Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poliuretan - tuleje wahaczy

Featured Replies

Napisano

przymierzam sie do żółtego kompletu na cały zawias, kto sie wypowie na temat prowadzenia samochodu oraz jak wkoncu jest z tym smarowaniem? hmm.gif

Napisano

> przymierzam sie do żółtego kompletu na cały zawias, kto sie wypowie na temat prowadzenia samochodu

> oraz jak wkoncu jest z tym smarowaniem?

ja wcisłem na smar tył i nic nie skrzypi nic nie stuka ani nic tylne zawiecho jest mega sztywniejsze zlosnik.gif i przymierzam sie zakupic komplecik na przód ok.gifgrinser006.gif bo mimo nowego zestawu na przodzie ( ori wahacze itp) auto pływa jak dzifka angryfire.gif

Napisano

miałem cały komplet u siebie i miło było, bardzo lubiłem zakręty.

Co ze smarowaniem.... co sezon smarowanko. Albo pisz do Czuczu i niech wstawi fotki "kalamitek" smile.gif

No chyba że dasz duuużo smaru i wytrzyma trochę dłużej niż sezon

Napisano

Szybkie pytanko,

jak chcę kupić komplet poli do stabilizatora, to muszę zamówić:

2 x Tuleja stabilizatora, SPORT

oraz 2 x Tulejka łącznika stabilizatora, SPORT

czy dobrze kminę?

http://www.strongflex.vot.pl/index.php?page=shop.cart&option=com_virtuemart&Itemid=1

I czy mamy na hasło AK jakąś zniżkę?

Napisano

> Czuczu o co kaman z tymi "kalamitkami" przy poliuretanach?

kalamitki wkrecasz (wspawujesz) po to aby nie trzeba było wyciagac i smarowac poliuretanów smarem co jakiś czas. wszystko po to aby zawieszenie nie skrzypiało ok.gif

Napisano

> kalamitki wkrecasz (wspawujesz) po to aby nie trzeba było wyciagac i smarowac poliuretanów smarem

> co jakiś czas. wszystko po to aby zawieszenie nie skrzypiało

Oki, kapuję

PS Ma ktoś z userów taki patent już zrobiony? Można poprosić o foto?

Napisano

> Oki, kapuję

> PS Ma ktoś z userów taki patent już zrobiony? Można poprosić o foto?

chyba gdzies w tym wątku byly foty ok.gif

Napisano

> Czuczu o co kaman z tymi "kalamitkami" przy poliuretanach?

śrubka z dziurką do smarowania np smarem

Napisano

> śrubka z dziurką do smarowania np smarem

Już doczytałem w poście wyżej, ale dzięki

Napisano

> wystarczy zwykły tawot, czy jak to zwał?

smar w komplecie

Napisano

> Smar dodają w komplecie?

zgadza sie

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dołączam do grona zadowolonych użytkowników poliuretanów.

Ja na razie kupiłem zestaw do stabilizatora i na pewno już niebawem dokupię komplet na przód i tył.

Kałuża jak mi montował poli, to chwalił wykonanie i odlew. Tak trzymać

• 1 rok później...
Napisano

Panowie, mam pytanie.

Czy moge dac poliuretan czerwony miekki tylko do wahaczy na tyle? Czy musze odrazu przod i tyl?

Napisano

> Dołączam do grona zadowolonych użytkowników poliuretanów.

> Ja na razie kupiłem zestaw do stabilizatora i na pewno już niebawem dokupię komplet na przód i tył.

> Kałuża jak mi montował poli, to chwalił wykonanie i odlew. Tak trzymać

ja jestem zadowolonym klientem piszczącego zawieszenia tył oraz 2 luźnych i źle odlanych tulei przód (których nie zamontowałem) ale mimo to polecam zlosnik.gif

Napisano

> Panowie, mam pytanie.

> Czy moge dac poliuretan czerwony miekki tylko do wahaczy na tyle? Czy musze odrazu przod i tyl?

Możesz , żona jeździ tak od ponad 3 lat

Napisano

> ja jestem zadowolonym klientem piszczącego zawieszenia tył oraz 2 luźnych i źle odlanych tulei

> przód (których nie zamontowałem) ale mimo to polecam

nie pasowały Ci przody przednie?

