Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Barbórka Warszawska

Featured Replies

Napisano

4 grudzień food.gif

Z ciekawostek: zamiast Cytadeli - Żerań FSO icon_rolleyes.gif Mam bardzo mieszane uczucia do tego OS-u..

OS14Zeran.jpg

Karowa:

Bilety na trybuny -ceny facepalm.gif jak w zeszłym roku a nawet i drożej za vip-a. PO za tym poprzesuwali trybuny (żółta i zielona) i podejrzewam, że będzie bardziej niż bardzo ciasno icon_rolleyes.gif

Z gości: Tommi Makkinen food.gif

Ktoś się wybiera ?

Napisano

> 4 grudzień

> Z ciekawostek: zamiast Cytadeli - Żerań FSO Mam bardzo mieszane uczucia do tego OS-u..

> Karowa:

> Bilety na trybuny -ceny jak w zeszłym roku a nawet i drożej za vip-a. PO za tym poprzesuwali

> trybuny (żółta i zielona) i podejrzewam, że będzie bardziej niż bardzo ciasno

> Z gości: Tommi Makkinen

> Ktoś się wybiera ?

mam nadzieję, że znów w A zlosnik.gif

Napisano

> Ktoś się wybiera ?

No ba... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Co do FSO to sobie raczej odpuszczę, wolę zwykły Żerań. Trzeba się będzie zamelinować albo na tym pierwszym długim prawym łuku (ostatnio tam sporo ratowań był) albo tradycyjnie gdzieś przy fabryce.

A co do Karowej - i tak schody rządzą... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No ba...

> Co do FSO to sobie raczej odpuszczę, wolę zwykły Żerań. Trzeba się będzie zamelinować albo na tym

> pierwszym długim prawym łuku (ostatnio tam sporo ratowań był) albo tradycyjnie gdzieś przy

> fabryce.

Ja w zeszłym roku bardziej operowałem w okolicach fabryki. TO nie Ty przypadkiem malaczem jechałeś po tym odcinku jako "przecierak" ? hmm.gif

> A co do Karowej - i tak schody rządzą...

Schody albo własna drabina zlosnik.gif

Napisano

> Ktoś się wybiera ?

cały rok planowałem wyjazd, a tu sie w zeszłym tygodniu dowiaduje że na wesele musze iść beksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

i makinena nie zobacze beksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

Napisano

Jajestem bankowo food.gif

trza brać drabinę, jakąś zupe w termos i jedziem miećka grinser006.gif

Napisano

> Karowa:

> Bilety na trybuny -ceny jak w zeszłym roku a nawet i drożej za vip-a.

ile konkretnie ? cfaniaczek.gif

Napisano

Wybieram się - na pewno na Karową i waham się czy iść na Bemowo. Mam blisko tam, ale jak sobie pomyślę, że drogo biletowane, trasa OS nie powala hmm.gif

Nie mogę znaleźć który odcinek o której jeżdżą - ma ktoś taką wiedzę?

Napisano
  • Autor

> Wybieram się - na pewno na Karową i waham się czy iść na Bemowo. Mam blisko tam, ale jak sobie

> pomyślę, że drogo biletowane, trasa OS nie powala

> Nie mogę znaleźć który odcinek o której jeżdżą - ma ktoś taką wiedzę?

Podejrzewam, że Bemowo zacznie się ok. 9.30 icon_rolleyes.gif

Ale na Twoim miejscu wolałbym się wybrać na Żerań

Napisano

> Podejrzewam, że Bemowo zacznie się ok. 9.30

Zwykle było coś koło tego. Bemowa będą dwa. Pewno schemat niezmieniony - zawsze jedno jest rano, a drugie na zakończenie I etapu.

> Ale na Twoim miejscu wolałbym się wybrać na Żerań

Daleekoo to grinser006.gif

Napisano

> A co do Karowej - i tak schody rządzą...

tja... Karowa, schody. Jak co roku. Żeby choć jeszcze cokolwiek z tych schodów pamiętać... clown.gif

Napisano

> 4 grudzień

> Z ciekawostek: zamiast Cytadeli - Żerań FSO Mam bardzo mieszane uczucia do tego OS-u..

a ja wręcz przeciwnie bo na tym oesie jak staniesz na drabinie na wale wiślanym to widać spory kawałek oesu łącznie z pochylonymi ścianami toru a nie kawałeczek trasy jak na cytadeli

