Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co teraz na topie ? Bezprzewodowy carplay

Featured Replies

Napisano

Zeby w aucie ktory carplay ma po kablu (usbc) dzialalo bezprzewodowo.

Co teraz warto kupic ?

Napisano

Carlinkit 4.0 wystarczy. Używam od kilku lat i działa bez problemu.

Napisano

Jest tego do wyboru do koloru, mam taki adapter za ok 100pln od ok 3 miesiecy i jest ok.

Napisano
7 godzin temu, PawelWaw napisał:

Co teraz warto kupic ?

Weź taki który ma opinię dobrze działającego z konkretnym modelem audio w aucie.

Po co wydziwiac.

Napisano

Zakupiłem sobie, ale niestety Google blokuje możliwość nawigacji w Android Auto.

Oddałem koledze, któremu po kablu CarPlay działa.

Dostałem zamówienie na 7 sztuk wszyscy zadowoleni.

Adapter car play

Natomiast sobie kupiłem carlinkit t-box 5w1

Napisano
2 godziny temu, sei08 napisał:

Carlinkit 4.0 wystarczy. Używam od kilku lat i działa bez problemu.

jaki konkretnie, bo ja kupiłem z dwa i każdy wcześniej czy później miał jednak problemy?

Napisano
8 godzin temu, PawelWaw napisał:

Co teraz warto kupic ?

Na topie to raczej nic nie znajdziesz bo teraz nawet Dacia ma android auto i carplaya bezprzewodowo. Chodzi o to że z każdym są prędzej czy później jakieś drobne problemy.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Guzon87 napisał:

Zakupiłem sobie, ale niestety Google blokuje możliwość nawigacji w Android Auto.

Oddałem koledze, któremu po kablu CarPlay działa.

Adapter car play

Natomiast sobie kupiłem carlinkit t-box 5w1

taka rekomendacja mi wystarczy serducha

kupilem 1 sztuke i na testy inna sztuke z ali:

image.png

BTW wczesniej z androidem mialem to (starszy model):

No image preview

The Ultimate Wireless Adapter: CarPlay + Android Auto in One

Why choose when you can have both? AAWireless TWO+ supports iPhone and Android seamlessly. Switch between devices instantly. The last adapter you'll ever need.

No i napisalem czy jako staly klient dostane znizke na nowy model do carplay.

Odpisali zebym sie walil i nie bedzie zadnej znizki.

To zmieniam firme jak takie podejscie do klientow zlosnik

Edytowane przez PawelWaw

Napisano
5 godzin temu, PawelWaw napisał:

taka rekomendacja mi wystarczy serducha

kupilem 1 sztuke i na testy inna sztuke z ali:

image.png

BTW wczesniej z androidem mialem to (starszy model):

No image preview

The Ultimate Wireless Adapter: CarPlay + Android Auto in One

Why choose when you can have both? AAWireless TWO+ supports iPhone and Android seamlessly. Switch between devices instantly. The last adapter you'll ever need.

No i napisalem czy jako staly klient dostane znizke na nowy model do carplay.

Odpisali zebym sie walil i nie bedzie zadnej znizki.

To zmieniam firme jak takie podejscie do klientow zlosnik

To co zalinkowałem z allegro - kupiłem z AliExpress właśnie 🤣 Jak przeczytałem wątek, najszybciej było to znaleźć na allegro. Pierwszy miałem za 30 zł, kolejne dla kolegów już po 40, ale w komplecie były 2 przejściówki USB C i USB A (7 cm kabelki).

Chłopakom działa i w ciężarówkach i w osobówkach.

Ps.

Wcześniej miałem jakiś podrabiany się box, który się wieszał, grzał oraz nie posiadał GPS 🤦

Na olx dorwałem oryginalnego carlinkita w cenie 230 zł no i to działa. Dość ciekawie z resztą. Wyciąga klucze zabezpieczeń z radia, modyfikuje je i wmawia, że jest ajfonem 😁

Pytałem Gemini, dlaczego tak jest. AA jest stricte wprowadzone przez Google, które boi się, że dostanie pozew, gdzie kierowca chciał np ukraść jakiś niski wiadukt, czy wjechał do jeziora przez ICH nawigację. A Apple jest traktowane jako firma trzecia odkupująca od nich usługi i to Oni mają się martwić takimi sytuacjami.

