Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat 600 a bezpieczeństwo

Featured Replies

Napisano

Wiadomo, w oficjalnych cennikach fiat nie chwali się fiatem 600, jednak jest możliwość jego kupna w polskich salonach.

Jak jest z bezpieczeństwem tego auta w stosunku do fiata seicento ?

Poprawili coś ? hmm.gif

Napisano

> Jak jest z bezpieczeństwem tego auta w stosunku do fiata seicento ?

> Poprawili coś ?

Fiat seicento to konstrukcyjnie dokładnie cinquecento, te same podłużnice, dokładnie ten sam szkielet, to samo wzmocnienie czołowe(różni się 2 otworami, jak chcesz włożyć WCz z sc do cc(albo odwrotnie) to musisz nawiercić 2 dodatkowe dziury pod lamy).

Oczywiście wygląda ciut inaczej, ale różnica dotyczy tylko elementów poszycia.

Naprawdę myślisz, że Fiat coś zmienił? Gdyby zmienili to by się tym chwalili stąd do... tamtej palmy.

Myślę, że film mówi sam za siebie.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Fiat seicento to konstrukcyjnie dokładnie cinquecento, te same podłużnice, dokładnie ten sam

> szkielet, to samo wzmocnienie czołowe(różni się 2 otworami, jak chcesz włożyć WCz z sc do

> cc(albo odwrotnie) to musisz nawiercić 2 dodatkowe dziury pod lamy).

> Oczywiście wygląda ciut inaczej, ale różnica dotyczy tylko elementów poszycia.

> Naprawdę myślisz, że Fiat coś zmienił? Gdyby zmienili to by się tym chwalili stąd do... tamtej

> palmy.

> Myślę, że film mówi sam za siebie.

> Pozdrawiam BAS

No właśnie chciałem wiedzieć, czy fiat coś zmienił od "tej plamy".

Jestem ciekawy jak by wypadł test fiata 600 ok.gif

edit:

Ten wypadek mnie zaciekawił, dlatego pytam hmm.gif

Napisano

> Jestem ciekawy jak by wypadł test fiata 600

Daje Ci moje słowo, że identycznie(pominąwszy, że pewnie w serii jest poduszka powietrzna dla kierowcy).

Pewnie jeszcze w serii jest abs, ale nie o tym rozmawiamy.

EDIT: To złote wygląda kiepsko, wynika to pewnie z tego, że uderzenie ześlizgnęło się z progu i poszło do góry przez co bez problemu pociągnęło słupek...

Gdyby poszło po progu to wyglądałoby to lepiej.

Pozdrawiam BAS

ps. Przez 11 lat miałem CC i żyję, ale nie miałem żadnego dzwona(poza stłuczkami parkingowymi).

Napisano

> ps. Przez 11 lat miałem CC i żyję, ale nie miałem żadnego dzwona(poza stłuczkami parkingowymi).

ja mialem bardzo powaznego dzwona w seicento i ten samochod jak by nie patrzec uratowal mi zycie i dziekuje mu za to

Napisano

> ja mialem bardzo powaznego dzwona w seicento i ten samochod jak by nie patrzec uratowal mi zycie i

> dziekuje mu za to

to nie samochod a szczescie po prostu. CC/SC nie zapewnia żadnego bezp.

Napisano

> Myślę, że film mówi sam za siebie.

> Pozdrawiam BAS

jak bym oglądał crash testy samochodów chińskich icon_eek.gif

ten samochód mógłby służyć jako przykład jak nie należy projektować samochodów pod względem bezpieczeństwa.

Napisano

ale słowo seicento, to po inszemu znaczy 600 smile.gif po prostu zmienili nazwę - to jest seicento dalej wink.gif

Napisano

> to nie samochod a szczescie po prostu. CC/SC nie zapewnia żadnego bezp.

nie on jedyny przeżył dzwona w SC smirk.gif

ja po prawie dachu wyszedłem z tego pierdzielota o własnych siłach bez żadnej szkody(faktycznie, a nie, że w szoku nic nie czułem 270751858-jezyk.gif )

Możesz odbić piłeczkę i powiedzieć, że ludzie w tych autach giną.. ale szczerze.. jakim autem byś nie przypitolił w "sprzyjających" warunkach możesz zginąć

Napisano

To dlaczego nimi jeździłeś ?

