Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nieoczekiwane zauroczenie - Chrysler Pacifica

Featured Replies

Napisano
1 minutę temu, MarcG napisał:

Prawie nie ma różnicy zlosnik

Ale że co, że ładniejsza tapicerka to od razu komfort jazdy wyższy? hmm

Napisano
Teraz, swienty napisał:

No chyba nie ma o czym gadać, że osobowy samochód ma wyższy komfort jazdy niż dostawczak z fotelami obitymi plastikową skórą.

Napisano
14 minut temu, swienty napisał:

Z taka Pacifica to komforem moze pewnie konkurowac V-klasa, ale raczej nie przerobione dostawczaki ;)

Napisano
7 minut temu, Maciej__ napisał:

Z taka Pacifica to komforem moze pewnie konkurowac V-klasa, ale raczej nie przerobione dostawczaki ;)

Wcale nie twierdzę że jest inaczej, ale mimo wszystko 99% takich 8-9 osobowych busów w ogłoszeniach to jednak wersje z dwoma ławkami z tyłu oki

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Marcin79 napisał:

Kupiles auto aby na narty nim jezdzic ?

Wypożyczalnia na OLX. Może rzeczywiście źle sformułowałem post, ale od początku chodziło mi o wypożyczenie.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Marcin79 napisał:

Kupiles auto aby na narty nim jezdzic ?

Wypożyczalnia na OLX. Może rzeczywiście źle sformułowałem post, ale od początku chodziło mi o wypożyczenie.

1 godzinę temu, swienty napisał:

Tyle że w wypożyczalniach pewnie rzadko są takie wersje jak ta poniżej

otomoto.pl
No image preview

Używany Toyota Proace Verso 2019 - 115 900 PLN, 71 000 km...

Interesuje Cię Toyota Proace Verso? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.

Są i takie, ale mało i od razu stówka za dobę więcej niż standard. Za busa takiego jak na zdjęciu wołali 450/doba, ja zapłaciłem 250

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, sherif napisał:

Caddy i komfort ...

Sprowadziłem 4 auta z US, żadne nigdy nie było rozbite )

Ma po FL odMY22 ?

my24-dodge-durango-vlp-design-exterior-p

Nie wiem, bo akurat przód wisi. Przejdę się w weekend do niego to obejrzę. I ma czarnego, czarnych jest jak mrówków. Ten na zdjęciu ładny, ale i tak Pacifica mi bardziej trafia w gusta.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Tilok napisał:

Miałem przedlifta. Przez rok przejechałem 20000 km i puściłem dalej. Nie wiem jak w poliftach, ale w przedliftach narzekają na szarpiącą skrzynię biegów i korozję aluminiowych elementów nadwozia. Mnie zepsuła się pompa ABS i wymieniałem chłodnicę oleju przy 110 kkm, bo lekko puszczała olej, ale to standard. Posiadałem wersję z monitorami w fotelach, dla dzieciaków super sprawa, jakakolwiek trasa i dzieciaków nie było. Miałem podłączonego netflixa, można też podłączyć playstation czy xboxa. Z żalem sprzedałem w 2022 roku, szukałem jakiś czas polifta, ale jednak zmieniłem plany motoryzacyjne, choć mimo wszystko gdzieś tam siedzi z tyłu głowy zlosnik.

20220515_163246.jpg

ja tym pięć dni jeździłem i nie może mi wyjść z pamięci, fantastyczne auto

gdyby tak można było kupić normalnie, w salonie, z gwarancją i przez trzy lata się nie martwić to już byłby ideał

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, wujek napisał:

Bye może jeździsz i jesteś zadowolony no i super. Ja jeździłem bida wersjami z wypożyczalni i dla 4 osób w daleka podróż super ale...

Ostatni rząd jest kiepski, brak rolety w bagażniku trochę średnio cos tam zostawić. Wolna skrzynia, nie potrafił jechać prosto i myszkował po drodze. Prowadzenie średnie, hałas we wnętrzu no i wyobrażam sobie jazdę po naszych autostradach i wiatr jak ekrany się kończą jem Nie widzialem amerykanca, ktory jest lepszy od auta z Korei, Japonii czy Europy. Być może są lepsze od Citroena i Pezota phi Nie jezdzilem najnowsza wersja ostatnio 4 lata temu byc moze nowe modele sa lepsze. A no i wisienka na torcie handlarze, aukcje, odpicowane wraki to trochę strach tym wozić rodzine.

No to po kolei:

1. ostatni rząd jest kiepski - no cóż, od 1945 próżno szukać porządnego rządu ( a w temacie, nie - nie jest, ja bez problemu wygodnie tam usiadłem, było mi wygodnie, miałem dużo miejsca, co masz na myśli pisząc kiepski?)

2. brak rolety - no tak, a jak można do tego bagażnika zajrzeć pomimo braku rolety, przybliż proszę... bo boczne i tylna szyba są seryjnie ciemne, nie widać tam nic

3. wolna skrzynia - zazdroszczę Twojej, pewnie schipowana, bo w moim VAG skrzynia jest duuużo wolniejsza nawet w trybie S, a auto młode

4. gdybyś napisał, że nie potrafił jechać po zakrętach to bym uwierzył... ale biorę poprawkę na złom w wypożyczalniach i uznaję

5. hałas we wnętrzu - rozumiem, że przeszkadzała partnerka i współtowarzysze, bo jaki inny hałas we wnętrzu mógł Ci doskwierać? 62 db przy 90 km/h

6. Jeździłem w trasy Trafficiem, Vivaro (nowy, biturbo), Trasitem (nowy, 2.0 170KM), Kangoo czy Caddy - wszystko diesle, bo ciężko o benzynę, każdy z nich to dostawczak dający co najwyżej poprawne odczucia z jazdy.

