Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SKRADZIONO SAMOCHÓD

Featured Replies

Napisano

Hejka,

W nocy z piątku na sobotę z ul.Józefowskiej w Katowicach skradziono Volkswagena Passata nr rejestracyjny KBR 3X49 kombi rok produkcji 2001 (B5 po liftingu), kolor granatowy, znaki szczególne rysy na tylnym prawym nadkolu, obdarta klamka z farby na drzwiach przednich pasażera, przedni fotel pasażera zszyty w dwóch miejscach, brak rolety w bagażniku.

Na konkretne info czeka nagroda PIENIĘŻNA !!!

Tel. do brata 514173300 lub do mnie 691997523

91940156.jpg

14931619.jpg

62481043.jpg

46352494.jpg

16938113.jpg

92229768.jpg

75920204.jpg

88575972.jpg

Moderatora proszę o podklejenie tematu.

Napisano

> Hejka,

> W nocy z piątku na sobotę z ul.Józefowskiej w Katowicach skradziono Volkswagena Passata nr

> rejestracyjny KBR 3X49 kombi rok produkcji 2001 (B5 po liftingu), kolor granatowy, znaki

> szczególne rysy na tylnym prawym nadkolu, obdarta klamka z farby na drzwiach przednich

> pasażera, przedni fotel pasażera zszyty w dwóch miejscach, brak rolety w bagażniku.

> Na konkretne info czeka nagroda PIENIĘŻNA !!!

> Tel. do brata 514173300 lub do mnie 691997523

> Moderatora proszę o podklejenie tematu.

Czytałeś to ?

Napisano

> Hejka,

> W nocy z piątku na sobotę z ul.Józefowskiej w Katowicach skradziono Volkswagena Passata nr

> rejestracyjny KBR 3X49 kombi rok produkcji 2001 (B5 po liftingu), kolor granatowy, znaki

> szczególne rysy na tylnym prawym nadkolu, obdarta klamka z farby na drzwiach przednich

> pasażera, przedni fotel pasażera zszyty w dwóch miejscach, brak rolety w bagażniku.

> Na konkretne info czeka nagroda PIENIĘŻNA !!!

> Tel. do brata 514173300 lub do mnie 691997523

> Moderatora proszę o podklejenie tematu.

Nie chcę Ci psuć humoru, bo wiem jak to jest gdy zginie auto, pamiętam jak Ojcu w pewne Walnetynki ukradli... Powiem Ci jednak że spodziewałbym się, że znajdziesz części z niego na Allegro...

PS. Jako ciekawostkę powiem, że samochód, który Ojcu ukradli odnalazł się cztery miesiące później (ubezpieczenie było już wypłacone). Jakiś kursant na L spowodował stłuczkę koło Katowic (auto z Lublina). Policmajstrów zastanowiły numery VIN - nie zgadzała się suma kontrolna czy coś takiego. Okazało się, że nasze auto zostało na naukę jazdy przerobione...

PS2. Mam nadzieję masz AC? W miarę młode auto...??

Napisano

> PS. Jako ciekawostkę powiem, że samochód, który Ojcu ukradli odnalazł się cztery miesiące później

> (ubezpieczenie było już wypłacone). Jakiś kursant na L spowodował stłuczkę koło Katowic (auto

> z Lublina). Policmajstrów zastanowiły numery VIN - nie zgadzała się suma kontrolna czy coś

> takiego. Okazało się, że nasze auto zostało na naukę jazdy przerobione...

i jak to się dalej potoczyło? pytam z czystej ciekawości.

Tacie kiedyś próbowali malucha ukraść ale zrobili zwarcie instalki i autko spłonęło doszczętnie oink.gif

Oczywiście sprawców nigdy nie ujęto no.gif

Napisano

2 miesiące temu koledze ukradli identycznego passata, tyle że czarny, pół roku wcześniej jego ojcu ukradli golfa V, oba auta z tego samego osiedla w Katowicach...

