Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co kupić do 20 tys.

Featured Replies

Napisano

> Przeglądając ogłoszenia widzę że 2006 rocznik to bliżej 30 niż 20 tys

też mi się tak wydaje, sam szukałem scenica i po 2006 ciężko było coś wybrać do 30kzł

- szukałem tego mocniejszego diesla

Napisano

> Myślę teraz o Astrze II z 2003 roku - bo chyba z tego roku można kupić jeszcze niemiecką a te ponoć

> lepsze od polskich.

Porzuć tą PanzerWagenową technike - STILO MW JTD kup - diesle nie do zarżnięcia

Napisano

> Porzuć tą PanzerWagenową technike - STILO MW JTD kup - diesle nie do zarżnięcia

Ale w/g informacji uzyskanych na kąciku stilo mają kilka bolączek TTTM, z którymi właściciel musi się uporać żeby być zadowolonym z auta.

Marcipio pisał, że chciałby kupić auto, w którym nie będzie musiał grzebać, w którym zmieści się 4osobowa rodzina, nie kombi hmm może jakiś liftback np Mondeo MK3 z benzynowym silnikiem?

Napisano

> Ale w/g informacji uzyskanych na kąciku stilo mają kilka bolączek TTTM, z którymi właściciel musi

> się uporać żeby być zadowolonym z auta.

> Marcipio pisał, że chciałby kupić auto, w którym nie będzie musiał grzebać, w którym zmieści się

> 4osobowa rodzina, nie kombi hmm może jakiś liftback np Mondeo MK3 z benzynowym silnikiem?

A jakie to bolączki, których w innych autach się nie uświadczy?

Napisano

Wszystkie autko ok ale są mało spotykane i części będą w cenie wyższych niż do normalnych modeli wink.gif

Ten jest naprawdę ładny Klikamy

muszę odwiedzić w najbliższym czasie swoje ASO i pogadać z mechanikami jak się te auta sprawują i czy drogie są naprawy zlosnik.gif

Napisano

> Wszystkie autko ok ale są mało spotykane i części będą w

Na forum Peugeota polecali do 807 (brata Ulisse) 2.7 HDI lub 3.0 V6 smile.gif

pozdr.

M.

Napisano

> Ale w/g informacji uzyskanych na kąciku stilo mają kilka bolączek TTTM, z którymi właściciel musi

> się uporać żeby być zadowolonym z auta.

Ktoś jakieś bzdury napisał. Przez ponad trzy lata miałem stilo i żadnych bolączek to auto nie miało. Nie występowały w moim aucie zjawiska, które można określić jako TTTM.

Napisano

> Marcipio pisał, że chciałby kupić auto, w którym nie będzie musiał grzebać, w którym zmieści się

> 4osobowa rodzina, nie kombi hmm może jakiś liftback np Mondeo MK3 z benzynowym silnikiem?

A STILO widział w ogóle na oczy ??

Jakie to będzie to Mondeo MK3 za 20 kPLN

Z jaka benzyną żeby jechało ??

Ja tu pisze o JTD !! Diesel panie diesel

A poza tym - bez przesady - już to Mondeo takie wielkie w środku nie jest - d..e ma długą a poza tym nic ciekawego

Napisano

> A STILO widział w ogóle na oczy ??

> Jakie to będzie to Mondeo MK3 za 20 kPLN

> Z jaka benzyną żeby jechało ??

> Ja tu pisze o JTD !! Diesel panie diesel

> A poza tym - bez przesady - już to Mondeo takie wielkie w środku nie jest - d..e ma długą a poza

> tym nic ciekawego

No tak tylko Stilo jest super ciekawe. hahaha.gif Mondeo jest na prawdę spore w środku, podobnie jak Vectra etc.

Napisano

> A STILO widział w ogóle na oczy ??

> Jakie to będzie to Mondeo MK3 za 20 kPLN

> Z jaka benzyną żeby jechało ??