Edytowane przez Guzon87

Napisano
W dniu 9.04.2026 o 18:20, PawelWaw napisał:

Co teraz warto kupic ?

Nowy samochod oczywiscie.

Napisano
  • Autor
Teraz, Florydzialski napisał:

Nowy samochod oczywiscie.

Sensowne rozwiazanie ale raczej dla bogaczy a nie biedakow...

Napisano
  • Autor
W dniu 10.04.2026 o 07:54, Guzon87 napisał:

Adapter car play

Doszedl jem

Potwierdzam dziala, male problemy z aktualizacja softu po instalacji ale dziala idealnie.

Zobacze jeszcze jak z dwoma telefonami bo teraz podlaczylem dopiero jeden iphone i jest swietnie.

Ci od AAWireless niech spadaja niemiluchy niedbajace o obecnych klientow zlosnik

BTW sprzedam AAWireless dla androida, dziala swietnie oki

Markowe urzadzenie od firmy ktora nieszanuje obecnych klientow, polecam zlosnik

Cena 50 zł

AAWireless Bezprzewodowy klucz sprzętowy Android Auto - łączy się  automatycznie z Android Auto - Łatwa konfiguracja Plug and Play - Bezpłatna  aplikacja towarzysząca - Wyprodukowano w Europie : Amazon.pl: Elektronika

Napisano
13 godzin temu, PawelWaw napisał:

Doszedl jem

Potwierdzam dziala, male problemy z aktualizacja softu po instalacji ale dziala idealnie.

Zobacze jeszcze jak z dwoma telefonami bo teraz podlaczylem dopiero jeden iphone i jest swietnie.

to daj znać jak dłużej protestujesz, bo chętnie bym kolejne podejście do Alfy zrobił.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, bergerac napisał:

to daj znać jak dłużej protestujesz, bo chętnie bym kolejne podejście do Alfy zrobił.

Napisze oczywiscie ale za 50 zl nie wiem czy warto czekac na info )

Bierz na allegro i podlaczaj, jak nie spelni oczekiwan to odeslesz a wygoda jest spora jem

Napisano

Doszedl jem

Potwierdzam dziala,

No i super.

BTW sprzedam AAWireless dla androida, dziala swietni

Nie wiem jak w osobówce (bo mam chińskiego androida (też jestem zadowolony, w jakimś wątku pisałem). Ale w ciężarówce tylko i wyłącznie Carlinkit t-box (chyba taka pełna nazwa). Zakupiłem używkę z OLX i jestem zadowolony. Fakt 4/64 ale działa płynnie, można używać jako adaptera. Lub jako osobne urządzenie (jest slot SIM oraz SD)

Wcześniej miałem jakiegoś chińczyka noname gdzie okazało się, że nie działa ponieważ nie ma...GPS 🤣

Jak się zagrzał,to gubił połączenie i irytował. Po czasie przez przypadek trafiłem na tego carlinkita.

Może kiedyś przekonam się do tego, aby zostać hodowcą jabłoni...

Edytowane przez Guzon87

Napisano
33 minuty temu, PawelWaw napisał:

Napisze oczywiscie ale za 50 zl nie wiem czy warto czekac na info )

Bierz na allegro i podlaczaj, jak nie spelni oczekiwan to odeslesz a wygoda jest spora jem

nie chodzi o 50 zł, ale późniejsze walanie się elektrośmieci. Już mam dwa urządzenia, które w dłuższym okresie nie działały jak powinny i nawet nie wiem gdzie leżą )

Na początku każde śmigało, przez pierwsze kilka dni, ale już w trasach dłuższych niż godzina zawsze rozłączało i nie chciało się później łączyć aż do resetu.

Napisano
14 godzin temu, PawelWaw napisał:

Cena 50 zł

AAWireless Bezprzewodowy klucz sprzętowy Android Auto - łączy się  automatycznie z Android Auto - Łatwa konfiguracja Plug and Play - Bezpłatna  aplikacja towarzysząca - Wyprodukowano w Europie : Amazon.pl: Elektronika

