Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rodzinnie vanowato do 25 tys pln

Featured Replies

Napisano

Moze podsuniecie jakąś koncepcje albo coś odradzicie wink.gif

Rodzinka się powiększy więc szukam większego auta bo z dwoma fotelikami w sedanie z nieustawnym bagażnikiem (wózek) nie chce mi się męczyć. Najsensowniej cenowo plus to co oferuje wygląda Xsara Picasso, spokojnie można wyrwać 5-latka. No właśnie a może szukać jeszcze czegoś większego ale siłą rzeczy ciut starszego: Galaxy, może vanowate bliźniaki citroen/peugeot/fiat ???

Sam nie wiem, ma być wygodnie i po mieście i na dalsze wyjazdy dla rodzinki 2 plus 2 z czego jedna młodzież 3 lata, druga będzie nówka sztuka nieśmigana wink.gif czyli sporo ekwipunku będzie potrzebować.

Napisano

> Moze podsuniecie jakąś koncepcje albo coś odradzicie (...)

Trzyletniego logana mcv za to dostaniesz zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> dalej idę ku japońcom:

> Honda Stream

A fuj, brzydkie to strasznie, Odyssey fajna ale albo drogo albo staro, pytanie czy warto hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Avensis Verso.

Ciekawa opcja, ale straszny rozstrzał cenowy mają - ciężko wyciągnąć średnią dla rocznika icon_rolleyes.gif

Napisano

> A fuj, brzydkie to strasznie, Odyssey fajna ale albo drogo albo staro, pytanie czy warto

ten link co ci dałem to jakiś nowszy po fl z 2,0 silnikiem

znam bdb opinie o poprzednim 1,7 vtec - org. japoniec i nie słyszałem by to sie psuło i podobno mało pali-wszystko podobno bo ja tego nie miałem. Siedziałem w tym i auto strasznie mi sie podoba-super sie 2 siedzenia w bagażniku obracają i chowają pod podłogę cool.gif

i mamy albo 5 albo 7 miejsc ok.gif

chodziło mnie ło taki

aaa tu tyż 2,0 ale są i 1,7 vtec ok.gif

klyk

Napisano
  • Autor

> Z podpisu widać, że nie boisz się chevroleta/du - więc może tacuma/rezzo ?

> Coś takiego

Pewnie że nie, małe rączki dobre auta robią ok.gifwink.gif Ale rezzo chyba z kiepskimi silnikami wychodziło, z gazem nic nie kupie, najwyżej benzyne i sam założę. Jak widze w zagazowanym kilkulatki przebieg 75 kkm to mnie pusty śmiech ogarnia hehe.gif

Napisano

> Ciekawa opcja, ale straszny rozstrzał cenowy mają - ciężko wyciągnąć średnią dla rocznika

To nie sugeruj się rocznikiem a egzemplarzem. wink.gif

To jest naprawdę świetne auto, bardzo chwalone za bezawaryjność, obszerne, ustawne (trzeci rząd siedzeń to nie jest dobry pomysł na dłuższe wyjazdy ale przydaje się zlosnik.gif), z ciekawymi i oszczędnymi D4D.

Jest też mniejsza i równocześnie tańsza Corolla Verso.

Napisano
  • Autor

Nadal brzydki wink.gif i na tylnej kanapie chce 3 niezależne fotele, 7 miejsc raczej zbędne skromny.gif

Napisano

> Pewnie że nie, małe rączki dobre auta robią Ale rezzo chyba z kiepskimi silnikami wychodziło,

Czemu - 1,6 wprost z Lanosa/Nubiry, 2,0 mechanicznie to Nubira/Leganza ze zmienioną elektroniką (EOBD)

> Jak widze w zagazowanym kilkulatki przebieg 75 kkm to mnie pusty śmiech ogarnia

To niepopularne auto, więc może się nawet nie opłacać kręcić przebiegu - pewnie nie każdy Zenek ma do tego soft.

Wrzuciłem ten link zupełnie przypadkiem, ale jak się bliżej zdjęciom przyjrzałem, to może być ciekawa sztuka.

Napisano

Powiem Ci że nie raz jeździłem xsarą picasso-jeśli jeszcze masz szkalny dach to naprawde bardzo wygodne, super komfortowe autko-a ceny używek dobre...

auto dobrze trzyma się na zakrętach a komfort resorowania na wysokim poziomie ok.gif

dodatkowo jak nie zajechany egzemplaż to wcale sie nie psuje jak chodzą opinie o francuzach-jeździłem i scenikiem i picasoo-wolałbym picasso-lepiej mi się prowadził, ładniejsze wnętrze i auto ma ponad czasową linię ok.gif

dod. fajna obsługa klimy elektr.

jak mini van dla rodziny to fajne autko i nie tak drogie jak np. corolla verso ok.gif

Napisano

> Ta konkretnie ze zdjec mialem okazje jako pasazer jechac .

hehe.gif i jak się jeździło ?? wink.gif

Napisano
  • Autor

> To nie sugeruj się rocznikiem a egzemplarzem.

