Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2011 Mustang GT 5.0

Featured Replies

Napisano

5.0L Ti-VCT V-8 Engine

Horsepower: 412 @ 6,500

Torque (lb.-ft. @ rpm): 390 @ 4,250 czyli 528 nm ! devil.gif

6-speed AT

nie będę wymieniał całej listy wyposażenia powiem tylko ,że to pakiet premium Rapid Spec 400A

jedyny "feler" to nieautomatyczna jednostrefowa klima no.gif

materiały, plastiki i wykończenie na prawdę przyzwoite ok.gif

zegary i podświetlenie claps.gif

siedzenia wygodne ok.gif

imag0125a.th.jpg imag0126i.th.jpg

imag0127w.th.jpg imag0128p.th.jpg imag0129o.th.jpg

imag0130m.th.jpg imag0131.th.jpg

imag0132k.th.jpg imag0133x.th.jpg

imag0134o.th.jpg imag0135p.th.jpg imag0136.th.jpg

mam przyjemność ujeżdżać te autko drugi dzień i muszę powiedzieć ,że mam pozytywne odczucia ok.gif

kontrola trakcji pozwala na przyjemną bezstresową jazdę oink.gif po wyłączeniu trzeba na prawdę uważać ,bo rumak jest po prostu dziki devil.gifclaps.gif

dźwięk silnika jest serduszka.gif szczególnie przy głębszych depnięciach spod wypukłej maski dochodzi bulgot mocnego V8

autko kosztuje ok. $35k i jest praktycznie zabawką dla kawalera zlosnik.gif miejsce na tylnych siedzeniach jest teoretyczne zlosnik.gif

widoczność krawędzi = ZERO hehe.gif fotki specjalnie dla Twinsena wink.gif

przy mojej jeździe w mieście połyka 13 mpg czyli 18l/100km zlosnik.gif

katalogowo z tego co znalazłem 0-60 mph 4.8s z AT devil.gif z tym ,że przyspieszenia powyżej 60 mph to według mnie kosmos nieosiągalny dla zwykłych "pierdziawek" hehe.gif jednym słowem auto wymiata ok.gif mogę sobie tylko wyobrazić GT500 icon_eek.gif

coś więcej będę mógł powiedzieć jak to jeszcze trochę objeżdżę ,mam jeszcze tydzień devil.gif

HanYs

Napisano

ogolnie powiem tak z zewnatrza utko bajka silnik bajka ale wnetrze.... straszna bida po wzgledem wygladu nie wyposazenia oczywiscie mimo iz kierownica napakowana multi funkcjami itp to wyglada strasznie biiidnie jak w jakims dostawczaku :/

Napisano
  • Autor

> ogolnie powiem tak z zewnatrza utko bajka silnik bajka ale wnetrze.... straszna bida po wzgledem

> wygladu nie wyposazenia oczywiscie mimo iz kierownica napakowana multi funkcjami itp to

> wyglada strasznie biiidnie jak w jakims dostawczaku :/

kwestia gustu , widziałem w życiu lepsze wnętrza ale IMHO te obleci wink.gif

HanYs

Napisano

> 5.0L Ti-VCT V-8 Engine

> Horsepower: 412 @ 6,500

> Torque (lb.-ft. @ rpm): 390 @ 4,250 czyli 528 nm !

> 6-speed AT

> nie będę wymieniał całej listy wyposażenia powiem tylko ,że to pakiet premium Rapid Spec 400A

> jedyny "feler" to nieautomatyczna jednostrefowa klima

> materiały, plastiki i wykończenie na prawdę przyzwoite

> zegary i podświetlenie

> siedzenia wygodne

> mam przyjemność ujeżdżać te autko drugi dzień i muszę powiedzieć ,że mam pozytywne odczucia

> kontrola trakcji pozwala na przyjemną bezstresową jazdę po wyłączeniu trzeba na prawdę uważać ,bo

> rumak jest po prostu dziki

> dźwięk silnika jest szczególnie przy głębszych depnięciach spod wypukłej maski dochodzi bulgot

> mocnego V8

> autko kosztuje ok. $35k i jest praktycznie zabawką dla kawalera miejsce na tylnych siedzeniach

