Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Bravo 1,4 T-Jet 120KM vs Seat Leon 1,2 TSI 105KM

Featured Replies

Napisano

> Najlepiej w ogóle nie dotykać - bo się "jakość" zdrapie.

Trzeba uważać, ale to ie jest przeciez samochód do wożenia swiń. Ja szanuje i dbam o swoje samochody, niezależnie co tam za plastik siedzi. Gdyby mi ktoś nie powiedział, nawet bym nie wiedział, że się rysuje łatwo ten karbon, więc dla mnie to nie problem. Rozumiem, że dla innych to może byc problem, ale to juz nie mój problem zlosnik.gif

> Jest ładniej - ktoś się bardziej przyłożył, żeby tandetę troche przed oczami poukrywać, tym

> niemniej dalej jest to tandeta. Największą różnicę na plus robią chyba boczki drzwi.

Tandeta jest na miare auta w tej klasie, a nie jest najgorzej, są auta bardziej tandetne w tej klasie. Nie wiem, czego mam tam oczekiwać, to nie klasa premium niewiem.gif

Co do boczków drzwi to chciałem o tym napisać ok.gif

Bravo jest lepiej poskładane niz stilo, ale nie mówię, że jest super, zwykły samochód, nie wymagajmy cudów

Napisano

ale nie rozumiem, dlaczego niektórzy tak żenujące oszczędności przyjmują ze

> zrozumieniem.

dobrze, że o tym piszesz, bo bym się nie zorientował, że to są żenujące oszczędności.

Jak będę chciał coś lepszego, kupię BMW, ale pewnie będę musiał zapłacić więcej??? grinser006.gif

W następnej wersji okaże się, że drzwi na deszczu nie wolno otworzyć, bo

> tapicerka na drzwiach się odbarwia, a plastiki się rozpuszczają...

To już w Stilo przerabialiśmy skromny.gif, a Ty tylko o skrajnościach potrafisz faint.gif

Napisano

> Wystarczy np. na chwilę położyć komplet rękawiczek skórzanych na desce - a potem się przykro

> zdziwić, że niewielka zapinka dość mocno tę deskę porysowała (przypadek autentyczny ).

> Ja rozumiem, że producent pod zdjęciami w folderach pieje z zachwytu na temat wybitnej jakości

> swojego produktu, ale nie rozumiem, dlaczego niektórzy tak żenujące oszczędności przyjmują ze

> zrozumieniem. W następnej wersji okaże się, że drzwi na deszczu nie wolno otworzyć, bo

> tapicerka na drzwiach się odbarwia, a plastiki się rozpuszczają...

no coz, nie pozostaje nic innego, jak zazdroszczenie, ze u Ciebie rekawiczki mozna klasc na deske rozdzielcza ok.gif

PS. jesli bede sprzedawal samochod, oprocz tego ze "nie bity, w srodku nigdy nie palone", bede musial dodac wzmianke o tym, ze w tym aucie nikt nie nosil rekawiczek facepalm.gif

Napisano

> Trzeba uważać, ale to ie jest przeciez samochód do wożenia swiń.

Ale nie jest też do stania i podziwiania zlosnik.gif - przy wsiadaniu nie siadać bokiem, bo się wyprofilowanie fotela uszkodzi, uważać z nogami bo choćby minimalny kontakt z nakładką progu oznacza jej trwałe zarysowanie, nie dotykać deski i niczego na niej nie kłaść, w uchwyty na napoje nie wkładac butelek z napojami, nie otwierać szyb, bo się guziki wycierają, itp. itd. rotfl.gif

Wnętrze powinno mieć jakąś rozsądną trwałość, tak żeby przy normalnym, nie paranoicznie-ostrożnym używaniu, wyglądało przyzwoicie np. po dwóch latach.

> Bravo jest lepiej poskładane niz stilo

Jest zdecydowanie lepiej poskładane ok.gif - ale ma też w porównaniu do Stilo kilka "słabych punktów" jeśli idzie o trwałość wnętrza.

