Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe Forum !! propozycja?

Featured Replies

Napisano

Witam. Od dłuższego czasu, nie tylko ja, ale tez inni użytkownicy forum zauważyli że z naszego forum robi się niezłe szambo, fakt jest że nasze forum jest najbardziej aktywne ale co z tego jak połowa tematów jest naprawde bezsensu, tytułów postów tutaj nie bedę podawał takowych jest 5 na 10 złozonych tematów. Dlatego mam zamiar zbudowac nowe forum Techniczne Astry F,G,H, na którym będą nowe działy, forum będzie przejrzyte czytelne, bardziej funkcjonalne - mające na celu takie jakie powinno mieć a nie pisanie "Kupiłem Poloneza a chiałem Astre..." Panowie, pora na zmiany, moderatorzy nie mają czasu robić porządku, te forum tez nie daje dużych możliwości wprowadzenia ładu i porządku. Dlatego na dniach zbuduje nowe forum tak jak zbudowałem assistance, tutaj zostaną tylko podwieszone tematy oraz zostanie IKA. Forum będzie w fazie testów przez ok 2/3 miesiace wiec zobaczymy co z tego wyjdzie. To moja propozycja czekam na opinie...

Napisano

Próbuj ok.gif powiew świeżości zawsze się przydaje...

A czy pomysł wypali to się zobaczy - wszystko zależy od ludzi. Dla mnie AK ma swój własny "klimat" zobaczymy jak będzie po 2 - 3 miesiącach u Ciebie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Próbuj powiew świeżości zawsze się przydaje...

> A czy pomysł wypali to się zobaczy - wszystko zależy od ludzi. Dla

> mnie AK ma swój własny "klimat" zobaczymy jak będzie po 2 - 3

> miesiącach u Ciebie

Mysle tak jak Ty, AK ma swój klimat, który się psuje, wystarczy że przejdzie kilkanaście/kilkadziesia osób i już jest git!

Napisano

> To moja propozycja czekam na opinie...

A mnie podoba się to forum mimo opini różnych ludzi. Może nie ma tutaj wielkiego wypasu graficznego, super interfejsów itp. ale jest wszystko to co potrzeba.

Jeśli chodzi o kulturę na tym forum to zauważyłem że nie ma tu hamstwa ani drobnomieszczaństwa i to mi się bardzo podoba - oby tak dalej.

Znam forum które kiedyś było bardzo dobre ale z czasem zeszło na psy pl.soc.dzieci. Wpisując tam posta trzeba liczyć się że znajdzie się conajmniej kilka osób którzy tylko czekają aby Ci dopieprzyć, a u Nas nie natknąłem się jeszcze na podobne historie.

JA JESTEM ZA TYM FORUM !!!

Napisano

> Witam. Od dłuższego czasu, nie tylko ja, ale tez inni użytkownicy

> forum zauważyli że z naszego forum robi się niezłe szambo, fakt

> jest że nasze forum jest najbardziej aktywne ale co z tego jak

> połowa tematów jest naprawde bezsensu, tytułów postów tutaj nie

> bedę podawał takowych jest 5 na 10 złozonych tematów. Dlatego

> mam zamiar zbudowac nowe forum Techniczne Astry F,G,H, na którym

> będą nowe działy, forum będzie przejrzyte czytelne, bardziej

> funkcjonalne - mające na celu takie jakie powinno mieć a nie

> pisanie "Kupiłem Poloneza a chiałem Astre..." Panowie, pora na

> zmiany, moderatorzy nie mają czasu robić porządku, te forum tez

> nie daje dużych możliwości wprowadzenia ładu i porządku. Dlatego

> na dniach zbuduje nowe forum tak jak zbudowałem assistance,

> tutaj zostaną tylko podwieszone tematy oraz zostanie IKA. Forum

> będzie w fazie testów przez ok 2/3 miesiace wiec zobaczymy co z

> tego wyjdzie. To moja propozycja czekam na opinie...

w sumie masz racje, bo teraz na tym forum zeby cos znalezc to trzeba sie przebic przez milion zbednych tematow, ktore przewaznie sie powtarzaja. jakby bylo forum podzielona na dzialy, to mysle ze byloby inaczej=lepiej.

pozdro

Napisano

> A czy pomysł wypali to się zobaczy

wątpie

Napisano
  • Autor

> A mnie podoba się to forum mimo opini różnych ludzi. Może nie ma

> tutaj wielkiego wypasu graficznego, super interfejsów itp. ale

> jest wszystko to co potrzeba.

> Jeśli chodzi o kulturę na tym forum to zauważyłem że nie ma tu

> hamstwa ani drobnomieszczaństwa i to mi się bardzo podoba - oby

> tak dalej.

> Znam forum które kiedyś było bardzo dobre ale z czasem zeszło na psy

> pl.soc.dzieci. Wpisując tam posta trzeba liczyć się że znajdzie

> się conajmniej kilka osób którzy tylko czekają aby Ci

> dopieprzyć, a u Nas nie natknąłem się jeszcze na podobne

> historie.

> JA JESTEM ZA TYM FORUM !!!

Szanuje każdą decyzję. Nowe forum nie bedzie dogryzaniem, przecież tam będziemy znowu my, Ci sami... czekamy na dalsze odzewy..

Napisano

> w sumie masz racje, bo teraz na tym forum zeby cos znalezc to trzeba

> sie przebic przez milion zbednych tematow, ktore przewaznie sie

> powtarzaja. jakby bylo forum podzielona na dzialy, to mysle ze

> byloby inaczej=lepiej.

> pozdro

to powinni zrobic lepsza wyszukiwarke, bo cięzko za jej posrednictwem co kolwiek znalezc

Napisano
  • Autor

> to powinni zrobic lepsza wyszukiwarke, bo cięzko za jej posrednictwem

> co kolwiek znalezc

Niemozliwe technicznie. tutaj wyszukiwarka działa byle po słowach. Forum phpbb takie nie jest... Tutaj dużo rzeczy trzeba zmienić...

