Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wybijcie mi z głowy ten samochód

Featured Replies

Napisano

No chyba że to dobry pomysł? Za rok można by się starać o żółte tablice w Krakowie.

BMW 730, 188KM, R6, automat, 1987rok, 250tys. km.

Screenshot_20260507_125612_willhaben.jpg

Screenshot_20260507_125645_willhaben.jpg

Screenshot_20260507_125555_willhaben.jpg

Napisano
2 minuty temu, electrofinger napisał:

Za rok można by się starać o żółte tablice w Krakowie.

chyba, ze podniosą wiek ;)

Napisano
16 minut temu, electrofinger napisał:

No chyba że to dobry pomysł? Za rok można by się starać o żółte tablice w Krakowie.

Do czego Ci to auto potrzebne? Bedziesz mial gdzie trzymac?

IMHO to ma sens pod warunkiem, ze sam potrafisz sporo zrobic przy aucie i masz ku temu warunki.

W przeciwnym razie to tylko klopot i koszty...

Napisano
6 minut temu, Maciej__ napisał:

IMHO to ma sens pod warunkiem, ze sam potrafisz sporo zrobic przy aucie i masz ku temu warunki.

pewnie potrzebuje zeby wjechac do tej strefy czystego transportu bo pewnie audi sie nie lapie juz

Napisano
33 minuty temu, electrofinger napisał:

No chyba że to dobry pomysł?

Umiesz grzebać przy autach?

Napisano
  • Autor
21 minut temu, Maciej__ napisał:

Nie jest mi potrzebne ale bardzo bym chciał mieć. Może być jakiś inny nie Musi być konkretnie to.

Sam mogę zrobić wyłącznie jakieś proste rzeczy nie wymagające kanału lub podnośnika. Silnika nie rozkręcę albo skrzyni nie wyremontuję...

Nie zależy mi na kupnie trupa który musi zostać zreanimowany tylko auto musi być w dobrym stanie przede wszystkim blacharskim.

Napisano

7ka to nie jest dobry pomysł. To nigdy nie zyska na wartości a koszty utrzymania i napraw nie będą niskie. Żeby to chociaż fajnie jeździło ale nawet nie jeździ fajnie. No i jest brzydkie.

Napisano
8 minut temu, electrofinger napisał:

auto musi być w dobrym stanie przede wszystkim blacharskim.

to za takie perełki to worki hajsu trzeba. A te tansze, co przeszły już przez rece powiatowych gangsta to trzymają sie na szpachli i trytytkach

Napisano

46 minut temu, electrofinger napisał:

Nie jest mi potrzebne ale bardzo bym chciał mieć. Może być jakiś inny nie Musi być konkretnie to.

Sam mogę zrobić wyłącznie jakieś proste rzeczy nie wymagające kanału lub podnośnika. Silnika nie rozkręcę albo skrzyni nie wyremontuję...

Nie zależy mi na kupnie trupa który musi zostać zreanimowany tylko auto musi być w dobrym stanie przede wszystkim blacharskim.

Przejedz sie tym najpierw, to pewnie czar prysnie.

IMHO szybko po zakupie Ci sie to znudzi, a potem bedzie glownie stalo i generowalo koszty.

Rozwazalbym tylko jak bym mial wolny garaz i czas + checi zeby przy tym dlubac.

To dosc stare i skomplikowane auto, gdzie ciagle bedzie cos do roboty.

Edytowane przez Maciej__

Napisano
2 godziny temu, G.O.A.T. napisał:

7ka to nie jest dobry pomysł. To nigdy nie zyska na wartości a koszty utrzymania i napraw nie będą niskie. Żeby to chociaż fajnie jeździło ale nawet nie jeździ fajnie. No i jest brzydkie.

Dokładnie, lepiej 850i ).

Napisano
57 minut temu, sherif napisał:

Dokładnie lub 635 czy fajne e30.

Napisano
Godzinę temu, G.O.A.T. napisał:

czy fajne e30.