Niestety ani golf ani passat się nie znalazł...

Zresztą sama policja stwierdziła, że raczej się nie znajdą....

Podejrzewam, że u Ciebie niestety będzie podobnie crazy.gif

Mam nadzieję, że mieliście AC ...

Pozdro

Napisano

> i jak to się dalej potoczyło? pytam z czystej ciekawości.

> Tacie kiedyś próbowali malucha ukraść ale zrobili zwarcie instalki i autko spłonęło doszczętnie

> Oczywiście sprawców nigdy nie ujęto

Było już wypłacone AC i mieliśmy nowe auto (zresztą ten sam model). W związku z tym zaproponowali nam zwrot ubezpieczenia w zamian za znalezione auto, ale nie chcieliśmy już i ubezpieczyciel wzbogacił się o pojazd przystosowany do nauki jazdy.

Napisano

> Było już wypłacone AC i mieliśmy nowe auto (zresztą ten sam model). W związku z tym zaproponowali

> nam zwrot ubezpieczenia w zamian za znalezione auto, ale nie chcieliśmy już i ubezpieczyciel

> wzbogacił się o pojazd przystosowany do nauki jazdy.

no dobra ale czy złodziejaszka ujęto? czy ''właściciel L" myślał że kupił okazje?

Napisano

> no dobra ale czy złodziejaszka ujęto? czy ''właściciel L" myślał że kupił okazje?

Postawiono mu zarzut paserstwa. Przy okazji rozpracowano jakąś śląską dziuplę. Złodzieja nie ujęto. Zresztą nie działał w pojedynkę - jednej nocy z ulic Lublina zginęły 24 (!) samochody tylko tej marki...

Napisano

3-4 h po kradziezy tego auta juz nie ma

Napisano

> 3-4 h po kradziezy tego auta juz nie ma

ZTCW ( a z branżą jakby nie było nie mam nic wspólnego) dużo ludzi jeździ paskami i potrzebuje tanich części do nich... które sa na przykład na allegro. Ciekawe skąd...? oink.gif

Napisano

ladna deska do anglika na przekladke, w sumie caly zestaw idea.gif

Napisano

> Czytałeś to ?

Ale to auto juz ukradli, wiec nie wiem co Ci konkretnie nie pasuje? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ladna deska do anglika na przekladke, w sumie caly zestaw

Sprzedając na tajle tacy !@#$%^ (nie wolno przeklinać a brak mi innych słów) zarobią więcej, mniej ryzykując ujęciem...

Napisano

Kradną te stare raszple na potęgę. Nie pchałbym sie w kłopoty, kupując VW.

Napisano

> Kradną te stare raszple na potęgę. Nie pchałbym sie w kłopoty, kupując VW.

W tym rzecz, że na części rozbiera się coraz młodsze...

Napisano

> W tym rzecz, że na części rozbiera się coraz młodsze...

Auto trzeba kupowac mało chodliwe i przecietne zlosnik.gif

Napisano

> Ale to auto juz ukradli, wiec nie wiem co Ci konkretnie nie pasuje?

Podałem link do informacji, to wszystko. IMO sensownej informacji.

Napisano

> Auto trzeba kupowac mało chodliwe i przecietne

Tak na ogół te do których tanich części jest najmniej są najrzadziej kradzione i właśnie dlatego najmneij jest tanich części... Błędne koło ale co racja to racja...

Napisano

> Podałem link do informacji, to wszystko. IMO sensownej informacji.

ok.gif Z ciekawosci spytalem.

Napisano

> Auto trzeba kupowac mało chodliwe i przecietne

Przede wszystkim to trzeba ubezpieczyc i spac spokojnie.

Jak bedzie mial zginac to i tak zgninie...

Napisano

> Z ciekawosci spytalem.

Chyba nie przeczytałeś do końca

Quote:

Aha. Jeszcze jedno.