Czyżbyś dorobił się teraz trochę lepszego auta i chcesz pokazać jakimi to złomami ludzie jeżdżą hehe.gif

Przestań bzdury wypisywać.

Rozumiem, że autka (CC/SC) nie prezentują jakiś rewelacji związanych z bezpieczeństwem, ale nie jest tragicznie.

Napisano

> jak bym oglądał crash testy samochodów chińskich

> ten samochód mógłby służyć jako przykład jak nie należy projektować samochodów pod względem

> bezpieczeństwa.

Zapominasz, że to auto ma ponad 10lat skromny.gif

Napisano

> Zapominasz, że to auto ma ponad 10lat

To zobacz, jak się zachowuje Matiz - praktycznie równolatek SC... No ale coś za coś, jest jakieś 100kg cięższy - ale zamiast półtorej gwiazdki z przekreśleniem (bezpośrednie zagrożenie życia pasażerów) miał trzy (i tak kiepsko, jak na dzisiejsze standardy, ale o niebo lepiej niż SC).

Napisano

> To zobacz, jak się zachowuje Matiz - praktycznie równolatek SC... No ale coś za coś, jest jakieś ...

Czy to jakaś licytacja ?

Są auta ciut lepsze są i dużo lepsze...

Napisano

Konstrukcyjnie co najmniej 20 ...

Napisano

Według ocen ENCAP to i tak chyba SC miało lepszą note niż pickupy typu L200 / Navara

Napisano

> Czy to jakaś licytacja ?

> Są auta ciut lepsze są i dużo lepsze...

Nie, tylko pokazuje Ci, że nawet jak na swój wiek SC ma tragiczne wyniki w testach zderzeniowych...

Napisano

> To dlaczego nimi jeździłeś ?

bo takie mi wystarczalo na dwie osoby. Zresztą spojrz w podpis - dalej mamy sc

> Czyżbyś dorobił się teraz trochę lepszego auta i chcesz pokazać jakimi to złomami ludzie jeżdżą

> Przestań bzdury wypisywać.

poki co to ty bredzisz. Za cene nowego sc mozna bylo miec kilkuletnie wieksze auto...ale zprmedytacją wybralismy sc - z uwagi chociażby na koszty utrzymania

> Rozumiem, że autka (CC/SC) nie prezentują jakiś rewelacji związanych z bezpieczeństwem, ale nie

> jest tragicznie.

nie, wcale. Wystarczy popatrzeć na crash matiza. , hehe

I czy to ma oznaczac ze jak jak jezdze cc/sc to mam je uznawac szczyt bezpieczenstwa?

Napisano

> To zobacz, jak się zachowuje Matiz - praktycznie równolatek SC...

konstrukcyjnie między tymi autami ( matiz i sc ) jest przepaść.

Seicento to przecież ładniej opakowane cinquecento, które zadebiutowało na rynku w roku 1991. Prace konstrukcyjne nad nim rozpoczęto rzecz jasna wcześniej.

Seicento/Cinquecento porównywał bym z Deawoo Tico, które też zaczęto produkować w 1991 roku.

Zarówno Tico jak i Cinquecento/Seicento wypadają tragicznie w crash testach z resztą jak większość małych aut miejskich z tamtych lat.

No ale coś za coś, jest jakieś

> 100kg cięższy - ale zamiast półtorej gwiazdki z przekreśleniem (bezpośrednie zagrożenie życia

> pasażerów) miał trzy (i tak kiepsko, jak na dzisiejsze standardy, ale o niebo lepiej niż SC).

Nowsza konstrukcja. Patrząc na dzisiejsze standardy to konstrukcyjnie Matiz jest zabytkiem zaprojektowany 13-14 lat temu.

Pozdrawiam

Napisano

600 od Seicento różni się tylko zmienioną nazwą,

oraz tym że Seicento było 5-miejscowe, a 600 jest 4-miejscowe.

Napisano

> konstrukcyjnie między tymi autami ( matiz i sc ) jest przepaść.

zgoda...