Napisano

to forum jest proste i czytelne moim zdaniem, a takie rozbijanie spolecznosci jaka sie tu utworzyla moim zdaniem nie jest dobre, poza tym po co tworzyc cos dla idei, skoro juz jest i calkiem dobre, a w czym to nowe ma byc lepsze? bo ladniejsze? moim zdaniem nie ma sensu, ale szanuje chec dzialania cfaniaczek.gif

Napisano

Pożyjemy zobaczymy..........

Spróbować mozna.......

Powodzenia

Napisano
  • Autor

> to forum jest proste i czytelne moim zdaniem, a takie rozbijanie

> spolecznosci jaka sie tu utworzyla moim zdaniem nie jest dobre,

> poza tym po co tworzyc cos dla idei, skoro juz jest i calkiem

> dobre, a w czym to nowe ma byc lepsze? bo ladniejsze? moim

> zdaniem nie ma sensu, ale szanuje chec dzialania

Mi nie chodzi o grafike!! W czym lepsze, w tym że bedzie podzielone kąkretnie na działy, będzie obowiązywał prosty regulamin, a tutaj rzucane jest komu co popadnie, jutro npisze ze "Wstałem rano i umyłem samochód", to forum jest techniczne czy o wszytkim???

Napisano

> Mysle tak jak Ty, AK ma swój klimat, który się psuje,

Nie przesadzajmy zlosnik.gif chyba, że mnie jakaś draka ominęła bo ostatnio zaglądam nieregularnie zlosnik.gif

Powiem tak: sam kącik techniczny jest jaki jest, tematy się powtarzają, ludziki chcą mieć kawę na ławę bo szukać im się nie chce itp.

Myślę, że to będzie ciężko wyeliminować czy tu czy na Twoim forum... chyba, że masz jakiś niesamowity pomysł żeby takie coś ukrucić.

Ludzi ciężko zmienić icon_rolleyes.gif

Osobiście dla mnie Techiczny to skarbnica wiedzy a to że czasem temat się powtórzy albo jest jakiś wątek zupełnie tu nie pasujący, no cóż... życie, mnie to osobiście nie przeszkadza, a jak chcę sobie pospamować to idę piętro niżej na IKA zlosnik.gif

Napisano

> Mi nie chodzi o grafike!! W czym lepsze, w tym że bedzie podzielone

> kąkretnie na działy, będzie obowiązywał prosty regulamin, a

> tutaj rzucane jest komu co popadnie, jutro npisze ze "Wstałem

> rano i umyłem samochód", to forum jest techniczne czy o

> wszytkim???

nie no moim zdaniem to troche przesadzasz, ja np na IKA wcale nie wchodze, bo mnie to raczej nie interesuje, ale to ze co jakistam czas ktos tu cos takiego napisze, to nie znaczy ze trzeba odrazu sceny robic i banowac, widze ze Ci sie troche Prawo i Sprawiedliwosc wlacza grinser006.gif bez urazy, ale chyba zbyt powaznie podchodzisz ok.gif

Napisano
  • Autor

Sposób na niepowarzanie wątków jest prosty, zrobi się specjany dział coś w sytlu manuali, i tam się będzie przerzucało coraz to nowe wartościowe tematy, i wyszukiwarką mozna skierowac aby w nich szukała... proste!

Napisano

> wszytkim???

Generalnie to wyzwanie rzucasz sobie spore... Autokacik i tym samym podforum Astry ma już swoją kilkuletnią wyrobioną markę - z marketingowego punktu widzenie będzie ciężko walczyć z taką konkurencją nawet jeśli zaoferujesz lepszy interfejs, porządek na forum itd itp.

Ludzie jak się do czegoś przyzwyczają to trudno ich przekabacić, acz nie jest to niemożliwe oczywiście.

Parę miesięcy temu był nawet boom na forum opla ale jak szybko przyszedł tak szybko wszyscy zapomnieli. I to forum pewnie jeszcze jest ale dla AK był zerową konkurencją.

Oczywiście nie piszę tego wszystkiego żeby Cię zniechęcić, wkurzyć (wszelkie negatywne intencje nie były w planie mojej wypowiedzi zlosnik.gif).

W końcu AK też zaczynało kilka lat temu od paru zapaleńców a teraz proszę... ok.gif

Napisano

> Sposób na niepowarzanie wątków jest prosty, zrobi się specjany dział

> coś w sytlu manuali, i tam się będzie przerzucało coraz to nowe

> wartościowe tematy, i wyszukiwarką mozna skierowac aby w nich

> szukała... proste!

Szanowny Kolego!

Racz zauważyć, że każda wyszukiwarka zdurnieje na słowach:

CHAMULEC, CHAMOWANIE itd, HŁODNICA i inne kwiatki.

I gdy będziesz pisał np:

Sposób na niepowarzanie wątków jest prosty, zrobi się specjany dział coś w sytlu manuali, i tam się będzie przerzucało coraz to nowe wartościowe tematy, i wyszukiwarką mozna skierowac aby w nich szukała... proste!

Napisano
  • Autor

> Generalnie to wyzwanie rzucasz sobie spore... Autokacik i tym samym

> podforum Astry ma już swoją kilkuletnią wyrobioną markę - z

> marketingowego punktu widzenie będzie ciężko walczyć z taką

> konkurencją nawet jeśli zaoferujesz lepszy interfejs, porządek

> na forum itd itp.

> Ludzie jak się do czegoś przyzwyczają to trudno ich przekabacić, acz

> nie jest to niemożliwe oczywiście.

> Parę miesięcy temu był nawet boom na forum opla ale jak szybko

> przyszedł tak szybko wszyscy zapomnieli. I to forum pewnie

> jeszcze jest ale dla AK był zerową konkurencją.