> Ja tu pisze o JTD !! Diesel panie diesel

> A poza tym - bez przesady - już to Mondeo takie wielkie w środku nie jest - d..e ma długą a poza

> tym nic ciekawego

Zanim eksplodujesz ogarniety euforia przemysl sobie,

czy kazdy na pewno chce jezdzic autem z silnikiem,

ktory z zalozenia pasuje do ciezarowki.

Napisano

> Zanim eksplodujesz ogarniety euforia przemysl sobie,

> czy kazdy na pewno chce jezdzic autem z silnikiem,

> ktory z zalozenia pasuje do ciezarowki.

Oj szefuniu - przez ostatnie 10 lat benzyna konstrukcyjnie stała w miejscu a diesle były gwałtownie modernizowane

To juz nie to co kiedyś 1.9 D - 60 KM smile.gif

A że troche terkoce - to trzeba kupić porządnego JTD a nie jakiś niemiecki badziew TDI

Napisano

> Oj szefuniu - przez ostatnie 10 lat benzyna konstrukcyjnie stała w miejscu a diesle były gwałtownie

> modernizowane

> To juz nie to co kiedyś 1.9 D - 60 KM

> A że troche terkoce - to trzeba kupić porządnego JTD a nie jakiś niemiecki badziew TDI

No nie wiem - już turbo benzyna przewyższa diesla - a ciekawe co będzie jak za chwilę wejdą te z bezpośrednim wtryskiem?

Napisano

> A że troche terkoce - to trzeba kupić porządnego JTD a nie jakiś niemiecki badziew TDI

I juz mozemy sie onanizowac. hehe.gif

Napisano

> Oj szefuniu - przez ostatnie 10 lat benzyna konstrukcyjnie stała w miejscu a diesle były gwałtownie

> modernizowane

To chyba logiczne, w benzynie nie trzeba zbyt wiele zmieniać, bo jest dobrze, natomiast diesla, żeby jakoś to jechało trzeba unowocześniać, ale wtedy więcej się może rzeczy posypać palacz.gif

Napisano

> No nie wiem - już turbo benzyna przewyższa diesla - a ciekawe co będzie jak za chwilę wejdą te z

> bezpośrednim wtryskiem?

A TSI?? GDI?? T-jety ??

Napisano

> I juz mozemy sie onanizowac.

Prosze cię bardzo - ale prosze - rób to indywidualnie

Napisano

> żeby jakoś to jechało trzeba unowocześniać, ale wtedy więcej się może rzeczy posypać

Downsizing ??

Dwusuwy z separowanym układem smarowania i turbo ??

Tak na początek

Napisano

> A wiesz co ja powiem?

> Czekam aż będę miał większą część gotówki i będę szukał stilo kombi, cromy

> Chyba, że trafi się coś innego w postaci sharana, alhambry, galaxy bo fiat dużego auta nie ma

Miałem Fiaty, bywało roznie ale nigdy nie zawiodł na drodze wink.gif

Co do Stilo, sam poczatkowo szukałem Stilona bo sa w dobrych cenach z fajnym wyposazeniem, jednak kumpel z pracy mi je skutecznie wybił z głowy.

o ile auto mechanicznie sie nie sypie to ze strony elektrycznej porazka, non stop mu sie cos sypie i wywala błedy.

a to cos z poduszkami pow. jakies błędy non stop, innymi słowy Stilo skwitował tak, jezeli nie bedzie mi przeszkadzac choinka na liczniku od błedów to moge kupowac, (bo fakt faktem błedy wywalane nigdy go nie zatrzymały w drodze).

moim zdaniem autko fajne jednak jak to do kazdego Fiata trzeba miec duzo cierpliwosci, mowi to user Fiata

Napisano

> o ile auto mechanicznie sie nie sypie to ze strony elektrycznej porazka, non stop mu sie cos sypie

> i wywala błedy.

> a to cos z poduszkami pow. jakies błędy non stop, innymi słowy Stilo skwitował tak, jezeli nie

> bedzie mi przeszkadzac choinka na liczniku od błedów to moge kupowac, (bo fakt faktem błedy

> wywalane nigdy go nie zatrzymały w drodze).