Napisano

> bede

> musial dodac wzmianke o tym, ze w tym aucie nikt nie nosil rekawiczek

z ćwiekami old.giffacepalm.gif

Napisano

> Wnętrze powinno mieć jakąś rozsądną trwałość, tak żeby przy normalnym, nie paranoicznie-ostrożnym

> używaniu, wyglądało przyzwoicie np. po dwóch latach.

Zgadzam sie z Tobą, ale księgowi mają jak widać ostatnie słowo. Pewnie, że bym chciał w kompakcie za 60 tys zł miec jak Jaguarze, ale co ja mogę?

> Jest zdecydowanie lepiej poskładane - ale ma też w porównaniu do Stilo kilka "słabych punktów"

> jeśli idzie o trwałość wnętrza.

Nie twierdzę, że jest inaczej smile.gif

Napisano

> No to nie mamy o czym rozmawiac, bo sie nie zrozumiemy

Zapewne nie, jednak patrzac w temacie to Bravo TJet jest poltorej sekundy szybsze a to niebagatelna roznica.

Napisano

> Zapewne nie, jednak patrzac w temacie to Bravo TJet jest poltorej sekundy szybsze a to niebagatelna

> roznica.

Ja tam nie wiem - do niedawna moim glownym rodzinnym samochodem byl hultaj ktory na rozpedzenie sie do 100 km/h potrzebowal niebagatelnych... 16 sekund o ile pamietam, jesli nie wiecej.

Super mi sie jezdzilo, nigdy nie mialem niebezpiecznej sytuacji wynikajacej z niedoboru mocy 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ja tam nie wiem - do niedawna moim glownym rodzinnym samochodem byl hultaj ktory na rozpedzenie sie

> do 100 km/h potrzebowal niebagatelnych... 16 sekund o ile pamietam, jesli nie wiecej.

> Super mi sie jezdzilo, nigdy nie mialem niebezpiecznej sytuacji wynikajacej z niedoboru mocy

Ale jak masz do wyboru 9,6 albo 10,9 to chyba wolisz 9,6. Zwlaszcza, ze bedzie tansze i jest nowsza konstrukcja. Jedyny problem to ze nazywa sie Fiat. Ale czy to faktycznie gorzej niz Seat??

Napisano

> Zgadzam sie z Tobą, ale księgowi mają jak widać ostatnie słowo. Pewnie, że bym chciał w kompakcie

> za 60 tys zł miec jak Jaguarze, ale co ja mogę?

> Nie twierdzę, że jest inaczej

Daniel ma racje,z przykrością potwierdzam, że deska jest z beznadziejnego materiału. Syn wkładając plecak pod nogi powycierał psełdo carbon angryfire.gif Stilo wyprzedzało myślą deskę rozdzielczą Bravosa zlosnik.gif

Napisano

> Inna sprawa to "gifty" w tych silnikach - wg pomiarow na hamowni to one maja 120+ km.

Moja dupohamownia porównując wolnossące 2.0 121KM i 1,2 TSI w bardzo podobnych gabarytowo autach też mówi, że albo te 121 KM jakieś cherlawe, albo te 105 jakoś dobrze wytrenowane, bo różnicy w jeździe albo nie ma albo jest na korzyść 1,2 TSI.

Napisano

> Daniel ma racje,z przykrością potwierdzam, że deska jest z beznadziejnego materiału. Syn wkładając

> plecak pod nogi powycierał psełdo carbon Stilo wyprzedzało myślą deskę rozdzielczą Bravosa

Jest bardzo delikatny, przecież nie zaprzeczam, jest to wada, ale szyby tez porysujesz skrobiąc je cegła. Po prostu trzeba uważać. Jak sie dba tak sie ma. Dla mnie nie jest to problem, wiec problemu nie widzę ok.gif

Napisano

> Jest bardzo delikatny, przecież nie zaprzeczam, jest to wada, ale szyby tez porysujesz skrobiąc je

> cegła. Po prostu trzeba uważać. Jak sie dba tak sie ma. Dla mnie nie jest to problem, wiec