> Oczywiście nie piszę tego wszystkiego żeby Cię zniechęcić, wkurzyć

> (wszelkie negatywne intencje nie były w planie mojej wypowiedzi

> ).

> W końcu AK też zaczynało kilka lat temu od paru zapaleńców a teraz

> proszę...

jakie boom?? niebylo mnie? Nie robie konkurencji, wiezy Babel nie zbudowano w 2 miechy smile.gif, spokojnie wystarczy byle było odwiedzane, a z tym przyjdą posty i powoli sie rozkręci. Przecież nie zamierzam zadawać ciosu dlaAK, ono zostaje z IKA i podwieszonymi tematami, ja buduje Forum Techniczne.... czekam na kolejne odp.

Napisano

IMO tworzenie drugiego forum mija się z celem. To forum ma swój klimat, adres, ludzi etc. Natomiast przydałaby się zmiana oprogramowania tutaj na jakieś lepiej przyswajalne, jak np. phpBB, lub lepiej IPB i zrekrutowanie nowych moderatorów ze świeżą energią.

Napisano

Wierzę w Twoje dobre instencje i w to, że potrafisz robić rzeczy pożyteczne. Ale dla zaoszczędzenia własnego czasu zastanów się czy jest faktycznie sens? Po co zakładać kolejne forum dla tych samych ludzi? Nie chcę Cię oskarżać o egocentryzm, ale czy Ty nie chcesz być po prostu moderatorem? Nie spotkałem jeszcze z forum, na którym, szczególnie nowi użytkownicy, nie zakładaliby bezsensownych tematów w stylu "ptaki osrały mi maskę, co o tym sądzicie?" (tak...! wiem, że to była prowokacja). Jestem na AK od niedawna, bo i od niedawna mam Astrę, jednak muszę powiedzieć, że to forum bardzo przypadło mi do gustu i jestem tu prawie codziennie. Zarejestrowałem się także na Astrta Tunning Team. Forum w tematyce podobne, podzielone na działy... a jednak dla mnie o wiele mniej czytelne. Jak koledzy pisali AK ma swój, od razu wyczuwalny klimat i ja również nie spotkałem się z chamstwem i "trollstwem" jakiego w sieci pełno.

Podsumowując, moja opinia jest taka, że jeśli założysz nowe forum, to ono nie spełni oczekiwań jakie podałeś w pierwszym poście. Jeśli masz wolę działania i czas do pracy (co Ci się ogromnie chwali), to mam inną propozycję. Zamiast kolejnego forum załóż stronę internetową. Taki ładny, szeroki w tematyce FAQ o astrze. Instrukcje, poradniki etc. Będziesz to edytował Ty lub ewentualnie wąskie grono osób unikając w ten sposób spamowania. To może być biblia posiadaczy astrolota, a gadanie o ptakach itp. zostawmy kącikowi.

Pozdrawiam serdecznia

Napisano

> forum zauważyli że z naszego forum robi się niezłe szambo,

nie przesadzaj

nie wiesz chyba co się dzieje gdzie indziej (i niekoniecznie tylko na AK)

> fakt jest że nasze forum jest najbardziej aktywne ale co z tego jak

> bedę podawał takowych jest 5 na 10 złozonych tematów.

na żadnym forum nikt nie znalazł sposobu na uniknięcie takiej sytuacji

a może jesteś za modem z gestem rozdającym bany za powtarzające się wątki?

inna sprawa, że nie musisz czytać wszystkiego - w większości

przypadków po temacie widać co jest "w środku"

> Dlatego

> mam zamiar zbudowac nowe forum Techniczne Astry F,G,H, na którym

> będą nowe działy, forum będzie przejrzyte czytelne, bardziej

> funkcjonalne - mające na celu takie jakie powinno mieć a nie

> pisanie "Kupiłem Poloneza a chiałem Astre..."

cel ambitny, życzę powodzenia - szczerze

koniecznie podaj link

a my tu sobie i tak zostaniemy wink.gif

> Panowie, pora na

> zmiany, moderatorzy nie mają czasu robić porządku, te forum tez

> nie daje dużych możliwości wprowadzenia ładu i porządku.

jakie działy proponujesz?

poproszę o konkretne pomysły

> Dlatego

> na dniach zbuduje nowe forum tak jak zbudowałem assistance,

> tutaj zostaną tylko podwieszone tematy oraz zostanie IKA.

Ty likwidujesz ten kącik? dobrze rozumiem??

dzięki, że choć podwieszone zostawisz...

> Forum

> będzie w fazie testów przez ok 2/3 miesiace wiec zobaczymy co z

> tego wyjdzie. To moja propozycja czekam na opinie...

będziemy odwiedzać, a jakże...

tyle, że to się w praniu sprawdzi dopiero

PS. pochwała za wkład w stworzenie assistance

Napisano

> Zamiast kolejnego forum załóż stronę

> internetową. Taki ładny, szeroki w tematyce FAQ o astrze.

> Instrukcje, poradniki etc.

> To może być biblia posiadaczy astrolota

Może to jest odpowiedni kierunek.....?

Może w ten sposób wniesiesz coś swojego do szerokiego tematu: ASTRA.

Zaglądałem na różne fora, ale zostałem na naszym.

Tu jest normalnie, a to co się dzieje w sieci jest przykre, jacyś frustraci wyżywają się, bo czują się bezkarni i nie muszą się bać że dostaną wpysk.gif

Napisano

> forum zauważyli że z naszego forum robi się niezłe szambo, fakt

> jest że nasze forum jest najbardziej aktywne ale co z tego jak

> bedę podawał takowych jest 5 na 10 złozonych tematów.

ja tu szamba nie widze, może nie ma dużego stażu, ale od początku pasuja mi AK, dowiedziałem się prawie wszystkiego czego potrzebowałem, a nawet więcej wink.gif

tu jest kulturka i dość rzeczowe dyskusje, a że sezonowo jest wysyp "parujących szyb" - to już taki urok.

