Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] Male, oszczedne auto do miasta - dylemat

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Za to ja dzisiaj byłem

Kupujesz GP? zlosnik.gif

Napisano

> a odrzucenie i10 oraz Picanto to blad,

Czy ja wiem - ja sie kolezance, w jej obecnej sytuacji nie dziwie. i10 to super auto, przynajmniej jak dla mnie, bo czuje sie w nim jak w pomniejszonej kopii Matrixa - wszystko podobne i bardzo mi lezy. Ale to jest samochod, ktory wrecz krzyczy: JESTEM AUTEM DLA PANI DOMU (zeby nie powiedziec brutalniej - kury domowej).

Napisano

> A widzisz u Fiata nie bylam bylam w Oplu, Renault, Toyocie, Nissanie i Fordzie

a szkoda:(

Napisano

Jeśli małe gabarytowo i praktyczne do miasta, to Panda, ale z 1,2 8v, bo jest oszczędniejsze od 1,1 8v,

do tego dobra instalacja sekwencyjna i śmigać tanio waytogo.gif

Mam Punto 2fl z silnikiem 1,2 8v, Punto 2 z 1,2 16v i Pandę z 1,1 8v,

Panda z całej trójki najwięcej lpg wypija, jest najbardziej mułowata, ale to van, więc wypić musi wink.gif

Przelotu na 115kkm teraz, od początku z gazem, zawieszenie (poza łącznikami staba) fabryczne w pełni,

do 120kkm dociągnie i będzie kilka wymian w nim wink.gif

Hamulce z przodu fabryczne do 70kkm, a później zestaw na przód ATE i do tej pory są i klocki i tarcze jeszcze zlosnik.gif

Panda gazu średnio wypija mi 7l/100km, min. 5,9l/100km - trasa do 110km/h, max 9 zimą w mieście shocked.gif dodam, że instalka to 2gen - mieszalnik, producent - Tartarini- parownik jeszcze fabryczny, wymieniany tylko filtr waytogo.gif

Aha, alternator i amortyzatory fabryczne, gdyby ktoś pytał ile już razy wymieniałem grinser006.gif

Napisano

> Swift faktycznie ma niezle wyposazenie, nawet w najubozszej wersji, moze warto pomyslec dzieki

swift 1.3 nie jest specjalnie ekonomiczny (niecale 8L/100 w miescie i 6 w trasie, rzadko sie udaje zejsc nizej), ma nieelastyczny silnik, wyjaca skrzynie biegow i stukajace zawieszenie (3 egz jezdzilem wlacznie z wlasnym - we wszystkich tak samo). No chyba ze diesel - wydaje sie to calkiem fajnym rozwiazaniem - niestety nie mialem okazji jechac

Napisano

> Jeśli małe gabarytowo i praktyczne do miasta, to Panda, ale z 1,2 8v, bo jest oszczędniejsze od 1,1

> 8v,

> do tego dobra instalacja sekwencyjna i śmigać tanio

> Mam Punto 2fl z silnikiem 1,2 8v, Punto 2 z 1,2 16v i Pandę z 1,1 8v,

> Panda z całej trójki najwięcej lpg wypija, jest najbardziej mułowata, ale to van, więc wypić musi

> Przelotu na 115kkm teraz, od początku z gazem, zawieszenie (poza łącznikami staba) fabryczne w

> pełni,

> do 120kkm dociągnie i będzie kilka wymian w nim

> Hamulce z przodu fabryczne do 70kkm, a później zestaw na przód ATE i do tej pory są i klocki i

> tarcze jeszcze

> Panda gazu średnio wypija mi 7l/100km, min. 5,9l/100km - trasa do 110km/h, max 9 zimą w mieście

> dodam, że instalka to 2gen - mieszalnik, producent - Tartarini- parownik jeszcze fabryczny,

> wymieniany tylko filtr

> Aha, alternator i amortyzatory fabryczne, gdyby ktoś pytał ile już razy wymieniałem

Przecież już na samym początku autorka wyraźnie napisała

"Panda odpada..." facepalm.gif

Napisano

czegoś tu nie rozumiem zlosnik.gif kupujesz auto oczyma, skreślasz Pandę czy i10 a zastanawiasz się

Quote:

Mysle o nowym Fordzie Ka, ktoryms z Trojaczkow (z naciskiem albo na Aygo albo na 107

przeciez Aygo czy 107 sa brzydsze niz panda czy i10 hmm.gif

Napisano

> Ja też. Dlaczego nie tniesz cytatów? Podobnie zresztą pawel182.

zwykłe zapomnienie, nie irytuj się

Napisano

> przeciez Aygo czy 107 sa brzydsze niz panda czy i10

A ja myślałem, że i10 i Panda są brzydsze od Aygo i 107.

