Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SAAB 90

Featured Replies

Napisano

wlasnie kupilem sobie takiego yay.gif, niestety stan do remontu oslabiony.gif, przy okazji zapytam gdzie dostane jakies panele do niego hmm.gif, kiedys w classicauto byla strona internetowa z czesciami do klasycznych aut ale kurcze wywalilem gazetke sciana.gif

znaleziony w krzaczorach ooniee.gif, kupiony i juz zaladowany na lore i jazda do nowego domku drive.gif

image090w.jpg

image091p.jpg

image092q.jpg

a tu juz w nowym przyjaznym domku love_4.gif

image093ub.jpg

image094p.jpgimage095e.jpg

image096n.jpg

plan jest taki idea.gif zeby odrestaurowac i albo zamienic w klasyczna rajdowke albo zostawic w orginale, hmm.gif ale bardziej za rajdowka mi przemawia serce.gif

info od WIKI old.gif

Napisano

> wlasnie kupilem sobie takiego , niestety stan do remontu , przy okazji zapytam gdzie dostane

> jakies panele do niego , kiedys w classicauto byla strona internetowa z czesciami do

> klasycznych aut ale kurcze wywalilem gazetke

> znaleziony w krzaczorach , kupiony i juz zaladowany na lore i jazda do nowego domku

> a tu juz w nowym przyjaznym domku

> plan jest taki zeby odrestaurowac i albo zamienic w klasyczna rajdowke albo zostawic w orginale,

> ale bardziej za rajdowka mi przemawia

> info od WIKI

ja mimo ze lubie klasyki naprawde nie mam pojecia co ludzie widza w tych saabach. w holandi pelno tych sabow jezdzi i ludzie sie podniecaja. oh ah , , mi jakos ani troche nie przemawia wyglad tych aut.

.jak cos to rob na rajdowke zlosnik.gif

Napisano

> ja mimo ze lubie klasyki naprawde nie mam pojecia co ludzie widza w tych saabach.

co jak co ale stare saaby miały klasyczny niepowtarzalny wygląd ok.gif

w holandi pelno

> tych sabow jezdzi i ludzie sie podniecaja. oh ah , , mi jakos ani troche nie przemawia wyglad

> tych aut.

W Holandii to w ogóle szwedzkie auta są dość popularne. Jadę sobie pewnego razu rowerem holenderską wiejską drogą (oczywiście jak to w Holandii wyłożoną kostką brukową zlosnik.gif ), cisza, spokój, nic się nie dzieje aż tu nagle przejeżdza obok mnie granatowe Volvo 240 kombi icon_eek.gifzlosnik.gif

Napisano

Daj więcej info, który rocznik, jaki motor ma pod maską, i czy w ogóle odpala?

Napisano

fajny :-)

zawsze mi sie taki widział zlosnik.gif

ale patrząc na wychodzącą rdzę możesz mieć sporo roboty z nim icon_rolleyes.gif

powodzenia i melduj z placu boju zlosnik.gif

Napisano

> wlasnie kupilem sobie takiego

zajezacny serduszka.gifok.gif

Napisano

> aż tu nagle przejeżdza obok mnie granatowe Volvo 240 kombi

W ktorym momencie mam zrobic wielkie oczy? hmm.gif

Napisano

>...jaki motor ma pod maską...?

"Jedyny silnik stosowany w tym modelu miał pojemność 2.0 dm³ i moc 100 KM do wyboru z manualną i automatyczną skrzynią biegów."

źródło: WIKI

Napisano

> "Jedyny silnik stosowany w tym modelu miał pojemność 2.0 dm³ i moc 100 KM do wyboru z

> manualną i automatyczną skrzynią biegów."

> źródło: WIKI

yhy cool.gifwaytogo.gif

Napisano

> wlasnie kupilem sobie takiego , niestety stan do remontu , przy okazji zapytam gdzie dostane

> jakies panele do niego , kiedys w classicauto byla strona internetowa z czesciami do

> klasycznych aut ale kurcze wywalilem gazetke

Przegladne pozniej Clasic auto i zobacze czy cos znajde wink.gif

Napisano

Niezła wydumka, nie wiedziałem, ze był saab z przodem od 99 a tyłem od 900 smile.gif

Krótki czas produkcji, chyba będzie rodzynkiem na zlotach smile.gif

Na rajdówkę kup sobie jakiegoś popularnego 900 albo 99 a tego zostaw w oryginale waytogo.gif

Napisano

> W ktorym momencie mam zrobic wielkie oczy?

nie musisz, wystarczy, że ja zrobiłem ok.gif

Napisano

> nie musisz, wystarczy, że ja zrobiłem

Ale to przeciez stosunkowo mlode auto, o ile dobrze kojarze fakty o zaprzestaniu jego produkcji czytalem w AUTO International gdzies w 1992 roku hmm.gif.

