Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto do ok 9tys z lpg

Featured Replies

Napisano

Witam przyszedł czas na zakup nowego teleportu...

maksymalna kwota jaka dysponuje 9,5 tys (fajnie by było jak bym się zmieścił z opłatami OC itp)

Przeznaczenie auta: transport praca dziewczyna planowane coś swojego wiec auto bedzie w przyszlości duzo jeździć (jezeli plany wypala)

wiek jak najmłodszy... 2002/3 w góre

obowiazkowo LPG

jakich możecie podac kandydatów ?? (mogą bys auta małe)

panda 1.1???? idealany wybór ?

Napisano

W tej cenie i taki rocznik to tylko lanos, może jakieś puntoII kupisz.

Napisano

> W tej cenie i taki rocznik to tylko lanos, może jakieś puntoII kupisz.

na punto 2 z tego roku to tez mało

Napisano

> panda 1.1???? idealany wybór ?

zależy do czego...

do jazdy na krótkie odcinki lub do miasta jest idealna...

Napisano

Nawet szarpnął bym się na 1,2 z gazem zlosnik.gif

Zawsze minimalnie będzie miała lepszy dół, może mało odczuwalne, ale poczujesz jak załadujesz.

Te silniki FIRE z gazem współpracuje cudownie, to było moje najtańsze auto w utrzymaniu, części jak za darmo prawie wink.gif

Napisano

> W tym budżecie, to chyba ta.

bzdura

poczawszy od Pandy (nazwijmy ja 2) poprzez Punto 2, idac dalej Bravo,Brawa.

Lanos, Nubira, Felicja,

Ale przede wszystkim szukac auta najmniej zajechanego a pozniej kupowac "marke".

Ja skupiłbym sie albo na Lanosie albo na Felicji

Napisano

> bzdura

Ustaw allegro na pandzie od najtańszych i znajdź auto w tym budżecie w kolorze innym, niż biały i nie po handlowcach. grinser006.gif

> poczawszy od Pandy (nazwijmy ja 2) poprzez Punto 2, idac dalej Bravo,Brawa.

> Lanos, Nubira, Felicja,

> Ale przede wszystkim szukac auta najmniej zajechanego a pozniej kupowac "marke".

> Ja skupiłbym sie albo na Lanosie albo na Felicji

Odniosłem się pandy. niewiem.gif

Napisano

> Ustaw allegro na pandzie od najtańszych i znajdź auto w tym budżecie w kolorze innym, niż biały i

> nie po handlowcach.

no dobra ale o kryterium koloru nie było mowy..

eny ida od 8tys w gore.

proszzzz

> Odniosłem się pandy.

ok.gif

Napisano

> no dobra ale o kryterium koloru nie było mowy..

> eny ida od 8tys w gore.

> proszzzz

Nie wiem czy zauważyłeś ale wyszły same VANy smile.gif.

Napisano

Tym bardziej. hehe.gifok.gif

> proszzzz

Migdałek Ci chyba jakąć krzwydę zrobił, jak mu polecasz pandy po handlowcach... grinser006.gif

Napisano

> Tym bardziej.

> Migdałek Ci chyba jakąć krzwydę zrobił, jak mu polecasz pandy po handlowcach...

nie polecam po handlowcach, ale polecam przede wszystkim wyjsc i poszukac auta organoleptycznie a nie zza monitora pisac bzdury czy ten dobry czy tamten lepszy.

Napisano

> Witam przyszedł czas na zakup nowego teleportu...

> maksymalna kwota jaka dysponuje 9,5 tys (fajnie by było jak bym się zmieścił z opłatami OC itp)

> Przeznaczenie auta: transport praca dziewczyna planowane coś swojego wiec auto bedzie w przyszlości

> duzo jeździć (jezeli plany wypala)

> wiek jak najmłodszy... 2002/3 w góre

> obowiazkowo LPG

> jakich możecie podac kandydatów ?? (mogą bys auta małe)

A nie możesz dołożyć 1000zł i kupić np punto 2 jtd ? Tak się składa,że mam do sprzedania.

Napisano

> Nie wiem czy zauważyłeś ale wyszły same VANy .

hmmm to mamy rozne strony allegro

raz

dwa

dalej nie chce mi sie szukac

Napisano

> nie polecam po handlowcach, ale polecam przede wszystkim wyjsc i poszukac auta organoleptycznie a

> nie zza monitora pisac bzdury czy ten dobry czy tamten lepszy.

