Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW a klient - jestem pod wrazeniem

Featured Replies

Napisano

Pare tyg temu wrzucilem ten post - BMW 1 series moim okiem.

Od tego czasu pare rzeczy sie zmienilopalacz.gif - z jednej strony na dobre, z drugiej hmm.gif IMVHO na zle.nono.gif.

Zacznijmy od zlychlizak.gif.

Pewnego dnia mulher.gif wrocila z pracy i mowi "Babe, auto chodzi jak diesel icon_eek.gif "

Mysle - WTFniewiem.gif. Ide do garazu - wsiadam i drive.gif..

klnie.gif no coz auto wali na 3 cylindrach zamiast 4nono.gif.

Pare miesiecy od wyjazddu od dealerapad.gif 10 k km - chyba nie musze pisac co myslalemlizak.gif.

mulher.gif zadzwonila do dealer-a i ... zostalismy zaproszeni na rozmowezlosnik.gif.

Szczerze -hmm.gif bralismy pod uwage rozne opcjebokser.gif lub uzbroj_zlo.gif ..

No wiec przyszlismy - i zaczela sie rozmowa.

1.BMW przyznalo ze jest problem

2.Auto jest na gwarancji

3.Dostalismy do wyboru pare opcji:

a. auto idzie do naprawy - ale to moze potrwac bo wiedza ze jest problem ale w jakich warunkach wystepuje i co jest jego przyczyna - tego nie wiedzagrinser006.gif.

a1. Podobno to dosc znany problem z 118ihmm.gif

b.Mozemy dostac nowe auto i ... wtedy mozemy sie potargowac

c. propozycja innych opcji.

Jako ze mulher.gif kupuja auta na kolory po bardzo milej i kulturalnej dyskusji okazalo sie ze moja chces dalej kolor jak Ford - moze byc kazdy byle by byl srebny.

Znow w bardzo milej atmosferze zdecydowalismy sie na pare dodatkowhmm.gif

-120i zamiast 118i (propozycja padla ze strony BMW)

-sunroof, skora i pare innych dupereli ktore mulher.gif chciala ... i po malych ustepstwach z obu stron doszlismy do porozumienia.

Doplacimy za roznice w wyposazeniu wg cennika (skora, sunroof + duperele) a BMW zafunduje roznice w cenie silnikawaytogo.gif. Jako ze "stare" 118i mialo juz 10 k km BMW znajdzie demo.

I tym sposobem 3 dni pozniej wyjechalismy autem z 1,750 km na liczniku placac roznice za extra wyposazenie.

Szczerze hmm.gif - jestem pod wrazeniem jak BMW traktuje klientawaytogo.gif. Spodziewalem sie ostrej walki a tu dosc mila niespodzianka.

Jak narazie 120i sprawuje sie bez zazutuwaytogo.gif ... ale ciezko poznac roznice z zewnatrzzlosnik.gif

Stare vs "nowe"

p8230181a.jpg

p9130279a.jpg

p8230182a.jpg

p9130287a.jpg

p9130284a.jpg

Wiec co moge powiedziechmm.gif - brawo.gifwinner.gif dla BMW.waytogo.gif.

Przeszlem przez wiele marek, - Toyota, Ford, Holden, Subaru i ... po prostu sie nie spodziewalem - dotychczas zawsze myslalem ze Toyota jestwaytogo.gif ale w porownaniu do BMW ..coz inna klasazlosnik.gif

p8230178a.jpg

p9130278a.jpg

Plushmm.gif

IMVHO felgi zyskaly na urodziezlosnik.gifwink.gif

Napisano

fajnie by było jakby w Polsce był poziom zbliżony choćby do tego co u Was.

Napisano

Jak ja bym się cieszył jakby mnie ktoś tak obsłużył smile.gif a nie tylko "czego ..."

Napisano
  • Autor

> fajnie by było jakby w Polsce był poziom zbliżony choćby do tego co u

> Was.