Nie jestem obiektywny, bo auto mnie urzekło, ale w drugą stronę polecieć tak jak Ty odleciałeś, to bliżej do księżyca jednak.

Napisano
6 godzin temu, Waldek40 napisał:

a i zaparkowanie takim autem pomiędzy dwoma autami gdzie jest

ciasno że zwykłym autem nie zaparkujesz bo nie otworzysz drzwi to tu przechodzisz sobie do rozsuwanych drzwi

i wychodzisz z auta

Za to sąsiad mający zwykłe drzwi albo tylko będzie klął pod nosem przeciskając się do swojego, a jak będzie miał gruchota to załaduje drzwiami w Twoje auto i będziesz smigał potem robić PDR oczy

Napisano
57 minut temu, Filipfm napisał:

Za to sąsiad mający zwykłe drzwi albo tylko będzie klął pod nosem przeciskając się do swojego, a jak będzie miał gruchota to załaduje drzwiami w Twoje auto i będziesz smigał potem robić PDR oczy

Masz racje aleTylko tak parkowałem jak cwaniaczek zaparkował na samej linii lub nawet ją lekko przekroczył, parkowałem tak aby na 100% nie wsiadł przez swoje drzwizlosnik

Napisano
4 godziny temu, bizz napisał:

Jeździłem w trasy Trafficiem, Vivaro (nowy, biturbo), Trasitem (nowy, 2.0 170KM), Kangoo czy Caddy - wszystko diesle, bo ciężko o benzynę, każdy z nich to dostawczak dający co najwyżej poprawne odczucia z jazdy.

Me too zlosnik Jest jeszcze V-klasa, a tej Proace dużo bliżej do właśnie do tego Mercedesa niż do Traffica/Vivaro. Inna sprawa, że do Packi (moje marzenie, ale za mała) im wszystkim nadal daleko.

A... skrzynia muli, ale w przedlifcie.

M.

Napisano
2 minuty temu, deszczowyRoman napisał:

Final stage to zakup Ram promaster 3.6 V6 9 osób

Nie znam tego jezyka .

Napisano
1 godzinę temu, deszczowyRoman napisał:

Wyguglaj ram promaster

Wyrzuca amerykańskiego Trafica czy coś takiego. hmm

Napisano
16 minut temu, ZUBERTO napisał:

Wyrzuca amerykańskiego Trafica czy coś takiego. hmm

Ten Ram to Fiat Ducato tyle że wersja usa z silnikiem 3.6 v6 phi

Napisano
8 godzin temu, MarcG napisał:

No chyba nie ma o czym gadać, że osobowy samochód ma wyższy komfort jazdy niż dostawczak z fotelami obitymi plastikową skórą.

Służbowy Transporter nazywaliśmy jak? - świniobus zlosnik

Komfortu zero.

Podobnie Caddy - to jednak dostawczak.

Są wersje osobowe, ale dużo droższe.

Napisano
3 minuty temu, rwIcIk napisał:

Służbowy Transporter nazywaliśmy jak? - świniobus zlosnik

Komfortu zero.

Transporter to najpodlejsza wersja do wożenia budowlańców na robote phi trochę lepszy jest Caravelle a porównaniem do tego Chryslera może być jedynie Multivan

Napisano
W dniu 10.04.2026 o 20:00, swienty napisał:

Transporter to najpodlejsza wersja do wożenia budowlańców na robote phi trochę lepszy jest Caravelle a porównaniem do tego Chryslera może być jedynie Multivan

Dawno nieaktualne.

Obecny multivan to osobna platforma, nie ma nic wspólnego z transporterem i caravelle. Owszem - platforma osobowa, więc wygodniejsze niż auta dostawcze.

Poprzednie generacje miały rodowód dostawczy.

Amerykańskie vany to od początku osobowe konstrukcje - wg mnie znacznie wygodniejsze.

Napisano

Mój wspólnik kupił Pacificę 2 czy 3 lata temu.

Wcześniej jeździł kilka lat Voyagerem.

On ma rodzinę 2+3 więc auto mu pasuje.

Do tego mieszka na wsi, więc temat parkowania nie stanowi problemu.

A w zasadzie parkowanie jest jedyną wadą tego auta bo jest po prostu olbrzymie.

Napisano

Wynajmowałem Pacifica kilka razy i za każdym razem byłem zachwycony pojemnością tego samochodu. Ale to wszystko. Jakość plastików katastrofalna. Zachowanie na drodze koszmarne. Głośny. Idiotyczny system. Idiotyczna lokalizacja lewarka zmiany biegów. Nie, zakochać się w tym czymś to nie zakochał bym się. Ale jak trzeba przewieźć wygodnie 5 osób i trochę bagażu to Pacifica jest niezastąpiona.

Napisano
W dniu 12.04.2026 o 05:52, Tomo napisał:

Mój wspólnik kupił Pacificę 2 czy 3 lata temu.

Wcześniej jeździł kilka lat Voyagerem.

On ma rodzinę 2+3 więc auto mu pasuje.

Do tego mieszka na wsi, więc temat parkowania nie stanowi problemu.

A w zasadzie parkowanie jest jedyną wadą tego auta bo jest po prostu olbrzymie.

Zapomniałem dodać że pacifica jest maleńka jak na pojemność - w porównaniu z Ford Expedition to dosłownie maleństwo a pojemność podobna.