> problemu nie widzę

W Stilaku tak dbać nie musiałem smirk.gif. Ja będę uważał, ale wiesz jacy nieroztropni potrafią być pasażerowie biglaugh.gif Nic, cza uważać wink.gifok.gif

Napisano

> Gdzie jest więc to "coś", za co warto zapłacić w Seacie. W ogóle czy warto, a jeśli tak, to

> dlaczego ? Argument, "bo to VAG" jest niewystarczający

nie warto, przy używkach można się zastanawiać bo niby seaty trwalsze, ale kupując nówkę nie brałem pod uwagę czegoś takiego jak awaryjność - mam gwarancje, serwisuje, śmiga to dobrze, dlatego seat odpadł przy mojej selekcji przede wszystkim z powodu chorej ceny

Napisano

> W Stilaku tak dbać nie musiałem . Ja będę uważał, ale wiesz jacy nieroztropni potrafią być

> pasażerowie Nic, cza uważać

Niestety trza uważać wink.gif

Napisano

> Jakbyś się teleportował do Bravo, to nigdy byś nie powiedział że siedzisz we Fiacie

> Wnętrze to największy plus tego pojazdu.

zaraz obok silnika...

Napisano

> to zupelnie jak ci ktorzy pracuja we Wloszech

Racja! wink.gif

Napisano

Ja bym brał takie Bravo

jakiś tekst

z tym ze w serii to auto ma ~140km wg wykresow z roznych hamowni i roznych uzytkownikow.

Wiec porownanie do 1.2 TSI Leona jest bezsensowne zlosnik.gif

Za to jakbym mial brac mocnego hot hatcha to zdecydowanie Leon

w wersji FR/Cupra/Cupra R nie jest stosunkowo drogi, a wyglada i osiągi ma swietne.

A tak z moich osobistych odczuć, to Leon ma wiecej miejsca z tyłu, jest sztywniejszy od Bravo.

Siostrzyczka Leona - Altea, wiele razy byla jako najmniej awaryjny samochod Dekry.

No i to juz jest model schodzący, produkowany od 2005 roku, Bravo od 2007.

Napisano

> z tym ze w serii to auto ma ~140km wg wykresow z roznych hamowni i roznych uzytkownikow.

> Wiec porownanie do 1.2 TSI Leona jest bezsensowne

No a 1.2 TSI to minimum 120 km w rzeczywistosci (na hamowni 124 bodajze) - wiec to samo porownanie co "bazowych" danych silnikow smirk.gif

Fiat jest i bedzie mocniejszy, no temu sie zaprzeczyc nie da. Ale rowniez 1.2 TSI jezdzic potrafi baaaardzo przyjemnie.

Napisano

> Mamy dwa samochody kompaktowe, IMO jedna "półka" - Fiat Bravo z silnikiem 1,4 T-Jet 120 KM i Seat

> Leon 1,2 TSI 105 KM.

Wybrałbym Bravo, ze względu na to że Leon ma wtrysk bezpośredni.

Wtrysk bezpośredni:

a) jest bardziej awaryjny i droższy od pośredniego, bo pracuje w bardzo wysokiej temperaturze,

b) powoduje brudzenie się kanałów dolotowych, gniazd zaworowych i zaworów (z powodu braku przemywania ich mieszanką paliwowo-powietrzną), co skutkuje stopniowym spadkiem mocy.

Napisano
  • Autor

> Ja bym brał takie Bravo

No takie, takie... tylko nie wiem, czy z pakietem sport hmm.gif

> z tym ze w serii to auto ma ~140km wg wykresow z roznych hamowni i roznych uzytkownikow.

yikes.gif

> Wiec porownanie do 1.2 TSI Leona jest bezsensowne

Zależy, z której strony na to patrzeć grinser006.gif Silnik niewątpliwie słabszy. Cena zbliżona.

> Za to jakbym mial brac mocnego hot hatcha to zdecydowanie Leon

> w wersji FR/Cupra/Cupra R nie jest stosunkowo drogi, a wyglada i osiągi ma swietne.