Jaki jest poziom w PL to niewiem.gif ale co mnie naprawde zaskoczylo ze propozycja padla ze strony dealer-a/BMWwaytogo.gif i nie byla niczym wymuszonalizak.gif.

mulher.gif po prostu oczekiwala ze auto zostanie naprawione w jakims rozsadnym terminiewaytogo.gif bo problem byl juz znanyhmm.gif

Napisano

> Jaki jest poziom w PL to ale co mnie naprawde zaskoczylo ze

> propozycja padla ze strony dealer-a/BMW i nie byla niczym

> wymuszona.

> po prostu oczekiwala ze auto zostanie naprawione w jakims rozsadnym

> terminie bo problem byl juz znany

no to widac ze PL i obsluga w ASO jest daleko daleko w lesie.....

u nas pewnie nie dosc ze auto by stalo na warsztacie pol roku albo i dluzej bez zastepczego to potem jeszcze by dealer wmawial ze to wina usera ze auto sie popsulo.......... albo ze na jakis tam przeglad przyjechales dzien za pozno cala gwarancja poszla sie bujac.......... 270751858-jezyk.gif

Napisano

Takie poziom obsługi to marzenie każdego Polaka. U nas byłoby tak: Pierwsze 30 minut rozmowy to wciskanie Klientowi, że to jego wina. Po dłuższej kłótni przyznanie się, że to wina producenta i auto będzie robione na gwarancji. Termin naprawy dwa tygodnie, po czy po tym terminie zadzwonią, że jeszcze dwa tygodnie trzeba czekać. Po miesiącu człowiek wreszcie doczeka się naprawionego auta to mu przez przypadek klamkę urwą w serwisie.

Napisano

> Takie poziom obsługi to marzenie każdego Polaka. U nas byłoby ..........

hahaha.gifclaps.gif

Napisano

Dla odmiany moje wożenie się z ASO zlosnik.gif

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=282779103&an=0&page=0&vc=1

Teraz będzie już kolejna wizyta w innym ASO, by wreszcie zdiagnozowac problem.

Poprzednio też z ustreką dopiero po 4. wizycie poradzili sobie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Dla odmiany moje wożenie się z ASO

[...]

> Poprzednio też z ustreką dopiero po 4. wizycie poradzili sobie

hmm.gif. Widze ze jednak GM nie olewa sprawyhmm.gif ... ale z drugiej strony za BMW 1 series sa 2x Viva/Lacetti i jeszcze na dobry obiad zostajezlosnik.gif. Moze w tym jest roznicahmm.gif. (chociaz do tego docchodzi 2 late service BMW za darmowink.gif (czytaj juz wliczone w cene zakupuwink.gif

Napisano

Tylko pogratulować takich dilerów. U nas w Polsze to nawet w warunkach gwarancji nie ma takiego zapisu, który umożliwił by wymianę samochodu na nowy wolny od wad w przypadku niemożliwości naprawy samochodu.

Napisano

> [...]

> . Widze ze jednak GM nie olewa sprawy ...

Nie no - ogólnie są mili, samochód umyją, ale nic do przodu zlosnik.gif

> ale z drugiej strony za BMW

> 1 series sa 2x Viva/Lacetti i jeszcze na dobry obiad zostaje.

> Moze w tym jest roznica. (chociaz do tego docchodzi 2 late

> service BMW za darmo (czytaj juz wliczone w cene zakupu

Bo w takim BMW płaci się sporo za znaczek zlosnik.gif

Napisano

> [...]

> . Widze ze jednak GM nie olewa sprawy ... ale z drugiej strony za BMW

> 1 series sa 2x Viva/Lacetti i jeszcze na dobry obiad zostaje.

> Moze w tym jest roznica.