> Seicento to przecież ładniej opakowane cinquecento, które zadebiutowało na rynku w roku 1991. Prace

> konstrukcyjne nad nim rozpoczęto rzecz jasna wcześniej.

zgoda, ale... Matiz to nieco przerobiony Fiat Luciola, który miał być następcą CC, ale ponieważ Fiatowi nie spodobał się projekt, DU odkupiło go za grosze od Italdesign... Czyli krótko mówiąc Fiat wolał tylko zrobić facelifting CC niż wprowadzić nowy, bezpieczniejszy model...

> Seicento/Cinquecento porównywał bym z Deawoo Tico, które też zaczęto produkować w 1991 roku.

> Zarówno Tico jak i Cinquecento/Seicento wypadają tragicznie w crash testach z resztą jak większość

> małych aut miejskich z tamtych lat.

nie da się ukryć, Tico jest nawet jeszcze gorsze, przez tą niełamaną kolumnę kierownicy, na którą kierowca w razie wypadku nadziewa się jak szaszłyk...

> Nowsza konstrukcja. Patrząc na dzisiejsze standardy to konstrukcyjnie Matiz jest zabytkiem

> zaprojektowany 13-14 lat temu.

również nie da się ukryć...

> Pozdrawiam

Ja również

Napisano

Sejko jest do jeżdżenia, a nie do rozbijania, Ferrari do jeżdżenia, a nie do hamowania. Wszystko w naturze znajduje swoje miejsce.

Moj 65 letni ojciec z trochę tylko młodszą żoneczką (moją matką) rok temu kupili sobie nowiutkie seicento (raty). Po 40 latach walki z brakiem części do oktavii, potem z korozją malucha - dziś myśli, ze Pana Boga za nogi złapał. Jego 1100 ciągnie jak niemowlaczek, myje odkurza i się cieszy. Nie powiem mu jak bardzo może się pogiąć jego skorupka - dziś zostawcie sejko w spokoju. Wy wiecie więcej niż potrzeba niektórym do szczęścia. Najtańsze autko na rynku powoli przechodzi do historii, ale nie we wszystkim jest do bani - czasem cieszy ponad wszystko.

Napisano

Kto takie coś dopuścił do ruchu??? Przecież to gorsze niż aborcja i eutanazja jednocześnie...

Napisano

U Pana za oknem świecą chyba dwa słońca - u nas jedno i to jeszcze słabo. Pozdrowienia.

Napisano

> zgoda...

> zgoda, ale... Matiz to nieco przerobiony Fiat Luciola, który miał być następcą CC, ale ponieważ

> Fiatowi nie spodobał się projekt, DU odkupiło go za grosze od Italdesign... Czyli krótko

> mówiąc Fiat wolał tylko zrobić facelifting CC niż wprowadzić nowy, bezpieczniejszy model...

zamiast luciolli powstała panda.to nie miała być następczyni 500-ki.

Napisano

> Kto takie coś dopuścił do ruchu??? Przecież to gorsze niż aborcja i eutanazja jednocześnie...

a i tak 600 wypadła lepiej w uderzeniu bocznym niż Brava, która chyba jeździłeś ? hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> a i tak 600 wypadła lepiej w uderzeniu bocznym niż Brava, która chyba jeździłeś ?

Fiat CC 700 też miał zlosnik.gif i się nie bał jeździć

Napisano

> Fiat CC 700 też miał i się nie bał jeździć

prawdziwy kozak zlosnik.gif

Napisano

nie ważne ile by to miało lat ale nadal jest sprzedawane i z racji tego powinien jakieś podstawowe standardy bezpieczeństwa spełniać. Sama poduszka kierowcy sprawy nie załatwia bo i tak kierownice wypycha mocno do przodu i praktycznie ta poducha jest bezużyteczna.

Napisano

> Fiat CC 700 też miał i się nie bał jeździć

Człowiek był kiedyś młody i głupi. Zreszta to były inne czasy i CC700 nie odbiegalo w jakiś szczególny sposób od reszty samochodów na drodze. A raczej odwrotnie - w porownaniu z krolujacymi wtedy PF126p było wręcz cudem bezpieczeństwa. Ale to było 15 lat temu. Teraz mamy 2010 rok i osoby nawet troszkę szanujace swoje zdrowie i życie powinny się troszkę zastanowić przed wsiasciem do takiego pojazdu.