ZANIM ktoś napisze "apel o poszukiwanie samochodu", niech się dobrze zastanowi.

Owszem - nas to nic nie kosztuje, możemy podwiesić itp.

Ale...

Bądźmy realistami.

Nikomu poza szantażystami to nie pomoże...

Tak więc - też się zastanówcie...

Rekordzista otrzymał kilka (!!!) propozycji "wykupu" auta z różnych źródeł...

Napisano

> Chyba nie przeczytałeś do końca

> Quote:

> Aha. Jeszcze jedno.

> ZANIM ktoś napisze "apel o poszukiwanie samochodu", niech się dobrze zastanowi.

> Owszem - nas to nic nie kosztuje, możemy podwiesić itp.

> Ale...

> Bądźmy realistami.

> Nikomu poza szantażystami to nie pomoże...

> Tak więc - też się zastanówcie...

> Rekordzista otrzymał kilka (!!!) propozycji "wykupu" auta z różnych źródeł...

Jesli nie bylo AC to w zasadzie smiem twierdzic, ze to pomoglo...

Nie wnikam, jak zostalo dalej rozegrane, bo nie moja sprawa.

Napisano

> Przede wszystkim to trzeba ubezpieczyc i spac spokojnie.

> Jak bedzie mial zginac to i tak zgninie...

Oczywiście. ok.gif

Napisano

ten stary raszpel jest wiecej wart niz nowa panda...

Napisano

> ten stary raszpel jest wiecej wart niz nowa panda...

Ludzie mają różne oczekiwania co do aut, i nie każde spełnia nowa panda. Ale to już trochę off topic. Eot z mojej strony.

Napisano

ja się porozglądam mimo wszystko a za tydzień jadę na giełdę do Gliwic , chociaż myślę, że poszedł na części...

Napisano

> ZTCW ( a z branżą jakby nie było nie mam nic wspólnego) dużo ludzi jeździ paskami i potrzebuje

> tanich części do nich... które sa na przykład na allegro. Ciekawe skąd...?

Jak to SKĄD?? Z anglików rotfl.gif

Napisano

> Jak to SKĄD?? Z anglików

Tak i delikatnie uszkodzonych z nieopłacalną naprawą zeby.GIF

Oczywiście wszystkie po powodzi też rozbierane sa na części i to tylko te niewrażliwe na wodę rotfl.gif

Napisano

> Jesli nie bylo AC to w zasadzie smiem twierdzic, ze to pomoglo...

> Nie wnikam, jak zostalo dalej rozegrane, bo nie moja sprawa.

.. jak umarłemu kadzidło.

Myślisz, że one "propozycje" sprowadzały się do czegokolwiek innego jak propozycji odpłatnego zarobienia w ryja ?

Napisano

> .. jak umarłemu kadzidło.

> Myślisz, że one "propozycje" sprowadzały się do czegokolwiek innego jak propozycji odpłatnego

> zarobienia w ryja ?

Nie wiem jak te, ale znajomy odzyskal kiedys w ten sposob auto z pomoca policji ok.gif

Moze to jednostkowy przypadek, ale zawsze...

Napisano

> Nie wiem jak te, ale znajomy odzyskal kiedys w ten sposob auto z pomoca policji

> Moze to jednostkowy przypadek, ale zawsze...

Pewien znajomy mojego ojca też w ten sposób odzyskał swój samochód, tyle, że to było lat temu ze 20 i - nie wiedzieć czemu - kradzież nastąpiła 1 dzień po wygaśnięciu AC, a o fakcie kradzieży dowiedział się telefonicznie od "nieznanych sprawców" wraz z propozycją nie do odrzucenia.

Samochód odzyskał, przebieg od pktu kradzieży do pktu odnalezienia wynosił 3 (trzy) kilometry, nawet flaszka w bagażniku była nietknięta.