Dracoo, a jak myślisz - dlaczego akurat te egz. sa tańsze od innych "cywilnych"? hmm.gif

Wierzysz w "dobrych wujków" oddających auto za ułamek wartości?

Dobra zasada wstepnego wyszukiwania aut w ogłoszeniach - ustawić interesujące parametry i zacząć od najdroższych. ok.gif

Napisano

Nie wiem czy przeczytałeś pierwszy post. On ma 9.5 tyś z opłatami, zestawem startowym itd. Do tego LPG. Czyli realnie jakieś 8 jeśli auto ma LPG i 6.5 jeśli nie ma. Nie znajdziesz Pandy za te pieniądze (chyba że biały z homologacją ciężarową). Ale tego trzeba się pozbyć co podnosi koszty. Więc nawet te nie wchodzą w grę.

Napisano

> pandy po handlowcach...

często się zdarza że ta po handlowcu będzie w lepszym stanie niż po 90 letnim dziadku który to tylko do kościoła, na zastrzyk i działkę jezdził a oleju nie wymieniał od 6 lat bo przejechał tylko 15 tyś km.

pare lat temu kupiłem za śmieszne pieniądze seja po handlowcu (fakt że wybierałem chyba z 15 stojących na placu) w którym wymieniałem tylko olej i śmigał bezawaryjnie

Napisano

> proszzzz

hehe ten zlom,zobacz maske,zobacz na silniku ile jest napisane ile ma przebiegu,auto jak pisal przedmowca ostro eksploatowane. To juz lepiej lanosa z gazem za 5 tys kupic,porobic i jezdzic

Napisano

Dużo postów, a pominięta została Astra F Classic - ceny osiąga śmieszne, a można coś wybrać.

Przykładowy link - jakiś tekst

Napisano

> Dużo postów, a pominięta została Astra F Classic - ceny osiąga śmieszne, a można coś wybrać.

> Przykładowy link - jakiś tekst

i im smieszniejsza cena tym wieksze dziury w blasze

Napisano

> Witam przyszedł czas na zakup nowego teleportu...

Lanos 1.5/1.6 16v LPG

Wybór rodzaju nadwozia pozostawiam w sferze gustu

Napisano

> i im smieszniejsza cena tym wieksze dziury w blasze

blah.gif

Typowa reakcja zlosnik.gif

Napisano

> hehe ten zlom,zobacz maske,zobacz na silniku ile jest napisane ile ma przebiegu,auto jak pisal

> przedmowca ostro eksploatowane. To juz lepiej lanosa z gazem za 5 tys kupic,porobic i jezdzic

Dlatego tez wyraznie napisałem, auta nie kupje sie przez internet,a jedynie poobmacaniu go organoleptycznie

Napisano

> Typowa reakcja

No ale jest w tym trochę racji - astry z '02 r. raczej wyżej "chodzą". grinser006.gif

Napisano

> No ale jest w tym trochę racji - astry z '02 r. raczej wyżej "chodzą".

F-ki mocno lecą z ceny, bo i G już są tanie - prawo rynku. Poza tym napisałem tylko, że link jest przykładowy ok.gif

Napisano

> F-ki mocno lecą z ceny, bo i G już są tanie - prawo rynku. Poza tym napisałem tylko, że link jest

> przykładowy

leca ale sam wiesz jak jest z jakoscią, chociaz nie jestem zwolennikiem h-opla to uwazam ze astra fka jest najfajnieszym modelem tamtych lat nie tylko z opla, niestety jakosc blacharki, niektorych silnikow jest obecnie ich najwieksza wada. chociaz jak sie znajdzie zadbany egzemplarz.....tylko gdzie go znalezc

Napisano

> leca ale sam wiesz jak jest z jakoscią, chociaz nie jestem zwolennikiem h-opla to uwazam ze astra

> fka jest najfajnieszym modelem tamtych lat nie tylko z opla, niestety jakosc blacharki,

> niektorych silnikow jest obecnie ich najwieksza wada. chociaz jak sie znajdzie zadbany

> egzemplarz.....tylko gdzie go znalezc

Co do jakości... albo nie, bo mnie lanosiarze zjedzą oink.gif

Szukać panie, szukać. I to sie nie tyczy tylko Astry, a samochodów ogólnie ok.gif

Napisano

> hmmm to mamy rozne strony allegro

> raz

> dwa

> dalej nie chce mi sie szukac

IMHO nie należy interesować się najtańszymi ofertami znajdującymi się na portalach bo to zajechane trupy i kupując taki samochód to proszenie się o kłopoty.