Przy używce to wiadomo, dlatego nie trzymam się marki będę szukał najlepszego egzemplarza w jakieś grupie aut. Tyle że zawsze trzeba mieć jakiś punkt odniesienia spineyes.gif

> To jest naprawdę świetne auto, bardzo chwalone za bezawaryjność, obszerne, ustawne (trzeci rząd

> siedzeń to nie jest dobry pomysł na dłuższe wyjazdy ale przydaje się ), z ciekawymi i

> oszczędnymi D4D.

Wezme to auto pod uwagę w poszukiwaniach ok.gif

> Jest też mniejsza i równocześnie tańsza Corolla Verso.

Chyba mniejsza od Picasso więc raczej odpada, podobnie jak Scenik (bagażnik).

Napisano
  • Autor

> Czemu - 1,6 wprost z Lanosa/Nubiry, 2,0 mechanicznie to Nubira/Leganza ze zmienioną elektroniką (EOBD)

Do 1,6 to jakiegoś kunia do pomocy by trzeba jeszcze żeby to jechało wink.gif a te 2,0 podobno lubi wypić - przynajmniej w stosunku do mojego 1,8 (max na gazie to 11 l/100 km).

Napisano

Znajomy poznański jubiler, co to by mógł mieć każde auto (prawie każde miał smile.gif ) wsiadł do Seata Alhambry i nie chce zmienić. Więc może.....

Napisano
  • Autor

> Kolega ma starą Xsarę Picasco z dieslem 1.6 i sobie chwali

No właśnie Picasso mają b. dobrą opinię, i jeszcze ten dieselek 1,6, jakby się bez FAPa trafił to jak na nowe diesle bezproblemowy motor.

Napisano
  • Autor

> Znajomy poznański jubiler, co to by mógł mieć każde auto (prawie każde miał ) wsiadł do Seata

> Alhambry i nie chce zmienić. Więc może.....

Galaxy z trójcy VW/Seat/Ford ma najlepsze ceny, też biorę pod uwagę ok.gif

Napisano

Scenic (najlepiej Grand mimo, ze brzydszy)

Espace (niekoniecznie Grand, ale dlugi to mega kawal auta i ganiac sie po nim mozna)

Xsara Picasso IMO to taki pseudo minivan bo jest strasznie mala (Scenic chyba byl/jest jednak najwiekszy w tej klasie)

kumpel z pracy wyrwal Szczeniaka 1,5dCi 105km 2006 za 23k

Ja osobiscie VANow nie lubie (chociaz w Espace sie zakochalem), ale dla rodziny to faktycznie dobry wybor

Napisano

> mazda 5

za 25 tys. to chyba mało? confused.gif

Napisano

> Moze podsuniecie jakąś koncepcje

Galaxy MK2 2.3 (ewentualnie +lpg). Stawiam z tyłu 2 foteliki, żona wsiada obok bez problemu. Wózek wjeżdża do bagażnika bez składania, a obok mam jeszcze 6 fotel zamontowany (i to pełnowymiarowy a nie krzesełko dla karzełka zlosnik.gif). Silnik prosty, z łańcuchem rozrządu, dobrze radzi sobie z ciężkim autem. Zawieszenie jest pancerne i ciche. Ewentualnie patrzeć na dwa pozostałe trojaczki - sharan, alhambra, ale te mimo, że są niemalże identyczne z fordem - cenią się więcej zlosnik.gif

Napisano

A myślałeś o czymś w typie Berlingo, Partner, Doblo? Jak tak patrze ile tam jest miejsca w bagażniku to...masakra zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Xsara Picasso IMO to taki pseudo minivan bo jest strasznie mala (Scenic chyba byl/jest jednak najwiekszy w tej klasie)

Jeśli Twoim zdaniem Scenik jest większy niż Picasso to nie wiem jakie parametry masz na myśli. Cyba że wersja grand to może ale standardowa 5 os. jest w środku jak na vana, nawet w wersji mini, po prostu ciasna. O bagazniku nie mówiąc.