Różnica jest w mentalności i pazerności ludzi. W Polsce jak otwierają ASO to w miesiąc ma się inwestycja zwrócić i płacisz za wszystko olbrzymią kasę. Jak dobrze pamiętam to kiedyś dawałeś wątek o jakości obsługi w innym serwisie, gdzie na lusterku zawiesili Ci informację, że ustawienia radia, klimatyzacji i lusterek mogły ulec zmianie, więc proszą o sprawdzenie. Ostatnio pojechałem do serwisu poprawić mocowanie fotela i montaż chlapaczy. Wchodzę do auta a klima na 18 stopni, full nawiew. Dobrze, że radio ma automatycznie ustawione na cicho bo pewnie byłaby też dyskoteka. Jak tylko odpaliłem i dostałem chłodem w pysk to od razu Twój wątek mi się przypomniał.

Napisano
  • Autor

> odkupili je? Miałeś przecież swoja rejestracje.

tia transfer potrwa z dzien albo dwa - blachy zostaja te sameidea.gif i przyjda pocztaok.gif

Czy odkupilihmm.gif i tak i nie - po prostu doplacilismy roznicehmm.gif za skore i duperele. Wg prawa auto demo jest sprzedawane jako uzywanehmm.gif.

Czyli jak by to wygladalo jesli nie wzielibysmy dodatkowhmm.gif? Podejrzewam ze tez byla by doplata ale dosc mala - 10 k km vs powiedzmy 2 k km ... pewno kwestia targowaniahmm.gif.

Wazne ze klient zadowolonyzlosnik.gif ...bo powrocilizak.gif

Napisano
  • Autor

> Nie no - ogólnie są mili, samochód umyją, ale nic do przodu

bo moze nie wiedzagrinser006.gif

> Bo w takim BMW płaci się sporo za znaczek

powiadaszhahaha.gifhahaha.gifwink.gif

282833009-BMW.jpg

post-1538-14352504241409_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Różnica jest w mentalności i pazerności ludzi. W Polsce jak otwierają

> ASO to w miesiąc ma się inwestycja zwrócić i płacisz za wszystko

> olbrzymią kasę. [...]

nie mozliwezlosnik.gif - to znaczy domyslam sie ze mozliwe ale ... nierealne. Na klienta pracuje sie lata.

Rozmawialismy o tym i oboje bylismy zdecydowanie na NIE na nastepne BMW. Po tej przygodzie coz oboje jestesmy zdecydowanie na tak - wlasnie dzieki takiemu traktowaniu a nie innemu. Zgoda place premium za znaczek ale wychodzi... ze nie tylko za znaczekwaytogo.gif

Ostatnio pojechałem do

> serwisu poprawić mocowanie fotela i montaż chlapaczy. Wchodzę do

> auta a klima na 18 stopni, full nawiew[...]

> Jak tylko odpaliłem i dostałem chłodem w pysk to od razu Twój

> wątek mi się przypomniał.

To byla Toyota, i to HiLuxzlosnik.gif. O jakiej marce ty mowisz?

Napisano

super obsługa

ja mniej więcej po roku napisałem do gościa od którego brałem fiata, jakby wyglała tranzakcja że ja im oddaje moje roczne bravo u nich kupione i biorę nowe ale w wypasionej wersji, gość odpisał że moje wycenią normalnie jak używane a za nowe zapłacę normalnie jak za nowe... oslabiony.gif

Napisano

> bo moze nie wiedza

"komputer nic nie pokazuje" biglaugh.gif

A w ogólności trzeba by podmienić kompletną przepustnicę albo sondę lambda, ale zlewają klienta i spuszczają go na drzewo. Pzredstawiciel GM też rozkłąda ręce i każe jechać do innego ASO zlosnik.gif

> powiadasz

ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> super obsługa

> ja mniej więcej po roku napisałem do gościa od którego brałem fiata,

> jakby wyglała tranzakcja że ja im oddaje moje roczne bravo u

> nich kupione i biorę nowe ale w wypasionej wersji, gość odpisał

> że moje wycenią normalnie jak używane a za nowe zapłacę

> normalnie jak za nowe...

wiesz - to zalezy - kupilem 3 Toyota od tego samego dealera - za kazdym razem dostawalem cos wiecej.