Napisano

Wystarczy podczas testów puścić obojetnie jakie auto 80km/h,i nic zniego nie zostanie.Ciekawe czemu testy robią na małych prędkościach?(56km/h chyba)

pozdarawiam

Napisano

Marek ale powiedz jak to zrobić żeby było super tanie w zakupie i utrzymaniu a dodatkowo bezpieczne? nie da się crazy.gif Jako student miałem seicento które wspominam bardzo dobrze ze względu na koszty jego utrzymania, nigdy się nim nie rozbiłem więc nie wiem jak bezpieczeństwo ale twierdzę, że na miasto to autko jest bardzo dobre, tanie tanie a do tego ładniejsze niż jakieś tico czy matiz clown.gif

Napisano

> Wystarczy podczas testów puścić obojetnie jakie auto 80km/h,i nic zniego nie zostanie.Ciekawe

> czemu testy robią na małych prędkościach?(56km/h chyba)

> pozdarawiam

Pewnie wyliczyli, że większość wypadków ma taką prędkość zderzenia. Raczej większość kierowców (nawet odruchowo) hamuje w sytuacji zagrożenia i z tych 120km/h da radę sporo wyhamować. Nie mówimy o czołówceeee 100km/h vs 100km/h bo wtedy to nawet w czołgu by nie wiele pomogło.

Napisano

> Marek ale powiedz jak to zrobić żeby było super tanie w zakupie i utrzymaniu a dodatkowo

> bezpieczne? nie da się Jako student miałem seicento które wspominam bardzo dobrze ze względu

> na koszty jego utrzymania, nigdy się nim nie rozbiłem więc nie wiem jak bezpieczeństwo ale

> twierdzę, że na miasto to autko jest bardzo dobre, tanie tanie a do tego ładniejsze niż jakieś

> tico czy matiz

screwy.gif haha SC ma 1.5 gwiazdki i jest stare bo opiera się na konstrukcji CC a Matiz to nowy twór i bez porównania z tico, bo ma 3 gwiazdki z teście zderzeniowym. BMW E36 ma tyle co SC ale jaki lans jak ma się do tego nowy dresik biglaugh.gif

Napisano

Wtedy trzeba ignorować teksty emerytów o tym jaki niebezpieczny to jest samochód i cieszyć się tym ze się ma własne 4 kółka i wierzyć w swoją niesmiertelnosc i szczęście. Wypadki w których bezpieczeństwo samochodu gra role nie zdarzają się tak często. Ja w zyciu nie miałem takowego (a moja żona już dwa samochody skasowala, ale oba nie z jej winy).

Napisano

> haha SC ma 1.5 gwiazdki i jest stare bo opiera się na konstrukcji CC a Matiz to nowy twór i bez

> porównania z tico, bo ma 3 gwiazdki z teście zderzeniowym. BMW E36 ma tyle co SC ale jaki lans

> jak ma się do tego nowy dresik

ale ja kolego nie pisze o gwiazdkach bo mam je w pompce wink.gif matiz jak dla mnie wygląda tak źle że żal do niego wsiadać (ale to jest moje zdanie)

Ja wybrałem seicento bo na takie było mnie stać, stosunek wieku do ceny był bardzo dobry, podobało mi się i tyle cool.gif

A czy ma 5 gwiazdek czy wogóle to mało mnie interesuje bo lubie zapitalać i jak wydzwonie to choćbym jechał mercedesem S klasą to i tak nie będzie co zbierać zlosnik.gif

Napisano

> Wtedy trzeba ignorować teksty emerytów o tym jaki niebezpieczny to jest samochód i cieszyć się tym

> ze się ma własne 4 kółka i wierzyć w swoją niesmiertelnosc i szczęście. Wypadki w których

> bezpieczeństwo samochodu gra role nie zdarzają się tak często. Ja w zyciu nie miałem takowego

> (a moja żona już dwa samochody skasowala, ale oba nie z jej winy).

stać Cię na bezpieczne auto to kupujesz waytogo.gif myslisz że jak by mnie bylo stac to bym kupował sc?? takie realia i mało kto się będzie zastanawiał nad bezpieczeństwem w sc vs wogóle nie mieć auta ok.gif

Napisano

> Sejko jest do jeżdżenia, a nie do rozbijania,

Nikt nie zakłada, że się rozbije.