Napisano

> IMHO nie należy interesować się najtańszymi ofertami znajdującymi się na portalach bo to zajechane

> trupy i kupując taki samochód to proszenie się o kłopoty.

Pisze po raz n-ty, z zajechanego trupa mozna zrobic picus glancus na zdjeciu plasujacego sie w najwyzszej cenie allegro, napisze jeszcze raz auta nie kupuje sie poprzez allegro ale poprzez ogledziny organoleptyczne

Napisano

> Pisze po raz n-ty, z zajechanego trupa mozna zrobic picus glancus na zdjeciu plasujacego sie w

> najwyzszej cenie allegro,

Ale odwrotnie to raczej nie działa - egz. nisko wycenione w przytłaczającej większości mają coś "na sumieniu". grinser006.gif

> napisze jeszcze raz auta nie kupuje sie poprzez allegro ale poprzez

> ogledziny organoleptyczne

Żeś się uparł i bronisz Swojej tezy, jak Zawisza. hehe.gif

Oczywiście, że trzeba obejrzeć. Tylko zerknij na liczbę ogłoszeń - objedziesz wszystkie? cfaniaczek.gif

Logiczne jest, że pierwszy "przesiew" trzeba zrobić sprzed monitora. Jak ktoś ma czas, nerwy i $ na paliwo, to niech zaczyna objazd od najtańszych. Ja gdybym szukał używanego auta, skoncentrowałbym się raczej na tych wycenionych rynkowo. ok.gif

Napisano

zwolennikiem h-opla to uwazam ze astra

> fka jest najfajnieszym modelem tamtych lat nie tylko z opla, niestety jakosc blacharki,

Autem które posiada wszystkie zalety astry F (technicznie auto bliźniacze) i jest pozbawione jej wad (blacha) jest lanos.

I w kategorii auta za 9 kpln IMHO jest nie do pobicia.

Napisano

> Co do jakości... albo nie, bo mnie lanosiarze zjedzą

Czyżbyś miał problem z tym, że mają lepsze auta (mocniejsze silniki, niegnijąca blacha) za mniejsze pieniądze ?

Napisano

> zwolennikiem h-opla to uwazam ze astra

> Autem które posiada wszystkie zalety astry F (technicznie auto bliźniacze) i jest pozbawione jej

> wad (blacha) jest lanos.

> I w kategorii auta za 9 kpln IMHO jest nie do pobicia.

lanos ma dla mnie jedną wielką wade - to produkt daewoo a produktu tej firmy nie wezme nawet z gdyby mi doplacano. z przyczyn osobistych zlosnik.gif

Napisano

> lanos ma dla mnie jedną wielką wade - to produkt daewoo a produktu tej firmy nie wezme nawet z

> gdyby mi doplacano. z przyczyn osobistych

Marudzisz wink.gif

Napisano

> leca ale sam wiesz jak jest z jakoscią, chociaz nie jestem zwolennikiem h-opla to uwazam ze astra

> niektorych silnikow jest obecnie ich najwieksza wada. chociaz jak sie znajdzie zadbany

> egzemplarz.....tylko gdzie go znalezc

Ojciec ma zlosnik.gif 99r z nalotem 75kkm. Jeszcze salonem pachnie zlosnik.gif

Tyle że nawet mi jej nie chce sprzedać crazy.gif

Napisano

> renault megane klik

No rodzynek moze byc:)

Napisano

> Czyżbyś miał problem z tym, że mają lepsze auta (mocniejsze silniki, niegnijąca blacha) za mniejsze

> pieniądze ?

Nie mam żadnego problemu. Dla jednego Uno jest lepsze od Mercedesa i będzie je wszystkim polecał, inny woli Lanosa...

PS. A które to silniki mają mocniejsze?

Napisano

Poszukał bym Punto II. Na Punto II FL raczej nie wystarczy.

Kolega całkiem niedawno kupił Punto II , 5 drzwiowe, 2003 rok z instalacja LPG IV generacji za trochę ponad 9000zł

(jeśli dobrze pamiętam wywoławcza była 10000zł a do zapłaty 9300zł).

Miejsca sporo więcej niż w Pandzie, bagażnik większy.