Najpierw bylo Echo - przyznaje zaplacilem dosc dobra cene - ale ostro sie targowalem.

Po 2 latach kupilem od ego samego dealera i tej samej sprzedawcy Corolla. cena znow byla dobra ale jakiegos specjalnego trkatowania nie bylo.

3 auto - HiLux - coz na dzien dobry 6 lat/200 k km gwarancji, kupa dupereli w cenie (to co chcialem) + bez zbytniego targowania dosc znaczny spadek z ceny - 10-12%.

Czy powroce do Toyota hmm.gif? Narazie niezlosnik.gif. HiLux jest nie do zabicie a Toyota mi sie znudzilazlosnik.gif ...wink.gif ale do czego zmierzamhmm.gif. Widze krotkowzrocznosc tego sprzedawcy. Dla mnie jest jasne ze w "moim" przypadku BMW nie straci, w twoim - jesli sprzedawca myslalby na dlugi dystans tez by nie stracilpalacz.gif

Napisano

> wiesz - to zalezy - kupilem 3 Toyota od tego samego dealera - za

> kazdym razem dostawalem cos wiecej.

No właśnie. Ja też kupiłem 3-cie auto u tego samego dilera, ale nie dostałem jakichś większych upustów, niż jak bym przyszedł z ulicy.

> Czy powroce do Toyota ? Narazie nie. HiLux jest nie do zabicie a

> Toyota mi sie znudzila

A ja zaczynam zlosnik.gif

I w sumie nie wiem czym sie ludzie zachwycają u nas w Polsce - zwykłe auta smile.gif

Napisano
  • Autor

> No właśnie. Ja też kupiłem 3-cie auto u tego samego dilera, ale nie

> dostałem jakichś większych upustów, niż jak bym przyszedł z

> ulicy.

moze im nie zalezyhmm.gif.niewiem.gif

> A ja zaczynam

czyli cozlosnik.gif?

> I w sumie nie wiem czym sie ludzie zachwycają u nas w Polsce - zwykłe

> auta

zwykle auta - a Camry to ja po prostu nienawidze. Nie ma gorszych drive.gif .... niz Camryfoch.giffoch.gif. Sprzdaje sie to kazdego miesiaca w tysiacach i nic dziwnego ze Camry nazywane sa powszeechnie "sprzetem gospodarstwa domowego"zlosnik.gif ...

Napisano

> Pierwsze 30 minut rozmowy to wciskanie Klientowi, że to jego

> wina. Po dłuższej kłótni przyznanie się, że to wina producenta i

> auto będzie robione na gwarancji. Termin naprawy dwa tygodnie,

> po czy po tym terminie zadzwonią, że jeszcze dwa tygodnie trzeba

> czekać. Po miesiącu człowiek wreszcie doczeka się naprawionego

> auta to mu przez przypadek klamkę urwą w serwisie.

Miałem kiedyś w sumie podobną sytuację - tyle, że ustalenia, że wina jest po stronie producenta, trwały jakieś trzy miesiące mniej więcej. Naprawa zajęła następny kwartał - tak, że auto odebrane zostało z ASO po pół roku.

W innym znowu przypadku ewidentnie uszkodzony układ kierowniczy w fabrycznie nowym aucie dla autoryzowanego serwisu nie był wystarczającym powodem do przyjęcia samochodu do naprawy gwarancyjnej. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Yarisek z klekotem pod maską zastąpił rozbite Clio

hmm.gifYaris Dieselhmm.gif - niby logiczne ze w EU musi byc ale szczerze - nigdy by mi do glowy nie przyszlo ze aris moze byc diesel.

Ile takie cos pali i czy kosztuje wiecej niz benzynowe wersjehmm.gif? Jaka jest bazowa wersja beznynowahmm.gif?