> Karowa:

> Bilety na trybuny -ceny jak w zeszłym roku a nawet i drożej za vip-a. PO za tym poprzesuwali

> trybuny (żółta i zielona) i podejrzewam, że będzie bardziej niż bardzo ciasno

drabina rulez w każdej sytuacji tylko z roku na rok coraz wyższa zeby.GIF

> Z gości: Tommi Makkinen

food.gif

> Ktoś się wybiera ?

ja obowiązku już od wielu lat palacz.gif

Napisano

No ja zwykle byłem na żeraniu i zawsze na karowej...na bemowie nigdy nie byłem

chyba teraz zrobie tak samo

Napisano
  • Autor

> drabina rulez w każdej sytuacji tylko z roku na rok coraz wyższa

A ja właśnie się dowiedziałem, że w tym roku drabiny na Karowej prawdopodobnie nie będę musiał mieć yay.gifpub2.gif

Napisano

> Ja w zeszłym roku bardziej operowałem w okolicach fabryki. TO nie Ty przypadkiem malaczem jechałeś

> po tym odcinku jako "przecierak" ?

Jechałem jako "KJS" na prawym. Dokładnie tym:

155252_164014616971463_100000887787539_340792_8372887_n.jpg

Tam (przy fabryce) można naprawdę widowiskowo pojechać dlatego teraz właśnie tam bym chciał się wybrać... waytogo.gif

> Schody albo własna drabina

Drabina Ci nie dostarczy takich "emocji" jak schody... rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Zwykle było coś koło tego. Bemowa będą dwa. Pewno schemat niezmieniony - zawsze jedno jest rano, a

> drugie na zakończenie I etapu.

Dokładnie, ale nudny ten oes jest zlosnik.gif

> Daleekoo to

O tak, od Carrefoura jeden skręt w prawo i trzy w lewo i jesteś na OS-żerań zlosnik.giffacepalm.gif

Napisano

> tja... Karowa, schody. Jak co roku. Żeby choć jeszcze cokolwiek z tych schodów pamiętać...

Pamiętać jak pamiętać, ale na drugim dzień po wypowiedzeniu na głos pierwszego słowa dobrze wiesz, że byłeś na schodach dzień wcześniej.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

EDIT: Ale rozumiem, że będziesz??

Napisano

> EDIT: Ale rozumiem, że będziesz??

jeśli dam radę się doczołgać na Karową (jak w zeszłym roku) to będę cool.gif

Napisano

> jeśli dam radę się doczołgać na Karową (jak w zeszłym roku) to będę

Eeee bez przesady... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Ja rok temu radę dałem, jeszcze później na bajlando do 4 w nocy siedzieliśmy to Ty nie dasz rady... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Eeee bez przesady... Ja rok temu radę dałem, jeszcze później na bajlando do 4 w nocy

> siedzieliśmy to Ty nie dasz rady...

oj... nie wiesz co ja przeżywałem.

Zobaczymy. Może uda mi sie pierwszy raz w historii nie pić za dużo przed Barbórką.

Napisano

> oj... nie wiesz co ja przeżywałem.

> Zobaczymy. Może uda mi sie pierwszy raz w historii nie pić za dużo przed Barbórką.

Oj weź pod uwagę, że rok temu zjechałem chyba 4 dni przed rajdem w Wasze strony... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Oj weź pod uwagę, że rok temu zjechałem chyba 4 dni przed rajdem w Wasze strony...

Dobrze ze w tym roku jade, bo jak rok temu nie jechałem to piłem juz od czwartku...a tak to kulturalnie, czwartek odprawa, piątek zapoznanie, oklejneie auta, sobota jazda i dopiero na Karowej ogień na schodach...:D

Napisano

>> Z ciekawostek: zamiast Cytadeli - Żerań FSO Mam bardzo mieszane uczucia do tego OS-u..

Z jedego miejsca widac bardzo dużo, dla kibiców sto razy fajniejszej niz Cytadela, któa jest zayebistym OSem, jednak do kibicowania jest beznadziejna, bo nigdzie nie mozna stanać...

Wiec polecam albo sprawdzony Żerań albo Tor FSO...

Napisano

> Ktoś się wybiera ?

Ja zlosnik.gif

Napisano

> Ja

Nie potrzebujesz czasem pilota? Bo ja szukam kierowcy... zlosnik.gif Więcej chętnie powiem na priv.