Napisano

Pany powiedzcie mi, tylna poduszka, jak zalozyc do tego poli?

Trzeba sciagnac tylko ten metalowy dekiel i z dwoch stron wsadzic wkladki czy cos trudniejszego mnie czeka?

Macie jakies sposoby na pozbycie sie gumy w lapie od strony rozrzadu? zlosnik.gif

Napisano

> Pany powiedzcie mi, tylna poduszka, jak zalozyc do tego poli?

> Trzeba sciagnac tylko ten metalowy dekiel i z dwoch stron wsadzic wkladki czy cos trudniejszego

> mnie czeka?

Nic trudniejszego Cie nie czeka ok.gif

Napisano

> Pany powiedzcie mi, tylna poduszka, jak zalozyc do tego poli?

> Trzeba sciagnac tylko ten metalowy dekiel i z dwoch stron wsadzic wkladki czy cos trudniejszego

> mnie czeka?

> Macie jakies sposoby na pozbycie sie gumy w lapie od strony rozrzadu?

3 rodzaje poduszek tylnych od skrzyni są,

co do rozrządu, to tą z CCS-a idzie wybic, natomiast MPI, palnik i ku zachwytu ekologów

Napisano

> 3 rodzaje poduszek tylnych od skrzyni są,

Ale tylko do jednej jest wkladka, do tej z ccsa zlosnik.gif

> co do rozrządu, to tą z CCS-a idzie wybic, natomiast MPI, palnik i ku zachwytu ekologów

Qrde jak ja to wyciagne zlosnik.gif

Co do tylnej to ten taleczyk trzeba wybic?

Napisano

Jakbyś zrobił fotorelacje to sie nie obrażę zlosnik.gif

Napisano

> 3 rodzaje poduszek tylnych od skrzyni są,

> co do rozrządu, to tą z CCS-a idzie wybic, natomiast MPI, palnik i ku zachwytu ekologów

no właśnie, masz foto jak wyglądają te łapy i poduszki? bo kupiłem wkładke i nie pasuje sick.gif

Napisano

> no właśnie, masz foto jak wyglądają te łapy i poduszki? bo kupiłem wkładke i nie pasuje

Bo wkladka pasuje tylko do jednego typu poduszki zlosnik.gif

Napisano

> Bo wkladka pasuje tylko do jednego typu poduszki

wiem, ale są 2 rodzaje wkładek 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ale tylko do jednej jest wkladka, do tej z ccsa

> Qrde jak ja to wyciagne

> Co do tylnej to ten taleczyk trzeba wybic?

tylną mi załatwiał olo, bo wie jaka to ma byc, a co do talerzyka to tak, trzeba go zbić "jakoś"

Napisano

> wiem, ale są 2 rodzaje wkładek

Do tylnej jest jedna zlosnik.gif dwa rodzaje sa do tej od strony rozrzadu wink.gif

• 3 miesiące później...
Napisano

Panowie, zamontowalem na tyle czerwone PU i po przejechaniu 50km tylne zawieszenie zaczelo straszliwie skrzypiec. Co z tym zrobic? Tuleje smarowalem smarem grafitowym. Prawy tylny wahacz jest jakby zle zespawany i jego wewnetrzna lapa krzywo siedzi na poliuretanie czy to moze byc przyczyna skrzypienia?

Napisano

> Panowie, zamontowalem na tyle czerwone PU i po przejechaniu 50km tylne zawieszenie zaczelo

> straszliwie skrzypiec. Co z tym zrobic? Tuleje smarowalem smarem grafitowym. Prawy tylny

> wahacz jest jakby zle zespawany i jego wewnetrzna lapa krzywo siedzi na poliuretanie czy to

> moze byc przyczyna skrzypienia?

Mi też zaje skrzypi zawias z tyłu, też mam poliuretan, ale u mnie to skrzypią, tak mi się na 95% wydaje, górne mocowania/gniazda sprężyn. Nie wiem czy ma to coś wspólnego z poliuretanem czy z ogólnym faktem rozgrzebania i złożenia zawiasu z tyłu.

Napisano

> u mnie to skrzypią, tak mi się na 95%

> wydaje, górne mocowania/gniazda sprężyn

Dlaczego Ci sie tak wydaje? Co tam moze skrzypiec? Przeciez to kielich z blachy ktory trzyma sprezyne plus w srodku kawalek odboju z PU.