Napisano

> a nie od Saab-a?

pozim obslugi w serwisach saaba (niby bardziej prestiozowe auto niz opel) jest na tak zenujaco niskim poziomie ze po paru wizytach w aso swierdzilem ze auto bede naprawial u kolegi w warsztacie bo szkoda kasy za marna robote i beznadziejna obsluge, nie mowiac juz o nieprawidlowych diagnozach na ktorych poplynolem niepotrzebie na dosc spora kase. tak przynajmniej u kumpla jakas gazetke poczytam usiade w poczekalni kawke wypije i mam pewnosc ze auto zostanie dobrze zrobione i przy okazji zawsze cos zasugeruje zeby zrobic to czy tamto, w aso saab/opel nigdy sie nie spotkalem z czyms takim.

przypomnialo mi sie jak bylem ostatnio w serwisie dowiedziec sie o cup-holder to gosc tak nieprzytomny (pracuje tam od kilku lat) ze nie potrafil mi znalesc czegos co w piec minut znalazlem na oficjalnej stronie saaba (czekalem dobre 15min zanim sie wkuzylem i mu powiedzialem co i jak), za to ze pomoglem mu znalesc ani dziekuje ani pocaluj mnie w d....

Napisano

> Tylko pogratulować takich dilerów. U nas w Polsze to nawet w

> warunkach gwarancji nie ma takiego zapisu, który umożliwił by

> wymianę samochodu na nowy wolny od wad w przypadku niemożliwości

> naprawy samochodu.

Oczywiscie ze jest.

Nazywa sie to niezgodnosc towaru z umowa.

W pzypadku wykrycia usterki do 6 miesiecy od kupna uznaje sie nawet, ze wada byla fabryczna.

Tyle ze w przypadku niezgodnosci odpowiada sprzedawca, a nie gwarant.

Napisano

> a nie od Saab-a?

Saab w sumie to zachowywal sie zupelnie przyzwoicie - naprawiali kazda zepsuta rzecz bez gadania, zawsze dawali samochod zastepczy, choc czasem byly mniejsze lub wieksze problemy z tym (np. raz musialem sam wypozyczyc a oni placili).

Napisano

> Yaris Diesel - niby logiczne ze w EU musi byc ale szczerze - nigdy by

> mi do glowy nie przyszlo ze aris moze byc diesel.

1,4 D4D 75KM, a obecnie sprzedają 90KM

Pali niewiele ponad 4 litry oleju napędowego 100km.

Koszt paliwa na 1km wychodzi ponad 2 razy niższy od mojego benzynowego Lacetti, które pali pond 8 droższej benzyny ok.gif

> Ile takie cos pali i czy kosztuje wiecej niz benzynowe wersje? Jaka

> jest bazowa wersja beznynowa?

To jest używka od "dziadka z Niemiec" z 2003 r. smile.gif

Bazowo jest silniczek 1.0. Potem 1.3 i diesel 1.4. 90KM - ale w zakupie mocno drogi. Ogólnie Toyota sprzedaje drogo swoje auta w porównaniu z konkurencją.

http://www.toyota.pl/images/spec_yaris.pdf

Napisano

> Saab w sumie to zachowywal sie zupelnie przyzwoicie - naprawiali

> kazda zepsuta rzecz bez gadania, zawsze dawali samochod

> zastepczy, choc czasem byly mniejsze lub wieksze problemy z tym

> (np. raz musialem sam wypozyczyc a oni placili).

U nas też z ASO ciężko o samochód. Assistance daje z wypożyczalni na max 4 dni. A potem bujaj się ...

Napisano

> Oczywiscie ze jest.

> Nazywa sie to niezgodnosc towaru z umowa.

Ale to niczego nie przesądza i wątpię, żeby z tego powodu dali komuś nowy samochód. Prędzej opuszczą cenę ale nie wymienią na nowy.

Napisano

> U nas też z ASO ciężko o samochód. Assistance daje z wypożyczalni na

> max 4 dni. A potem bujaj się ...