Nie wiedziałem, że jest odwrotnie, masz jakieś dane katalogowe na ten temat ?? spineyes.gifgrinser006.gif

Napisano

> A ja myślałem, że i10 i Panda są brzydsze od Aygo i 107.

> Nie wiedziałem, że jest odwrotnie, masz jakieś dane katalogowe na ten temat ??

gust jest jak dupa ale chyba wiekszosc się zgodzi że Aygo i 107 to szkaradztwa jakich mało

Napisano

> Chce kupic auto nowe, male i oszczedne, w cenie max 40 tys PLN.

A ile kosztuje nowy smart? : zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

tam powietrza sie nie wozi....

Napisano

> gust jest jak dupa ale chyba wiekszosc się zgodzi że Aygo i 107 to szkaradztwa jakich mało

hmm.gif ja twierdzę, ze Panda to szkaradztwo jakich mało

Napisano

> ja twierdzę, ze Panda to szkaradztwo jakich mało

bo Fiat? hmm.gif

Napisano

> bo Fiat?

Bo paskudny, akurat włoski design jak najbardziej ok.gif

Napisano

> Bo w porównaniu z trojaczkami wygląda jak ciosana z jednego kawałka drewna.

zwłaszcza wnętrze jest piekne prawda ?

toyota_Aygo_interior.jpg

a teraz fiat

fiat_panda_2003_04.jpg

przeciez to wyglada jak ropucha

Toyota-Aygo-Platinum-1%5B1%5D.jpg

przepraszam ale panda jest bardziej cywilizowana

fiat_panda_2003_05.jpg

Napisano

> bo Fiat?

GASZZZZZ jakis kompleks ludzi z fiatem???

jezeli komus sie nie podoba to co za roznica czy fiat czy mercedes??

akurat podzielam zdanie ze panda to klocek i trudno dopatrywac sie tam piekna zarowno wewnatrz jak i na zewnatrz, GP, Linea, 500 owszem łądne autka

Napisano

> GASZZZZZ jakis kompleks ludzi z fiatem???

> jezeli komus sie nie podoba to co za roznica czy fiat czy mercedes??

> akurat podzielam zdanie ze panda to klocek i trudno dopatrywac sie tam piekna zarowno wewnatrz jak

> i na zewnatrz, GP, Linea, 500 owszem łądne autka

żaden kompleks ale lepszy klocek niz nadmuchany balon w kształcie samochodu, a co do Linea, brzydka jest, na siłe zrobiono z grande punto sedana, kupa jakich mało

Napisano

> poniedzialek umowiona jestem na jazde Ka

a 500 sie podoba?

Napisano

> Ja też. Dlaczego nie tniesz cytatów? Podobnie zresztą pawel182.

za tą żółtą kartke dla Ciebie Pan pawel182 wink.gif

Napisano
  • Autor

> a 500 sie podoba?

wizualnie? Tak sobie, ale przejechac sie mozna

Napisano

> idac Twoim tokiem rozumowania, BO FIAT???

dla mnie fiat gówno wort...... ale 500 z wyglądu jest zajebista, w środku też fajna, GP niczego sobie..... ale Panda jest badziewna, jak z poprzedniej epoki i w środki na zewnątrz.

Napisano

> dla mnie fiat gówno wort......

każdy fiat?

a to szkoda bo nowe bravo dogoniło a nawet użyłbym stwierdzenia przegoniło konkurencję w swojej klasie ok.gif

co do reszty mniejszych aut - są gorsi od fiata

Napisano

> co do reszty mniejszych aut - są gorsi od fiat

Łatwo szukac gorszego i zawsze się znajdzie..... tylko nie wiem czy to o to chodzi....

Napisano

> Nie obraź się, ale dostałem nowe Aveo (miało kilkadziesiąt km

> przebiegu) jako auto zastępcze. Z klimą i innymi bajerami.

> Ten samochód bardzo negatywnie wypadł, zarówno pod

> względem dynamiki jazdy po Warszawie, jak również pod

> względem poczucia bezpieczeństwa za kółkiem. Po kilku

> dniach dostałem C1 i odżyłem, mimo, że auto golas,

> nawet bez wspomagania, jeździło się nim dużo pewniej,

> w końcu hamowało, przyśpieszało i trzymało się drogi.

