe czy się przyjmie ;)

Może być zdjęciem przedstawiającym samochód, droga i tekst

Napisano
32 minuty temu, Marcin79 napisał:

Mowisz i masz zlosnik Dacia Striker wjezdza cala na bialo ok

Dacia pokazała Strikera. Crossover kombi rzuci wyzwanie Octavii i Corolli?

Napisano
2 godziny temu, G.O.A.T. napisał:

Uwielbiam serducha

Nie rozumiem zakupu dużych, ciężkich aut z fajnymi, turbokomfortowymi zawieszeniami i rujnowaniu tego wszystkiego wielkimi felgami z niskoprofilowymi oponami. bzik

Żyjemy w kraju, w którym duże felgi i niskoprofilowe opony są najgłupszym z możliwych pomysłów.

z27040920AMP.jpg

Edytowane przez Ryb

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał:

Porównywanie bagażników SUVa i kombi to jakiś śmieszny spór o przestrzeń wielkości kilku kartoników z mlekiem. Co Wy wiecie o dużych bagażnikach...

hehe

raptor23-cmx-solid-img-13.jpg

Napisano
14 godzin temu, Marcin79 napisał:

Na parking podziemny nie wjedziesz z boxem na dachu.

ba- na niektóre garaże podziemne nawet bez X5 może mieć kłopot- pół roku temu obserwowałem jak właściciel nowej MX5 przerabiał podsufitowe lampy i napisy o drogach ewakuacyjnych. hehe

no w sumie mega praktyczne auto na dojazdy do pracy jakieś 1000 m.facepalm

Napisano
18 minut temu, Ryb napisał:

Żyjemy w kraju, w którym duże felgi i niskoprofilowe opony są najgłupszym z możliwych pomysłów.

z27040920AMP.jpg

nie przesadzajmy- trochę fajnych dróg nam przybyło

Napisano
54 minuty temu, Maciej__ napisał:

Mowisz i masz zlosnik Dacia Striker wjezdza cala na bialo ok

Dacia pokazała Strikera. Crossover kombi rzuci wyzwanie Octavii i Corolli?

Całkiem ładne auto. Juz myslałem ze Twoje ;)

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał:

Porównywanie bagażników SUVa i kombi to jakiś śmieszny spór o przestrzeń wielkości kilku kartoników z mlekiem. Co Wy wiecie o dużych bagażnikach...

hehe

Spoko, znajomy ma Transportera, 3 palety wchodzą ).

Ja jednak jak potrzebuje coś więcej przewieść tak raz na dwa lata to wybieram przyczepkę. Na codzień wolę wygodę i kompaktową wielkość auta.

Napisano

z27040920AMP.jpg

Takiego asfaltu to ze świecą u mnie szukać i to w Polsce C.

Ja tam lubię balony.

Napisano

hehe

Liszę, że zaraz ktoś wrzuci Ci zestaw z naczepą. hehe

Napisano
4 minuty temu, ZUBERTO napisał:

po czym przyjdzie OZI z road trainem hehe

Napisano
16 godzin temu, Vadero napisał:

Tylko niemodne...

Tak i nie.

Kombi ma niski prześwit, mniej wygodne wsiadanie/wysiadanie, bagażnik i tak w obu jest zazwyczaj duży, na spalanie ponoć nikt nie patrzy, przestrzeń w suvovatych większa.

W mojej ocenie takie crossovery są ciekawym kompromisem.

I nie sympatyzuję z żadnym nadwoziem, choć byłem zagorzałym fanem kombi, to jeżdżąc obecnie takim nadwoziem pseudo croossoverowym, wydaje się, że można zrozumieć argumenty za SUVami i nie przypisywać tego tylko modzie.

Napisano
  • Autor
7 minut temu, ZUBERTO napisał:

Nie musi, obstawiam że mam w Disco więcej miejsca do napakowania niż jest w takim pickupie, szczególnie że długość paki to tylko 154cm gdzie długość Disco po złożeniu siedzeń to 210cm i jest też wyższe i daje w sumie 2558 litrów. Można ze spokojem wstawiać europalete. ;)

Dla Raptora pojemność skrzyni to 1233 litry.

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
4 minuty temu, G.O.A.T. napisał:

Nie musi, obstawiam że mam w Disco więcej miejsca do napakowania niż jest w takim pickupie, szczególnie że długość paki to tylko 154cm gdzie długość Disco po złożeniu siedzeń to 210cm i jest też wyższe. ;)

Ej, po złożeniu siedzeń? Nie oszukiwać, pakujemy z czterema osobami na pokładzie!

nono

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Ryb napisał:

Ej, po złożeniu siedzeń? Nie oszukiwać, pakujemy z czterema osobami na pokładzie!

nono

A może być 5?

Konfiguracja 5-osobowa (złożony trzeci rząd siedzeń): 1260 litrów phi

I dlatego SUVy są spoko. Są limuzynami, terenówkami, pickupami, traktorami, autobusami, bagażówkami. Są zwyczajnie wkurzająco uniwersalne.

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
5 minut temu, G.O.A.T. napisał:

A może być 5?

A skąd ja Ci wezmę piątą? Nie mam aż tylu znajomych.

hehe

Konfiguracja 5-osobowa (złożony trzeci rząd siedzeń): 1260 litrów phi

Ale to po dach. Ja z zabudową mam na pace 2x tyle. I może ważyć tonę.

skromny

I dlatego SUVy są spoko. Są limuzynami, terenówkami, pickupami, traktorami, autobusami, bagażówkami. Są zwyczajnie uniwersalne.

ok

Napisano
  • Autor

Ale to po dach. Ja z zabudową mam na pace 2x tyle. I może ważyć tonę.