Napisano
  • Autor

> A myślałeś o czymś w typie Berlingo, Partner, Doblo? Jak tak patrze ile tam jest miejsca w

> bagażniku to...masakra

Bagażnik tak ale reszta trochę "dostawczakowata" hmm.gif

Napisano

> Jeśli Twoim zdaniem Scenik jest większy niż Picasso to nie wiem jakie parametry masz na myśli. Cyba

> że wersja grand to może ale standardowa 5 os. jest w środku jak na vana, nawet w wersji mini,

> po prostu ciasna. O bagazniku nie mówiąc.

jakos duzo w Xsara Picasso nie jechalem, nie porownywalem wymiarow, ale jakos tak subiektywnie mala mi sie wydala

nie wiem jak bagazniki, zwyklego Scenica na pewno nie zachwyca, ale Grand juz ma bardzo przyzwoity

Napisano

> A myślałeś o czymś w typie Berlingo, Partner, Doblo? Jak tak patrze ile tam jest miejsca w

> bagażniku to...masakra

Potwierdzam od 3 lat smigamy ze znajomymi w gory na Sylwestra Doblem 1.9MJ mojego ojca i kurcze nie wiem jak wyglada box na nart bo te wchodza do bagaznika grinser006.gif

Napisano

> Scenic (najlepiej Grand mimo, ze brzydszy)

Mowisz o Scenicu II GRAND ? cfaniaczek.gif

najgorszemu wrogowi bym tego nie polecił no.gif

Napisano

> Galaxy z trójcy VW/Seat/Ford ma najlepsze ceny, też biorę pod uwagę

To może jeszcze do tego Chryslera Voyagera (odsuwane boczne drzwi ok.gif) najlepiej Szwajcar, tylko tutaj musisz się zastanowić bo polecane silniki to 3,3L lub 3,8 L benzyna wolnoobrotowa, obydwa z automatami.

Jak ma być diesel to tylko w tej nowszej budzie bo starszej były nieudane i występowały tylko z manualną skrzynką która nie jest polecana

Napisano

> dalej idę ku japońcom:

> Honda Stream

no rewela... zaproponuj jeszcze model sprzedawany wyłącznie w azji...

Napisano

> Mowisz o Scenicu II GRAND ?

> najgorszemu wrogowi bym tego nie polecił

Woju - Ty to jakiś uraz masz.

Mam trzech znajomych. Wszyscy maja Grand Sceniki 1,9 DCI (2004 i 2x2005r) i nie zamienili by ich na nic innego. Jeżdżą po europie na wakacje i jakoś zawsze wracają. Nie płaczą że ciągle zepsuty.

Co do pojemności bagażnika to grand mnie zaskoczył na plus jak widziałem co znajomi załadowali na 2 tygodniowy wyjazd na wczasy

Napisano

No niestety, jak sie trafi pechowy egzemplarz, to pozniej uraz pozostaje. A pechowe egzemplarze trafiaja sie kazdej marce. Czasami (nie w przypadku kolegi woja) sa to tez wygorowane wymagania - ze jak nowe auto, to wszystko ma byc idealnie idealne - a przeciez na to nie ma co liczyc. Zaleta jest za to to, ze usterki, jak sie troche czlowiek pomeczy, za darmo naprawia smile.gif

Napisano

> No niestety, jak sie trafi pechowy egzemplarz, to pozniej uraz pozostaje. A pechowe egzemplarze

> trafiaja sie kazdej marce. Czasami (nie w przypadku kolegi woja) sa to tez wygorowane

> wymagania - ze jak nowe auto, to wszystko ma byc idealnie idealne - a przeciez na to nie ma co

> liczyc. Zaleta jest za to to, ze usterki, jak sie troche czlowiek pomeczy, za darmo naprawia

Jasne, ze tak tylko po co zabierac glos w KAZDYM temacie, gdzie tylko pojawi sie slowo Renault? zlosnik.gif

To, ze jeden egzemplarz byl padlina - trudno czasem tak bywa zlosnik.gif

Napisano

> imho multipla też jest warta obejrzenia...

Ale bagażnika to za dużo nie ma (krótki trochę). I nie wiem jak w tej po lifcie ale w starszej plastiki są straszne. Ścierają się, pękają od słońca.

Poza tym sam pomysł na autko ciekawy. Trochę dziwna deska ale to już kwestia gustu.

Napisano

> Ale bagażnika to za dużo nie ma (krótki trochę). I nie wiem jak w tej po lifcie ale w starszej

> plastiki są straszne. Ścierają się, pękają od słońca.

> Poza tym sam pomysł na autko ciekawy. Trochę dziwna deska ale to już kwestia gustu.

