Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy kupujemy auta na które nas nie stać?

Featured Replies

Napisano

> Weź mechaniora i się go zapytaj, co by kupił swojej córce, studentce.

Świetna rada. A mechanior jak większośc mondziołów w tym kraju powie że nie na F i że tylko niemieckie w tedeju co widac na Twoim przykładzie

> Kupiłem 10-letniego helmuta w tedeiku i właśnie mi się robi serwis pozakupowy. W 1000 się

> zmieszczę, a do ASO nikt Ci jeździć nie każe.

smile.gif A mógłbyś napisać co w tym aucie w ramach serwisu pozakupowego za ten 1000 zrobiłeś ??

Napisano

> Świetna rada. A mechanior jak większośc mondziołów w tym kraju powie że nie na F i że tylko

> niemieckie w tedeju co widac na Twoim przykładzie

Wyłażą fiacikarskie kompleksy? smirk.gif

mar00ha

Napisano

> A co tu oglądać. Gość wpakował 2200zł na części, plus gaz i opony, czyli razem 7000 pln w auto 18

> letnie.

i lekkie bum nie ze swojej winy i idzie sie ta inwestycja przejsc icon_rolleyes.gif

nikt nie zwrocil uwagi na to, ze w starym aucie kazda nawet lekka stluczka oznacza szkode calkowita - ze wszystkimi jej skutkami. A czesci blacharskie do tak starego auta tez ciezko znalezc w dobrym stanie

Napisano

> Tylko ,ze to jest forum motoryzacyjne i siedza tu ludzie chociaz troche obyci w temacie.

Wiadomo ze nie warto kupowac sprzegla uzywanego i za chwile moze znowu go wymieniac,klocki tarcze tez nie sa kosmicznie drogie wiec lepiej kupic nowke.

Napisano

> Wyłażą fiacikarskie kompleksy?

Oczywiście smile.gif Jakże by inaczej.

Napisano

hmm, ja też tak mówiłem, ze moge wsiąść w swoje auto i jechać wszędzie , i tak było... do momentu kiedy w trasie stracił kompresje i koniec jazdy , a tak za nim byłem 893goodvibes.gif

Napisano

> Sześciocylindrowe silniki nie mruczą. Do tego trzeba conajmniej V8.

Ty tam sie nie znasz wink.gif nie porównuj polski do stanow u was nikt aut z pojemnosciamniejsza niz 2 litry nikt prawie nie kupuje.

Napisano

> Świetna rada. A mechanior jak większośc mondziołów w tym kraju powie że nie na F i że tylko

> niemieckie w tedeju co widac na Twoim przykładzie

skromny.gif

Żebyś wiedział, żę chciałem francuza. Zastanawiałem się tylko, czemu te Laguny tak nisko stoją... Cóż sąsiad w tym samym czasie kupił Lagunę II kombi w dizlu. Poobserwujemy ok.gif

> A mógłbyś napisać co w tym aucie w ramach serwisu pozakupowego za ten 1000 zrobiłeś ??

To co trza - płyny, oleje, filtry, rozrząd + pozostałe paski z napinaczami zlosnik.gif

No i na jesień czeka mnie kolejny tysiąc na opony zimowe - nowe smirk.gif

Widać głupi jakiś jestem, bo to już będą dwa klocki włożone w używane auto, na które nie powinno mnie stać rotfl.gif

EDIT: Jejku, w struclowate Punto też ostatnio tysiaka włożyłem, żeby się żona na zakręcie nie zabiła - kaftan proszę spineyes.gif

Napisano

> Żebyś wiedział, żę chciałem francuza. Zastanawiałem się tylko, czemu te Laguny tak nisko stoją...

Ci co maja dci to najwiecej narzekają,Albo ogólnie na elektrykę. Może mam megane I 23kkm zrobiłem ale nie stoję na poboczach na razie. ok.gifZawieszenie kanapowate ,i pewnie mniej trwałe na jakie stuki.

Napisano

> Bo nie wiem czy nie kupić

> Dużego Fiata - tańszy w zakupie i w eksploatacji, a radoche da pewnie równie dużą

kup na co masz ochotę ... byle by było sprawne i cieszyło a przy okazji spełniało podstawowe wymagania grinser006.gif

zawsze bedzie można dołożyć szpojlera i szeroki rant i szacun na dzielni nawet w tak przygotowanej fieście bedzie grinser006.gif

PS ... może by założyć wątek dla tych co jeżdzą poniżej tego na co ich stać ... hmm.gif

Napisano

> Jesli tyle wydedukowales z moich wypowiedzi to nie chce mi sie Ciebie wyprowadzac z bledu

> Od poczatku zaznaczylem, ze chodzi o osoby prywatne, a nie samochody na firme

poniżej jest Twoja pierwsza wypowiedz w tym watku, na ktora odpowiadalem

więc, jesli nie pamietasz co pisales "na poczatku", to postaraj się używać mniej mocnych stwierdzeń

"Przede wszystkim poszukaj sobie statystyk jaki % aut w PL jest kupowany na kredyt.