E21

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, PawelWaw napisał:

pewnie potrzebuje zeby wjechac do tej strefy czystego transportu bo pewnie audi sie nie lapie juz

Audi to stary trup, ledwo przeglądy w AT przechodzi. Kraków wymaga by do miasta wjeżdżały jedynie super nowoczesne pojazdy spełniające wyśrubowane normy. Wolę kupić starego trupa za worek złota, odrestaurować go za 3 worki złota i utrzymywać za 2 worki złota. No ale w sumie to nie...

Od lat marzę o starym gracie a Audi ma Euro 6...

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Rado_ napisał:

Mozna połączyć hobby z pracą i kupic ten śmietnik. Czemu nie?phi

W końcu! Ktoś zrozumiał moje potrzeby serducha

3 godziny temu, sherif napisał:

Nie. To mi się za cholerę nie podoba.

Godzinę temu, WaWeR napisał:

E21

Nie... To ma być duża , fajna bryka.

2 godziny temu, G.O.A.T. napisał:

Dokładnie lub 635 czy fajne e30.

635 CSI mi się podobają ale sąsiad ma. Po co dublować?

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, Maciej__ napisał:

IMHO szybko po zakupie Ci sie to znudzi, a potem bedzie glownie stalo i generowalo koszty.

Spróbuję się przejechać, ale auto niezarejestrowane i może być problem.

Gdybym już je kupił to z założenia będzie stało i generowało koszty. Audi też stoi i generuje koszty a jedynie Fordzik popyla praktycznie codziennie.

Nie mam wolego garażu ale zawsze można poszukać...

Napisano
7 godzin temu, electrofinger napisał:

Nic nie przemawia za kupnem. Ani kolor, ani silnik, ani wnętrze.

Nie dziękuj.

Napisano
  • Autor
9 minut temu, mrBEAN napisał:

Nie dziękuj.

Kolor - takie wtedy były. Silnik - może być. Wnętrze - śliczne, moje ulubione serducha

Napisano
Kolor - takie wtedy były. Silnik - może być. Wnętrze - śliczne, moje ulubione default_serduszka.gif

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
7 minut temu, mrBEAN napisał:

Bierz. Nie dziękuj.

Zaraz, zaraz, moment, ma być obrzydzanie a nie podjudzanie zgryz

Napisano

Zaraz, zaraz, moment, ma być obrzydzanie a nie podjudzanie zgryz

Lepszego nie trafisz.

Lepiej kupić i żałować, niż nie kupić i później żałować.

Kupujesz i później się martwisz co z tym zrobić.

A jak dobrze wypimpujesz, to jeszcze zarobisz, jak już nasycisz wewnętrzne małe dziecko i dotrze do Ciebie, że to złom po prostu.

Napisano
6 godzin temu, bielaPL napisał:

No co, kawał porządnego Dziobaka. Masz coś do tego ogłoszenia ??? !!!!
Jakby co, to mogę poszukać właściciela na forach 'dedykowanych'.

Napisano
2 godziny temu, mrBEAN napisał:

Nie dziękuj.

To jakich egzemplarzy szukać, kiedy podoba się właśnie ten model?

Pytam, bo dojrzewam powoli do zakupu auta 30+. Patrzę na LS400, patrzę również na BMW 7-er.

Napisano
14 godzin temu, electrofinger napisał:

No chyba że to dobry pomysł?

Pomysł jest beznadziejny, ale jak chcesz to nie ma co się szczypać. Ile kosztuje? 1000 euro? Kupisz, utopisz trochę kasy w naprawy i utrzymanie, postoi pół roku nieużywana i jak zacznie ci wadzić to sprzedasz za półdarmo ale będziesz mógł powiedzieć, że miałeś.

Napisano
14 godzin temu, electrofinger napisał:

Nie... To ma być duża , fajna bryka.

No to jakiś Lincoln, lub minimum Ford Crown Victoria.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, WaWeR napisał:

No to jakiś Lincoln, lub minimum Ford Crown Victoria.