Zaraz... nie chciał działać na CP? Mam właśnie od kilku lat ten model i faktycznie był dedykowany pod AA, ale po włączeniu opcji "beta" w niektórych firmware obsługiwał już CP. Specjalnie pożyczałem go koledze żeby potwierdził działanie na jabłku. Koledzy z innego forum również potwierdzili działanie tego modelu z CP... Jedynie nie miał możliwości szybkiego przełączenia się (wyboru) na drugi sparowany telefon- brak fizycznego przycisku hmm

aaWireless_config.jpg

Edytowane przez Wasylek

Napisano
  • Autor

tak to wyglada, podlaczone do gniazda usbc (aha jest tez w zestawie przejsciowka na zwykle usb)

image.png

Edytowane przez PawelWaw

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Wasylek napisał:

Zaraz... nie chciał działać na CP? Mam właśnie od kilku lat ten model i faktycznie był dedykowany pod AA, ale po włączeniu opcji "beta" w niektórych firmware obsługiwał już CP. Specjalnie pożyczałem go koledze żeby potwierdził działanie na jabłku. Koledzy z innego forum również potwierdzili działanie tego modelu z CP... Jedynie nie miał możliwości szybkiego przełączenia się (wyboru) na drugi sparowany telefon- brak fizycznego przycisku hmm

aaWireless_config.jpg

byla taka opcja beta faktycznie ale apka do ustawienia tego i sparowania jest tylko na androida... lol

a u mnie juz kiepsko z tym smieciowym systemem

no i u nas sa podlaczone dwa telefony jak piszesz tez by byly problemy zlosnik

ale z checia sprzedam swoj za 50 zl (kupiony chyba za 250)

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, bergerac napisał:

nie chodzi o 50 zł, ale późniejsze walanie się elektrośmieci. Już mam dwa urządzenia, które w dłuższym okresie nie działały jak powinny i nawet nie wiem gdzie leżą )

Na początku każde śmigało, przez pierwsze kilka dni, ale już w trasach dłuższych niż godzina zawsze rozłączało i nie chciało się później łączyć aż do resetu.

w weekend moze bedzie trasa to dam znac jem

Napisano
15 godzin temu, PawelWaw napisał:

Doszedl jem

Ci od AAWireless niech spadaja niemiluchy niedbajace o obecnych klientow zlosnik

Cena 50 zł

Jak szybko uruchamia Ci się to na telefonie? Potrzebowałem coś kupić na szybko i padło na to: wtyczka

Czasami włącza sie momentalnie a czasami muszę ręcznie wymusić połączenie z Blutetooth. Ni wiem czy nie dlatego że jedno połączenie BT jest aktywne z samochodem a tutaj trzeba odpalić drugie z tą kostką.

Napisano

Dobra, bo widzę że to w różne strony biega.

Czy używa ktoś z was ekranu co Carplay/Android Auto?

Taki zwykły ekran, wyświetlacz z Wii i BT, z możliwością podłączenia pod aux w radio.

Bo mam w toytoy aygo zwykłe radio, z kamerka cofania (fabryczne) ale BT działa powiedzmy że wolno. Czasami gra minutę przez głośnik telefonu zanim sie połapie ze powinno z głośników samochodu.

No i oczywiście nie ma tam żadnej nawigacji ani nic podobnego. A by się może i przydało. Ale głównie by się przydało do odtwarzania jakiś Spotify czy innych YouTube.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, lucash napisał:

Jak szybko uruchamia Ci się to na telefonie? Potrzebowałem coś kupić na szybko i padło na to: wtyczka

Czasami włącza sie momentalnie a czasami muszę ręcznie wymusić połączenie z Blutetooth. Ni wiem czy nie dlatego że jedno połączenie BT jest aktywne z samochodem a tutaj trzeba odpalić drugie z tą kostką.

u mnie narazie bardzo szybko, ok 10 sekund od wlaczenia zaplonu juz mam mape na ekranie i gra muzyka z yt music.

pod tym wzgledem nie moge narzekac

BTW dzisiaj podlaczylem drugiego iphone zobaczmy czy nie bedzie sie teraz gubil i zonie zawsze cos nie dziala wiec jej podpytam po kilku dniach )

Napisano

Kurde albo wy macie pecha, albo ja szczęście.

Kupiłem na Aliexpress najtańsze pudełko. Działało na AA i CP, łączyło bezproblemowo, nie zrywało, nic nie trzeba było konfigurować, połączenie momentalnie po zapłonie.

Nie sądziłem że takie pudełko może być problematyczne....

Napisano
W dniu 14.04.2026 o 10:16, lucash napisał:

Mam takie coś w Fiacie 500 i śmiga od roku bez żadnych uwag. Łączy się błyskawicznie.