Ale jeżdżenie SC to igranie z ogniem.

> Moj 65 letni ojciec z trochę tylko młodszą żoneczką (moją matką) rok temu kupili sobie nowiutkie

> seicento (raty). (...) Nie powiem mu jak bardzo może się pogiąć jego skorupka

Widzisz - ja bym widział swoją rolę w takiej sytuacji w uświadomieniu go i przekonaniu, żeby kupił coś bezpieczniejszego.

Zamiast nowego seja można by kupić ok. 3 letnie normalne auto klasy B - choćby Corsę, czy Aveo.

Napisano

> ale ja kolego nie pisze o gwiazdkach bo mam je w pompce matiz jak dla mnie wygląda tak źle że żal

> do niego wsiadać (ale to jest moje zdanie)

> Ja wybrałem seicento bo na takie było mnie stać, stosunek wieku do ceny był bardzo dobry, podobało

> mi się i tyle

> A czy ma 5 gwiazdek czy wogóle to mało mnie interesuje bo lubie zapitalać i jak wydzwonie to

> choćbym jechał mercedesem S klasą to i tak nie będzie co zbierać

Widzisz i potwierdza się chora opinia o Daewoo, Ja kupiłem Matiza 3 latka a sprzedałem go jak miał 10lat i zrobiłem nim 90kkm bez większych awarii i to jest tanie auto w spalaniu i uzytkowaniu a większość napraw można zrobic w garażu. A przedtem posiadałem CC kupiony 5latek miałem go dwa lata i nigdy więcej Fiata, sypał się na potęgę mimo mniejszego przebiegu jak Matiz sciana.gif Brat miał Uno i tez dużo wiem o tych padłach //// angryfire.gif

Napisano

> Widzisz i potwierdza się chora opinia o Daewoo, Ja kupiłem Matiza 3 latka a sprzedałem go jak miał

> 10lat i zrobiłem nim 90kkm bez większych awarii i to jest tanie auto w spalaniu i uzytkowaniu

> a większość napraw można zrobic w garażu. A przedtem posiadałem CC kupiony 5latek miałem go

> dwa lata i nigdy więcej Fiata, sypał się na potęgę mimo mniejszego przebiegu jak Matiz Brat

> miał Uno i tez dużo wiem o tych padłach ////

Ja tylko chciałem powiedzieć, że przy takim budżecie to mało kto ma jakikolwiek wybór i zastanawia się nad gwiazdkami - każdy kupuje to co mu się podoba. Jeden weźnie 20 letnie bmw inny 15 letniego golfa a inny 8 letnie sc czy matiza ok.gif ale żadne z tych aut nie ochroni go przy zderzeniu na trasie wink.gif

W mieście śmiem twierdzić że z każdego z tych aut dało by się wysiąść o własnych siłach (przy założeniu miasto = 50km/h)

Napisano

> Kto takie coś dopuścił do ruchu??? Przecież to gorsze niż aborcja i eutanazja jednocześnie...

w U.S. też różnie bywało ,

kto dopuścił do ruchu Forda Explorera , a znasz może książkę ''Niebezpieczny przy każdej szybkości'' - Ralph Nader

Napisano

> Ale jeżdżenie SC to igranie z ogniem.

to ja bym zabronił w ogóle jeżdżenia motocyklami, bo przy nich srajczęto to enklawa bezpieczeństwa zlosnik.gif

Napisano

> to ja bym zabronił w ogóle jeżdżenia motocyklami, bo przy nich srajczęto to enklawa bezpieczeństwa

Jeszcze zakaz jazdy na rowerze, hulajnodze i wrotkach hehe.gifwink.gif

Napisano

> to ja bym zabronił w ogóle jeżdżenia motocyklami, bo przy nich srajczęto to enklawa bezpieczeństwa

A jak niebezpieczna jest np jazda konna albo narciarstwo...

Napisano

> Człowiek był kiedyś młody i głupi.