O, na przykład taki amerykaniec. Tylko mało kto się na tym zna, części do tego nie ma a i trzymać tego nie ma gdzie...

Screenshot_20260508_125309_Gallery.jpg

Napisano

O, na przykład taki amerykaniec. Tylko mało kto się na tym zna, części do tego nie ma a i trzymać tego nie ma gdzie...

Screenshot_20260508_125309_Gallery.jpg

No a gdzie minusy ?

Napisano
7 minut temu, WaWeR napisał:

No a gdzie minusy ?

Na akumulatorze. oki

Napisano
  • Autor
14 godzin temu, mrBEAN napisał:

że to złom po prostu

No tak faktycznie, przecież to BMW...

Napisano
  • Autor
13 godzin temu, Bartłomiej napisał:

Pytam, bo dojrzewam powoli do zakupu auta 30+. Patrzę na LS400, patrzę również na BMW 7-er.

LS fajny, mógłbym takiego mieć, ten na przykład 20 000 euro jest wystawiony...

Screenshot_20260508_131851_willhaben.jpg

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, camel00 napisał:

Pomysł jest beznadziejny, ale jak chcesz to nie ma co się szczypać. Ile kosztuje? 1000 euro? Kupisz, utopisz trochę kasy w naprawy i utrzymanie, postoi pół roku nieużywana i jak zacznie ci wadzić to sprzedasz za półdarmo ale będziesz mógł powiedzieć, że miałeś.

Gdyby miało kosztować 1000 euro to już by stał u mnie pod domem... byłbym w stanie poświęcić utylizację takiej kwoty.

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, WaWeR napisał:

No a gdzie minusy ?

Czyli BMW do którego są części, raczej ogarną mechanicy i wjedzie mi do garażu to gówniany wybór. A to przykładowe piękne cudeńko, które chciałbym mieć ale nie mam na to miejsca, wiedzy, części, jest zdjęciem przypadkowego okazu nie do sprzedania - już ma same plusy...?

Napisano
23 minuty temu, electrofinger napisał:

Czyli BMW do którego są części, raczej ogarną mechanicy i wjedzie mi do garażu to gówniany wybór. A to przykładowe piękne cudeńko, które chciałbym mieć ale nie mam na to miejsca, wiedzy, części, jest zdjęciem przypadkowego okazu nie do sprzedania - już ma same plusy...?

Skąd pomysł że do tego BMW są części?

Skąd pomysł że mechanicy ogarną?

Podstawą posiadania chrupka to umiejętność samodzielnego grzebania, miejsce do tego, worek ze zbędną kasą.

Bo jak chcesz chrupka to musi Cię być na niego stać. Kupno to dopiero początek.

No chyba że znajdziesz coś co przestało te 20-30 lat gdzieś w szopie ogrzewanej. Taki barnfind ale nie wymagający kapitalki

Napisano
W dniu 7.05.2026 o 14:56, Maciej__ napisał:

W dniu 7.05.2026 o 14:56, Maciej__ napisał:

Kupiliśmy kiedyś z kuzynem motorki do remontu. Zabawa była przednia, silniki składane po 2x bo źle sklejone phi naprawy skrzyń biegów, czyszczenie i regulacja gaźników, demontaż lagów za pomocą trzonka od miotły i małym alleluja przy okazji phi ale po skończeniu roboty gdy przyszła pora na jazdę to czar prysł i pozbyliśmy się sprzętów beksa tu może być podobnie. Same posiadanie ok, grzebanie przy piwku ok, ale juz sama jazda niekoniecznie phi mieliśmy W201 i to byló świetne auto gdy stało w garażu i nie trzeba było nim jeździć phi

Napisano
W dniu 7.05.2026 o 23:22, Bartłomiej napisał:

735i z manualem albo 740 z automatem.