Ja kupowalem na Aliexpres i wygląda identycznie, ale może różnić się środkiem nie_wiem

Napisano
  • Autor
42 minuty temu, FrugOs napisał:

U mojej serce działa aż miło, połączenie KIA + Apple. Błyskawicznie się łączy i jest stabilny.

https://allegro.pl/oferta/bezprzewodowy-adapter-modul-carplay-android-auto-wifi-bluetooth-5-0-mini-17811787048

ile macie do tego podlaczonych telefonow ?

Napisano
Godzinę temu, PawelWaw napisał:

ile macie do tego podlaczonych telefonow ?

Dwa

Napisano
22 godziny temu, ghost2255 napisał:

Kurde albo wy macie pecha, albo ja szczęście.

Kupiłem na Aliexpress najtańsze pudełko. Działało na AA i CP, łączyło bezproblemowo, nie zrywało, nic nie trzeba było konfigurować, połączenie momentalnie po zapłonie.

Nie sądziłem że takie pudełko może być problematyczne....

też kupiłem zachęcony dobrymi opiniami. Mało kto pisze z jakim samochodem to sparowano. Ja będę reklamował. Raz że staniało, dwa to jednak nie działa automatycznie. Jak wymienią na dobrze działający to będę happy. Jak oddadzą kasę to też. Kupię inny.

Edytowane przez lucash

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, FrugOs napisał:

Dwa

I lacza sie bez problemow ? Bo u mnie jak wchodzi drugi to trzeba recznie polaczyc sie z urzadzeniem BT, takze lipa troche. Dziala dobrze ale dla jednego telefonu…

Zobacze jeszcze ten z chin drugi zaraz przyjdzie

Napisano
22 minuty temu, PawelWaw napisał:

I lacza sie bez problemow ? Bo u mnie jak wchodzi drugi to trzeba recznie polaczyc sie z urzadzeniem BT, takze lipa troche. Dziala dobrze ale dla jednego telefonu…

Zobacze jeszcze ten z chin drugi zaraz przyjdzie

A czytałeś mojego pierwszego posta?

Napisałem jasno, że wszystko działa jak należy.

Napisano
  • Autor
Teraz, FrugOs napisał:

A czytałeś mojego pierwszego posta?

Napisałem jasno, że wszystko działa jak należy.

Za kogo ty mnie masz ??? zlosnik

Napisano
  • Autor

Jednak dziala na dwa i mi sie teraz laczy zlosnik Testuje dalej…

Napisano
  • Autor

Dobra male podsumowanie.

Ten z allegro smiga calkiem ok, obsluguje dwa telefony ale czasami rozlaczy telefon (tylko jak sa wykorzystywane dwa na zmiane, z jednym bylo ok) i po wejsciu do auta trzeba w iphone kliknac na BT i polaczyc z urzadzeniem. Takze niby dziala ale nie do konca zlosnik

Doszedl wlasnie ten prosto z chin ) Czas na testy drugiego )

image.png

Napisano

Te tanie moduły BT z Allegro/Chin często tak mają – z jednym telefonem działają stabilnie, a przy dwóch zaczynają się rozłączenia i ręczne łączenie. To raczej kwestia samego modułu (soft/pamięć urządzeń), a nie Twojego telefonu.

Spróbuj jeszcze:

• usunąć sparowane urządzenia i dodać je od nowa

• zostawić jeden telefon jako „główny”

• sprawdzić ustawienia oszczędzania energii w iPhonie (czasem ubija BT w tle)

Jak drugi moduł będzie miał to samo, to niestety standard w tej półce cenowej – dopiero lepsze zestawy ogarniają płynne przełączanie między dwoma telefonami

Napisano
Godzinę temu, alexdombrowski9 napisał:

Te tanie moduły BT z Allegro/Chin często tak mają – z jednym telefonem działają stabilnie, a przy dwóch zaczynają się rozłączenia i ręczne łączenie. To raczej kwestia samego modułu (soft/pamięć urządzeń), a nie Twojego telefonu.

Spróbuj jeszcze:

• usunąć sparowane urządzenia i dodać je od nowa

• zostawić jeden telefon jako „główny”

• sprawdzić ustawienia oszczędzania energii w iPhonie (czasem ubija BT w tle)

Jak drugi moduł będzie miał to samo, to niestety standard w tej półce cenowej – dopiero lepsze zestawy ogarniają płynne przełączanie między dwoma telefonami

które to są lepsze?