Jak mnie coś nie interesuje, to nie klikam w wątek i po problemie, a czasem dla odprężenia fajnie przeczytać jakiś luzacki wątek.

Napisano

Dorzucę trochę od siebie.

Istotnie w porównaniu do niektórych for dyskusyjnych tutejsi moderzy podchodzą dość łagodnie do powracających fal EGR-ów, wycieraczek, czy sławnych już parujących szyb.

Mi to właściwie nie przeszkadza. Podoba mi się szata graficzna.

Jedyne co mnie wkurza to wyszukiwarka. Powinna w wynikach wyświetlać tylko temat, a nie każdy post w którym wystąpiło szukane słowo. Mnie to skutecznie do niej zniechęca.

Jeśli ci się chce tworzyć nowe forum to powodzenia, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Napisano
  • Autor

Nie mam jak do każdego odpisac pisze jak pamiętam od góry..

- moderatorem czy chcę być? no ja nim będę!, a na nowym będe adminem. Jezli będe modem tutaj to od razu mówie że to forum będzie czysto techniczne, tematy nie mające zwiazku z techniką wrzucajcie sobie do IKA i już problem z głowy, będzie regulamin- prosty!. Nie jest mozliwe technicznie zamontowanie forum phpbb, jedynie mozna dac na nowym serwerze. Budować nową WoA, jużsię o to upomniałem tylko nie wiedziałem ze akurat Robson się tym zajmował od nas... tez mam zamiar i ją zmodernizować, ale to troche roboty sami wiecie ze strona jest ogromna, problem galerii jest największy ale i z tym się uporałem...(połowa galerii to osby już posprzedawały swoje auta) Jak by miało wyglądać nowe forum, kolego Azja, podział na działy nie wiem jak tutaj to opisać, ale wiadomo ze jak ktoś wejdzie do działu Tachniczne Astra F to będziemiał tam takie posty, a typu, "Samochód ptaki mi optakały" takowych nie bedzie lub będą w specjalnym dziale, lub tez kierowane automatycznie na IKA na AK. Będzie poprostu selekcja tematów, każdy będzie miał swoje miesce, co sprawi ze wyszukiwarka bedzie sprawna, będzie szukała po postach... jak ktoś nie kuma to trudo.. Tutejszej wyszukiwarki nie idzie naprawić skumajcie: jest w bazie z kilka tysiecy tematów z czego prawdopodobnie 50% jest zatytułowana nie poprawnie lub jest bezsensu post, i jak ma wyszukiwarka precyzyjnie wyszukać, jak rzucamysłowo kluczowe a on śle 1000 tematów... smieszne.. Ja nie robie żadnej konkuręcji, nie chcę zamykać AK, kto chce tu sobie zostaje, wiem jedno kilkanaście może wiecej osób pójdzie i tam... (a z czasem jeszcze więcej) assistance bedzie podlegało pod nowe forum. Praktycznie prócz waszych zdań na temat klimatu, adresu(co mi z adresu, będzie inny podobny)... tutaj macie racje, ale tylko tutaj. Najlepszym rozwiazaniem jak własnie w tym miejscu by powstało nowe forum i zastąpiło ten dział. wtedy klimat by nie umar i wszyscy by pisali na nowym forum... Nie mówie o żadnej grafice powtarzam to 3 raz, mi grfika to rzecz zbędna najwazniejsze jest info. Szkoda ze osoby które są za jeszcze się nie wypowiedziały, było by ich wiecej jak teraz przeciwników. Słowo konkuręcja... hmmm: no wiesz kolego azja, mogółbym spróbować smile.gif

Napisano

> Jedyne co mnie wkurza to wyszukiwarka. Powinna w wynikach wyświetlać

> tylko temat, a nie każdy post w którym wystąpiło szukane słowo.

> Mnie to skutecznie do niej zniechęca.

Jeśli chcesz mieć tylko tematy, to dopisz w wyszukiwarce "-re:" (bez cudzysłowu)

Co do nowego forum, to wróżę mu szybki upadek, bo ostatecznie i tak wszyscy "dezerterzy" wrócą tutaj. Do tej pory chyba nikt nie narzekał na to forum, wiec najprawdopodobniej wszystkim ono odpowiada. A bezsensowne tematy od czasu do czasu imho dodają troche luzu i dają okazję, żeby się uśmiechnąć.

Dopisane po przeczytaniu ostatniego postu kolegi SynergY:

Moderator musi znać ortografię, więc się nie nadajesz.

Napisano

Witam

A czy nie lepiej by było gdyby po prostu usunąć zbędne wątki które nic nowego nie wnoszą, przez to forum stanie się bardziej czytelne i nie będzie już tak zaśmiecone. Nie da się tego zrobić? Po co od razu tworzyć nowe forum, które po pewnym czase będzie wyglądało identycznie jak to, czyli jak każde inne. 20.GIF

Napisano

chciałem cos dorzucić od siebie grinser006.gif

generalnie może i jest tu jakiś nieład - ale jak ktoś trochę to przebywa to znajdzie bez problemu to co chce - nie jest to kwestia wyszukiwarki tylko chęci waytogo.gif

co do tematów - różnnych to zdarzają się takie, które nie są stricte techniczne, ani klubowe i co z takimi - bedą wyrzucane w kosmos hmm.gif

co do klimatu - to niezaprzeczalnie jest wink.gif

co do nowego forum - nie widzę sensu ( można to trochę usystematyzować, bez zbednych nakładów )

pomysły są proste, aby było czytelniej

każdy temat zaczynamy od [F] [Nadwozie] Korozja na błotniku lub [G] [silnik] Problem z EGR

nic trudnego

trzeba ustalić model, dział jak go nazywacie i problem

a takie tematy o ptasim gównie mogą być tak [R] jak Różne [Rozrywka] Gówno na masce

to tyle spineyes.gif bo mnie glowa rozbolała

Napisano

> Szanowny Kolego!