Ja jezdzilem daily takim BMW 730i z manualem 3 lata a 750 mialem kilka lat (za duzo nie jezdzilem bo wtedy mialem mniej pieniedzy na paliwo) plus jezdzilem wiele lat 530 v8 e34 ktore jest w zasadzie tym samym samochodem tylko ciasniejszym. Ale na standarty AK to raczej trzeba nie miec zeby sie wypowiadac wiec ide do jamki hehe. Dodam tylko ze dosc czesto mnie kusi zeby znow kupic ale w kategorii dupowozu a nie kolekcjonowania bo jest to auto dosc proste np porownujac do vetty c4 z tych lat. Jedyne problemy to ruda choc rzadko konstrukcyjna, raczej kosmetyczna czyli doly drzwi pod listwami, okolice wlewu paliwa czy tylny pas. No i elektronika typu panel klimatronika, komputer pokladowy walacy bledy zarowek, jakies tam inne pierdoly elektroniczne dosc upierdliwe ale raczej niegrozne do zwalczenia. Skrzynie biegow automatyczne szczegolnie 5biegowe potrafia sie psuc ale glownie po duzym przebiegu. Silnik m30 jest wspanialy szczegolnie 3.5l ale jak ktos zaniedbywal wymiany oleju to potrafi miec wytarte koniki na rozrzadzie i chodzic jak stara k... plus miec np 30% mniej mocy. Dodatkowo przeplywomierze klapowe czesto juz maja wytarte sciezki z racji wieku i przebiegu ale to akurat mozna zalatwic świnia albo kitem do konwersji sygnalu na przeplywomierz z M60. Zawieszenie czy hamulce a takze silnik prostacki w obsludze jak ktos nie jest totalnym lewusem.

Jezdzi sie nimi wspaniale. Po prostu. Majac do wyboru jakiegos hujadaja czy inne g... przecietnej klasy wspolczesnej zawsze biore takie e32 w ciemno. Autorowi doradzam jedynie aby wzial 735i w manualu bo to jedno z niewielu aut tej klasy gdzie naprawde fajnie jest moc zakrecic tą dużą 6 barona falkenhausena ktora moim skromnym zdaniem jest najwspanialszym silnikiem BMW ever. Mialem ja jeszcze w E3 i E12 serce na dwoch gaziorach w E3 alez to gadalo. Tylko dla dzwieku warto miec ten samochod. Eh chyba se zaraz kupie szczegolnie ze mam juz upatrzone 735i ale Wam nie pokaze zlosnik

A to moje piekne byle v12serce, jak ktos chce kolekcjonowac i jezdzic na zloty kopac w kolo to jedyny sluszny wybor zlosnik

800_4627~2

730bukiet troche zmulone ale i tak je milo wspominam

378497_2821669073105_722735525_n~2

Nieodzalowane wspaniale E3

IMG_20210730_150808~2

Pamietam jak przyjechalrm nim w 10h z Amsterdamu do Krakowa. Sam nie moglem uwierzyc jak wspaniale mozna nim jezdzic mimo wieku. Niestety one gnija gorzej niz wyroby PRL wiec na dupowoz sie nie nadaja totalnie.

e12 z m30b35 na getragu 265, eh ja nienwiem jak to sie stalo ze nie mam zadnego BMW teraz zlosnik

Edytowane przez koNik

Napisano
6 godzin temu, swienty napisał:

Kupiliśmy kiedyś z kuzynem motorki do remontu. Zabawa była przednia, silniki składane po 2x bo źle sklejone phi naprawy skrzyń biegów, czyszczenie i regulacja gaźników, demontaż lagów za pomocą trzonka od miotły i małym alleluja przy okazji phi ale po skończeniu roboty gdy przyszła pora na jazdę to czar prysł i pozbyliśmy się sprzętów beksa tu może być podobnie. Same posiadanie ok, grzebanie przy piwku ok, ale juz sama jazda niekoniecznie phi mieliśmy W201 i to byló świetne auto gdy stało w garażu i nie trzeba było nim jeździć phi