Dealer w Atlancie nie robil nigdy zadnych problemow - zostawialo sie Saab'a nawet na zmiane oleju i dostawalo w zamian innego Saab'a. Gorzej bylo w Vero Beach - dawali tylko samochod zastepczy jezeli Saab musial na noc zostac, co gorsza trzeba bylo sobie samemu wynajac, zaplacic a oni zwracali kase. A najgorzej bylo w Orlando - dostawalem stale jakies emeryckie Cadillac'i - a to DTS a to SRX. I w Orlando potrafili zrobic manewr dzwoniac do mie o 4 ze samochod jest gotowy, oni zamykaja serwis o 5'tej i musze oddac zastepczy bo bede musial zaplacic za nastepny dzien. Biorac pod uwage ze z domu do serwisu mam 90 minut jazdy, to nie bylo to zbyt mile.

W Lexusie do tej pory jest idealnie - daja zastepczy bez zadnych narzekan, zazwyczaj nowego RX 350, ale raz dostalem nowego ES 350.

Napisano

> W Lexusie do tej pory jest idealnie - daja zastepczy bez zadnych

> narzekan, zazwyczaj nowego RX 350, ale raz dostalem nowego ES

> 350.

Kiedyś w zamian za Chevroleta Lacetti dostałem Opla, ale Corsę, którym miałem wrócić znad morza - ciężko, bo ciężko, ale jakoś spakowaliśmy się zlosnik.gif

Napisano

> Kiedyś w zamian za Chevroleta Lacetti dostałem Opla, ale Corsę,

> którym miałem wrócić znad morza - ciężko, bo ciężko, ale jakoś

> spakowaliśmy się

Mi na szczescie jeszcze nigdy nie zdarzyla sie awaria "na trasie". Zreszta w ciagu kilkunastu lat tylko trzy razy mialem problem gdy pojazd stanal i nie chcial jechac:

- Pontiac Grand Prix - poszedl caly komputer, ale byl na gwarancji = wymienili

- Honda Accord - silnik przelaczyl sie w tryb awaryjny i jakos doterkotalem sie do dealera - poszedl caly komputer.

- Saab - eksplodowal zbiorniczek wyrownawczy plynu chodzacego, ale juz po zgaszeniu samochodu w garazu.

A wszelkie inne awarie byly raczej malo bolesne - zaplala sie jakas lampka albo cos malo waznego przestawalo dzialac lub sie rozlazilo.

Napisano

> Mi na szczescie jeszcze nigdy nie zdarzyla sie awaria "na trasie".

Mi wtedy w czasie pobytu zatarł się wysprzęglik i sprzęgło zaczynało działać po 2-3 sek od puszczenia pedału.

Miałem czas, 2 tygodnie wakacji. Auto pojechało lawetą, wróciłem na kwaterę autem z wypożyczalni ... ale okazało się, że tego wysprzęglika nie mają w Polsce i jego sprowadzenie trwało ponad 2 tyg. Musiałem oddać auto z wypożyczalni i dostałem Corsę na powrót do domu. Potem jeszcze raz kurs nad morze po odbiór swojego auta po naprawie zlosnik.gif

Napisano

Fabrycznie zepsuty...Kierownicę ze złej strony założyli... zlosnik.gif

Napisano

> no to widac ze PL i obsluga w ASO jest daleko daleko w lesie.....

> u nas pewnie nie dosc ze auto by stalo na warsztacie pol roku albo i

> dluzej bez zastepczego to potem jeszcze by dealer wmawial ze to

> wina usera ze auto sie popsulo.......... albo ze na jakis tam

> przeglad przyjechales dzien za pozno cala gwarancja poszla sie

> bujac..........

Nie no aż tak to nie jest. Przynajmniej w BMW. Auto zastępcze to rzecz oczywista, jak im się przedłuża naprawa to i przedłuża się zastępczak. Zważywszy, że mniejszych aut niż BMW 1 nie ma to czasem można i piątkę dostać. Bardzo się starają, no ale poza procedurami to świata nie widzą.

Napisano

W tym przypadku, z tego co pamiętam, to Ty decydujesz o sposobie rozwiązania sprawy.