Napisano

> Dlaczego Ci sie tak wydaje? Co tam moze skrzypiec? Przeciez to kielich z blachy ktory trzyma

> sprezyne plus w srodku kawalek odboju z PU.

Bo mi tak samo skrzypi jak podnoszę furę na podnośniku i skrzypi mi ta guma w której siedzi góra sprężyny. Albo sama buda skrzeczy confused.gif

Napisano

Prawy tylny

> wahacz jest jakby zle zespawany i jego wewnetrzna lapa krzywo siedzi na poliuretanie czy to

> moze byc przyczyna skrzypienia?

Sypie się...

Mówiłem Ci: Seja bbq.gif i kup Uno zlosnik2.gif

Napisano

Jak montowałem to dałem na maxa dużo smaru z zestawu po ok. 6kkm zaczęło skrzypieć. Pewnego dnia wziąłem smar do gwintu (czyli każdy smar w sprayu będzie ok) i porządnie tam wszystko "spsikałem" i ustało do teraz zlosnik.gif

Napisano

a ja mam żólte poliuretany do tego zrobione kalamitki więc jak zacznie szkrzypieć to nasmaruję smile.gif A mi jak również jednemu z poprzedników skrzypi tylko przy opuszczaniu auta później już jest cisza smile.gif

Napisano

> wziąłem smar do gwintu (czyli każdy smar w sprayu będzie ok) i porządnie tam wszystko

> "spsikałem" i ustało do teraz

Jaki smar? Silikonowy czy jakis inny? Bo penetrant sie nie nadaje zlosnik2.gif

• 3 miesiące później...
Napisano

Odpowiem tutaj wink.gif czy planujecie rozszerzyc oferte od graty zawieszeniowe do Xsary/306/berlingo/partnera, chodzi mi o tylne tuleje wahaczy i dolna tuleje zawieszenia silnika fi 70 ?? moge doslac na wzor i ew. pomiary i proby...

• 2 miesiące później...
Napisano

Bo założyłem żółtą i przy niskich obrotach (do ok 2tys) cała deska rozdzielcza mi drży, buda z resztą też bo mam masaż smile.gif najgorzej jest podczas ruszania i zmiany biegów. Pytanie brzmi:

Ona się sama jakoś ułoży?? Czy trzeba jej jakoś pomóc np popuszczając śrubę i odpalić gada na kilka minut??

Napisano

Sie przyzwyczaj, jak chcesz żeby nie było wibracji załóż seryjne poduszki.

Napisano

> Sie przyzwyczaj, jak chcesz żeby nie było wibracji załóż seryjne poduszki.

czyli w tym wypadku zostaje przyzwyczajenie grinser006.gif

Napisano

> Bo założyłem żółtą i przy niskich obrotach (do ok 2tys) cała deska rozdzielcza mi drży, buda z

> resztą też bo mam masaż najgorzej jest podczas ruszania i zmiany biegów. Pytanie brzmi:

> Ona się sama jakoś ułoży?? Czy trzeba jej jakoś pomóc np popuszczając śrubę i odpalić gada na kilka

> minut??

hehe

to samo miałem jak założyłem na silnik zlosnik.gif

poprostu nie zwracaj uwagi

Napisano

> Sie przyzwyczaj, jak chcesz żeby nie było wibracji załóż seryjne poduszki.

przy czerwonym poli też tak będzie 270751858-jezyk.gif? bo te czerwone niby są do jazdy cywilnej 270751858-jezyk.gif

• 3 miesiące później...
  • 6 miesięcy później...
Napisano

jak to do tego wsadzić???

ezub.jpg

za każdym razem idzie w którąś stronę i gnie się, jak nie powiem co...

jakieś patenty???

Napisano

> jak to do tego wsadzić???

> za każdym razem idzie w którąś stronę i gnie się, jak nie powiem co...

> jakieś patenty???

Przy powerflexach to trzeba jeszcze tą metalową tuleję wyciągnąć też, trochę srania z tym jest.

Napisano

> Przy powerflexach to trzeba jeszcze tą metalową tuleję wyciągnąć też, trochę srania z tym jest.

Próbowałem i tak i tak... sciana.gif