> Racz zauważyć, że każda wyszukiwarka zdurnieje na słowach:

> CHAMULEC, CHAMOWANIE itd, HŁODNICA i inne kwiatki.

wyszukiwarke mozna obwarowac warunkami typu:

switch($szukane_slowo) {

case "specjany":

$szukane_slowo="specjalny";

break;

case "sytlu":

$szukane_slowo="stylu"

break;

...

default: $szukane_slowo;

}

problem w tym ze takich skrotow/literowek by bylo baaardzo wiele zeby.GIF

Napisano

> Budować nową WoA, jużsię o

> to upomniałem tylko nie wiedziałem ze akurat Robson się tym

> zajmował od nas...

widocznie nieuważnie śledziłeś to co się działo na IKA i na technicznym zlosnik.gif

> problem

> galerii jest największy ale i z tym się uporałem...

gdzie? hmm.gif

...mogę życzyć tylko udanej realzacji planów, ale przyznam szczerze, że nie tu, a na innym serwerze, gdyż klimat tutaj panujący mi odpowiada.

Napisano

Popieram kolege Breugnir lepiej zając sie czymś takim smile.gif Zrobić ładną skarbnicę wiedzy w jednym miejscu niz budować nowe forum

Napisano

> Nie mam jak do każdego odpisac pisze jak pamiętam od góry..

> - moderatorem czy chcę być? no ja nim będę!,

uuuuuuu hmm.gif

> a na nowym będe adminem.

> Jezli będe modem tutaj to od razu mówie że to forum będzie

> czysto techniczne, tematy nie mające zwiazku z techniką

> wrzucajcie sobie do IKA i już problem z głowy, będzie regulamin-

> prosty!.

a jednak będziesz szastał banami za byle co? zlosnik.gif

czy ograniczysz się do opomnień i mrówczej pracy

przerzucania wątków z miejsca na miejsce?

> Jak by miało

> wyglądać nowe forum, kolego Azja, podział na działy nie wiem jak

> tutaj to opisać, ale wiadomo ze jak ktoś wejdzie do działu

> Tachniczne Astra F to będziemiał tam takie posty, a typu,

> "Samochód ptaki mi optakały" takowych nie bedzie lub będą w

> specjalnym dziale, lub tez kierowane automatycznie na IKA na AK.

> Będzie poprostu selekcja tematów, każdy będzie miał swoje

> miesce, co sprawi ze wyszukiwarka bedzie sprawna, będzie szukała

> po postach... jak ktoś nie kuma to trudo..

wyobraź sobie, że kumam

tylko blado widzę trzymanie tego w ryzach, patrząc po

dokonaniach co niektórych "młodszych" stażem Kolegów

będziesz bawił się w policjanta i tyle

> Tutejszej

> wyszukiwarki nie idzie naprawić skumajcie: jest w bazie z kilka

> tysiecy tematów z czego prawdopodobnie 50% jest zatytułowana nie

> poprawnie lub jest bezsensu post, i jak ma wyszukiwarka

> precyzyjnie wyszukać, jak rzucamysłowo kluczowe a on śle 1000

> tematów... smieszne..

czegoś tu nie rozumiem...

czy tylko ja nie mam problemów w wyszukiwarką, czy znajdzie się ktoś jeszcze?

przecież wystarczy trochę pomyśleć, użyć czasem "+" i "-"

nie wpisywać całego słowa, a jego część (tak aby wyszukiwarka

znalazła różne odmiany tego samego słowa)

to naprawdę działa - jak dla mnie całkiem dobrze

> Ja nie robie żadnej konkuręcji, nie chcę

> zamykać AK, kto chce tu sobie zostaje, wiem jedno kilkanaście

> może wiecej osób pójdzie i tam... (a z czasem jeszcze więcej)

> assistance bedzie podlegało pod nowe forum. Praktycznie prócz

> waszych zdań na temat klimatu, adresu(co mi z adresu, będzie

> inny podobny)... tutaj macie racje, ale tylko tutaj. Najlepszym

> rozwiazaniem jak własnie w tym miejscu by powstało nowe forum i

> zastąpiło ten dział. wtedy klimat by nie umar i wszyscy by

> pisali na nowym forum...

to się nie uda raczej

choć, jak pisałem, chętnie i tam zajrzę

> Nie mówie o żadnej grafice powtarzam to

> 3 raz, mi grfika to rzecz zbędna najwazniejsze jest info. Szkoda

> ze osoby które są za jeszcze się nie wypowiedziały, było by ich

> wiecej jak teraz przeciwników. Słowo konkuręcja... hmmm: no

> wiesz kolego azja, mogółbym spróbować

nie jarzę??

Napisano

> wszytkim???

Idealizm, to fajna rzecz, ale ja jestem sceptykiem - jakiś czas temu powstało nowe forum, ale potrzeba czasu, żeby przekonać tych wszystkich ludzi, żeby korzystali z czegoś nowego. Póki co, jedynie tutaj "coś się dzieje".

SynergY - jeszcze jedna uwaga - jeśli tak bardzo przeszkadza Ci "zaśmiecanie" forum nietechnicznymi postami, to zwiń swój wątek i zmykaj na IKA grinser006.gif

Pzdr

PezeT

Napisano

> ... podział na działy nie wiem jak

> tutaj to opisać, ale wiadomo ze jak ktoś wejdzie do działu

> Tachniczne Astra F to będziemiał tam takie posty, a typu,

> "Samochód ptaki mi optakały" takowych nie bedzie lub będą w

> specjalnym dziale, lub tez kierowane automatycznie na IKA na AK.

Ciakawe jak zrobisz ta segregacje postow. Wedlug mnie temat "Samochód ptaki mi optakały" moze byc scisle techniczy.