Napisano

AAAAAAAAA nie ma takiej opcji :-) Ale BBBBBardziej BBBBBBBBBB.

Napisano

> AAAAAAAAA nie ma takiej opcji :-) Ale BBBBBardziej BBBBBBBBBB.

się dziś właśnie dowiedziałem...

drugi... drugi... wiecznie drugi...

zlosnik.gif

Napisano

> się dziś właśnie dowiedziałem...

> drugi... drugi... wiecznie drugi...

Ja już sie przyzwyczaiłem do tej pozycji.. smile.gif

Tylko sie nie ganiajcie na tych literach za ostro.. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> rajd zapowiada się nadzwyczaj ciekawie ciekawe jak przygotują oes Żerań w takich warunkach

Z jednej strony lipnie patrzeć na walkę z utrzymniem się na odcinku, ale z drugiej ... kurde w końcu jakiś zimowy rajd będzie... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Z jednej strony lipnie patrzeć na walkę z utrzymniem się na odcinku, ale z drugiej ... kurde w

> końcu jakiś zimowy rajd będzie...

a jesli tak dalej bedize to samochodu z mniejszą mocą mogą zacząć konkurować z potworami a także najmocniejszymi ośkami

Napisano

> a jesli tak dalej bedize to samochodu z mniejszą mocą mogą zacząć konkurować z potworami a także

> najmocniejszymi ośkami

do soboty to śnieg może ostro zmarznąć, a jazda po lodzie będzie średnio widowiskowa...

fajniej jak jest bezśniegowo ok.gif

Napisano

> do soboty to śnieg może ostro zmarznąć, a jazda po lodzie będzie średnio widowiskowa...

> fajniej jak jest bezśniegowo

dalej twierdzisz ze nie bedzie po sniegu? smile.gif

Napisano

> dalej twierdzisz ze nie bedzie po sniegu?

dla mnie rewelacja, byle nie po lodzie zlosnik.gif

a organizator się upiera, że wszystko odśnieży i jazda będzie po czarnym cfaniaczek.gif

Napisano

> dla mnie rewelacja, byle nie po lodzie

> a organizator się upiera, że wszystko odśnieży i jazda będzie po czarnym

Nie tyle, że odśnieży, co był komunikat, że próby będą posolone. Z tym, że wg. new.meteo.pl ma padac śnieg do soboty do 1 w nocy zlosnik.gif

Będzie fajnie zlosnik.gif

Napisano

jakas relacja z karowej w TV jest przewidziana?czy tylko "obszerny" skrót w teleexpresie grinser006.gifhmm.gif

Napisano

> jakas relacja z karowej w TV jest przewidziana?czy tylko "obszerny" skrót w teleexpresie

Od 18.05 na TVP Sport sick.gif

Napisano

po części "dziennej":

1. 12 Kamil Butruk

Maciej Wilk

Mitsubishi Lancer 3 19:10.98

2. 3 Kajetan Kajetanowicz

Jarek Baran

Subaru Impreza 3 19:18.78 +07.80 +07.80

3. 1 Tomasz Kuchar

Daniel Dymurski

Peugeot 307 WRC 3 19:23.09 +04.31 +12.11

4. 10 Maciej Oleksowicz

Andrzej Obrębowski

Ford Fiesta S2000 3 19:37.59 +14.50 +26.61

5. 25 Grzegorz Dul

Łukasz Włoch

Mitsubishi Lancer 3 19:43.38 +05.79 +32.40

6. 13 Zbigniew Staniszewski

Bartłomiej Boba

Mitsubishi Lancer Evo IX 3 19:45.46 +02.08 +34.48

7. 4 Michał Sołowow

Maciek Baran

Ford Fiesta S2000 3 19:56.11 +10.65 +45.13

8. 40 Krzysztof Szymański

Jarosław Latosek

Subaru Legacy 3 19:57.86 +01.75 +46.88

9. 2 Bryan Bouffier

Xavier Panseri

Peugeot 307 WRC 3 19:57.95 +00.09 +46.97

10. 22 Radosław Typa

Daniel Siatkowski

Mitsubishi Lancer Evo IX 3 20:02.76 +04.81 +51.78

...

14. 5 Leszek Kuzaj

Jakub Gerber

Skoda Fabia S2000 3 20:20.36 +01.54 +01:09.38 boje_sie.gif

...