Teraz jesteś stary i ...... i masz więcej kasy hehe.gif

Napisano

Kupcie jak mój kooompel Ome z PNE za 1000PLN i ma fure, że HO, HO bo meter albo i dwa maski przed nim.

A że ruda całość opendzlowała dekade temu to szczegół

Napisano

To z przykrością...

Wszystkim co ma więcej niż 4 lata

Reszta to strucle gnące się na potęgę..

Smutne ale prawdziwe

W mojej 13 letniej Mery nie uchronią mnie kurtyny, ASR, ESP, albo czujniki deszczu i parkowania.

Jeżdżę tym na co mnie stać.

A ładuję w padakę kasy jak lodu bo zawsze "coś".

Ale teraz zgodnie z przeglądem mam wszystko cacy tylko te testy EURO NCAP.....

Ale jakoś nie mam ochoty korzystać z ich doświadczeń...

Wiadomo...

Ten z przeciwka nie będzie o tym wiedział

A w tedy to nawet S-klass pewnie nie pomoże a na mój gust MACK za dużo pali zlosnik2.gif

Napisano

> zamiast luciolli powstała panda.to nie miała być następczyni 500-ki.

Tutaj twierdzą co innego... Poza tym 97-98 to raczej jeszcze nie czas na pandę...

Napisano

> Sejko jest do jeżdżenia, a nie do rozbijania, Ferrari do jeżdżenia, a nie do hamowania. Wszystko w

> naturze znajduje swoje miejsce.

A czy ja gdzieś napisałem coś innego? Moje auto też nie jest najbezpieczniejszym na rynku, ale i tak nim jeżdżę - ale piszę o tym, bo moim dzwonie, kiedy to facet trafił mnie przy zmianie pasa, trochę zmieniła mi się "optyka".

> Moj 65 letni ojciec z trochę tylko młodszą żoneczką (moją matką) rok temu kupili sobie nowiutkie

> seicento (raty). Po 40 latach walki z brakiem części do oktavii, potem z korozją malucha -

> dziś myśli, ze Pana Boga za nogi złapał. Jego 1100 ciągnie jak niemowlaczek, myje odkurza i

> się cieszy.

No i bardzo dobrze ok.gif

> Nie powiem mu jak bardzo może się pogiąć jego skorupka - dziś zostawcie sejko w

> spokoju. Wy wiecie więcej niż potrzeba niektórym do szczęścia.

"Ignorance is bliss"...

> Najtańsze autko na rynku powoli

> przechodzi do historii, ale nie we wszystkim jest do bani - czasem cieszy ponad wszystko.

Oczywiście, ale ja odniosłem się jedynie do stwierdzenia, że SC jak na swój wiek nie ma złych wyników w teście zderzeniowym. I tyle - nie dorabiam do tego żadnej ideologii.

Napisano

Ale motocykl daje masę innych doznań, których nie gwarantują samochody. zlosnik.gif Porównałbym go do motolotni albo skoków ze spadochronem. zlosnik.gif To nie ma być bezpieczne - to ma dawać frajdę.

A jazda SC ani nie daje przyjemności ani nie jest bezpieczna. Przy takim wyborze samochodów z rynku wtórnego nigdy nie zrozumiem sensu kupowania SC/CC. A już na pewno przez kogoś, kto choćby raz w roku wyjeżdża za miasto i rozwija prędkości powyżej 50kmph.

Nie widzę nawet jednego argumentu przemawiającego za powyższym. niewiem.gif Parkowanie clio, corsą czy aveo będzie równie łatwe, naprawy nie będą dużo droższe, każde z nich będzie pakowniejsze, wygodniejsze, bezpieczniejsze.

A jak widzę ludzi kupujących żonom SC/CC to zastanawiam się jak bardzo muszą ich nie kochać...

Napisano

> Parkowanie clio, corsą czy aveo

> będzie równie łatwe

[ciach] tutaj jako były użytkownik SC się nie zgodzę, moje pierwsze parkowanie PII skończyło się tym, że nie mogłem z auta wysiąść, bo się drzwi nie chciały otworzyć z powodu braku miejsca. Jak jest ciasno, to te 0.5m długości i 15cm szerokości nadspodziewanie potrafi uprzykrzyć parkowanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.