W tresci moze byc napisane, ze po ptasiej kupie zostala dziura w lakierze. I pytanie jak sie do tego zabrac, aby to pomalowac. Czy to nie jest technicze?

Kolega Azja zaczal pisac o wyszukiwarce. Proponuje zrobic dokladny manual z przykadami jak sie wyszukiwarka poslugiwac. Jakie operatory dzialaja i co robia.

Ktos jeszcze proponowal slowa kluczowe w tematach. Bardzo dobry pomysl. Ale wydaje mnie sie, ze lepiej bylo by po prostu nauczyc wszytkich pisania tematow PRECYZYJNYCH.

Przyklad jak z ta ptasia kupa:

Zamiast pisac w temacie, ze ktos komus narobil na maske, a w tresci pytanie jak to usunac.

W tytule od razu powinno byc haslo jak naprawic uszkodzony lakier

Napisano

> Kolega Azja zaczal pisac o wyszukiwarce. Proponuje zrobic dokladny

> manual z przykadami jak sie wyszukiwarka poslugiwac. Jakie

> operatory dzialaja i co robia.

wlasnie, ktokolwiek widzial, ktokolwiek slyszal - opisac by mogl, bo i mi wyszukiwarka 'wypluwa' mase smieci przy zapytaniach, a swoja droga znalazlem dosc ciekawa strone przy szperaniu przy pomocy google za 'ubb.threads wyszukiwanie', wybaczcie, ze OT, ale poplakalem sie ze smiechu smile.gif : http://www.mb.org.pl/forum/showthreaded....;o=&fpart=1

Napisano
  • Autor

Kolego Azja jakie bany, ja niekogo niezbanuje bo nie bede mógł. Co najwyżej moge upomnąć za pisanie bezsesownych tematów. Tematy nie majaće znaczenia z technicznym.. a tutaj kolega napisał coś zę mozna taki temat odzwierciedlić tak aby czepiałsię problemu technicznego - to odpowiem tak podaj inną treśc tematu, chyba nie bee pisał o rdzy czy dziurze wpisując w wyszukiwarce Ptasia Kupa, ludzie?? Widze że się nie dogadamy, robie forum kto chce to zparaszm kto nie to nie, forum sie nie przyjmnie to nie, robie to dla zwolleników, sami zobaczycie jak będzie to funkcjonować, najlepiej skreslić projekt który nie powstał! I nie ma tu nic dla idei! Poporstu znam się na budowaniu stron www, miałem na swojej głowie forum wielkosci Astry, i nie jeden Portal, któy dziś pięknie funkcjonuje pokonując konkuręcje smile.gif

Napisano

> Kolego Azja jakie bany, ja niekogo niezbanuje bo nie bede mógł. Co

> najwyżej moge upomnąć za pisanie bezsesownych tematów. Tematy

> nie majaće znaczenia z technicznym..

hmmm...

piszesz wyżej:

Jezli będe modem tutaj to od razu mówie że to forum będzie

> czysto techniczne, tematy nie mające zwiazku z techniką

> wrzucajcie sobie do IKA i już problem z głowy, będzie regulamin-

> prosty!.

dla mnie to brzmi groźnie, bo co Ci z upominania?

znudzi Ci się szybciej niż myślisz, a nie będziesz miał

innych instrumentów "porządkowych" oprócz przenoszenia wątków

> Widze że się nie dogadamy, robie forum kto chce

> to zparaszm kto nie to nie, forum sie nie przyjmnie to nie,

> robie to dla zwolleników, sami zobaczycie jak będzie to

> funkcjonować, najlepiej skreslić projekt który nie powstał!

nie dziw się, bo poza propozycją budowania nowej stronki

piszesz o tym, że tutaj mają zostać tylko wątki podwieszone

wyobraź sobie, że wielu ludzi będzie chciało tu dalej pisywać

i niekoniecznie życzą sobie takich nowych porządków

nie tędy droga, więc się nie dziw wygłaszanym tu opiniom

> I nie ma tu nic dla idei! Poporstu znam się na budowaniu stron

> www, miałem na swojej głowie forum wielkosci Astry, i nie jeden

> Portal, któy dziś pięknie funkcjonuje pokonując konkuręcje

pisz jakoś inaczej, bo ciężko zrozumieć...

masz w głowie niejeden portal który funkcjonuje?

w Twojej głowie już pokonuje konkurencję?

PS. się nie obrażaj tylko rób swoje

ale pamiętaj, że jak będziesz modem to forum nie stanie się automatycznie

Twoim prywatnym ogródkiem

nikt nie skreśla Twojego projektu, tyle że skoro jesteś takim pasjonatem,

to zrób coś najpierw, a potem się pochwal i oczekuj na zasłużone owacje

oraz miliony odwiedzin na stronce

PS2. nie zrobiłeś sobie tu dobrej reklamy w tym wątku

to takie moje prywatne zdanie

Napisano

może nie jestem odpowiednią osobą do wtrącania swoich 3groszy ale zdanie moje to zupełnie nie wiem pokiego nowe forum czy wcześniej znalazł się ktoś komu przeszkadzało to co sie dzieje na aktualnym im więcej nowych "porządków" tym trudniej będzie się na nim odnależć w chwili kiedy znajduje się ktoś kto pisze nie na "temat techniczny" to zawsze znajdzie się ktoś kto delikatnie mu wyperswaduje "spadaj na IKA wink.gif" oczywiście jest to moje zdanie prywatne

ps.ja bym się może skupił na pomocy w problemach technicznych a nie na czyszczeniu jak to kolega nazwał "szamba" to chyba nie jest potrzebne

Napisano

pozwolę sobie ja dorzucić parę słów....

po 1.

Jeśli cię tak wkurza to, że nie jest to dział czysto techniczny (czy tam nie wkurza) to czemu ten wątek dałeś TU hmmm? hmm.gif

po 2.