Napisano
  • Autor

Ok po testach. Jeden telefon dziala swietnie. Dwa dramat bo trzeba drugi recznie laczyc bluetooth.

Napisano
13 minut temu, PawelWaw napisał:

Ok po testach. Jeden telefon dziala swietnie. Dwa dramat bo trzeba drugi recznie laczyc bluetooth.

a są jakieś kostki które przyjmą 2 telefony? Wiem że to czepianie się ale mojej piekna telefon łączy się od razu a ja muszę parować ręcznie. Rzadko jeżdżę więc biorę na klatę ale nie chce mi się odsyłać i testować kolejnej.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, lucash napisał:

a są jakieś kostki które przyjmą 2 telefony? Wiem że to czepianie się ale mojej piekna telefon łączy się od razu a ja muszę parować ręcznie. Rzadko jeżdżę więc biorę na klatę ale nie chce mi się odsyłać i testować kolejnej.

Tak to aaawireless dzialalo z dwoma

Napisano
Godzinę temu, PawelWaw napisał:

Tak to aaawireless dzialalo z dwoma

image.png
I jeszcze taka cegła dyndająca gdzieś pomiędzy stopami?

Napisano
15 godzin temu, PawelWaw napisał:

czyli który finalnie brać? Dłuższe trasy robiłeś?

Napisano
  • Autor
31 minut temu, bergerac napisał:

czyli który finalnie brać? Dłuższe trasy robiłeś?

tak trasa ok 250 km, smigal jak zly, zero problemow.

PRzy jednym telefonie idealne rozwiazanie, ta zabawa z podlaczaniem kabla to powinna byc w 1980 roku a nie w 2026 zlosnik

https://allegro.pl/oferta/bezprzewodowy-adapter-carplay-iphone-android-auto-plug-play-usb-c-18209354546?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=02f8270e-c2dd-4244-84d3-4155bf3db606&utm_content=bb2cec598b55#

bierz i dawaj znac, pamietaj jak cos to masz 14 dni na zwrot.

Napisano
W dniu 23.04.2026 o 09:38, PawelWaw napisał:

tak trasa ok 250 km, smigal jak zly, zero problemow.

PRzy jednym telefonie idealne rozwiazanie, ta zabawa z podlaczaniem kabla to powinna byc w 1980 roku a nie w 2026 zlosnik

https://allegro.pl/oferta/bezprzewodowy-adapter-carplay-iphone-android-auto-plug-play-usb-c-18209354546?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=02f8270e-c2dd-4244-84d3-4155bf3db606&utm_content=bb2cec598b55#

bierz i dawaj znac, pamietaj jak cos to masz 14 dni na zwrot.

Kupiony, nie działa ;(

Wywala błąd połączenia usb w aucie - skoda z podpisu.

Przy podłączeniu po kablu AA działa prawidłowo.

Napisano
  • Autor
45 minut temu, pakuu1 napisał:

Kupiony, nie działa ;(

szkoda ze nie jestes z Wawy bym Ci dal ten drugi co mam z chin prosto, moze ten by zadzialal.

Napisano
21 godzin temu, pakuu1 napisał:

Kupiony, nie działa ;(

Jako że nie widzę podpisu więc nie wiem jaka skoda, nie prościej po prostu aktywować WiFi?

Napisano
59 minut temu, WaWeR napisał:

Jako że nie widzę podpisu więc nie wiem jaka skoda, nie prościej po prostu aktywować WiFi?

Fabia Kombi 19' 1.0 TSI

Jak aktywować wifi? Co masz na myśli?

Napisano

3 godziny temu, pakuu1 napisał:

Fabia Kombi 19' 1.0 TSI

Jak aktywować wifi? Co masz na myśli?

mam na myśli aktywowanie wireless aa/carpalay. O ile taki był dostępny.

Napisano
17 godzin temu, WaWeR napisał:

mam na myśli aktywowanie wireless aa/carpalay. O ile taki był dostępny.

Nie tylko po kablu.

Napisano
W dniu 24.04.2026 o 16:02, pakuu1 napisał:

Kupiony, nie działa ;(

Dziwne, w żony 500 śmiga bezproblemowo od pierwszego połączenia. Nie zrywa połączenia, łączy się błyskawicznie. Po prostu wpięte w USB i zapomniane.