Ja chyba też. Chociaż nie wiem, czy nie styknął by mi Abarth Punto Evo smile.gif

> A tak z moich osobistych odczuć, to Leon ma wiecej miejsca z tyłu, jest sztywniejszy od Bravo.

Co do zawieszenia, nie zauważyłem większych różnic. Jeśli chodzi o ilość miejsca z tyłu... to niestety Bravo nie ma sobie równych w klasie kompakt... jeśli chodzi o ciasnotę ofkors zlosnik.gif

> Siostrzyczka Leona - Altea, wiele razy byla jako najmniej awaryjny samochod Dekry.

Altea też mi się podoba. Tylko w budżecie się nie mieści frown.gif Bo silnik 1,2 w Altei z góry można wykluczyć (jest sporo cięższa od Leona), a z 1,4 jest już sporo droższa oslabiony.gif

> No i to juz jest model schodzący, produkowany od 2005 roku, Bravo od 2007.

Nowe Bravo w 2013 ma być, więc to chyba najlepszy moment na zakup, pod tym względem cool.gifok.gif

Napisano

> No takie, takie... tylko nie wiem, czy z pakietem sport

Nie żartuj, bez pakietu wygląda jak mydło sick.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie żartuj, bez pakietu wygląda jak mydło

Wszyscy mają sporta... to jest nudne grinser006.gif

Wolę tapicerkę Dynamica. Sam nie wiem, czy chce alu... i zaraz mnie tu zjecie za to zlosnik.gif

Napisano

Akurat porownywanie tylko 0-100km/h jest totalnie bez sensu...

Porownaj 80-120 na IV/V/VI biegu

Napisano

> Wszyscy mają sporta... to jest nudne

> Wolę tapicerkę Dynamica. Sam nie wiem, czy chce alu... i zaraz mnie tu zjecie za to

ja mam stalówki i kołpaxy i ile już się nasłuchałem na forum NB. Ale jakoś nie widzę zastosowania dla alusów zlosnik.gif

A w temacie wątku - bierz Bravo T-Jeta. Mam już prawie 3 lata T-Jeta 120 i jestem zadowolony. Silnik jest super, chociaż czasami przydało by się coś mocniejszego podczas wyprzedzania kolumny tirów.

Chociaż TSI też może być fajne, nie wiem, nie jeździłem nigdy. Tylko chociaż 1.4 a nie 1.2

Napisano

Wszyscy maja pakiet sport a nie sporta grinser006.gif

> Wolę tapicerkę Dynamica. Sam nie wiem, czy chce alu... i zaraz mnie tu zjecie za to

Właśnie Cię chrupię chipsy.gifzlosnik.gif daj spokój w dynamicu na fotelach...przepraszam taboretach jest cerata, to samo na drzwiach, ale fakt alu nie pasuja do golasa dla dziadków zlosnik.gif

Napisano

> No a 1.2 TSI to minimum 120 km w rzeczywistosci (na hamowni 124 bodajze)

skąd masz takie dane? proszę fotkę i dowód na to, że silnik to pełna seria grinser006.gif

jeśli miałyby po 120koni to dlaczego nie podają takiej mocy w katalogach? przecież to tylko by nakręcało sprzedaż

druga sprawa, że większość hamowni w polsce to można sobie...

już ja znam opowieści jak to punto II 1.2 60konne miało 75koni itd jak ktoś chce to ja zabiorę na hamownie i każdy będzie miał +20% więcej mocy

Napisano

nie rób tego - stalówki są strasznie gówniane - gną się.

Napisano

> skąd masz takie dane? proszę fotkę i dowód na to, że silnik to pełna seria

> jeśli miałyby po 120koni to dlaczego nie podają takiej mocy w katalogach? przecież to tylko by

> nakręcało sprzedaż

> druga sprawa, że większość hamowni w polsce to można sobie...