87. 8 Grzegorz Grzyb

Przemysław Zawada

Skoda Fabia WRC 3 26:28.28 +21.26 +07:17.30 boje_sie.gifboje_sie.gif

...

97. 19 Tomasz Czopik

Magdalena Lukas

Mitsubishi Lancer Evo IX 3 39:59.00 +01:41.37 +20:48.02 boje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gif

Napisano

gratulacje dla

8. 40 Krzysztof Szymański

Jarosław Latosek

Subaru Legacy 3 19:57.86 +01.75 +46.88

mam cichą nadzieje że wklepie najlepszym na Karowej

Napisano

> Od 18.05 na TVP Sport

na sport.tvp.pl tez

Napisano

> gratulacje dla

> 8. 40 Krzysztof Szymański

> Jarosław Latosek

> Subaru Legacy 3 19:57.86 +01.75 +46.88

> mam cichą nadzieje że wklepie najlepszym na Karowej

Troszku beczke tracil i cial po kraweznikach grinser006.gif

Za to Kuchar - potwierdzil mistrza prologow ok.gif

Napisano

> Troszku beczke tracil i cial po kraweznikach

a no szkoda bo naprawdę trzymałem kciuki

> Za to Kuchar - potwierdzil mistrza prologow

Kuchar mistrzostwo

Napisano

kajto dał ciała facepalm.gif trza bedzie go na dzielnicy opierniczyc sick.gif jak sie pojawi

Napisano
  • Autor

> kajto dał ciała trza bedzie go na dzielnicy opierniczyc jak sie pojawi

Kuchar - szacunek - po prostu pokazał, jak jeździć Karową w takich warunkach. No ale i auto miał konkretne, niemniej jednak wiedział jak wykorzystać potencjał z którym kilku innych zawodników sobie nie poradziło. Na pierwszej beczce co prawda miałem wątpliwości jak łamał auto...

Butruk - lider przed Karową i to z przewagą ponad 7 sek, nad drugim.. No cóż,moim zdaniem, lekko chyba się spalił psychicznie "pod presją" wyniku, niemniej jednak brawo za wynik ostateczny. Duży sukces tego zawodnika...

Kuzaj - no cóż... icon_rolleyes.gif

Chmielewski - warunki zaważyły na jego wyniku, niemniej jednak nie ma mu co ujmować...Brawo.

Kajto - nie wiem co myśleć icon_rolleyes.gif

Oleksowicz- albo miał problem techniczny na nawrotach, albo nie potrafił ogarnąć auta icon_rolleyes.gif

Brawo Staniszewski i Dul.

Makkinen - klasa sama w sobie. Beczkę objeżdżał koncertowo, dając przykład jak nalezy to robić i jak łamać auto w miejscach, w których nie ma miejsca zlosnik.gif

Hołek - przejazd pokazowy pod koniec Fabką WRC, demolka przodu auta (zderzak), piękne "marchewy" - aż dziw, że auto to wytrzymało. Nie oszczędzał samochodu, wręcz bym powiedział, że się wyżył zlosnik.gif

Ogólnie...Z roku na rok, coraz większe szoł na Karowej. Może dlatego, że po ogólnym starcie odbyły się jeszcze "podziękowania dla publiczności" czołówki polskiej. W tym roku pogoda po części rozdała karty. Mam wrażenie, że trybuny niestety trochę "osłabiają" spontaniczność widowiska... (moja ocena pomimo, że siedziałem na jednej z głównych icon_rolleyes.gif

)

Nad zdjęciami muszę chwilę popracować. Niestety często zasłaniał mi operator kamer na wysięgniku, który to pakował się w kadr facepalm.gifsciana.gif

Napisano

brawo Krzysiek Szymanski!! jak patrze na jego jazde to jestem dumny ,że dostawalismy lanie od niego w kjs-ach.

moim wygranym jest i tak Janek Chmielewski, ośką naklepac wrcom na lodowisku... pełen szacun.mam nadzieje , że znajdzie sie jakas "biedna" firma i pomoże chłopakowi powalczyć fajnym s 1600 w europie, bo to chyba jeden z najwiekszych młodych talentow w Polsce.

Napisano

bravo QHR claps.gif, bravo stanik (uwielbiam tego zawodnika, zbyszek to równy gość).

skandalem jest to ze nie mozna bylo wniesc na karowa drabiny....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.