Napisano

> no to widac ze PL i obsluga w ASO jest daleko daleko w lesie.....

> u nas pewnie nie dosc ze auto by stalo na warsztacie pol roku albo i

> dluzej bez zastepczego to potem jeszcze by dealer wmawial ze to

> wina usera ze auto sie popsulo.......... albo ze na jakis tam

> przeglad przyjechales dzien za pozno cala gwarancja poszla sie

> bujac..........

Bajki. Nie miałem nigdy żadnych problemów. Zresztą miałem w swojej astrze tylko jedną naprawę gwarancyjną. ASO mnie namówiło do naprawy drobnego skrzypienia zawieszenia, które sami mi wskazali, bo go nie słyszałem, a po usłyszeniu i tak mi nie przeszkadzało. Ale chcieli zrobić, to dałem im do zrobienia.

Poziom obsługi w ASO jest różny. W niektórych bardzo wysoki, a w niektórych gorzej.

Napisano

nierozumiem...

serwis bez diagnostyki silnika wydał opinię, że jest problem?

Napisano

Powiem krotko: to sie w glowie nie miesci !!! shocked.gifwaytogo.gif

Napisano

> Takie poziom obsługi to marzenie każdego Polaka. U nas byłoby tak:

> Pierwsze 30 minut rozmowy to wciskanie Klientowi, że to jego

> wina. Po dłuższej kłótni przyznanie się, że to wina producenta i

> auto będzie robione na gwarancji. Termin naprawy dwa tygodnie,

> po czy po tym terminie zadzwonią, że jeszcze dwa tygodnie trzeba

> czekać. Po miesiącu człowiek wreszcie doczeka się naprawionego

> auta to mu przez przypadek klamkę urwą w serwisie.

Ty byłeś kiedyś w ASO, że takie bzdury wypisujesz?

Napisano

> Tylko pogratulować takich dilerów.

Nie diler udziela gwarancji.

> U nas w Polsze to nawet w

> warunkach gwarancji nie ma takiego zapisu, który umożliwił by

> wymianę samochodu na nowy wolny od wad w przypadku niemożliwości

> naprawy samochodu.

Oj chyba jest.

Napisano

> W tym przypadku, z tego co pamiętam, to Ty decydujesz o sposobie

> rozwiązania sprawy.

W PL w przypadku samochodów to jest teoria. Ciekawy jestem czy ktoś z AK miał wymieniony samochód na gwarancji bo aso nie potrafiło go naprawić.

Napisano

> W PL w przypadku samochodów to jest teoria. Ciekawy jestem czy ktoś z

> AK miał wymieniony samochód na gwarancji bo aso nie potrafiło go

> naprawić.

Ja miałem wymienioną MareęW*, ale diler robił wszelkie możliwe uniki, ostatecznie jak przerwaliśmy bieg przedawnienia listem polecony, który był ostatnim krokiem przed pójściem do sądu to udało się zawrzeć ugodę i samochód został wymieniony.

* po 31 albo 41 naprawach samochód nadal trzeba było kręcić 2 minuty, żeby odpalił, oczywiście nie były to tylko naprawy związane z tym, ale także z tego co pamiętam:

- samochód wyjechał z salonu bez lewego łącznika stabilizatora, serwis próbował naprawić samochód 3 razy, dopiero jak podnieśli samochód przy mnie i zapytałem się czego tu brakuje wskazując palcem to udało się usunąć usterkę, wcześniej mi tłumaczono, że ten samochód nie jest przeznaczony do jazdy powyżej 120km/h...

- zablokowany paś bezpieczeństwa tylny,

-

-

-

-

-

- i wiele innych.

Pozdrawiam BAS

ps. autko było składane w PL, wymieniono na oryginalną włoską i z nią już nie było większych problemów.

Napisano

> Ja miałem wymienioną MareęW*, ale diler robił wszelkie możliwe uniki,

w takim razie zwracam honor zlosnik.gif i gratuluję determinacji ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.