> jest teoretyczne

> widoczność krawędzi = ZERO fotki specjalnie dla Twinsena

> przy mojej jeździe w mieście połyka 13 mpg czyli 18l/100km

> katalogowo z tego co znalazłem 0-60 mph 4.8s z AT z tym ,że przyspieszenia powyżej 60 mph to

> według mnie kosmos nieosiągalny dla zwykłych "pierdziawek" jednym słowem auto wymiata mogę

> sobie tylko wyobrazić GT500

> coś więcej będę mógł powiedzieć jak to jeszcze trochę objeżdżę ,mam jeszcze tydzień

> HanYs

...fajne autko, tylko ten środk jakos mi sie nie widzi hmm.gif poza tym w PL to egroztyk, a u Was codziennosc zlosnik.gif

Napisano

Deska, zegary, kierownica, przełączniki - kojarzą mi się z jakimś chińskim autem.

Napisano

Wnętrze jest tak spartańskie, że aż trudno patrzeć!!! W tych czasach takie kształty deski rozdielczej... facepalm.gif.

Napisano

> jedyny "feler" to nieautomatyczna jednostrefowa klima

to wogole mozliwe w takim aucie???

> autko kosztuje ok. $35k

czyli niewiele ponad 100kpln sciana.gif

trzymajac sie klasy to u nas za tyle moze kupisz Lagune Coupe 2.0

a plastiki wewnatrz pewnie lepsze w tym Fjordzie...

Napisano

A jak z hamulcami? Ogladalem kiedys Mustanga w pakiecie bodajze Rausch (cvzy jak to sie tam pisze) to jak na ponad 500 koni strasznie biedny zestaw tam siedzial...

Napisano

> A jak z hamulcami? Ogladalem kiedys Mustanga w pakiecie bodajze Rausch (cvzy jak to sie tam pisze)

> to jak na ponad 500 koni strasznie biedny zestaw tam siedzial...

Rausch zawsze coś zmieniał z silnikiem i zawiasem, nie wiem, czy chłopaki mieli "czas" grinser006.gif na sprawdzenie, czy hamulce są ok, czy nie grinser006.gif

Napisano

> Rausch zawsze coś zmieniał z silnikiem i zawiasem, nie wiem, czy chłopaki mieli "czas" na

> sprawdzenie, czy hamulce są ok, czy nie

ten ktorego ogladalem mial jakis BBK i poprawiony zawias. BBK wrazenia nie robilo - powiedzial bym, ze jak na auto o tej mocy bylo mocno niewystarczajace. Moim zdaniem tarcze 14 czy 15'' przy tej mocy to jakas pomylka screwy.gif

Napisano

> dla normalnego człowieka to nie problem

> HanYs

Pewnie jestem nienormalny smile.gif Nie wiem jak model 2011 ale 2008 miał typowe dla Forda "kręcenie pupa" na wybojach które powoduje u mnie chorobę lokomocyjna. Nie w takim natezeniu jak 3 rząd siedzen w Suburbanie, ale jednak. Polonez mnie tez tak załatwiał. Samochód ma jechać do przodu a nie rzucać się jak helikopter.

Napisano

Ciekawy jestem plastików bo w pierwszej wersji przedliftowej dorównywały poziomem tym z transita, czy fusiona...

Napisano

> Ciekawy jestem plastików bo w pierwszej wersji dorównywały poziomem do tych z transita, czy

> fusiona...

Jak na cenę/klasę samochodu to są rewelacyjne. Ford bardzo poprawił jakość materiałów i dokładność wykończenia wnętrza. To nie stary Mustang gdzie można było palec włożyć w szczeliny między panelami.

Napisano

> to wogole mozliwe w takim aucie???

Przecież to auto dla samotnych facetów, dwustrefowa klima nie ma sensu.

Napisano

> Wnętrze jest tak spartańskie, że aż trudno patrzeć!!! W tych czasach takie kształty deski

> rozdielczej... .

Cudów nie ma - jak wydasz dużo na silnik + stal na nadwozie to gdzieś musisz zaoszczędzić żeby cena nie wyszła jak w Ferrari. W EU ludzie wolą maleńkie samochodziki z maleńkimi silnikami, ale wszelkimi bajerami w środku. W USA ważniejszy jest silnik i rozmiar pojazdu. A wnętrze to ciąg dalszy. Poza tym Hanys jeździ zubożoną wersją na potrzeby wypożyczalni. W lepszych wersjach jest navi, dwustrefowa klima i kilka innych bajerów i deska wygląda znacznie lepiej.