> I spalanie, C1 5.5l, Aveo 10l

> Auto miejskie ma być:

> 1. oszczędne

> 2. zwrotne

> 3. dynamiczne

> Aveo na pewno takie nie jest

Bylo to aveo 1,2 z silnikiem 72 KM

czy Aveo 1,2 z silnikiem 84 KM (jak piszesz)? Chodzi o spalanie, standardowe ale dla 1,2 z silnikiem 72 KM

Napisano

Że tak powiem zlosnik.gif Czy wszystkie wymienione samochody te na nie i te na tak były ogladane na żywo tzn. wizyta w salonie rozmowa z nacagaczem i ewentualna jazda próbna ?? bo to najszybciej zdecydowało by o wyborze samochodu jesli liczy się wyglad bo z obrazka niewiele wynika wink.gif

Napisano

> Jeśli byłaś oglądać Punto to na wersję Estiva można jednak 18%, a na Dynamic 23%

Z ciekawości... to jaka jest cena zakupu GP Evo 1.4, bo zakładam, że TO to jest propozycja wstępna biglaugh.gif

Napisano

cytryna C2 ok.gif

Napisano

> Z ciekawości... to jaka jest cena zakupu GP Evo 1.4, bo zakładam, że TO to jest propozycja

> wstępna

Weź cennik i licz.

Jeśli handlowiec zostawi sobie 1% to takie rabaty są aktualnie jak napisałem powyżej.

Napisano

> Weź cennik i licz.

> Jeśli handlowiec zostawi sobie 1% to takie rabaty są aktualnie jak napisałem powyżej.

Rabaty widziałem (23% Dynamic), ale to od cen katalogowych, czy jeszcze coś producent "dorzuca" od siebie (oficjalnie na stronie Fiata dają 6000 rabatu)? Bo to zasadnicza różnica grinser006.gif

Napisano

> Nie wiem, ja do tej pory tylko japonczykami sie poruszalam

nasze clio ma 2 lata i nalatane ponad 90 tys km - z awarii: spalone 4 żarówki H7 zlosnik.gif

Napisano

> Rabaty widziałem (23% Dynamic), ale to od cen katalogowych, czy jeszcze coś producent "dorzuca" od

> siebie (oficjalnie na stronie Fiata dają 6000 rabatu)? Bo to zasadnicza różnica

Ponosi Cię wink.gif

Od cen cennikowych.

Fiat daje 13% na Active i Estiva, a 18% na Dynamic.

Dealer ma 6% marży ponoć!!!

Jeszcze taka uwaga, że to są rabaty przy zakupie na firmę, a prywatnie rabat fiata ten na stronie + to co da nam dealer, czyli niby 5% to max.

Napisano

> Ponosi Cię

> Od cen cennikowych.

Dlatego napisałem, że to "zasadnicza różnica" wink.gif

Dealer to wiem, że nie ma za dużego pola manewru, ale czasem producent daje ciekawy upust dla określonej grupy zawodowej, albo właśnie na firmę...

W tym przypadku... hm... powiedzmy, że te rabaty trochę urealniają cennik, bo ceny katalogowe są ciut "optymistyczne" grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Że tak powiem Czy wszystkie wymienione samochody te na nie i te na tak były ogladane na żywo tzn.

> wizyta w salonie rozmowa z nacagaczem i ewentualna jazda próbna ?? bo to najszybciej

> zdecydowało by o wyborze samochodu jesli liczy się wyglad bo z obrazka niewiele wynika

Jezdzilam Micra, Ka i 500, Pande ma tesciowa, Punto widzialam dzis w salonie i jest za duze zdecydowanie, Yaris i Aygo ogladalam na zywo, to samo z Picanto i i10.

Dzisiaj bylam we Fiacie przejechac sie 500 i generalnie silniczek fajny ale auto tak zabudowane ze strasznie klaustrofobicznie sie w nim czulam. Na dodatek to taki cukiereczek dla koneserow. I cena, chociaz akurat wiem skad sie wziela.

Jezdzilam tez Ka z dieslem - jednak benzyna to benzyna, diesel jakos mnie nie przekonuje. Tu tez klaustrofobiczne wrazenie w srodku aczkolwiek autko fajne i pan z salonu nawet przedstawil fajna oferte.

Chyba jednak bedzie Micra zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.