> już ja znam opowieści jak to punto II 1.2 60konne miało 75koni itd jak ktoś chce to ja zabiorę na

> hamownie i każdy będzie miał +20% więcej mocy

akurat kazde TSI zarówno 1.2,1.4,18,2.0 ma bonusy od fabryki

kolega _tm_ hamowal swoje yeti 1.2tsi i wyszlo 125km/199nm

wykres na ocp jest grinser006.gif

Napisano

Ja wybierając auto dla siebie, wybierałem własnie pomiędzy Bravo a Leonem. Wybrałem Leona, ale głównie dla wiekszej ilości miejsca z tyłu, bo w Bravo praktycznie nie mieścił się fotelik dla dziecka wink.gif

Napisano

foch.gif ja nie mam.

033102bebe_1_prv.gifserduszka.gif

Napisano

> nie rób tego - stalówki są strasznie gówniane - gną się.

boje_sie.gif

Co do zginanaia:

Quote:

Turysta pyta bacy.

- Baco dam Wam 2000 zł, za jedną noc z Waszą Gaździną.

Baca się namyślił i mówi:

- Ale tylko za jedną nockę?

- Tak - mówi turysta - chcę posmakować, jak to jest z rodowitą góralką.

Zapada noc. Gaździna się rozbiera, turysta też. Nagle Gaździna oznajmia

- Gniewom się!

Zaniepokojony turysta pyta: ale dlaczego się gniewacie, dyć Wos jeszcze nawet nie tknąłem? A Gaździna:

-Ni jo sie gniewom, ino Wom się gnie.

Ja nie narzekam. niewiem.gif A jak juz przybębnię kiedyś w krawężnik to cena felgi nie zabija i z marszu z portfela się wyjmie smile.gif

Napisano

> Wolę tapicerkę Dynamica. Sam nie wiem, czy chce alu...

Ta ze Sporta jest dużo lepsza jakościowo ok.gif - na takiej w Dynamicu zdarzyło mi się już widzieć przetarcia. Felgi zawsze można zmienić na stalowe, to akurat najmniejszy problem...

Napisano
  • Autor

> nie rób tego - stalówki są strasznie gówniane - gną się.

a alu nie ? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> w Bravo praktycznie nie mieścił się fotelik dla

> dziecka

No takiej tragedii to chyba nie ma. Miejsca nie jest dużo, ale fotelik się chyba zmieści.

Przy ustawieniu fotela kierowcy "pod siebie" (choć nie do końca tak jak lubię), z tyłu się mieszczę i nie zapieram się kolanami o oparcie. A mam 185 cm wzrostu i chudy nie jestem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ja nie narzekam. A jak juz przybębnię kiedyś w krawężnik to cena felgi nie zabija i z marszu z

> portfela się wyjmie

No właśnie... w GP, jak zaliczyłem dziurę... nie dziurę... krater w jezdni zlosnik.gif to prostowanie felgi i nowy kołpak kosztowały 100-120 zł. Koszty naprawy/wymiany alu byłyby dużo większe.

A jak zestawie sobie obraz naszych dróg po zimie, z 17-calową alu, na niskim profilu, to aż mnie dreszcze przechodzą oslabiony.gif Szlag by mnie chyba trafił. Na jeździe próbnej Bravo z pakietem sport, zaliczyłem dziurę... huk był taki, że się nieźle wystraszyłem.

Napisano
  • Autor

> Ta ze Sporta jest dużo lepsza jakościowo - na takiej w Dynamicu zdarzyło mi się już widzieć

> przetarcia.

Na pewno będzie lepsza, niż ta w GP Active grinser006.gif

> Felgi zawsze można zmienić na stalowe, to akurat najmniejszy problem...

Jedynie $$$ problem zlosnik.gif A biorąc pod uwagę cenę stalówek + kołpaków, to jest niewielka różnica, i można kupić auto na stalówkach, a później dokupić alu.

No dobra. Nie powiem, że mi się nie podobają te fele, które są w pakiecie sport. Bo podobają mi się bardzo vibra.gif

Ale biorąc pod uwagę stan naszych dróg i to, że zaliczenie dziury oink.gifzlosnik.gif zdarza mi się dość często, to obawiam się, że 17 + niski profil, nie są dla mnie. Może pomyślę nad 16"... ale to już przy zamawianiu.