Nie, 650kg max i jak masz zabudowę odejmujesz od tego wagę zabudowy oraz... pasażerów. Więc jak masz 4x120kg i zabudowę to możesz sobie załadować... zgrzewkę wody albo dwie. phi

Napisano
2 minuty temu, G.O.A.T. napisał:

Nie, 650kg max i jak masz zabudowę odejmujesz od tego wagę zabudowy oraz... pasażerów. Więc jak masz 4x120kg i zabudowę to możesz sobie załadować... zgrzewkę wody albo dwie. phi

Przepraszam ale teraz mam jeszcze coś koło 950. I chyba policzyłeś rodzinę Freda a nie moją.

rotfl2

Napisano
  • Autor
17 minut temu, Ryb napisał:

Przepraszam ale teraz mam jeszcze coś koło 950. I chyba policzyłeś rodzinę Freda a nie moją.

rotfl2

Ale już nie długo wpysk

Napisano
3 minuty temu, G.O.A.T. napisał:

Ale już nie długo wpysk

I tak nigdy nie potrzebowałem takiej ładowności.

ee

Napisano
  • Autor

I tak nigdy nie potrzebowałem takiej ładowności.

ee

Styl zawsze przed użytecznością phi

Napisano
1 minutę temu, G.O.A.T. napisał:

Styl zawsze przed użytecznością phi

Po prostu to jest obliczone do ciężkiej pracy a ja używałem weekendowo więc był olbrzymi, niewykorzystany margines. Tak samo z przyczepą - nawet nie mam pomysłu co można zapiąć żeby ważyło 3,5 tony. Koparki nie ciągam a przyczepa kempingowa czy łódka to w Europie zwykle nie mają więcej niż 2 tony.

ok

Napisano
4 godziny temu, ZUBERTO napisał:

Takiego asfaltu to ze świecą u mnie szukać i to w Polsce C.

Ja tam lubię balony.

Zapraszam do.Olsztynazlosnik

Napisano
7 minut temu, Rado_ napisał:

Zapraszam do.Olsztynazlosnik

Po Olsztynie za dużo nie jeździłem, ale odniosłem wrażenie, że sieczki z drogami nie ma (z wiadomych wzgledów po pipidowach się nie ciągałem).

Za to o kamienice w centrum chyba nikt nie dba, tak zapuszczone, że tragedia.

Ja do Olsztyna jeżdżę przez Łomżę i często zbaczam z DW i DK i nawet wszystkie powiatówki po drodze parę lat temu poremontowali.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, mrBEAN napisał:

Wygląda świetnie, ale na tym koniec zlosnik

Niedługo testuję to dam znać ;)

Napisano
Godzinę temu, ZUBERTO napisał:

Po Olsztynie za dużo nie jeździłem, ale odniosłem wrażenie, że sieczki z drogami nie ma (z wiadomych wzgledów po pipidowach się nie ciągałem).

Za to o kamienice w centrum chyba nikt nie dba, tak zapuszczone, że tragedia.

Ja do Olsztyna jeżdżę przez Łomżę i często zbaczam z DW i DK i nawet wszystkie powiatówki po drodze parę lat temu poremontowali.

tragedii nie ma, ale sa ulice przypominające ta ze zdjecia

Napisano
3 godziny temu, mrBEAN napisał:

Wygląda świetnie, ale na tym koniec zlosnik

Etam, jak dla (od) Chińczyków. To jest prawdziwy Outback, brzydki jak na Subaru przystało.

Subaru-outback-2025-1.jpg

Napisano
W dniu 31.03.2026 o 21:41, Ryb napisał:

Etam, jak dla (od) Chińczyków. To jest prawdziwy Outback, brzydki jak na Subaru przystało.

Subaru-outback-2025-1.jpg

Ja wiem ze to subaru ale teraz to już serio przesadzili. Okej - od tyłu może i fajnie wygląda. Ale to co wrzuciłeś to porażka. Może faktycznie w teren jak na zdjęciu pasuje (choć do tego są lepsze samochody) ale jako daily w mieście to trochę jakby chodzić po mieście z wielkim plecakiem ze stelażem, wypchanym, z dopiętymi matami, śpiworami, namiotem i menażkami. Potrafią robić brzydale. A jak pomyślę że następna wersja sprawi że uznamy że ta jest piękna to nie ogarniam co zrobią

Napisano
2 godziny temu, yack napisał:

Ja wiem ze to subaru ale teraz to już serio przesadzili. Okej - od tyłu może i fajnie wygląda. Ale to co wrzuciłeś to porażka. Może faktycznie w teren jak na zdjęciu pasuje (choć do tego są lepsze samochody) ale jako daily w mieście to trochę jakby chodzić po mieście z wielkim plecakiem ze stelażem, wypchanym, z dopiętymi matami, śpiworami, namiotem i menażkami. Potrafią robić brzydale. A jak pomyślę że następna wersja sprawi że uznamy że ta jest piękna to nie ogarniam co zrobią

IMHO przesadzili to już od MY10, wtedy się moje drogi z Outbackiem rozeszły.

1920px-2010_Subaru_Outback_%28BR9_MY10%2

Napisano
W dniu 31.03.2026 o 12:43, Ryb napisał:

hehe

zlosnik