Nie wiem czy pomysł Ci wypali, warto jednak brać siły na zamiary... niewiem.gif powiem jednak tyle... mało osób bedzie czesto zaglądać

moze na początku z czystej ciekawości... Ja jestem na tym forum juz grubo ponad rok... powiem jedno zawsze gdy wchodzę na inne fora wszystko mnie ''razi'' to mi sie nie podoba to i to ... może to i przyzwyczajenie ale pewnie wiekszość osób tutaj tak sądzi spineyes.gif

Po 3.

Skoro nazywasz coś śmietnikiem i sądzisz że są zbędne wiadomości to przecież nie masz apsolutnie żadnego obowiązku go czytać nie prawda? Popatrz na HP, na IKA na inne kąciki to zobaczysz...

Warto sie zastanowić, że osoba która coś napisze i może napisać bzdure lub taką własnie idiotyczną sprawę której nie wie... wyrzucając jej wiadomość zabierasz mu głos... wiem to poważny zarzut ale tak jest... Napewno po pewnym czasie osoba taka zrozumie napisałem tu a nie powinienem.... Warto wrzucić luz a nie jechac na 3 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

To jest demo http://members.lycos.co.uk/astraf/ - podkreslam demo/do poprawek! Forum trzeba rozbudowac o kolejne wersje G,H, przenieśc na nowy adres i można zaczynać. Ja to widze tak. Nie potrzebuje żadnej reklamy, pozycjomowac umiem i nie problemem będzie wpiac się na 1 miejsce w google...., nie bee się tutaj kłucił, macie swoje racje, ja sie z nimi zgodze, ale i tak widze nowy projekt inaczej wkońcu mozę być to zastepce forum lub powiem tak aby nikt źle nie zrozumiał forum nr 2. Nie jestem pewny sukcesu, ale próbuje, nie bede płakał że nic z tego nie wyjdzie i nie bede sie cieszył jak AK upadnie, to jest tylko moje wyjscie na przód ku czymś co może byc lepsze... pozyjemy zobaczymy... mysle ze nie ma co tutaj juz pisać.!

ps. nie bój się że będę modem, z Makim gadałem i mówiłęm co trzeba zminieć On się nie boi...? Poporstu usuwamy głupie tematy, nikogo nie blokuje a tematy które np: rozpoczynają się od montażu czujnika do spryskiwaczy a kończą na czujniku od pasów trzeba blokować. To będzie dobrym rozwiazaniem dla wyszukiwarki... przydało by się tez umiejętne nazwytanie tematów tak jak ktoś wyżej napisał.

Napisano

ok. teraz popatrz ile było by tutaj kącików z tymi podziałami... co zrobiłeś na forum demo sick.gif dlatego tu piszą osoby ...

Napisano
  • Autor

> ok. teraz popatrz ile było by tutaj kącików z tymi podziałami... co

> zrobiłeś na forum demo dlatego tu piszą osoby ...

uwazasz że wrzucenie wszystkiego w jedno jest dobrym rozwiązaniem... gratuluje pomysłu, niech się meczy wyszukiwarka, i zapycha forum, nie dziwie się że Astra na Ak ma najwiecej postów.. ile jest tych ratościowych?? 1/3?

Napisano

> uwazasz że wrzucenie wszystkiego w jedno jest dobrym rozwiązaniem...

> gratuluje pomysłu, niech się meczy wyszukiwarka, i zapycha

> forum, nie dziwie się że Astra na Ak ma najwiecej postów.. ile

> jest tych ratościowych?? 1/3?

to podziel jeszcze na silniki i ich oznaczenie...

na logike przecież na takim forum nudą zawieje... dalej nie rozumiesz? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> to podziel jeszcze na silniki i ich oznaczenie...

> na logike przecież na takim forum nudą zawieje... dalej nie

> rozumiesz?

Naprawd enie rozumiem, po co mam dzilić forum na silniki? Jeżeli ktoś wejdzie do działu do którego powinien wejsć i zada tam dobrze sformuowane pytanie(temat) to wyszukiwarka na pewno sobie poradzi, i oddzieli to co trzeba... ale moge podzielić jak chcecie.. dla mnie to nie problem..

Nuda?? hmm, to co myslą inni którzy tu już nie wchodzą, a jak wchodza to co im się chce....

Napisano

> Naprawd enie rozumiem, po co mam dzilić forum na silniki? Jeżeli ktoś

> wejdzie do działu do którego powinien wejsć i zada tam dobrze

> sformuowane pytanie(temat) to wyszukiwarka na pewno sobie

> poradzi, i oddzieli to co trzeba... ale moge podzielić jak

> chcecie.. dla mnie to nie problem..

> Nuda?? hmm, to co myslą inni którzy tu już nie wchodzą, a jak wchodza

> to co im się chce....

żartujesz teraz? icon_eek.gif powiedz, że żartujesz...

to ja proponuję pod-podział w dziale "Podwozie/Nadwozie"

kategoria "Felgi" z rozróznieniem na alu i stalowe,

w każdej z nich na rozmiar 13"-14"-15" itd.,

a w "Ogumienie" oczywiście wszelkie rozmiary występujące na astrach

czy jestem mocno złośliwy, czy tylko troszkę? zlosnik.gif

odnośnie "projektu"...

nie jestem purystą językowym, ale rażą mnie błędy

już w opisach działów: "szfankuje", "sprzedarz"

ale pewnie niepotrzebnie się czepiam...

Napisano

> pozwolę sobie ja dorzucić parę słów....

> po 1.

> Jeśli cię tak wkurza to, że nie jest to dział czysto techniczny (czy

> tam nie wkurza) to czemu ten wątek dałeś TU hmmm?

> po 2.

> Nie wiem czy pomysł Ci wypali, warto jednak brać siły na zamiary...

> powiem jednak tyle... mało osób bedzie czesto zaglądać

> moze na początku z czystej ciekawości... Ja jestem na tym forum juz

> grubo ponad rok... powiem jedno zawsze gdy wchodzę na inne fora

> wszystko mnie ''razi'' to mi sie nie podoba to i to ... może to

> i przyzwyczajenie ale pewnie wiekszość osób tutaj tak sądzi

> Po 3.