W 201 to ciasne niewygodne g.. przy e32. Mialem to wiem i to zeswapowana na m104 3.2 w manualu co akurat bylo fajne. Ale to nie ta klasa zupelnie wozu. Aczkolwiek trzeba przyznac uczciwie ze znow w140 jest o wiele wygodniejsze niz e32 ;)

Edytowane przez koNik

Napisano
44 minuty temu, koNik napisał:

W 201 to ciasne niewygodne g.. przy e32. Mialem to wiem i to zeswapowana na m104 3.2 w manualu co akurat bylo fajne. Ale to nie ta klasa zupelnie wozu. Aczkolwiek trzeba przyznac uczciwie ze znow w140 jest o wiele wygodniejsze niz e32 ;)

Po prostu nie każdy lubi stare samochody phi

Napisano
20 minut temu, swienty napisał:

Po prostu nie każdy lubi stare samochody phi

Nie ma takiego obowiazku, ale w201 jest akuratvprzykladem wozu ktory nie bardzo jest za co lubic szczegolnie jak sie ma wiecej niz 175cm wzrostu zlosnik

Napisano
Godzinę temu, koNik napisał:

735i z manualem albo 740 z automatem.

Ja jezdzilem daily takim BMW 730i z manualem 3 lata a 750 mialem kilka lat (za duzo nie jezdzilem bo wtedy mialem mniej pieniedzy na paliwo) plus jezdzilem wiele lat 530 v8 e34 ktore jest w zasadzie tym samym samochodem tylko ciasniejszym. Ale na standarty AK to raczej trzeba nie miec zeby sie wypowiadac wiec ide do jamki hehe.

Tylko, ze Ty sobie wszystko ogarniesz po kosztach wlasnymi rencyma ok

Z perspektywy kogos kto ma dwie lewe rece i za wszystko musi placic mechanikow, to chyba juz tam rozowo nie wyglada?

Napisano
W dniu 7.05.2026 o 13:05, electrofinger napisał:

Twoje życie i fanaberie to Twoja sprawa, ale gdzie Ty to chcesz trzymać?

W Austrii czy Polsce?

Jak w Polsce, to "będziesz się widział z tym autem od święta", jak w Austrii to mało Ci 2 auta na 1 osobę, masz to gdzie garażować?

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano

Tylko, ze Ty sobie wszystko ogarniesz po kosztach wlasnymi rencyma default_ok.gif
Z perspektywy kogos kto ma dwie lewe rece i za wszystko musi placic mechanikow, to chyba juz tam rozowo nie wyglada?
Stare auto ma sens jak masz duzo bardzo kasy niepotrzebnej albo jak umiesz grzebac przy nim. Inaczej to ślepa uliczka...

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Napisano
3 godziny temu, Maciej__ napisał:

Tylko, ze Ty sobie wszystko ogarniesz po kosztach wlasnymi rencyma ok

Bardzo duzo zalezy co sie kupi, jak kupisz wyserwisowany niezgbity egzemplarz to to sie nie psuje jakos ponadnormatywnie. Ogarnie to przecietny mechanik tylko tu hint *jak mu sie bedzie chcialo, bo teraz wiekszosc warsztatow po prostu odmawia serwisu takich aut albo odstawia woz na parking sztywnych na wieczne stanie... a znow specjalizowane to koszty za h niemal jak ASO.

Napisano
W dniu 7.05.2026 o 13:05, electrofinger napisał:

Jako hobbysta e34 i e46 mowie Ci daj sobie spokoj. Jak nie masz gdzie trzego trzymac i worka monet na utrzymanie.

Kupis , pojezdzisz troche , wydasz kupe kasy i zaczniesz zalowac.

Nikt Ci nie oddaj nawet kawalka wkladu finasowego wlozonego w to auto .

Przeznacz , kase ... na jakies inne swoje hobby albo do skarobki .

Uwierz znam to z praktyki .