Tyle, że to nieco inne czasy były, a i okoliczności zdecydowanie uprawdopodabniały tak prawdziwość propozycji nie do odrzucenia, jak i prawdopodobieństwo nie otrzymania pajdy w kły.

Anałej - nikomu nie polecam.

Sam miałem ubezpieczone 10+ letnie uno, tak +/- 2-3 godziny przed jego kradzieżą miałem następujący tok myślenia:

1. Może umyję, taki ufajdany (luty, zima).

2. Eeeeee, nieeeee, jeszcze ukradną :-)

3. Eeeeee, kto by takie g... ukradł. Sprzedałbym, ale gdzie głupszego od siebie znajdę...

3 godziny potem miałem lekkie zdziwko...

Napisano

No tamta sytuacja byla tez okolo 10 lat temuok.gif

Mnie kiedys ukradli NUbire, a tez myslalem ze nikt tego nie tknie zlosnik.gif

Na szczescie bylo AC a w zasadzie to wyswiadczyli mi przysluge, bo wiekszego badziewia w zyciu nie mialemhehe.gif

Napisano

> No tamta sytuacja byla tez okolo 10 lat temu

Patrz uważnie - DWADZIEŚCIA.

Tak w okolicy początku lat 90 - nawet komórek wtedy nie było - centek szumofon raczkował :-)

Napisano

Jak złodziej czyta ak to może zadzwoni i zlituje się nad kolegą z forum. Jeżeli nie to już dawno z niego zrobił klocki lego...

Napisano

> Jak złodziej czyta ak to może zadzwoni i zlituje się nad kolegą z forum. Jeżeli nie to już dawno z

> niego zrobił klocki lego...

Jasne, zadzwoni i powie: przepraszam już odstawiam. Umyję je jeszcze i zaleje do pelna.

Litosci facepalm.gif

Trza zglosic na policje i przypomniec sobie gdzie do cholery jest polisa AC. No i chyba szukac juz nastepnego wozidla jesli nie mozna sie obejsc bez auta...

Napisano

> Trza zglosic na policje i przypomniec sobie gdzie do cholery jest polisa AC.

Taaa, zastanów się. Było by AC, to nie było by teraz dramatu i nagrody pieniężnej.

Napisano
  • Autor

> ja się porozglądam mimo wszystko a za tydzień jadę na giełdę do Gliwic , chociaż myślę, że poszedł

> na części...

będę wdzięczny za wszelkie info jak by się coś rzuciło w oczka

Napisano

Podejrzewam, że jest już pocięty... Następnego dnia była giełda więc części są już raczej posprzedawane...

Mimo wszystko poproś znajomych z NaszejKlasy o wklejenie informacji w Galerii zdjęć. Już nie jedno auto tak się znalazło...

Napisano

> Podejrzewam, że jest już pocięty... Następnego dnia była giełda więc części są już raczej

> posprzedawane...

> Mimo wszystko poproś znajomych z NaszejKlasy o wklejenie informacji w Galerii zdjęć. Już nie jedno

> auto tak się znalazło...

No prosze, to jednak ta stronka na cos sie przydaje ...

Napisano

> Jasne, zadzwoni i powie: przepraszam już odstawiam. Umyję je jeszcze i zaleje do pelna.

No! I jeszcze napisze na forum, że zaszła niefortunna pomyłka! hehe.gif

Napisano

> Jasne, zadzwoni i powie: przepraszam już odstawiam. Umyję je jeszcze i zaleje do pelna.

> Litosci

człowieku, czy ty rozumiesz pojęcie sarkazm facepalm.gif

Napisano

Przykre...

Ale jak widzę auto chciałeś sprzedać... wiec odezwą się po okup...

Napisano

> mam nadzieje, ze kierowca miał AC

AC jest na auto, a nie na kierownika. ok.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

autko było do sprzedania, ale po powrocie z wakacji kartki jeszcze nie zostały od nowa powieszone

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.