> Skoro nazywasz coś śmietnikiem i sądzisz że są zbędne wiadomości to

> przecież nie masz apsolutnie żadnego obowiązku go czytać nie

> prawda? Popatrz na HP, na IKA na inne kąciki to zobaczysz...

> Warto sie zastanowić, że osoba która coś napisze i może napisać

> bzdure lub taką własnie idiotyczną sprawę której nie wie...

> wyrzucając jej wiadomość zabierasz mu głos... wiem to poważny

> zarzut ale tak jest... Napewno po pewnym czasie osoba taka

> zrozumie napisałem tu a nie powinienem.... Warto wrzucić luz a

> nie jechac na 3

Wpełni się z kolegą zgadzam.

Jest tu swoisty klimat którego niema gdzie indziej,a jesli jakiś temat kogoś drażni czy nie interesuje to niech nie czyta.A czasem warto poraz N -ty zacząć temat "parujących szyb "bo może ktoś odkrył coś nowego.mnie się tu podoba cool.gif

Napisano

Coś rejestracja nie działa wink.gif

Słuchajcie, nie ma po co brać się za szable. Poczekajmy miesiąc, dwa... zobaczymy co z tego wyniknie. Jeśli ktoś będzie chciał to zacznie się udzielać na nowym forum. Jak nie, to zostanie na AK. Staję trochę po stronie SynergY, bo to w końcu mój ziomal, ale również uważam, że nie można człowieka rugać tylko za to, że ma ochotę coś zrobić. Nadal uważam, że lepsza byłaby strona - poradnik, a nie nowe forum. Może jednak zdarzyć się, że za jakiś czas będziemy musieli zwracać koledze honor.

SynergY, jeśli się już uparłeś na forum, to zrób to porządnie. Nie unikniesz jednak spamerstwa choćbyś nie wiem jak się starał. Przede wszystkich nie zmieniaj nic na AK. Niech oba fora żyją równolegle własnym życiem, a czas pokaże, które lepsze i czy Twoja idea się spełniła. Peace!

EDIT: BTW AK jest pierwszym forum, na którym czuję się tak swobodnie. Kolejny raz podkreślam to, co koledzy wciąż przytaczają - klimat. Czeka Cię nielada wyzwanie.

PS. Nie chcę się czepiać, ani być złośliwy, ale ortów mimo wszystko być nie powinno...

Napisano
  • Autor

> żartujesz teraz? powiedz, że żartujesz...

> to ja proponuję pod-podział w dziale "Podwozie/Nadwozie"

> kategoria "Felgi" z rozróznieniem na alu i stalowe,

> w każdej z nich na rozmiar 13"-14"-15" itd.,

> a w "Ogumienie" oczywiście wszelkie rozmiary występujące na astrach

> czy jestem mocno złośliwy, czy tylko troszkę?

Widze ze nieznasz się na budowaniu www, nie wiesz co to mysql nie wiesz na jakiej zasadzie to działa, nie wiesz jak szukaja wyszukiwarki... duzo nie wiesz, duzo gadasz a to dopiero demo/propozycja.

> odnośnie "projektu"...

> nie jestem purystą językowym, ale rażą mnie błędy

> już w opisach działów: "szfankuje", "sprzedarz"

> ale pewnie niepotrzebnie się czepiam...

Piszesz to jak by to niemogło być już mienione...?? Można zmienić... nowe foru nie musze prowdzić sam.. piszesz jak bym miał sie stać tam absolutnym Panem, i przymusić wszystkich do moich racji... szkoda gadać !! nic na siłe...

ps. są i tacy którym szkoda tych nabitych postów.... czy należysz do nich...?

Napisano
  • Autor

> Coś rejestracja nie działa

> Słuchajcie, nie ma po co brać się za szable. Poczekajmy miesiąc,

> dwa... zobaczymy co z tego wyniknie. Jeśli ktoś będzie chciał to

> zacznie się udzielać na nowym forum. Jak nie, to zostanie na AK.

> Staję trochę po stronie SynergY, bo to w końcu mój ziomal, ale

> również uważam, że nie można człowieka rugać tylko za to, że ma

> ochotę coś zrobić. Nadal uważam, że lepsza byłaby strona -

> poradnik, a nie nowe forum. Może jednak zdarzyć się, że za jakiś

> czas będziemy musieli zwracać koledze honor.

> SynergY, jeśli się już uparłeś na forum, to zrób to porządnie. Nie

> unikniesz jednak spamerstwa choćbyś nie wiem jak się starał.

> Przede wszystkich nie zmieniaj nic na AK. Niech oba fora żyją

> równolegle własnym życiem, a czas pokaże, które lepsze i czy

> Twoja idea się spełniła. Peace!

Tak jak w Temacie! Forum jest moją propozycją mozna jego nie robić, chodzi mi o to aby tak jak RobertV664 mi mówił największy stażem na tym forum, trzeba porobić mnustwo manuali, porad itp i wrzuć je na nową strone tak jak napisałeś (np Poradnik), nie musi być to forom - moje forum jest nowa formą. Ja od AK nic nie chce prócz zmian, na lepsze, panowie są inne fora gdzie jest regulami i tam się pisze lepiej, tutaj wrzucić moża wszytko a tak nie powinno być co to jest?? Nawiazując do idei... moją idea nie jest nowe forum tylko nowy porządek, nowy regulamin, zasady... wyskakuje z propozycją forum, a nawet teraz poradnika... dostaje jak po mordzie... mógłbym powiedzieć paszli wy wpizdu grinser006.gif ale tak nie mówie i nie robie konkurencji i staram się integrować z wami!

ps. to demo jak można się rejestrować:P, ale siez arejestrowałeś...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.