Napisano
22 godziny temu, electrofinger napisał:

Wszytskie te auta są proste w konstrukcji, więc kumaty mechanik prędzej Ci to ogarnie niż takie auta z D.

O części znacznie łatwiej i znacznie taniej niż do starych aut EU czy jp.

Napisano

Nie miałem E32, ale miałem E36, E46, E34 i 2xE39 - jeśli o czymś nie zapomniałem. Jeśli ma prawdziwy przebieg 250 kkm to bym się nie bał. Nie gnije jakoś strasznie (ranty drzwi na dole, klapa bagażnika z dołu, progi, szczególnie jak nie ma zaślepek do podnośnika), mechanicznie jest bardzo trwałe, ma jakieś irytujące wady w postaci wyświetlacza kompa i licznika, jakaś pikseloza się tam robi, ale można to łatwo naprawić.

Pytanie jaki koszt, do 4000 EUR to bym się nie zastanawiał specjalnie.

Rozkminianie mechaników, czy amerykaniec będzie lepszy czy nie, co ma lepszy komfort to jakieś bezsensowne rady, które mają spowodować żebyś się zastanowił. Spowoduje to tylko to, że będziesz odwlekał czas wpakowania się w stare, motoryzacyjne gówno, a w końcu i tak to nadejdzie. Wiem co piszę, przeszło przeze mnie wiele gruzów, teraz męczę się z 44 letnim. Dokładnie teraz, bo coś się zapiekło i jestem umazany smarem, dookoła mnie porozrzucane ręczniki papierowe, syf, wkurw, ale i sporo radochy. Działaj!

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, bizz napisał:

Nie miałem E32, ale miałem E36, E46, E34 i 2xE39 - jeśli o czymś nie zapomniałem. Jeśli ma prawdziwy przebieg 250 kkm to bym się nie bał. Nie gnije jakoś strasznie (ranty drzwi na dole, klapa bagażnika z dołu, progi, szczególnie jak nie ma zaślepek do podnośnika), mechanicznie jest bardzo trwałe, ma jakieś irytujące wady w postaci wyświetlacza kompa i licznika, jakaś pikseloza się tam robi, ale można to łatwo naprawić.

Pytanie jaki koszt, do 4000 EUR to bym się nie zastanawiał specjalnie.

Rozkminianie mechaników, czy amerykaniec będzie lepszy czy nie, co ma lepszy komfort to jakieś bezsensowne rady, które mają spowodować żebyś się zastanowił. Spowoduje to tylko to, że będziesz odwlekał czas wpakowania się w stare, motoryzacyjne gówno, a w końcu i tak to nadejdzie. Wiem co piszę, przeszło przeze mnie wiele gruzów, teraz męczę się z 44 letnim. Dokładnie teraz, bo coś się zapiekło i jestem umazany smarem, dookoła mnie porozrzucane ręczniki papierowe, syf, wkurw, ale i sporo radochy. Działaj!

Auto się sprzedało, tzn ogłoszenie zniknęło. Z opisu wyglądało że wszystko OK. Pewnie dlatego sprzedane, chociaż nie wiem jak długo ogłoszenie wisiało.

Napisano
  • Autor
W dniu 9.05.2026 o 11:37, Marcin79 napisał:

Jako hobbysta e34 i e46 mowie Ci daj sobie spokoj. Jak nie masz gdzie trzego trzymac i worka monet na utrzymanie.

Kupis , pojezdzisz troche , wydasz kupe kasy i zaczniesz zalowac.

Nikt Ci nie oddaj nawet kawalka wkladu finasowego wlozonego w to auto .

Przeznacz , kase ... na jakies inne swoje hobby albo do skarobki .

Uwierz znam to z praktyki .

Mam dwa miejsca w garażu podziemnym, Forda mógłbym parkować przed blokiem. Właśnie skarbonka jest pełna, uzbierało się tyle by jakieś auto kupić i zostaje by dołożyć na przeserwisowanie.

Ale było i już nie ma auta...