Napisano

> Przecież to auto dla samotnych facetów, dwustrefowa klima nie ma sensu.

ale on napisal, ze klima jest MANUALNA

Napisano

> sa jakies granice golosci....

Klima w standardzie a ty narzekasz.

Napisano

> Klima w standardzie a ty narzekasz.

to u nas i w kompaktach jest

a wezmiesz tylko troche lepsza tapicerke i juz masz i klime auto

Napisano

> to u nas i w kompaktach jest

> a wezmiesz tylko troche lepsza tapicerke i juz masz i klime auto

Tutaj tez możesz kupić lepsza klime jak doplacisz. Zreszta podejrzewam ze w salonie nie znajdziesz wersji z manualna klima - pewnie 100% idzie do wypożyczalni.

Napisano

> ale on napisal, ze klima jest MANUALNA

To się zdarza i u nas.

Samochód teoretycznie najlepsza wersja silnikowa, marka premium i klima manual. Przykład ? Alfa Giulietta QV

A zostając przy Alfie. W poprzednim numerze Top Gear testowali kabriolety. Wszystkie miały jakieś wymyślne ozdobne klawisze do opuszczania dachu. A był i Aston Martin i Peżo 307cc.

Wszystkie oprócz Alfy Spider. Ta miała przycisk żywcem wyjęty z Seicento hehe.gifok.gif

Dałem ten przykład dla tych którzy twierdzą że wnętrze Mustanga jest tandetne zlosnik.gif Ściągali z najlepszych grinser006.gif

Napisano

> To się zdarza i u nas.

> Samochód teoretycznie najlepsza wersja silnikowa, marka premium i klima manual. Przykład ? Alfa

Jeszcze w zeszłym roku widziałem beemkę serii 1 bez klimy shocked.gif Ale pocieszę cię, że ta najmocniejsza limitowana wersja M serii 3 też ma klimę w opcji grinser006.gif

Napisano

> Jeszcze w zeszłym roku widziałem beemkę serii 1 bez klimy Ale pocieszę cię, że ta najmocniejsza

> limitowana wersja M serii 3 też ma klimę w opcji

Klimę w opcji przy takim potworze potrafię sobie wytłumaczyć tym, że ktoś chce z tego zrobić torowego potwora, a klimę w takim przypadku musiałby tylko demontować.

Ale jak wytłumaczyć klimę manual ? Ewidentna oszczędność na aucie na którym i tak się przepłaca gruba kasę zlosnik.gif

Napisano

> Klimę w opcji przy takim potworze potrafię sobie wytłumaczyć tym, że ktoś chce z tego zrobić

> torowego potwora, a klimę w takim przypadku musiałby tylko demontować.

> Ale jak wytłumaczyć klimę manual ? Ewidentna oszczędność na aucie na którym i tak się przepłaca

> gruba kasę

Moze panel do auto nieladnie wygladal i zrezygnowali.

Napisano
  • Autor

> ale on napisal, ze klima jest MANUALNA

no po prostu pokrętło zimne-ciepłe i drugie z regulacją prędkości wiatraka zlosnik.gif

jak w zwykłych samochodach ale tak jak Marek napisał są jeszcze dwie wersje wyposażeniowe wyżej wink.gif

HanYs

Napisano
  • Autor

> Ciekawy jestem plastików bo w pierwszej wersji przedliftowej dorównywały poziomem tym z transita,

> czy fusiona...

duża poprawa ok.gif

HanYs

Napisano
  • Autor

> Moze panel do auto nieladnie wygladal i zrezygnowali.

a może to na prawdę nie jest niezbędne ? zlosnik.gif

miałem parę aut, kolejne mam również bez automatycznej klimy i jakoś mi to nie przeszkadza confused.gif

służbowe często mają automatyczną i nawet na nią nie zwracam uwagi blush.gif czy wcisnę guzik czy pokręcę pokrętło , co za róznica zlosnik.gif

HanYs

Napisano
  • Autor

> to u nas i w kompaktach jest

> a wezmiesz tylko troche lepsza tapicerke i juz masz i klime auto

ale płacisz za to kosmiczne pieniądze ,a silnik dostajesz "kosiarkowy" oslabiony.gif