Napisano
  • Autor

hm poważni kandydaci to Punto2 i corsa C tylko ze z silnikiem 1.0 bo 1.2 ciężko znaleźć

hmm ile można utargować z auta tak średnio ile to takt a ile to po prostu wygłup?? 9600->8600?? (w końcu płace gotówka rotfl.gif )

Napisano

> Nie mam żadnego problemu. Dla jednego Uno jest lepsze od Mercedesa i będzie je wszystkim polecał,

> inny woli Lanosa...

> PS. A które to silniki mają mocniejsze?

Daj ludzią pobredzic zlosnik.gif

Daewoo nie kupił bym nigdy.

Astra ma przyzwoite plastiki wewnątrz i ogólnie dostępne dobrej jakości za niewygórowaną cene części.Do Daewoo zdobycie "wartościowej" częsci zaczyna graniczyć z cudem.Gdyby nie duże pokrewieństwo z Oplem to by te auta szły na złom tak jak kiedyś relatywnie młode tavrie i olcity.Zalety Lanosa to napewno przyzwoite bezpieczeńtwo i nienajbrzydszy designe sedana w metalicu zlosnik.gif

Napisano

> olcity.Zalety Lanosa to napewno przyzwoite bezpieczeńtwo i nienajbrzydszy designe sedana w

> metalicu

+ Ocynk

+ Niska awaryjność

Napisano

> + Ocynk

za dużo powiedziane Kataforeza dokładniej cfaniaczek.gifzlosnik.gif

> + Niska awaryjność

z wiekiem coraz więcej usterek te samochody mają - silniki i zawieszenie wytrzymałe ok.gif

Napisano

>... .Do Daewoo zdobycie "wartościowej" częsci zaczyna graniczyć z cudem.

Wartościowej, rozumiem oryginalnej Made in Korea ? hmm.gif Póki co nie miałem problemu kupić jakiejś części. Są oryginalne GM, albo czasem lepsze markowe zamienniki.

Napisano

> Wartościowej, rozumiem oryginalnej Made in Korea ? Póki co nie miałem problemu kupić jakiejś

> części. Są oryginalne GM, albo czasem lepsze markowe zamienniki.

Napis GM + hologram to nie wszystko cfaniaczek.gif

Nie życzę Ci szukania cewki zapłonowej itp zlosnik.gif

Pokrewieństwo z Oplem w przypadku wielu elementów to wielki "+"

Napisano

>to produkt daewoo a produktu tej firmy nie wezme nawet z

> gdyby mi doplacano.

u mnie w domu rodzinnym telewizor tej marki śmiga już kilkanaście latek;P

Napisano

.Gdyby nie duże

> pokrewieństwo z Oplem to by te auta szły na złom tak jak kiedyś relatywnie młode tavrie i

> olcity...

Wystarczy trochę pomyśleć i można dojść do wniosku, że nie wszystkie samochody są "spokrewnione" z Oplem i jakoś jeżdżą, a nawet części są do nich. Opel więc nie jest żadnym cudem bez którego motoryzacja nie może się obejść. A znalezienie wartościowej części do Daewoo to może graniczy z cudem, ale na szrocie bo sklepie motoryzacyjnym jest tego od groma.

Napisano

> Daj ludzią pobredzic

> Daewoo nie kupił bym nigdy.

no patrz a wolisz astre - sadomasochista z Ciebie jakich mało

> Astra ma przyzwoite plastiki wewnątrz i ogólnie dostępne dobrej jakości za niewygórowaną cene

> części.Do Daewoo zdobycie "wartościowej" częsci zaczyna graniczyć z cudem.Gdyby nie duże

hehe.gif dobre dobre ok.gif

czyli ta masa aut Daewoo smigajacych po polskich drogach musi byc bezawaryjna skoro ludzie ich nie naprawiaja, bo brak czesci.

kolego, czesci do DU jest multum, zamienniki po oryginały i najlepsze jest to ze kupisz je zarowno w duzym miescie jak i wygwizdowie, dodatkowo naprawi Ci to kazdy "kowal".

> pokrewieństwo z Oplem to by te auta szły na złom tak jak kiedyś relatywnie młode tavrie i

> olcity.Zalety Lanosa to napewno przyzwoite bezpieczeńtwo i nienajbrzydszy designe sedana w

> metalicu

zalety to to ze nie gnije jak opel z tych lat, pozostałe rzeczy na tym smaym poziomie co opel za nizsze pieniadze.

Opel nigdy zreszta nie był wzorcem niezawodnosci i ergonomii, a nawet odwrotnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.