Szczerze mówiąc, to jeśli zamawiałbym samochód do produkcji, to zamiast pakietu sport, wolałbym wziąć ESP+kurtyny.

Napisano

> w wersji FR/Cupra/Cupra R nie jest stosunkowo drogi, a wyglada i osiągi ma swietne.

Rzecz gustu, mi zdecydowanie bardzie podoba się poprzedni model w tej wersji i nawet kiedyś takiego szukalem.

Napisano

> Wtrysk bezpośredni:

> a) jest bardziej awaryjny i droższy od bezpośredniego,

yikes.gif

coś chyba pomyliłeś

Napisano

> Porownaj 80-120 na IV/V/VI biegu

To jest dopiero porownanie bez sensu. Kto normalny bedzie robil to przyspieszenie na VI biegu kiedy potrzebuje jak najszybciej??? Wiadomo, ze sie zrzuci do trojki. Ogolnie magazynowe "testy elastycznosci" to jeden wielki smiech.

Napisano

> Ja nie narzekam. A jak juz przybębnię kiedyś w krawężnik to cena felgi nie zabija i z marszu z

> portfela się wyjmie

na alledrogo wyrwałem felgi stalowe na zimówki- oryginalne fiatowskie z bravo 16- za 350 PLNów... też miałem kupować alumy, ale mam 2 komplety stalowych i nie narzekam... przynajmniej nie będę lamentował, jakbym przytarł aluma, czy pokrzywił...

Napisano

> na alledrogo wyrwałem felgi stalowe na zimówki- oryginalne fiatowskie z bravo 16- za 350 PLNów...

> też miałem kupować alumy, ale mam 2 komplety stalowych i nie narzekam... przynajmniej nie będę

> lamentował, jakbym przytarł aluma, czy pokrzywił...

Nie demonizujcie tak alumów. Mam od 8-lat Riale 15" od nowości, właśnie rozpoczynają druga zimową przygodę w Bravo (wcześniej w Stilo), na lato 17", też nie narzekam zlosnik.gif Każdy ma co chce ok.gif

Widuję gościa który zeszłą zimę przejeździł na 18" letnich oponach, też pewnie by napisał , że nie narzeka hehe.gif

Napisano

> na alledrogo wyrwałem felgi stalowe na zimówki- oryginalne fiatowskie z bravo 16- za 350 PLNów...

> też miałem kupować alumy, ale mam 2 komplety stalowych i nie narzekam... przynajmniej nie będę

> lamentował, jakbym przytarł aluma, czy pokrzywił...

alumy sa ladniejsze... i drozsze i w zasadzie nic wiecej wink.gif ale jesli wychodzisz z zalozenia ze wpadniesz w dziure i bedziesz musial prostowac, to czy w ogole warto kupowac samochod? no bo wiesz.. ma parkingu ktos lakier porysuje i poobija drzwi, a moze niechcacy kogos pukniesz w dupsko bo sie zagapisz na swiatlach .... szkoda kasy na samochod, a nie tylko na felgi wink.gif

dziury i studzienki omijam, po kraweznikach nie jezdze bo nie czuje potrzeby - wole sie przejsc 100m niz zrywac sobie zderzak przy zjezdzaniu z kraweznika ... nic moim alusom sie zlego nie dzieje ok.gif

Napisano

> alumy sa ladniejsze... i drozsze i w zasadzie nic wiecej ale jesli wychodzisz z zalozenia ze

> wpadniesz w dziure i bedziesz musial prostowac, to czy w ogole warto kupowac samochod? no bo

> wiesz.. ma parkingu ktos lakier porysuje i poobija drzwi, a moze niechcacy kogos pukniesz w

> dupsko bo sie zagapisz na swiatlach .... szkoda kasy na samochod, a nie tylko na felgi

> dziury i studzienki omijam, po kraweznikach nie jezdze bo nie czuje potrzeby - wole sie przejsc