Przez trzy lata zero błędów w Stilo. Widocznie trafił na kiepski egzemplarz.

Napisano

Ja przez 3 lata posiadania, miałem 1 komunikat.

Mianowicie zbyt mało oleju...

Więc te historie troche....

Teraz jest Nowe Bravo 1.9 i też zeowe problemy... biglaugh.gif

Napisano

Drabinek - możesz znaleźć w kąciku Stilo mój wątek, gdzie sam się zastanawiałem nad JTD MW, dlatego że mi się to auto podoba.

Tam kilka osób zgodnie potwierdziło drobne dolegliwości, z którymi właściciel jakoś będzie musiał się uporać.

Nie ma co poruszać kwestii wyższości silników jednych nad drugimi - każdy ma swoje preferencje - ja np. lubię aksamitny dźwięk mojej V6 zeby.GIF

Napisano

> np. lubię aksamitny dźwięk mojej V6

hmmm dźwięk ma kolor? smile.gif

Napisano

> A od kiedy aksamit to kolor?

lol ale dałem ciała smile.gif fakt smile.gifok.gif

czyli masz materiałowy dźwięk ? zeby.GIF

Napisano

> lol ale dałem ciała fakt

> czyli masz materiałowy dźwięk ?

Dokładnie tak 270751858-jezyk.gif, wiem ciężko to zrozumieć użytkownikom R4 smile.gif:)

Napisano

> Dokładnie tak , wiem ciężko to zrozumieć użytkownikom R4 smile.gif

no... moj bardziej jeansowo brzmi frown.gif

Napisano

> A TSI?? GDI?? T-jety ??

Był skrót myślowy - chodziło mi bardziej o moje podwórko - Opel i Ford. ok.gif Generalnie obecnie jedyną zaletą diesla jest spalanie. Żaden turbo diesel 1.6 nie ma szans z moją 1.6T benzyną. zlosnik.gif Nawet seryjny 1.9 CDTI nie mają. Aczkolwiek doceniam zalety niskiego spalania. ok.gif

Napisano

> Prosze cię bardzo - ale prosze - rób to indywidualnie

A w ten sposob nie moge?

Quote:

Ja tu pisze o JTD !! Diesel panie diesel

Napisano

> Podstawowe pytanie czy o nie dbał

a jak mozna o elektryke dbac hehe.gif

jak mowie głownie elektryka, a ze auto dobrze wyposazone to i jest problem z choinka, notorycznie wiem ze problem powtarzał sie chyba z poduszkami (a raczej jakimis kostkami czy innymi elementami przyłączeniowymi- ale dokładnie tematu juz nie zgłebiałem bo sobie odpusciłem )

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

A może coś takiego:

KLIK

Jak myślicie, warto się nim zainteresować?

Napisano

> a jak mozna o elektryke dbac

no można, odpinasz wszystko czyścisz styki i składasz grinser006.gif

Napisano

Że niby JTD nie terkoce? hmm.gif

Napisano

> Downsizing ??

> Dwusuwy z separowanym układem smarowania i turbo ??

> Tak na początek

A ile te całe downsize przejechały km, żeby mówić o bezawaryjności?

Napisano

> Że niby JTD nie terkoce?

klekocze jak każdy diesel, no może troche mniej niż TDI zlosnik.gif

Napisano

> klekocze jak każdy diesel, no może troche mniej niż TDI

Bez przesady.... zwykły JTD z 2002 roku juz pracuje inaczej a z 2004 MJTD pracują jak benzynki wink.gif

Mam dwa więc wiem - zlosnik.gif

Napisano

> Bez przesady.... zwykły JTD z 2002 roku juz pracuje inaczej a z 2004 MJTD pracują jak benzynki

no jak ktoś niedosłyszy to tak ok.gif

Napisano

> Bez przesady.... zwykły JTD z 2002 roku juz pracuje inaczej a z 2004 MJTD pracują jak benzynki

> Mam dwa więc wiem -

mam jednego MJ i też wiem zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.