HanYs

Napisano
  • Autor

> Wycieraczki tez nie są automatyczne. Co za skapstwo...

ale światła są food.gifhehe.gifzlosnik.gif

i oświetlenie wnętrza, zegarów , cup holder-ów na bajerze devil.gif

HanYs

Napisano
  • Autor

> Wnętrze jest tak spartańskie, że aż trudno patrzeć!!! W tych czasach takie kształty deski

> rozdielczej... .

bez przesady wink.gif

zegary są na prawdę niezłe

2011-mustang-dash.jpg

i do tego można zmieniać kolor podświetlenia z pokładowego kompa

konsola środkowa jest po prostu zwykła zlosnik.gif

to wszystko i tak G ,bo uwagę skupiasz na ryku V8 serduszka.gif

HanYs

Napisano
  • Autor

> A jak z hamulcami? Ogladalem kiedys Mustanga w pakiecie bodajze Rausch (cvzy jak to sie tam pisze)

> to jak na ponad 500 koni strasznie biedny zestaw tam siedzial...

hamuje normalnie zlosnik.gif

HanYs

Napisano

> Wycieraczki tez nie są automatyczne. Co za skapstwo...

Po prostu nie rozumiesz polskich kryteriów. My tu ciągle upychamy po 15 osób + żywy inwentarz w małych autach i tak jeździmy.

Dlatego najważniejsze jest, żeby była miękka deska rozdzielcza, bo będzie na niej siedzieć teściowa oraz wszystko automatyczne, bo kierowca nie dosięgnie przełączników gdy siedzą mu 4 osoby na kolanach. Silnik nie ma znaczenia, bo i tak na drogach przeważają traktory.

Napisano

> Po prostu nie rozumiesz polskich kryteriów. My tu ciągle upychamy po 15 osób + żywy inwentarz w

> małych autach i tak jeździmy.

> Dlatego najważniejsze jest, żeby była miękka deska rozdzielcza, bo będzie na niej siedzieć teściowa

> oraz wszystko automatyczne, bo kierowca nie dosięgnie przełączników gdy siedzą mu 4 osoby na

> kolanach. Silnik nie ma znaczenia, bo i tak na drogach przeważają traktory.

Pomijając ironiczny ton Twojej wypowiedzi, zgadzam się z treścią ok.gif. Od siebie dodam, że zbyt mało mamy autostrad na lepsze silniki, bo na te ciągłe ograniczenia prędkości wystarczą nam "kosiarki". Przynajmniej jeździmy wolniej i mamy mniej mandatów. O przyspieszeniu w trakcie wyprzedzania się nie rozpiszę, bo .... i tak kawałek dalej znowu jest ograniczenie prędkości, więc po co wyprzedzać? frown.gif

Napisano

> Pomijając ironiczny ton Twojej wypowiedzi, zgadzam się z treścią .

No bo jak tu się nie śmiać, kiedy najważniejszym kryterium kącikowych teoretyków jest miękkość plastiku na desce rozdzielczej. Ręce opadają.

Po co oni w ogóle jej dotykają? Ja siedząc w aucie mam kontakt z:

- fotelem (i tu tapicerka i kształt mają znaczenie)

- kierownicą (skóra)

- drążkiem zmiany biegów (skóra)

- hamulcem ręcznym (skóra)

- podłokietnikiem (skóra)

- manetkami kierunkowskazów i wycieraczek (plastik wszędzie taki sam)

- pokrętłem od temperatury

- guzikami na kierownicy

- klamkami - jak wysiadam

Nigdy nie dotknąłem deski rozdzielczej i nie wiem z jakiego jest zrobiona plastiku. Naprawdę, trzeba tam chyba teściową wozić żeby poczuć różnicę.

Za to bez przerwy mam do czynienia z silnikiem, wyciszeniem, działaniem klimatyzacji, zestawu audio i innych elementów mechanicznych i elektronicznych, które mają przede wszystkim dobrze działać.

Ale nic to - najważniejsze żeby na desce było miękko.

screwy.gif

> Od siebie dodam, że zbyt mało

> mamy autostrad na lepsze silniki, bo na te ciągłe ograniczenia prędkości wystarczą nam

> "kosiarki".

Tu zgoda.