Swego czasu w komisach bylo to podobniez nawet 80%, wiec to swiadczy samo za siebie, ze wiekszosc kupuje cos na co ich nie stac...

Niestey teraz nie mam czasu zeby odszukac te dane.

To jest tez glowna przyczyna dlaczego te komisy w ogole funkcjonuja

No ale przed sasiadem wstyd pokazac sie w SC czy innym Daewoo"

Napisano

> No ale przed sasiadem wstyd pokazac sie w SC czy innym Daewoo"

SC to nie jest "inne Daewoo" tylko Fiat smile.gif

Napisano

> SC to nie jest "inne Daewoo" tylko Fiat

ja to wiem

marki samochodów myli kolega któremu odpowiadałem ok.gif

Napisano

> Ja wiem co mowie... paru moich znajomych przerabialo ostatnio kupno uzywki , ile km przjechali i

> ile parchow obejrzeli to szkoda gadac

> No ale Ty jestes przeciez farciarzem i odrazu trafia Ci sie nie zajezdzony i nie skladanych z

> trzech super samochodzik od dziadka z niemiec...

> Z takim fartem to w totolotka powinienes grac

kiedys już to poruszałeś i wyszło z tego, że znajomi chcieli niewiele położyc, a dostać nie wiadomo jakie cudo zlosnik.gif

Napisano

> ja to wiem

> marki samochodów myli kolega któremu odpowiadałem

Ty naprawde myslisz, ze pomylilem SC z Daewoo? hehe.gif

Cos w tym chyba musi byc ze ponad 70% Polakow nie potrafi czytac ze zrozumieniem hehe.gif

Napisano

Quote:

A czesci blacharskie do tak starego auta tez ciezko znalezc w dobrym stanie

nie przesadzaj, możesz kupic nowe zamienniki, osobna kwestia to jak sobie je zabezpieczysz antykorozyjnie, żeby za rok ruda nie wylazła wink.gifok.gif

Napisano

>

> A czy ludzie kupują auta na które ich nie stać?

> Oczywiście, dla wielu w naszym kraju auto to synonim luksusu, coś dzięki czemu poczujemy się

> lepiej, dowartuściujemy się. Mieszkam w bloku w ciasnej klitce, dzieciaki nie mają własnych

> pokoi, ale mamy takiego samego Avensisa jak mój szef ( to przykład mi znany).

jak miło poczytac głos rozsądku w tej dżungli ok.gif

Napisano

> Używane 17-tki to koszt nie przekraczający 200 PLN/szt.

Za 4szt zapłaciłem w marcu/kwietniu 520zł.

17ki. Szerokość 225 (2szt) i 215 (2szt)

> Używane - niewiele :-)

Używane amorki to nie to samo co używane opony. To bym tylko nowe kupował.

Napisano

> Quote:

> A czesci blacharskie do tak starego auta tez ciezko znalezc w dobrym stanie

> nie przesadzaj, możesz kupic nowe zamienniki, osobna kwestia to jak sobie je zabezpieczysz

> antykorozyjnie, żeby za rok ruda nie wylazła

imho to nie jest auto popularne i dodatkowo bardzo stare wiec moze z tym byc roznie

Napisano

> imho to nie jest auto popularne i dodatkowo bardzo stare wiec moze z tym byc roznie

ale akurat z tym nie ma najmniejszego kłopotu.

Nie ma tego na pęczki jak do nowszych aut ale bez problemu można kupić używane oryginalne części(ocynkowane).

pozdr

Napisano

> Ty naprawde myslisz, ze pomylilem SC z Daewoo?

> Cos w tym chyba musi byc ze ponad 70% Polakow nie potrafi czytac ze zrozumieniem

to ja zapytam w ten sposób

czy ty naprawde myslisz, że ja mogłem pomyśleć, że ktoś (tym bardzie na formu motoryzacujnym) mógł pomylić SC z Daewoo?

ja w ten sposób odpowiedziałem użytkownikowi, którego pewnie w jakimś sensie dotknęło mieszanie SC i Daewoo

a ty odrazu się burzysz

z tymi 70% procentami nie mam pojęcia, ale skoro tak piszesz, to pewnie masz racje

a tak informacyjnie, nie jestem Polakiem wink.gif

Napisano

> Za 4szt zapłaciłem w marcu/kwietniu 520zł.

> 17ki. Szerokość 225 (2szt) i 215 (2szt)

Znajomy tez tak kupuje. Co ciekawe srednio co sezon daje jakie 500-800zl za uzywki. Co jakis czas musi dokupic w trakcie sezonu bo uzywke diabli biora. Na moj argument, ze kupujac nowe bedzie mial spokoj na 3 lata (patrzac na jego przebiegi i styl jazdy) a wyda tyle samo jest gluchy... hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.