Napisano

> co jak co ale stare saaby miały klasyczny niepowtarzalny wygląd

> w holandi pelno

> W Holandii to w ogóle szwedzkie auta są dość popularne. Jadę sobie pewnego razu rowerem holenderską

> wiejską drogą (oczywiście jak to w Holandii wyłożoną kostką brukową ), cisza, spokój, nic się

> nie dzieje aż tu nagle przejeżdza obok mnie granatowe Volvo 240 kombi

no jezdzi tu tego duzo. sa fankluby saaba itp

duzo jezdzi tych volvo amazon itp

jak saab zbankrutowal to w holenderskich mediach dosc glosno bylo o tym a jak sie okazalo ze spyker go kupi to juz w ogole euforia 270751858-jezyk.gif

ja dalej w tych autach nic pociagajacego nie widze

Napisano

> ja dalej w tych autach nic pociagajacego nie widze

Pewnie widzisz w Fiacie lub VW ciekawą stylistykę hmm.gif

Napisano

> Pewnie widzisz w Fiacie lub VW ciekawą stylistykę

Saabowi nie da sie odmowic oryginalnosci. Ale uroda to juz kwestia dyskusyjna.

Napisano

> Ale to przeciez stosunkowo mlode auto, o ile dobrze kojarze fakty o zaprzestaniu jego produkcji

> czytalem w AUTO International gdzies w 1992 roku .

Mi bardziej chodziło o kontekst. Swoje 240 zostawiłem w Polsce, pojechałem do NL, wybrałem się na przejażdżkę rowerową, z jednej strony drogi po horyzont ziemniaki, z drugiej kukurydza a drogą zapitala Volvo 240 zlosnik.gif A Holandia to bogaty kraj, ludzie nie muszą tym jeździć ale chcą ok.gif

Napisano

> Pewnie widzisz w Fiacie lub VW ciekawą stylistykę

z fiatow bardzo mi sie fiat coupe podoba a z vw w sumie nie wiem nie robia wiekszego "wow" na mnie smile.gif

no moze ladny golf mk1 cieszy oko

Napisano

> z fiatow bardzo mi sie fiat coupe podoba a z vw w sumie nie wiem nie robia wiekszego "wow" na mnie

> no moze ladny golf mk1 cieszy oko

Prawie w każdej marce da się znaleźdz ciekawy model....

ale w rzadko której prawie wszystkie są ciekawe jak w saabie jump.gif

Napisano
  • Autor

rozpaczalem prace renowacyjne, niewiem czy chcecie ale bede zamieszczal fotki z postepow prac (OZ mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko?)

po dluzszych bojach z linka zawiasami i calym tym ustrojstwem udalo mi sie otworzyc maske a pod nia male skromne 2.0 8v

p5200115.jpg

a tu przednie blotniki z orginalnymi nalepkami wiec wszystko wskazuje na to ze wiekszych przygod nie mial

p5200112.jpg

a tu postepy z prac, rozlozony tylni pas, wyszlifowany do golej blachy prawie caly blotnik nie jest zle, gozej niestety z pogloga bagaznika, ale to fotki nastepnym razem

p5200110.jpg

p5200108.jpg

p5200107.jpg

Napisano

Fajny, no i w gazie ha ha. Życzę powodzenia, chętnie będę oglądał nowe foty z renowacji waytogo.gif

Napisano

Gdyby saab miał napęd na tył, albo dobre 4x4 (wiem był 92) to nie spojrzałbym na żadne inne auto.

Napisano

Będzie elegancjo waytogo.gif

z uwagą śledzę projekt smile.gif

powodzenia

Napisano

> Prawie w każdej marce da się znaleźdz ciekawy model....

> ale w rzadko której prawie wszystkie są ciekawe jak w saabie

"ciekawe" pojecie wzgledne smile.gif

Napisano

> kolega przeslal mi filme z przed pol roku jak silniczek odpalal

co to, jakiś wielopunkt już ?

Napisano

> rozpaczalem prace renowacyjne, niewiem czy chcecie ale bede zamieszczal fotki z postepow prac (OZ

> mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko?)

Wrecz przeciwniezlosnik.gif. Sam jestm ciekaw jak ci pojdzie bo [..] tez cos kupilemzlosnik.gif

Napisano

kupiłes tego rupcia od Baksa hehe.gifoink.gif no to powodzenia waytogo.gif

Napisano
  • Autor

sory za 3 posty jeden pod drugim ale chcialem pokazac jak autko prezentowalo sie w momecie jego znalezienia

DSC_0565.JPG

DSC_0566.JPGDSC_0567.JPGDSC_0568.JPGDSC_0569.JPGDSC_0570.JPGDSC_0571.JPGDSC_0576.JPG

Napisano

> sory za 3 posty jeden pod drugim

Ile mniej więcej trzeba bedzie wydaĆ żeby go zrobiĆ na cacy?

Napisano

> Ile mniej więcej trzeba bedzie wydaĆ żeby go zrobiĆ na cacy?

40k PLN.

Napisano

> sory za 3 posty jeden pod drugim ale chcialem pokazac jak autko prezentowalo sie w momecie jego

> znalezienia

ja pierdziu, ale szrot icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> Ile mniej więcej trzeba bedzie wydaĆ żeby go zrobiĆ na cacy?

jak bym wiedzial to pewnie bym sie nie pchal w to hehe grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> ja pierdziu, ale szrot

narazie szrot ale plan zaklada cos takiego (tu akurat model 99 ale przody sa identyczne w 90 i 99) moze z jakims burbo pod maska (np. silnik od modelu 900 180KM albo wolnossace 2.0 16v na 4 gaznikach)

23402088.jpg

23495757.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.