> 100m niz zrywac sobie zderzak przy zjezdzaniu z kraweznika ... nic moim alusom sie zlego nie

> dzieje

ja zrezygnowałem z alumów- auto ma jeżdzić i tyle...a przy sprzedazy i tak mi nikt za nie nie odda ok.gif - to było moje główne założenie i powód rezygnacji z wydania 2000 PLNów (podobaja mi się tylko oryginalne felgi)

w poprzednim aucie tez miałem alumy i prostowac nie musiałem, ale nie powiem, zeby nie były lekko przytarte... oprócz walorów wizualnych róznic nie widze...

Napisano

> No takiej tragedii to chyba nie ma. Miejsca nie jest dużo, ale fotelik się chyba zmieści.

> Przy ustawieniu fotela kierowcy "pod siebie" (choć nie do końca tak jak lubię), z tyłu się mieszczę

> i nie zapieram się kolanami o oparcie. A mam 185 cm wzrostu i chudy nie jestem

ja mam 184 cm, 90 kg wagi. Z tyłu za mną spokojnie mieści się fotelik dla dziecka (dziecko jeszcze małe, wiec fotelik to takie nosidełko dla najmniejszych dzieci), albo żona, a fotelik za pasażerem. Przedwczoraj zrobiliśmy trasę ponad 300km i nikt nie narzekał na brak miejsca. Oczywiście są kompakty, gdzie jest więcej miejsca z tyłu, ale nie jest źle. Chyba że ktoś lubi jeździć prawie na leżąco, na zgiętego dresa w BMW, wtedy faktycznie po odsunięciu fotela na max, z tyłu będzie mało miejsca

Napisano

> ja zrezygnowałem z alumów- auto ma jeżdzić i tyle...a przy sprzedazy i tak mi nikt za nie nie odda

> - to było moje główne założenie i powód rezygnacji z wydania 2000 PLNów (podobaja mi się

> tylko oryginalne felgi)

u mnie byly juz wkalkulowane w cene - na zime kupilem staloweczki ok.gif

> w poprzednim aucie tez miałem alumy i prostowac nie musiałem, ale nie powiem, zeby nie były lekko

> przytarte... oprócz walorów wizualnych róznic nie widze...

bo raczej zadnych nie ma ... oprocz tego ze stalowych 17'' np. do Fiata sie nie kupi wink.gif

Napisano

> skąd masz takie dane? proszę fotkę i dowód na to, że silnik to pełna seria

A ja poprosze dowod, ze lanosy nie rdzewieja clown.gif

Informacja podana przeze mnie taka sama jak to, ze 1.4 T-Jety maja 140 km w rzeczywistosci.

Napisano

> Informacja podana przeze mnie taka sama jak to, ze 1.4 T-Jety maja 140 km w rzeczywistosci.

multiair 140 ma 140 KM hehe.gif

Napisano

> Jakbyś się teleportował do Bravo, to nigdy byś nie powiedział że siedzisz we Fiacie

> Wnętrze to największy plus tego pojazdu.

a zew wyglad to nie ?

Napisano

> multiair 140 ma 140 KM

Ech... a wystarczy sie troche wczytac, zeby wiedziec, o czym gadka wink.gif

Ja sie odnosilem do tekstu:

"z tym ze w serii to auto ma ~140km wg wykresow z roznych hamowni i roznych uzytkownikow.

Wiec porownanie do 1.2 TSI Leona jest bezsensowne"

I to bylo o T-Jet 120KM, zeby sprawa byla jasna smile.gif

Wychodzi, ze wszystkie silniki z turbosprezarkami maja gifty - a moze hamownie nie potrafia zmierzyc ich prawdziwej mocy, metoda pomiarowa jest zla?? smile.gif

Ja wiem tylko, ze moj liliput z turbosprezarka w pelni zaposkaja moje potrzeby mocy silnika ok.gif

I, ze czekam kiedy tylko bede sie mogl przejechac Twin Airem 105 zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.