> Przynajmniej jeździmy wolniej i mamy mniej mandatów. O przyspieszeniu w trakcie

> wyprzedzania się nie rozpiszę, bo .... i tak kawałek dalej znowu jest ograniczenie prędkości,

> więc po co wyprzedzać?

A tu nie. Kierowcy kosiarek mają często najwięcej animuszu, jakby co najmniej bolid F1 prowadzili.

Napisano

> sa jakies granice golosci....

Lubisz placic za cos z czego nie masz zamiaru korzystac?

Jest manualna, a jak sobie zapragniesz i doplacisz - automat.

Czy to nie jest idealne rozwiazanie zadecydowac samemu?

Napisano

> Nigdy nie dotknąłem deski rozdzielczej i nie wiem z jakiego jest zrobiona plastiku. Naprawdę,

> trzeba tam chyba teściową wozić żeby poczuć różnicę.

Tez tak myslalem, az ostatnio nie wsiadlem do Ceed'a. Morze plastiku - glownie przede mna i na drzwiach. Jakos tak nie milo sie na to patrzy.

> A tu nie. Kierowcy kosiarek mają często najwięcej animuszu, jakby co najmniej bolid F1 prowadzili.

Bo oni musza krecic zeby jechac zlosnik2.gif

Napisano

> Ale jak wytłumaczyć klimę manual ? Ewidentna oszczędność na aucie na którym i tak się przepłaca

> gruba kasę

W cayenne też w standardzie jest klimatyzacja manualna. Tłumaczą to dbałością o zwolenników takiej klimatyzacji..

Swoją drogą mam znajomego który jeśli ma możliwość wyboru to chce tylko manualną..

Napisano

Wszystko super, auto fajne, parametry tez ale czy fotel nie moglby byc jednak ciut bardziej sportowy?? Bo to co jest to jakas potworna kanapa...

Napisano

> Wszystko super, auto fajne, parametry tez ale czy fotel nie moglby byc jednak ciut bardziej

> sportowy?? Bo to co jest to jakas potworna kanapa...

Powiem Ci że wczoraj usiadłem w tym samochodzie i byłem zachwycony - skóra o niebo ładniejsza niż w Camaro, siedzenia wygodne, deska bardzo ładna, a dźwięk silnika niesamowity:

Ford wychodzi na prostą.

Napisano

> Powiem Ci że wczoraj usiadłem w tym samochodzie i byłem zachwycony - skóra o niebo ładniejsza niż w

> Camaro, siedzenia wygodne

Nie twierdze, ze niewygodne albo tandetne materialowo (bo to ciezko ocenic ze zdjec), ale auto niby sportowe, a fotel typowa kanapa.

Napisano

> ale auto niby sportowe, a fotel typowa kanapa.

No właśnie "niby". Bo nie powiesz mi że sportowym jest tylne zawieszenie ze sztywną belką. Albo silnik ze zwykłą miską olejową. To taki "pozer" - masz duuuużo mocy żeby pokazać komuś na światłach kto tu jest szefem, ale do jazdy po torze ten pojazd nie jest zaprojektowany.

Napisano

> No właśnie "niby". Bo nie powiesz mi że sportowym jest tylne zawieszenie ze sztywną belką. Albo

> silnik ze zwykłą miską olejową. To taki "pozer" - masz duuuużo mocy żeby pokazać komuś na

> światłach kto tu jest szefem, ale do jazdy po torze ten pojazd nie jest zaprojektowany.

W sumie prawda...do jazdy po prostej trzymajace fotele niezbedne raczej nie sa grinser006.gif

Napisano

> No właśnie "niby". Bo nie powiesz mi że sportowym jest tylne zawieszenie ze sztywną belką.

Powiem?

>Albo silnik ze zwykłą miską olejową.

A z jaka ma byc? Z sucha? yikes.gif

>To taki "pozer" - masz duuuużo mocy żeby pokazać komuś na

> światłach kto tu jest szefem, ale do jazdy po torze ten pojazd nie jest zaprojektowany.

A to sie zgodze w calej rozciaglosci.

Napisano

> Powiem?

Nie tyle belka co sztywny most...i raczej faktycznie, zwlaszcza w aucie RWD duzej mocy nie jest to recepta na sukces w zakretach. Owszem, mozna to jakos przygotowac (bo mozna wszystko) ale inne rozwiazania sa duuuzo lepsze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.