Raz trafilem w komisie przysalonowym na 4 letnia multiple z przebiegiem 500 kkm. W sumie to auto wygladalo znosnie (nie jezdzilem, bo nie bylem zainteresowany kupnem) poza wlasnie plastikami - wygladaly okropnie - luszczyly sie, popekane byly itp.

Kwestia, ze bylo to chyba jedyne auto ktore w zyciu widzialem z takim przebiegiem - wiec ciekawe jak taki np. VW touran wyglada po takim przebiegu hmm.gif

Napisano

> Bagażnik tak ale reszta trochę "dostawczakowata"

Czytałem kiedyś porównanie Touran-Caddy i rzeczywiście pisali, że Caddy jest bardziej archaiczny. Czasem myślę o zamianie Tourana na Caddy ale tylko w wersji Maxi.

Napisano

> bagażniku to...masakra

Mam XP z 2.0 HDI.

Mialem i mam Partnera I i z silnikiem HDI i z D... sluzyl jakis czas jako auto rodzinne bagaznik fakt ogromny ale PIcasso wcale nie wypada duzo gorzej 550 vs 640 litrow oba ustawne

za Picasso przemawia wiekszy komfort podrozowania na tylnych osobnych fotelach a nie na kanapie.

pozdr.

M.

Napisano

> Żona kupiłaby ją w ciemno. Fajne autko.

> A takie cus:

> http://www.fiatautoexpert.pl/?page=details&type=result&offset=0&carid=43373 ?

Brzydkie to jak nie wiem, ale jak wiadomo gust jest jak zlosnik.gif

No i ten silnik chyba tez nie jest najlepszym rozwiazaniem, bo lubil brac spore ilosci oleju w Almerach no.gif

Poszukaj moze lepiej z dieslem 2,2 jak Ci sie podoba.

Napisano

> za 25 tys. to chyba mało?

w tej cenie wybor skromniutki ale jednak cos jest wiec mozna tez rozwazyc

Napisano

Kijanke Carnival?

Bardzo fajne toczydło ok.gif

Napisano

> Moze podsuniecie jakąś koncepcje albo coś odradzicie

> Rodzinka się powiększy więc szukam większego auta bo z dwoma fotelikami w sedanie z nieustawnym

> bagażnikiem (wózek) nie chce mi się męczyć. Najsensowniej cenowo plus to co oferuje wygląda

> Xsara Picasso, spokojnie można wyrwać 5-latka. No właśnie a może szukać jeszcze czegoś

> większego ale siłą rzeczy ciut starszego: Galaxy, może vanowate bliźniaki citroen/peugeot/fiat

> ???

> Sam nie wiem, ma być wygodnie i po mieście i na dalsze wyjazdy dla rodzinki 2 plus 2 z czego jedna

> młodzież 3 lata, druga będzie nówka sztuka nieśmigana czyli sporo ekwipunku będzie

> potrzebować.

2 lata temu kupiłem właśnie Xsarę Picasso 2.0HDI bez fapa. Zrobiłem ze 30tys. km i mogę powiedzieć, że to auto jest całkiem w porządku. Zawieszenie ciche, nic nie stuka itp. Jedyna awaria to pad koła pasowego - ale to niewielki koszt. Poza tym - sama eksploatacja. A w trasie zaskakuje niskie spalanie - spokojnie można zejść poniżej 6l, a zapewne i sporo mniej jak się ma lekką nogę.

Generalnie polecam ok.gif

Choć są i drobne minusy - słupki z przodu mocno ograniczają widoczność, no i to auto nie grzeszy zwrotnością, na ciasnych parkingach trzeba pokręcić kierownicą..

Napisano

> Kijanke Carnival?

> Bardzo fajne toczydło

A, że jest we wszystkich testach najbardziej awaryjnym autem.....

olac to, testy Niemcy robią i to wszystko nieprawda grinser006.gif

Napisano

> A, że jest we wszystkich testach najbardziej awaryjnym autem.....

> olac to, testy Niemcy robią i to wszystko nieprawda

U mnie w rodzinie mają od nowości r. 99 silnik Mercedesa tam bodaj jest... hmm.gif kompletnie nic mechanicznego sie nie działo. Normalna eksploatacja. Auto ma 11 lat ok.gif

Napisano

> Brzydkie to jak nie wiem, ale jak wiadomo gust jest jak

> No i ten silnik chyba tez nie jest najlepszym rozwiazaniem, bo lubil brac spore ilosci oleju w

> Almerach

> Poszukaj moze lepiej z dieslem 2,2 jak Ci sie podoba.

Ładna jest Multipla!! 270751858-jezyk.gif Nissan to prozpozycja, auto z niewielkim przebiegiem w dobrej cenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.